Fillers er jo bare hyaluronsyre og vand, eller?

Der er noget med måden, injektioner bliver solgt på.

Jamen, hvad med bare en lillebitte smule? spørger mange, og derfor er udtryk som baby-Botox, Botox-light og skin-Botox blevet populære. Her bliver man behandlet med en mindre mængde – og det er selvfølgelig positivt, fordi al mimik ikke går fløjten, men altså … især Baby-Botox kommer hurtigt til at lyde som om, man har en legeaftale med en hundehvalp. Det svarer til forskellen på Prince og Prince Light.

Midlertidige fillers (som så alligevel, viser det sig, ikke er så midlertidige) bliver markedsført på indhold af vand og det sukkerstof (hyaluronsyre), vi allerede har i huden – og det ville være det samme som at kalde marcipan for frugt på grund af indholdet af mandler. Den hyaluronsyre, der rigtigt nok sprøjtes ind, er tilsat et såkaldt krydsbindende stof, der svarer til det, man hærder plastik med. Så vi taler om et fremmedlegeme.

Hvis du er træt eller bare mæt af irriterende kommentarer fra sådan en som mig, så se, hvad det er, en kosmetologisk sygeplejerske kalder for vanvittigt. Og hvad en plastikkirurg frygter.

FÅ HELE BØRSEN WEEKEND ARTIKLEN med et klik her.

NB: Artiklen om bl.a. Profhilo kommer herinde onsdag. Beklager forsinkelsen.

@beautyspace på Instagram

Illlustration Charlotte Karor

16/06/2023
Skønhedsboblen under pres
De 3 ting, fagfolk bekymrer sig om, når det gælder injektioner
20/06/2023
Hudlægens recept på hårvækst
Hvad giver mere hår? Hvad giver mindre?

Kommentarer

 • Julia Venus

  Ej “BABY BOTOX”…wtf😳😂😂😂

  Ej det er ikke noget at grine af. Det lyder nærmest som et overgreb. …
  Et forfærdeligt uetisk begreb.

  Folk må jo selv om hvad de fylder på sig af diverse gifte…men godt du gør en så stor indsats for at nuancere markedsføringen ved at tilbyde at kradse lidt kærligt i lakken og gå bag om reklamer/tilbud om div. fillers.

  At du orker sku jeg til at skrive 😅😉…tænker du må møde massiv modstand fra BOTOX-industrien og fans.

  Godt du har skabt et sobert Forum…hvor hudglade (og tilfredse) som nogle af Jo er…kan være fan af dine undersøgelser og skriv.
  Keep the good work.

  22/06/2023
 • Anette

  Nogle gange er botox det valg man må tage, for at undgå de hovedpiner man ellers ville have fået (migræne-typerne) hvis man ikke fik det.

  Det kan fx være hvis man får medicin, der giver så voldsom hovedpine, men hvor medicinen er vigtig for ens øvrige funktioner. Sådan kan det være for folk der fx tager ADHD-medicin, hvor Botox kan afhjælpe fysiske gener, så man faktisk kan have et fornuftigt liv.

  Men disse tilfælde er der heldigvis ikke mange af, og de hører til sjældenhederne heldigvis.

  Jeg så den der serie på DR1 om de unge piger der bruger alle deres penge på at se godt ud, og kun har penge til at spise risengrød hver uge… Der var botox også en del af deres faste rutiner.

  Jeg bliver så ærgerlig over denne her Instagram/SoMe-kultur, der fremmer sådan en tendens. Jeg er vanvittig glad for jeg ikke var ung, da Facebook og Instagram var opfundet. Men bare ganske almindeligt Se&Hør hvor man fik rædselsfulde billeder af de kendte med alt for meget Botox i… Det var en glimrende marketing for IKKE at få lavet den slags galestreger i sit ansigt!

  19/06/2023
 • Charlotte

  Fortsæt endelig Annette det er så vigtigt at vi får informationer om mulige bivirkninger.
  tak fordi du tager emnet op

  19/06/2023
 • Ane

  Det er så vigtigt at få udbredt denne viden. Tak!

  19/06/2023
 • Tanya

  Jeg bliver ikke træt af at høre om det og synes du gør en virkelig, virkelig vigtig indsats med at blive ved med at gøre opmærksom på bivirkningerne. Tak for det! Jeg synes det er så bekymrende for de unge som jo typisk føler sig helt usårlige og sjældent tænker 20-30 år frem. Jeg finder det faktisk uetisk at markedsføre den slags behandlinger til så unge mennesker.

  19/06/2023
 • Anette W

  Det er lidt skræmmende at man måske risikerer at ødelægge både ansigt og mimik ved langvarig og gentagende brug af filler.
  Vi har nok allesammen set fotos af udenlandske stjerner, hvor det er gået helt galt og hvor de står tilbage med ødelagte ansigter uden lighed med deres oprindelige udseende.
  Hvis jeg havde haft råd, ville jeg både have haft filler- og botoxbehandlinger, så måske skal jeg i dette tilfælde være taknemmelig for min slunkne pengekasse

  19/06/2023
 • Susanne

  Hej Anette

  Tak for et, som altid, rigtig godt indlæg omkring bivirkningerne ved Botox og filler.

  Jeg smider lige igen et link til FB gruppen for de som oplever bivirkninger, eller gerne vil læse mere om, hvad andre oplever.

  https://m.facebook.com/groups/224009391310103/?ref=share

  Kh Sus

  19/06/2023

Kom med kvit & frit på Beautyspace-holdet

Uafhængig skønhedsformidling for dig, der vil have dokumenteret viden om hud, hvad-virker-guides og hvordan fejlkøb undgås. Kun ord der gør dig klogere - og nå ja, besked som den første, når månedens Book’n’Beautyboks udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.