Hvad ingen siger højt om fillers

Lyt til dagens artikel her:

For mig er der to problemstillinger med midlertidige fillers. Nu er den ene muligvis på vej til at blive løst – i hvert fald angrebet helt anderledes.

For det første ved vi i dag, at midlertidige fillers slet ikke er så midlertidige. Det kom for alvor frem i studiet her, samtidig med at en række dermatologer advarede om overfyld – en problematik, der blev dækket i Børsen. Indlysende nok er det derfor en anelse problematisk, at man hos mange klinikker bliver anbefalet (og jo, det har jeg tjekket) at komme igen til genopfyldning hver 6. til 8. måned – en anbefaling og typisk procedure, der også er angivet online. Frustrerende når vi nu ved, at fillers – også dem der bliver kaldt midlertidige – kan blive i huden muligvis for altid.

Hvad der også må være frustrerende for behandlerne er, at det sågar fremgår på filler-emballagen at frekvensen for genbehandling er det nævnte antal måneder.

Jeg blev derfor glad, overrasket og nok ligefrem beroliget, da jeg i går ved selvsyn så, hvordan dermatologisk sygeplejerske og underviser Else Marie Lissau nu arbejder med afslørende  ultralyd for at kunne tjekke, hvor meget filler der evt. allerede ligger, så der ikke lægges nyt oveni eksisterende. Det har krævet oplæring i England og masser af tålmodighed, for det er tydeligvis ikke bare lige.

”Men det afgørende er, at vi nu kan bruge den medicinske metode kosmetisk,” siger hun om det at kunne se helt præcist, hvad der laves: ”For det handler også om at undgå blodårerne, når man injicerer.”

Se med på Instagram, hvordan maskineriet – til den nette sum af 34.000 kr. – ser ud, og hvad der bliver svaret, da jeg spørger, om det kan bruges på en som mig, der ikke ønsker fillers.

Den anden problemstilling for mig er, at fillers, bl.a. Restylane, ofte bliver markedsført og omtalt som bare vand og hyaluronsyre – ingen nævner, at der også er et krydsbindende stof i, en såkaldt hærder, som er den tilsvarende hærder, der bruges til visse typer plast. Og det er jo ikke for at farliggøre det, men vi er simpelthen nødt til at kalde ting ved deres rette navn, når vi dels har med så populær en behandling at gøre, og dels en så opmærksomhedskrævende behandling – det er ikke det samme som at få farvet hår eller lakeret negle, selvom visse kræfter forsøger sig med den sammenligning. Det er ganske enkelt et større og invasivt indgreb.

SE FILMENE PÅ INSTAGRAM under @beautyspace

SERIØST BEDRE HUD i ord og på tube finder du her

21/02/2024
Mistet overblik? Så gør én ting
Overblik på hudplejehylden kræver én eneste handling
26/02/2024
Hvad gør du selv? spurgte ELLE
Og hvad virker for alle, var næste spørgsmål

Kommentarer

 • Liv
  REPLY

  Hej Anette:)

  Hvad er dine tanker omkring skinpen – altså behandling med små micronåle der stimulerer fibroblaster til at danne kollegaen?

  Venlig hilsen Liv

  27/02/2024
 • S
  REPLY

  Jeg er helt enig og det er godt at man er godt oplyst inden man evt vælger at få fillers eller botox. Personligt får jeg selv botox hver 3 måned på Hovedpineklinikken mod kronisk migræne, og var det ikke for botox, så kunne jeg ikke få hverdagen til at fungere. Så ligeså vel som botox og filler kan få nogle til at ændre ansigtet og hele mimikken aaaaalt for voldsomt og hvad der kan hører med af bivirkninger, så er botox for nogle (folk med kronisk migræne) en kæmpe stor redning som nogle vil have svært ved at leve foruden. 🙏🏼

  25/02/2024
 • Julia Venus
  REPLY

  Som altid: TAK for oplysende, afklarende OG vigtig information!

  24/02/2024
 • Pernille S
  REPLY

  Fillers og botox vil altid være et no go i min verden, og jeg synes det er SÅ fint du har fingeren på pulsen Anette. Ny viden kan jo altid afdække om et produkts effektivet hælder til den gode eller dårlige side.
  Til gengæld, har jeg længe ønsket at komme af med karsprængninger i ansigtet, og få boostet kollagenet i underhuden. Min søde mand opfyldte mit ønske, så nu har jeg på klinik Nativus fået Yag laser og IPL behandling i ansigt og på hals. Rosacea siden ungdommen kombineret med solskader, har sat sine spor. Nu er jeg spændt på resultatet. Er lidt rød og hævet i ansigtet idag efter gårsdagens behandling, og det prikker og føles varmt. Iøvrigt udført super profesionelt af en dermatologisk sygeplejerske med papirerne iorden, som hele tiden var meget informativ og omsorgsfuld, ligesom klinikken er superviserer af læge. Var noget betænkelig ift smerteniveauet ved IPL behandlingen, men må sige at det ikke var for noget at regne. Hånden på hjertet, har jeg nok også en høj smertetærskel😉 Fik i alle fald ros for at kunne ligge bomstille! Tryghed er essientielt for mig, og tryg følte jeg mig.
  Idag er jeg rødmosset, og lidt hævet i ansigtet. Det prikker og føles varmt, hvilket skulle forsvinde snart. Ved godt det er lige det seneste tidspunkt ift sollys at få foretaget denne behandling, så det hedder SpF 50 fra nu af! Skal jeg vælge fremtidigt behandlingstidspunkt skal det klart være i det sene efterår. Hvor tilfreds jeg vil være med resultatet er for tidligt at vurdere. Fornemmelsen indtil nu er god!

  24/02/2024
 • Janne Kastrup
  REPLY

  Hvad mener du om Profhilo? De har travlt med at sige det er hyaloronsyre, men der er vel et men her også….
  Kan du anbefale noget til rynkerne på halsen? Strøm?
  Tak fra flittig bruger af Ansigtscremen, Beautyspace og dine bøger.

  24/02/2024
 • Christina kragh
  REPLY

  Jeg kan ikke finde filmen på instagram 😁

  23/02/2024
  • Ida
   REPLY

   Det kan jeg heller ikke

   24/02/2024
  • Vibeke
   REPLY

   Hej. Den ligger lige nu i Story på IG.

   24/02/2024

Skriv en kommentar

Din mailadresse vil ikke blive publiceret. Udfyld venligst felterne med *

Kom med kvit & frit på Beautyspace-holdet

Uafhængig skønhedsformidling for dig, der vil have dokumenteret viden om hud, hvad-virker-guides og hvordan fejlkøb undgås. Kun ord der gør dig klogere - og nå ja, besked som den første, når månedens Book’n’Beautyboks udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.