Hudlægens 2 prioriteter til kropshuden

Tak for det store engagement under artiklens første del her.

Hudlæge Flemming Andersen gør opmærksom på, at det ikke kun er solen, man skal være opmærksom på, når det gælder kroppen. Der er også særlige områder. Armhuler og lyskeregionen er mørke og fugtige steder med en højere pH-værdi end resten af kroppen: ”Det gør huden mere følsom overfor angreb af mikroorganismer. De mange svedkirtler i området producerer dels mad for mikroorganismer, dels fugter de huden, som bliver opblødt, så irritanter og allergener nemmere kan vade ind i huden via kirtelgangene,” forklarer han. Løsningen er enkel: Mere rengøring.

I forhold til at tage sig bedre af kropshuden er hudlægens fif forholdsvis enkelt. Som han forklarer, handler det om, at kropshuden har tendens til ikke at afstøde døde hudceller i det tempo, som ansigtet gør.

”Især med alderen har kroppen brug for samme omgang som ansigtet for ikke at blive grå og kedelig”, siger han og anbefaler eksfoliering. Altså at fjerne de sløve hudceller. Enten ved at skrubbe huden forsigtigt med noget kornet eller en vaskeklud, eller ved at bruge noget mere dybdegående som for eksempel frugtsyrer.

”Det vil gøre en bemærkelsesværdig forskel for de fleste, fordi kroppen – igen med årene – bliver ringere til at holde på fugten og derfor kræver hyppigere indsmøring.”

Producenterne rører også på sig. Det hypede Los Angeles-baserede mærke Versed (som jeg i skrivende stund er på jagt efter) har netop lanceret en A-vitamincreme til kroppen, ligesom hudplejemærket Nècessaire for længst har behandlet kroppen som ansigtet (også før det blev smart). Drunk Elephant, som netop er kommet til Danmark, introducerer en peelende frugtsyre-lotion, og i Danmark har vi fået Bodyologist, som er et hudplejemærke alene dedikeret til kroppen.

Fortsætter det på den måde ender det med, at hudlægerne snart vil minde os om, at vi også skal huske ansigtet.

BILLEDET ER TAGET AF ANNE KRING. SÅ HELT KORT:

 1. Bortset fra at det sviner, så fungerer brugt og afkølet kaffegrums som perfekt eksfolierings-skrub under bruseren til kropshuden.
 2. Opløftende eukalyptus og rosmarin blandet i en fugtforseglende, gelagtig kropscreme fra The Body Shop.
 3. Fugtforseglende kropsolie, der med lavendelolie også virker beroligende, hvis man ellers kan lide duften (fra The Witchery CPH).
 4. Fed kropscreme med sheasmør og squalaneolie uden duft i halvliters flaske fra Pestle & Mortar (netop landet i Magasin).
 5. Fornuftigt at blande hyaluronsyre og C-vitamin i kollagentilskud – begge indgår nemlig i hudens kollagenproduktion, her fra Amazing Space.
 6. Peelende kropscreme med udglattende og glødgivende A-vitamin og frugtsyrer fra Bodyologist.

@beautyspace på INSTAGRAM

04/05/2022
Hudlægen: Sådan behandler du kroppen #1
Mere robust eller det modsatte?
09/05/2022
Hvad kan vi lære af Glossiers fald?
Jeg har 4 bud

Kommentarer

 • Nanna

  Jef har længe savnet lidt øge fokus på kroppen også. Selv døjer jeg med mange solskader på skinnebenene, tør hud, lidt knopper på ballerne (stramme jeans) og alders slaphed 😀 Produkter som ikke bare fugter, men også arbejder. Jeg har indtil nu været glad Beaute Pacifiques body oil skiftevis med at jeg hver anden dag får lidt bund i en masse cremerester jeg har stående, men har nu også købt lotion fra Bodyologist – den virker lækker 😉

  12/05/2022
  • susanne brøndum

   Versed kan købes overalt i USA i Walmart og Target – altså hvis man lige skal over dammen i nærmeste fremtid!
   Susanne

   09/05/2022
 • Hilde

  Hei Annette, ansiktet får sitt, men kroppen har fortsatt ikke fått noen AHA syrer. Er det like greit å vente til høsten nå, mtp solømfintlighet? Selv om jeg gjerne skulle fått gjort noe med den tørre huden som alltid er der på bena 🙂

  09/05/2022
 • Pernille

  Hej Anette,
  et indlæg med dine budgetanbefalinger til kroppen?

  06/05/2022
 • Mille

  Kære Anette

  Et spørgsmål helt udenfor kategori: jeg leder efter en eyeliner, der HOLDER og bliver SIDDENDE og har en TYND streg. Jeg har hooded eyes og føler, at eyeliner oftest sidder alle andre steder end der hvor den skal på mig. Jeg har købt mig fattig i alle mulige populære eyelinere og prøvet især det meste fra MAC – og også Kjær Weis’ blyant-eyeliner som var fuldstændigt latterligt dårlig på mig desværre, altsammen. Jeg kan læse herinde, at du anbefaler HUDA men den har jeg læst meget dårligt om. Og så anbefaler du Sisleys? Men 500 kroner er meget at smide efter noget, hvis man bare har dårlige øjne til eyeliner (som jeg efterhånden nærmest tror).. Kan du give et par tips, produktnavne eller bare et råd? Jeg prepper huden efter alle kunstens regler, men jeg har sågar også prøvet bare at rense huden af, lade den tørre og så lægge eyeliner og se. Den gnider stadig rundt på huden.

  Kh. Mille

  06/05/2022
  • Gerd Hjorth-Moritzsen

   >Hej Mille.
   Sandstone har en waterproof eyeliner til 129 kr. De har også andre til 99 kr. Prøv at gå ind på deres side. Jeg kan anbefale Sandstone`s produkter, men har ikke prøvet deres eyeliner, da det ikke er aktuelt for mine øjne. Held og lykke.
   Venlig hilsen Gerd

   06/05/2022
 • Lis Chirholm

  Hej Annette
  Jeg kan ikke finde Pestle &Mortars essentiel the Boyd creme på danske hjemmmesider…
  Ved du hvor den kan købes ?
  Kh
  Lis

  06/05/2022
 • Mette Sørensen

  Hej Anette
  Kan du anbefale en bog/bøger om overgangsalderen? Er meget nysgerrig på emnet.
  Vh Mette

  06/05/2022
  • Janni

   Det kan jeg. Vil anbefale dig at læse opgør med østrogenmyten af Anette Paulin. Fantastisk beskrivende bog om overgsngsalder mv.

   15/05/2022
 • Tina

  Hej Anette,
  Udover de andre gode råd, kan du så anbefale en behandling og gerne også en klinik i Århus området, der kan hjælpe på kreppet hus på brystet ?

  06/05/2022
 • Anna Charlotte Møsting Krag

  Hej Annette
  Versed Skincare kan købes på det engelske beauty website cultbeauty.com, der som en super service betaler alle told og momsudgifter til EU.
  God weekend
  /AC

  06/05/2022
 • Anna Charlotte Møsting Krag

  Hej Annette
  Versed Skincare kan købes på den engelske Beauty website cultbeauty.com, som tilmed betaler tolden til Danmark, som en super service!
  God weekend
  /AC

  06/05/2022

Kom med kvit & frit på Beautyspace-holdet

Uafhængig skønhedsformidling for dig, der vil have dokumenteret viden om hud, hvad-virker-guides og hvordan fejlkøb undgås. Kun ord der gør dig klogere - og nå ja, besked som den første, når månedens Book’n’Beautyboks udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.