Hudpsyke – jeg har brug for din hjælp

Vi ved godt, at det hele hænger sammen. At huden er et organ, der både omslutter, beskytter og afslører os – og desuden, som studier viser, at udfordringer med den kan føre til social isolation, ved for eksempel svær akne eller andre hudsygdomme.

Vores hud- og nerveceller dannes fra den samme cellegruppe under fosterets udvikling. De forbliver siden tæt forbundne i huden livet igennem.

”Men det er som om, vi stadig ikke helt har forstået det,” sagde en hudlæge til mig for nylig.

Jeg har brug for erfarede eksempler på, at dårlig trivsel, stress, angst, depression og andre følelsesmæssige nødlandinger kan sætte sig i huden. Og gerne også det modsatte – at perioder med nok af det, vi ved virker – får huden til at stortrives.

HAR DU ET oplevet eksempel, du vil dele, vil jeg være meget taknemmelig – og husk, at du sagtens kan være anonym i kommentarfeltet (det er kun mig, der kan se e-mailadressen).

22/01/2024
Mørke rande er ikke kommet for at blive
Mørke rande kræver lidt arbejde – men du kan godt få dem væk
25/01/2024
Spørgetimen om kollagen. Hvordan virker det?
Kollagenklog forsker svarer på dine spørgsmål om kollagen

Kommentarer

 • Mette

  Jeg må næsten være skoleeksemplet på, at der er sammenhæng imellem hud og mental trivsel. Allerede som barn havde jeg soleksem med væskende blærer. Nu har jeg rosacea, og i lange perioder af mit liv også peroral dermatit og voldsom nældefeber med sår på halsen grundet kløende udslæt. Jeg havde ikke selv set sammenhængen, men heldigvis havde jeg en god hudlæge. Han satte sig ned en dag og talte længe med mig om sammenhængen imellem alle hudproblemerne og mit liv generelt, og om hvordan jeg egentlig lever mit liv… var kæmpe øjenåbner for mig, for mine diverse hudproblemer bliver kraftigt forværret ved ubalance i mit liv – jeg er en følsom sjæl med tendens til stress og vinterdepressioner.
  Er for øvrigt også blevet opereret for alvorlig hudkræft.

  03/02/2024
 • Birna

  Har døjet med teenage acne i min ungdom, hormonelle udbrud som voksen. En overgang med voksenacne og kom i behandling med isotretinoin.
  I 2019, stak det helt af. Jeg var max presset psykisk – fik min anden diskusprolaps, blev fyret fra mit job, fandt ud af, at min mand var mig utro (udover at have udsat mit for alle tænkelige former for vold i alle de 9 år vi var sammen), blev skilt og blev opereret i ryggen.
  Min hud reagerede mere voldsomt end nogensinde. Byldelignende udbrud på kinder/kæber/hals. Det eneste, der virkede var isotretinoin.
  Har efterfølgende fået diagnosticeret ptsd og svær depression. Min hud er nu som en teenagers – hudorme, fedtet, miliaer etc og når jeg er presset, får jeg stadig store bumser på kæbepartiet…

  30/01/2024
 • Marianne

  Jeg har haft eksem hele mit voksenliv, men så blev jeg skilt – og eksemen forsvandt.

  30/01/2024
 • Kirsten

  Jeg har kæmpet med stress i mange år, og sidste år blev det rigtig slemt. Og så fik jeg skæleksem. Det er næsten umuligt at slippe af med, og jeg kan være uheldig at prøve en ny, lidt for fed creme, der kan få det til at blusse op igen. Den her vinter været dum, fordi mine normale produkter slet ikke fugtede nok, og jeg måtte prøve nye.
  Ellers så er det mine øjenomgivelser, der mest sladrer om, hvordan jeg har det indeni. Huden bliver mere gulliggusten og nærmest voksaktig i de indre øjenkroge, og poserne under øjnene meget større og mørkere. Jeg har heldigvis briller – de skjuler det værste.

