Bløde bade-ben med farve

Det er nemt at blive badeklar. Så nemt, at det hverken kræver research eller tid til at  afprøve. For jeg ved fra vinterens badeture, at det bare er at tage tøjet af og gå i vandet. Derfor er det sjovt med sådan-bliver-du-bikiniklar artikler. Der må sidde nogen og tro, vi er dumme.

Huden fejler sandsynligvis heller ikke så meget, for den har hele vinteren og foråret været beskyttet af tøj, ligesom den ikke har været udsat for lys på samme måde som ansigt, hænder, hals og nakke. Hvis den alligevel er til den tørre side (ben er fysiologisk mere tørre) og drysser tørt (det kan strømpebukser få dem til), så er det nemt at få bløde badeben. Og lidt ekstra farve, hvis panodilfarven blænder.

 1. At skrubbe kropshuden under bruseren med afkølet kaffegrums giver omgående blød hud, bl.a. takket være kaffeolien. Hører du til dem, der ikke har prøvet, så vil du tænke hold da op i forhold til virkningen. Gider du ikke stå med bøvlet, så brug enten en vaskeklud eller krops-skrubben, som vi i Børsen har kaldt for landets bedste: Nemlig den fra Amazing Space. Alle tre fjerner sløve overfladeceller, så glans og glød får bedre kår. Husk, at al eksfoliering kræver SPF i dagtimerne.
 1. Du kan vælge at gå det ekstra skridt, det er, at polere og forfine hudoverfladen med et tyndt lag eksfolierende salicyl-, frugt- eller mælkesyre. Du kan tage, hvad du bruger til ansigtet (og lukke øjnene for prisen) evt. blandet med en fugtlotion eller gå efter enten Rens peelende kropsserum et par gange om ugen eller det altomfavnende kropsserum fra Bodyologist. Og igen: Du kommer grålig-trist hud til livs, men huden bliver samtidig en anelse mere lysfølsom (cirka fire procent). Så det er et valg, der selvfølgelig kræver SPF-beskyttelse.
 1. Fugtmæt og forsegl derefter med body lotion eller kropsolie. Jeg bruger alle de sjatter, jeg har – nogle gange også fra ansigtsolier eller cremer, jeg er kørt træt i. Skal der nyt til, kan jeg godt lide både synet, den diskrete træduft af oud og indholdet i svenske Tangent GC’s XXL øko-bodylotion med sheasmør, glycerin og E-vitamin.
 1. For at få sommerfarven, bruger jeg selvbrunerdråber (Clarins, Rudolph Care og Ecooking laver de bedste), der kan blandes i ens egen bodylotion eller kropsolie. Eller også bruger jeg den her, som altid varmer huden op på måden, så jeg selv bliver sådan okay-det-ser-jo-meget-godt ud.

HUSK HUDLÆGENS ORD: Måske husker du hudlæge Flemming Andersens ord om kropshuden tidligere, ellers kommer de her:

I forhold til at tage sig bedre af kropshuden er hudlægens fif forholdsvis enkelt. Andersen forklarer, at netop kropshuden har tendens til ikke at afstøde døde hudceller i det tempo, som ansigtet gør.

”Især med alderen har kroppen brug for samme omgang som ansigtet for ikke at blive grå og kedelig,” siger han og anbefaler eksfoliering. Altså at fjerne de sløve hudceller. Enten ved at skrubbe huden forsigtigt med noget kornet eller en vaskeklud, eller ved at bruge noget mere dybdegående som for eksempel frugtsyrer. ”Det vil gøre en bemærkelsesværdig forskel for de fleste, fordi kroppen – igen med årene – bliver ringere til at holde på fugten og derfor kræver hyppigere indsmøring.”

@beautyspace på INSTAGRAM

FOTO: JENS PETER ENGEDAL // VAREDEKLARATION: Rens kropsserum og Vita Liberatas body blur er genkøb fra Salling. Chanels tørolie og kropcremen fra Tangent er presseeksemplarer fremsendt til Børsen/Beautyspace.

31/05/2022
Hudlægens favorit-SPF mod pigmentpletter
Og en rasende varm læser-anbefaling
07/06/2022
Eksperter mener, Botox ælder
Plus faktatjek af Politikens faktaboks

Kommentarer

 • Christina kragh

  Åhe havde overset at det var den nye guld olie fra chanel den har jeg selv og blev godt nok overrasket over hvor kæmpe stor den flaske er 🙂

  10/06/2022
 • Anette+Kristine+Poulsen

  Stor tak for kommentarerne til dette indlæg.

  Jeg lægger (sjovt nok og ikke altid med lige stor succes) en stor filterpose over afløbet (ved at skære den op i den ene side bliver den endnu større) og den tager det meste grums.

  @ Tine Borgbjerg, ja. Det er rart, men jeg får det ikke rigtig gjort. Kender mange, der er glade for det.

  @ Christina, som afsluttende olie. Især hvis jeg skal noget, ikke altid til hverdag.

  @ Jette B, stor tak fordi du deler din gode erfaring.

  KH Anette

  10/06/2022
 • Ellen Marie

  Jeg har samme undren som Trine P mht kaffegrums og peeling. Hvad med udløbet fra brusekabinen??
  De bedste hilsener
  Ellen Marie

  07/06/2022
 • Jette B.

  Jeg er blevet meget glad for serum fra Bodyologist, Ecooking bodylotion over til slut bodybleur, det virker for mig.

  07/06/2022
 • Fru Jakobsen

  Lige et spørgsmål til det tidligere indlæg om melatomin. Jeg falder let i søvn men vågner efter ca. 3 timer. Skal jeg i givet fald tage det, når jeg går i seng eller når jeg vågner efter de ca. 3 timer? Har nemlig hørt, at det primært hjælper, når ens problem er at falde i søvn men vil gerne blive klogere.
  Bh. Fru Jakobsen

  07/06/2022
 • Tine borgbjerg

  Har du erfaring med tørbørsting ?

  07/06/2022
 • Christina kragh

  Hvad bruger du den fra chanel til der er på billedet

  07/06/2022
 • Trine P

  Hej Anette 🙂
  Jeg er så nysgerrig på, hvordan du håndterer kaffegrumset, skyller du det bare ud i kloaken, eller står du på en avis og samler det du kan sammen??
  Kh Trine

  06/06/2022

Kom med kvit & frit på Beautyspace-holdet

Uafhængig skønhedsformidling for dig, der vil have dokumenteret viden om hud, hvad-virker-guides og hvordan fejlkøb undgås. Kun ord der gør dig klogere - og nå ja, besked som den første, når månedens Book’n’Beautyboks udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.