Se hvad en pro har i badeværelses-skabet

Mød kosmetolog, Naughty Alchemist-stifter og Beauty Avenue-grundlægger Stella Nisreen Kanaan. Hun lever om nogen sit brand. Er typen, der ud over at turde være  politisk og aktivistisk, samtidig lever sit brand. Ægte, nærværende og med visdom og næstekærlighed – intet mindre. Hvis du spørger mig, er vi heldige at have hende herhjemme.

Hvad slår folk som det første (tror du), når de står på dit badeværelse?

I øjeblikket er det alle de nye Naughty Alchemist eksperimenter, jeg har stående fremme derhjemme. Dem er jeg i fuld gang med at udvikle. Min veninde kom ud fra mit badeværelse sidst og sagde: “Er det en renseolie, du har lavet?! Den dufter så godt! Jeg glæder mig til at være prøvekanin.” Det var skønt at høre, for jeg har nogle meget kritiske veninder, som er nogle af de første til at teste mine produkter.

Hvordan er din morgenrutine – hvad gør du?

Efter jeg har børstet tænder, børster jeg håret og binder det op. Derefter bruger jeg en fugtgivende renseolie, som jeg elsker at massere ind i huden for at sætte gang i blodcirkulationen. Jeg renser olien væk med både varmt og koldt vand. Så tager jeg hurtigt min Reflexology Roller og ruller over hele ansigtet. Afhængig af, hvordan min hud har det, bruger jeg en toner eller går direkte videre til at massere min Moonlight Serum Renewing Serum på. De serum-rester, jeg har på hænderne, ryger ind i hårspidserne – voila! Det hele tager i alt under 10 min.

Hvad gør du så om aftenen?

Min aftenrutine er væsentlig længere. Jeg går altid i bad om aftenen, hvor jeg slukker lyset og tænder LED-stearinlys, sætter musik på og sprøjter min yndlingsaroma (som faktisk er en økologisk mygge-spray) på badeværelset. Inden jeg går ind i badet, tørbørster jeg hele kroppen, og i badet eksfolierer jeg altid med min loofah. Jeg double-cleanser mit ansigt med Calming Cleansing Oil og derefter Nourishing Cleansing Melt. Det er helt nye produkter, der kommer ud om nogle uger – og du er den allerførste til at høre om dem. Efter badet bruger jeg Sacred Elixir og derefter min Reflexology Roller i ansigtet og masserer min Moonlight Renewing Serum ind. Efter badet drikker jeg en kop te, og så er jeg genstartet.

Og har du altid gjort det samme?

Det har skiftet lidt gennem tiden. Men jeg har faktisk passet på min hud, siden jeg var 12 år. Det er lidt vildt at tænke på. Min mor var en beauty- og selvplejefreak. Dengang købte hun tre produkter, som jeg skulle bruge hver dag morgen og aften: En rensemælk, en toner og en lotion. Så ja, jeg har faktisk altid gjort mere eller mindre det samme: Rens, fugt og beskyttelse hver dag.

Har du noget herude, du nødigt viser frem, men altid har?

Jeg er meget lidt blufærdig, men måske min tråd og sukkerbøtter! Jeg er lidt af en hårfjernings-maniac, og du vil aldrig finde en skraber på mit badeværelse. Jeg kunne aldrig finde på at barbere mig (se hvorfor på IG @beautyspace under højdepunkter) og nogle gange, når jeg ikke når at få lavet behandlinger på klinikken, har jeg udstyret til at klare den “værste” hårfjerning herhjemme.

Noget, du ville ønske, der var mere af? Mindre af?

Jeg ønsker mig et badekar – og måske en lille sauna!! Og måske et lidt større badeværelse – et velværelse – fordi jeg bruger lang tid herude på selvpleje og selvkærlighedsritualer. Det kunne være skønt, hvis det var et rum, der blev prioriteret mere i vores næste hjem.

Noget, du er doven med?

Mit hår. Jeg har jo et kæmpe hår, og det tager lang tid at passe og pleje. Så hårmasker og varme oliekure til hovedbunden ville være godt, men jeg får det sjældent gjort.

Det tåbeligste skønhedstip, du har afprøvet?

Det allertåbeligste jeg har prøvet var en permanent mascara. Jeg ELSKER mascara, det er min THING, og jeg bruger det hver dag. Permanent mascara blev markedsført på, at man kun skulle bruge mascara én gang om måneden. Men mine vipper blev helt små og korte og klumpede sammen – og så kunne jeg ikke komme af med det igen! Det gjorde jeg kun én gang.

Det bedste?

Rens din hud hver dag med de rigtige produkter, der ikke sætter din hud i ubalance, og som giver dig masser af fugt. Allerhelst skal renseprodukterne være oliebaserede – på naturlige, økologiske olier. Derefter skal du fugte din hud og massere den. At sove, meditere og gå ude i naturen og kramme træer – og så masser af kærlighed. Breathe! Breathe! Breathe! Mange går og er fuldstændig anspændte og glemmer at trække vejret.

Noget, du gerne ville have vidst for 20, måske 30 år siden?

Less is more – og at man ikke skal prøve alle behandlinger og produkter, der kommer ud! Det er så vigtigt at være kritisk.

Hvis du skulle tage et alvorsord med skønhedsbranchen … hvad vil du sige så?

Jeg bryder mig ikke om, at skønhedsbranchen har en “norm” for at være smuk og kan diktere, hvad der er skønhed (filler i læberne, kunstige negle og kunstigt alt muligt andet). Det er især helt unge kvinder, der er lette at påvirke, og det synes jeg er enormt ærgerligt. Jeg vil gerne forene det at gå op i skønhed og samtidig elske sin krop, som den er, og omfavne den naturlige skønhed i alle aldre.

Jeg vil også gerne tage et alvorsord med skønhedsbranchen om de mange år, hvor vi er blevet proppet med giftige ingredienser – 60’erne, 70’erne, 80’erne og 90’erne. Det er heldigvis blevet meget bedre, og der er kommet meget mere regulering, end der har været. Men jeg synes stadig, vi kan gøre det bedre, og der er ingen grund til at udsætte nogen for farlige kemikalier, når der findes naturlige alternativer. Det er både en sundhedsbelastning og en miljøbelastning.

1000 tak til Stella (og tak for mad). Du finder hende her og her.

FOTO Pernille Rahbek

02/06/2021
Sarah: Hvordan vælger jeg den bedste olie?
Få tjeklisten
07/06/2021
Jeg ledte efter fejl
Og jeg fandt 1, måske 2

Kommentarer

 • Dorte

  Mon man kan få navnet på den økologisk myggespray? Det meste af den slags lugter ikke specielt godt, så jeg er nysgerrig.
  På forhånd tak.

  16/06/2021
 • Mette Sloth Eriksen

  God læsning om en spændende kvinde, elsker at se andre pigers badeværelser og ritualer.
  God weekend <3

  04/06/2021
 • Sanne

  NØJ, hvor har jeg lyst til at blive veninde med hende! Hun lyder som en meget spændende dame!
  Rigtig go’ weekend, smukke. ♥

  04/06/2021

Kom med kvit & frit på Beautyspace-holdet

Uafhængig skønhedsformidling for dig, der vil have dokumenteret viden om hud, hvad-virker-guides og hvordan fejlkøb undgås. Kun ord der gør dig klogere - og nå ja, besked som den første, når månedens Book’n’Beautyboks udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.