  30/01/2024
 • Emilie

  Jeg får udbrud af periorificiel dermatitis rundt om mine øjne, når jeg bliver følelsesmæssigt stresset. Jeg forestiller mig, at det er en afspejling af de stresshormoner, jeg mærker.
  Senest skete det i en familiemæssig situation, hvor jeg blev klart utilpas. Da jeg gik ud på toilettet efterfølgende, kunne jeg se, at udslættet var blusset op rundt om mine øjne i løbet af Max 30 min.
  Har i flere år forsøgt at finde ud af, hvad der var mine triggers – og det har jeg så endelig fundet ud af nu! Det er i hvertfald blandt andet psykisk.

  27/01/2024
 • S.

  For nogle år tilbage havde jeg en depression, der varede i et år. I den periode fik jeg tydeligt flere rynker og slappere hud ved halsen, trods jeg var i midt tyverne. Det gik pludselig lynstærkt, men stoppede igen (eller gik tilbage til normal hastighed) da jeg blev rask. Nu er jeg i trediverne og er blevet alvorligt syg med noget helt andet end depression, men som også er hårdt psykisk, fordi det bare er hårdt at være alvorligt syg i nu 4 år. Jeg har i denne periode fået rosacea og min hud er endnu engang gået i spurt-mode hvad gælder rynker og ‘slaphed’. Det er som om tiden pludselig går fire gange så hurtigt som ellers, hvad gælder hudens aldring.

  26/01/2024
 • Charlotte

  Kære@Louise T
  Jeg føler med dig med dit rocecea udbrud
  Jeg vil anbefale dig at kigge ind på Hemphilla hjemmeside efter produktet der hedder Relief CBD💚
  jeg har set flere blive hjulpet af produktet
  Kig på billederne og anmeldelserne derinde og du kan altid ringe og få god vejledning af Stine .
  Selv har jeg svær psoriasis og kunne ikke tåle flere steroidercremer og methotrexat blev jeg til sidst så syg af så jeg måtte stoppe

  Heldigvis så jeg Hemphilla CBD Balm som har fået bugt med min psoriasis som jeg har haft i 47 år og jeg har prøvet ALT!
  Tænkte jeg har alt at vinde intet at tabe da jeg købte produktet efter et døgn var svien og kløen stoppet og efter 25 dage psoriasis forsvundet🙏🏻🤩
  Jeg spiser alle de rigtige ting ting holder mig for de forkerte ting som jeg er sikker på du også gør og alligevel var der intet der hjalp mig
  Jeg Startede med Relief cremen som også virkede mod pso men gik over til deres Balm da den et langt mere poten og specielt til psoriasis .
  Jeg håber du ser min besked❤️ jeg vil så gerne alle ved at det findes hjælp for jeg ved hvor invaliderende der er og have en hudsygdom
  Kh Charlotte

  26/01/2024
 • L

  Jeg er kendt med atopisk dermatitis siden barndommen, som jeg ikke har evnet at vokse fra. Det har dog venligst altid placeret sig på steder, der som oftest er dækket af tøj, når det nu ikke kunne være anderledes.
  Sidste år fik jeg nyt job, som var hammer stressende, og pludselig havde jeg røde eksempletter omkring øjnene. Det havde jeg aldrig oplevet før.

  25/01/2024
 • Louise T.

  Min Rosacea blusser op ved enhver form for “stress” – og her under en heftig penicillin- og binyrebarkhormonkur (for at få bugt med en krads bi- og pandehulebetændelse) er jeg bare helt f*****…
  Ingen af de gængse tricks virker. Så nu render jeg rundt med røde, brændende kinder – og tørre, irriterede øjne.
  Det har aldrig været SÅ slemt – men nu har jeg heller ikke været i Peri eller haft en “rigtig” bi- og pandehulebetændelse før…

  24/01/2024
 • Grethe

  Et stressende kræftbehandlingsforløb der varede et år, satte gang i eksem og perioral dermatitis i ansigtet, fik 2 slags salve, der ikke hjalp ret meget. Jeg syntes, jeg lignede en Kvium kopi, skaldet, ingen øjenvipper eller bryn😂 og så med udslet🥴
  Kroppen var max stresset og psyken ret presset. Et par måneder efter sidste behandling, blev min hud normal igen

  24/01/2024
 • Rebekka

  Jeg fik perioral dermatitis efter (og midt i) en stress periode ovenpå massivt psykisk pres. Det er helt i ro nu, men jeg kan se på min hud med det samme, hvis jeg har været for presset 🙁

  24/01/2024
 • Dorthe

  Har lidt af atopisk eksem hele mit 54 års lange liv, men fandt for 4 år siden ud af at mælkeprodukter forværrer eksemen, så det spiser jeg ikke, og har en flot hud uden bøvl, men nu har jeg mistet mit job, og eksemen blusser op, huden er helt tør, og end ikke din a-vitamin creme kan hjælpe. Det er helt sikkert den psykiske påvirkning, intet er fedt eller fugtigt nok, men det bliver vel bedre

  24/01/2024
 • L

  Hej Anette. Interessant emne! Det bliver spændende at høre mere. Jeg fik pludseligt udbrud af eksem i ansigtet ifm et længerevarende sygdomsforløb med en kronisk smertelidelse, men også meget væske i ansigtet og “tyk” hud. Og jeg har altid oplevet at få grå og mere tynd og hængende hud, når jeg var stresset.

  24/01/2024
 • Elisabeth

  Jeg er 52 og har altid haft pæn, glansfuld hud, få smilerynker og ingen bumser.

  Da jeg som 37-årig pludseligt mistede min elskede mor, tabte jeg mig 5 kilo på en uge og min hud blev grå og indfalden og jeg fik tydelige rynker. Det rettede sig op, men jeg fik tilbagefald under en stressperiode hvor min hud blev porøs og farveløs. De senere par år har jeg til tider haft bøvl med at sove. Når det sker, kan det hurtigt ses på min hud.
  Der er ikke skygge af tvivl om, at der er sammenhæng mellem psyke og hudens tilstand.

  24/01/2024
 • Roseacea pigen

  Til baggrund har jeg mild rosacea og har haft det længe. Når jeg gennem længere tid har sovet dårligt af en eller anden grund sker der en af 2 ting: enten bliver jeg meget mere “spættet” i ansigtet eller også revne min hud i mundvigen. Det slår aldrig fejl. Desuden blev jeg sygemeldt med stress i en periode for et par år siden og udover de psykiske symptomer fik jeg helvedes ild – diagnosticeret af lægen som værende min krops reaktion på at jeg havde stress.

  24/01/2024
 • Ea Thomsen

  Hej

  Fik udbrud af perioral dermatitis for 4 år da jeg var igennem en stresset periode på arbejdet. Har aldrig tidligere haft det og heldigvis heller ikke fået udbrud igen efter jeg var i kyndige hænder his en kosmetolog

  24/01/2024
 • Conny

  Efter jeg gik ned med stress i 2022, synes jeg ikke min hud er det samme. Jeg har ingen udbrud osv. men en følelse af huden er mere slap. Men måske er det fordi jeg er blevet ældre. Er 50 år.

  24/01/2024
 • Susanne

  Jeg er vist ret heldig med min hud. Jeg har kun haft de obligatoriske bumser i mine unge teenageår. Ellers intet. Jeg begyndte at pleje min hud ret tidligt.. omkring 15-16 år tror jeg – dvs jeg begyndte at smøre div cremer i ansigtet. Lige fra den blå nivea til Revlon fra Irma til Elizabeth Arden. Og rent psykisk har jeg været RIGTIG meget igennem. Og i mange år. En masse stress, depression, junkfood, helsekost, div medicin.. meget motion, ingen motion, you name it. Min hud er og har altid været fin. Dvs nu hvor jeg er fyldt de 60 er den blevet meget tør men det er så det. Måske skyldes mit luck at jeg har tendens til at svede – især i ansigtet?

  24/01/2024
 • Maj-Britt Lassen

  Jeg oplever at kunne se på min hud, hvordan jeg har det. Jeg mener dog det for mig hænger sammen med at jeg ikke spiser “rigtigt”, får ikke drukket nok vand, får ikke passet mine hudpleje rutiner og sover dårligt i den periode.

  24/01/2024
 • Inger

  Jeg har i forvejen atopisk eksem, men da begge mine forældre så døde indenfor halvandet år blev jeg af lutter stress gråhåret fortil, og der kom rynker i panden, som ellers ikke havde været der før. Jeg er 54 år. Jeg havde simpelthen ikke tid og overskud til den daglige rens, pleje med serum, fugtcreme, solfaktor, men nåede faktisk kun din A-vitamin creme og solfaktor, fordi du har sagt, at det skal man som minimum have på. Jeg tror på, at det forhindrede større skader på huden. Efter det hele er faldet på plads, boet efter mine forældre er ved at være færdigbehandlet, deres hus er solgt og indboet tømt, har min hud fået ro og sin flotte glød tilbage. For at det ikke skal være løgn er de grå hår også fosvundet….det er snarere lidt lysere i mit ellers mørke hår. Nu har jeg igen tid til at pleje mig selv og få velvære, ro, søvn og motion, og det ses tydeligt. Store belastninger sætter sig i huden og ses, men man kan heldigvis rette op på det. Bruger også hyarolinsyre nu, og masser af fugt, så rynkerne er blevet mindre. Man kan nok heller ikke forvente mirakler, når man er 54 år. Jeg har genlæst nogle af dine gode bøger for at komme tilbage på sporet. Kan kort sagt sige, at hudpleje nytter, og at man godt kan booste sin hud igen efter en periode, hvor der har været nul fokus på ens egen hud pga ydre omstændigheder, men hvor jeg dog har foretaget lidt for at undgå varige skader på huden.

  24/01/2024
 • Sofie

  Min hud reagerer altid voldsomt på psykisk pres. For nogle år siden blev min mor meget syg af kræft, det var et langt og hårdt forløb som endte med vi mistede hende. I den periode hvor det gik ned ad bakke og hun døde slog min hud ud med den vildeste acne-lignende tilstand blandet med perioral dermatitis. Det samme har gjort sig gældende i et tidligere forhold, som var meget psysisk udfordrende og i covid-perioden med mundbind. Under min graviditet skete der også en hormonel tilstande som gav PD og mere uren hud.
  I “gode” perioder er min hud fin med bumser primært omkring min menstruation.

  24/01/2024
 • Jane

  Har fået Rosacea fa jeg fik stress og depression. Nu langt bedre – næsten væk, kun få udbrud og stressniveau er meget lavere. Det hænger sammen. Men er også påvirket hvis dårlig kost i længere periode. Og lidt ved menstruation.

  24/01/2024
 • Shirley Maisted/SundHud.Nu

  Lige min “boldgade” og jeg har mange eksempler fra mig og selv og mine kunder.
  Fordi jeg altid spørg ind til mine kunder og deres hud problematik, tegner det sig et tydelig mønster kan jeg se:

  Huden tager en drejning til det værre ved stress og/eller man har et aktivt nervesystem.
  (medfødt, opstået ved sygdom/smerter/chok/traumer)
  Hvis man har for mange restriktioner og regler om hvad man må spise eller ikke spise for at få en sundere hud, sker der ofte det modsatte. Man spiser dermed med en meget “sammetrækende” og stresset” indstilling, hvilket gør at fordøjelsen og nervesystem også bliver sammentrukket og stresset, og påvirker huden negativt.

  Huden bliver ofte bedre i ferier og ved sabatsår – man er mindre stresset og mere bekymringsløs.
  Hvis man formår at vende en hård indre dialog fra “skældud og find 5 fejl”, til en mere selvkærlig, tolerant og mere forstående dialog, sker der positive ændringer i hudens glød, men også med færre og mindre udbrud.

  Blot nogle få observationer fra min praksis med at hjælpe med hudproblemer. Jeg håber det giver mening Anette.

  24/01/2024
 • Helle

  Spiste engang vildt mange grøntsager i forbindelse med en slankekur/kostomlægning. Efter nogle måneder begyndte jeg at få komplimenter for min hud i ansigtet.

  24/01/2024
 • Laila

  Jeg har mange gange oplevet at have hævet ansigt i perioder med sygdom eller stress. Jeg ser ud, som om jeg har taget på i ansigtet, eller at selve huden er spændt ud. I disse perioder er min hud også mere spættet rød/hvid. Det lægger sig heldigvis igen, når jeg har det bedre. Det hjælper som regel også at drikke meget vand og klaske masser af fugt på huden. Jeg bruger som regel hyalyronsyre og niacinamid til formålet og følger op med creme, der styrker barrieren.

  24/01/2024
 • Mette Sloth Eriksen

  Da jeg trænede en del fitness for nogle år siden, har min hud næsten aldrig været flottere pga. den ekstra blodcirkulation til både hud og hovedbund. Jeg ser også piger der dyrker ansigtsyoga som får meget flotte resultater, lidt vildt faktisk.

  24/01/2024
 • Tinna

  Jeg oplevede efter at have været megasyg i noget der ligner 2 uger med Covid at min hud både på krop og i ansigt blev meget tør, grå og trist at se på. Udover det tabte jeg i ca. 1 måned efter meget hår. Stod med store totter hår i hånden hver gang jeg vaskede hår. Tænker at det var et udtryk for at min krop havde været stresset ud over det sædvanlige for et par måneder efter gik det i sig selv igen og jeg har ikke oplevet det siden.

  24/01/2024
 • Anette

  Gut-skin balancen er jo flere dokumenteret af videnskaben, og tarmen, iltningen af cellerne (som stress sjovt nok nedsætter) er ditto kendt…

  Så ja, det kan det helt sikkert påvirke, alt det der psyke-hud…

  Som en kronisk stress-svamp fra angst og ADHD + psykisk bagage, har angsten virkelig voldsomt fat i min hud!

  Jeg observerede til sidst, at min periorale dermatitis/eksem under næseborene blev kraftigt forværret, så snart jeg havde for meget kontakt til min belastede familie…

  Da jeg fandt ud af sammenhængen var det virkelig slående, hvad der skete, så snart nogen af dem prikkede til psyken, som i forvejen er stresslabil. 1-2 dage -og så kom der væskefyldte blærer under næsetøjet.
  PD kan også forværres fra andre stresskilder, da angsten giver stress => øget kortisol osv.

  Sorg sætter sig i huden også, fordi inflammation øges. Ifølge kinesisk medicin (som man selvfølgelig ikke skal tage for sandheden, men hvis tilganf til en holistisk krop, stadig har et eller andet at sige), så er lungerne hjemsted for sorgen, mens leveren huser vrede… Så går man rundt med de to følelser indeni, så påvirker det også huden.

  Jeg spiser alger (Chlorella og spirulina) for at booste fordøjelsen, ekstra fiskeolie, 1 gram C-vitamin og 300mg magnesium (for nervesystemet).

  Depression har også hjemsted i maven i øvrigt, og man siger altid at kvinder har mere tendens til depression end mænd, ikke? Well, nu har videnskaben faktisk fundet et muligt link til østrogen, som medvirkende årsag til den kedelige statistik:

  https://www.sciencealert.com/a-single-enzyme-could-be-behind-some-peoples-depression-scientists-say

  Du har netop snakket om østeogengel i ansigtet, Anette… Så jeg tænkte det var interessant i denne forbindelse 😉

  24/01/2024
  • Anette

   Oh noes…
   Jeg ved ikke om det er derfor… Men magnesium gør mig RET frisk.
   Denne her spray indeholder magnesium, og æhm… Jeg har sovet dårligt i en uge (svært ved at falde i søvn), og brugt sprayen i samme omgang før sengetid……

   Jeg tror jeg lige skal lave et eksperiment i dag før sengetid. I så fald er det kun spray til om morgenen. Fra andre deciderede sprays med magnesium, skal man kun bruge 2-3 sprøjt.

   *Føler sig lidt som en idiot*

   24/01/2024
 • Anja Svendsen

  Har tidligere haft indtryk af at ttavlhed og press gav forværring af eksem, tørre hud og PD, men da jeg for to år siden blevsygemeldt med stress var intet af det tilstede. Op til og under sygemeldingen kørte jeg fortsat den gode daglige rutine med hudpleje og motion. Så måske er der også meget relateret til hvordan man typisk reagerer når der er press på med usundere vaner osv.?

  24/01/2024
 • Vibeke

  Jeg er 55 og jeg har altid døjet meget med acne. Helt siden jeg var teenager har jeg haft en sensitiv hud. Ligemeget hvilken creme jeg prøvede så virkede det ikke eller også blev det værre. Og under gravidit (3 gange) blev det rigtig slemt.
  Da jeg fik ny læge i 2017 ville hun sende mig til hudlæge og ha mig igang med den helt store tur. Men en måned inden jeg kom til var jeg gået igang med mild peeling og a-vitamin fra et nyt mærke og det blev langsomt bedre. Da jeg kom op til hudlægen syntes han at det så så pænt ud, at han mente at jeg skulle fortsætte med det istedet for at skulle igennem en skrap pillekur.
  Jeg har fortsat med de samme cremer siden og man kan ikke se på min hud i dag at jeg har haft så store problemer. I dag bruger jeg også niaciamid og c-vitamin og nu får jeg ofte ros for hvor pæn min hud er.
  Jeg er virkelig glad for at jeg endelig fandt de rigtige produkter selv om det tog så mange år

  24/01/2024
 • Marianne Jensen

  Jeg får eksem i ansigt og på hænderne, hvis jeg er i en stresset periode i længere tid.

  24/01/2024
 • Christina ulrikka

  Jeg har i mange år(35år)haft et meget sensibelt mave/tarmsystem, ingen galdeblære og har spiserørsbrok, det er blevet være med årene jo ældre jeg bliver, så skal virkelig passe på med hvad jeg spiser, hvis jeg i en periode har spist noget som min mave ikke er så glad for,og hvis jeg har været lidt stresset fx pga dårlig søvn, så slår jeg ud i ansigtet med små bumser/knopper.havde for mange år siden et job, som jeg blev stresset af, min hud så forfærdelig ud.
  Har for nyligt fået at vide at jeg har Rosacea, jeg er nu 52 år, og overgangsalder påvirker også min hud og hår, jeg har fuldt dine råd omkring hudpleje til hud med Rosacea, det kan holde det nede, men der skal ikke meget til før jeg får mindre udbrud. Hvis jeg ikke får min søvn eller holder mig til en bestemt kost, så slår jeg ud med det samme.

  24/01/2024
 • V

  Min hud er generelt stærk og god. I de to sværeste/mest stressede perioder i mit voksenliv; udredning af en knude i brystet (som strakte sig over flere måneder) og senere da jeg forlod mit ægteskab, gik min ansigtshud banjo. Jeg fik eksem ved øjnene og i næsefløjene, huden skallede af og var tynd og rød og intet hjalp (heller ikke hormoncreme fra lægen) Begge gange kom der styr på det med en kombi af tarmvenlig mad og at stressen aftog. Begge gange stod det på i et par måneder.

  For mig er der ingen tvivl om at hud, tarm og følelser er tæt forbundne.

  24/01/2024
 • DA

  Jeg har tidligere døjet med udbrud i ny og næ – betændte urenheder som tog uger at komme af med. Efter at jeg er begyndt at bruge A vitamin creme til natten er det nærmest gået helt i sig selv og min hud er blevet flot jævn og uden teenager lignende tilstande, og jeg trods alt 57 år😀

  24/01/2024
 • Bente

  Min pd er i ro mår jeg har ferie og når jeg arbejder kommer den i udbrud.

  24/01/2024
 • Stine

  Jeg havde i 10 år et job der var meget slemt for mig og dertil udiagnosticeret ADHD og Asperger (som vi jo ikke må kalde det mere). Det endte med, jeg måtte sige mit job op og arbejder som kunstner nu.
  Mens jeg var på kontor, havde jeg skøre negle der ikke kunne blive lange, herpes hver 6 uge og et bredt bælte af atopisk eksem hen over lænden.
  Efter jeg kom ud af mit stressramte liv, er eksemen helt væk, jeg har meget stærke negle og herpes 1-2 gange om året. Jeg har aldrig haft det så godt

  24/01/2024
 • Lotte Munk

  Lungerne påvirker hud og hår. Så er du fx stresset og dermed får en overfladisk vejrtrækning, påvirker det også din huds og hårs tilstand. Mindfulness og dybe vejrtrækninger både beroliger dit nervesystem, hjælper til en normal vejtrækning og kan give huden liv og glød.
  Ved stress påvirkes din fordøjelse og vi ved som bekendt at en god fordøjelse og tarmflora også hænger sammen med en hud i balance. Så igen, hvis du får ro i dit nervesystem fx ved dybe vejrtrækninger, mindfulness, yoga eller andet, giver det også ro til at din fordøjelse kan fungere bedre.
  Lunger og tarmsystemet hænger også sammen.
  Så dybe vejrtrækninger hver dag i rolige omgivelser, kan gøre en stor forskel på hud og generel velbefindende,

  24/01/2024
 • Charlotte

  I 27 år har jeg haft svær fibromyalgi som bl.a. giver stærke smerter og desværre har gjort at jeg er førtidspensionist
  jeg er 57 år.
  Jeg er et levende eksempel på at smerter sætter sig i ansigtet som dybe fuger og rynker
  Da jeg var 40 år lignede min hud en på 55
  Med dine gode råd ❤️og lidt hjælp udefra (Botox ) blev jeg lidt mere frisk at se på
  Jeg vil så gerne stoppe med Botox og praktisere ansigtsyoga
  Jeg har prøvet i otte uger (trods min krop skreg STOP fordi mine muskler og sener i arme nakke og skulder spænder op af alle øvelserne, hvor jeg skal bruge hænderne og afspænder ikke igen det er en stor del af fibromyalgi.
  Alt brug af armene over navlen gør bare ondt.
  Øv øv ville så gerne dyrke ansigtsyoga jeg elsker den glød det giver i mit ansigt og jeg kunne se at bekymrings rynken og hønserøven blev bedre men helbredet blev betydeligt forværret så jeg må nok tilbage til at få lidt hjælp igen

  24/01/2024
 • M

  Jeg oplever konsekvent, at op mod ægløsning er min hud plump, mættet og helt uden urenheder, ligesom mine i forvejen fyldige læber, forandrer sig til at ligne noget, der nærmest har fået filler, fordi de “puffer” op. Under menstruation bliver mine læber synligt smallere og min hud bliver mere slap og tør. Jeg har PTSD og derfor kronisk syg, selvom jeg på overfladen lever et raskt liv med arbejde og alting, og jeg kan også se, at jeg i perioder hvor jeg lider meget af flashbacks og kaos-tanker, får jeg synligt mørkere hud under øjnene, selvom jeg sover lige så meget som ellers, og jeg slår ud i uren hud rundt om munden i form af små, hvide hudorme – som er helt væk i raskere perioder. Jeg har en god hudbarriere og ligner nærmest af uren hud i forhold til andre, men for mig selv er det synligt og meget irriterende. Slutligt er det også helt sikkert, at en nedarvet herpes går i udbrud når jeg er meget presset følelsesmæssigt og også dette går i udbrud rundt om munden kun.

  24/01/2024
  • M

   lider* nærmest aldrig* af uren hud i forhold til andre

   24/01/2024

Kom med kvit & frit på Beautyspace-holdet

Uafhængig skønhedsformidling for dig, der vil have dokumenteret viden om hud, hvad-virker-guides og hvordan fejlkøb undgås. Kun ord der gør dig klogere - og nå ja, besked som den første, når månedens Book’n’Beautyboks udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.