Anbefalingen, ingen har fortrudt at kaste sig over

21216196_10155689502229321_422629041_o21222800_10155689502984321_1874498193_o21247806_10155689502724321_557843532_o

Det kan være en udfordring at skelne mellem mist/toner, essence og serum, men det hjælper overordnet at tænke tynd, tyndere, tyndest. Med misten som det tyndeste, altså det mest vandede, der skal på først.

At det giver max mening at lagre sin fugt er ikke noget, jeg har fundet på. Det er en varm anbefaling fra bl.a. hudlæge og professor Leslie Baumann, som gør et stort nummer ud af at understrege, at du med såkaldt layering laver et mini-reservoir (og det ER mini), som huden kan trække fugt fra længere. Og for en som mig med en grillet fortid, er det noget, der batter.

I øjeblikket supplerer jeg min ansigtsmist med essence, fordi essence (der i konsistens minder om en blanding af serum og mist) ofte adresserer noget specifikt, som eksempelvis en lysnende effekt. Nogle skal på med vatrondel, andre sprayes på – og der er dem, som slår sig selv sammen med mist. Så ja, det kan være en smule forvirrende. Hvad der imidlertid ikke er er forvirrende, er, at det ekstra fugt-lag virker. Antallet af lag må så afhænge af behov og ambition. Bare sørg for, at indholdet som minimum altid tæller fugtbindende ingredienser (eksempelvis hyaluron eller glycerin) og antioxidanter.

K-BEAUTY LIVE: Vil du have endnu mere styr på alt fra essence til splash-maske, så sæt kurs mod Beaumonde på Gl. Kongevej 153 – landets første og helt nyåbnede K-beauty-butik (K for Korea) med hudplejeprodukter udelukkende fra Seoul. Alt sammen under den kyndigste vejledning fra dygtige Marie Brodersen, der holder grand opening fra i dag af. Og jo, der er en fuld væg tapetseret med ansigtsmasker side om side med prisvindende niche-mærker som Mizon, Monyo Factory, Blithe, Dr. Jart+ og Tony Moly. Indehaverens top-5 liste ser sådan her ud.

PS: Vær opmærksom på, at september måneds BOOK’N BEAUTYBOX lander i din indbakke mandag morgen kl. 8.00. Til alle på listen her.

30/08/2017
Lad os se på din hud. Sådan rigtigt
De professionelle øjne kommer. Så hit med din hud
02/09/2017
Vil du være Clarins-anmelder?
Sammen med Clarins søger vi 10 anmeldere til det nye ansigtsserum

Kommentarer

 • Anette Kristine Poulsen

  1000 tak for ord og kommentarer. Lige konkrete svar:

  @ Panini – Det kan den bestemt også.

  @ Jette B – Det lyder som den bedste plan, du har.

  @ Gurli J – 1000 tak fordi du kom!

  @ Daniela F – 1000 for dit konkrete indspark.

  @ Amalie – Som Jette B forklarer :o)

  @ Pernille – Den har vi taget på en anden tråd herinde, har vi ikke?

  @ Marie Louise J – 1) Jeg husker sagen og jeg er dybt uenig med hudlægen 2) Ja, er meget glad for deres farvede dagcreme SPF40

  Stor hilsen Anette

  08/09/2017
 • Marie-Louise Jønsson

  Hej Anette jeg har to spørgsmål som måske er lidt udenfor dette indlæg. Håber det er okay.
  1. Jeg læste engang en artikel der handlede om at produkter fra Rudolph Care ikke er noget særligt og at det er “for dyrt”. En hudlæge skulle have kaldt produkterne for humbug. Hvad mener du om det ?
  2. Har du prøvet pudderdåsernes produkter ?

  05/09/2017
 • Jette B

  Hej Amalie.
  Anette siger, at der er mange antioxidanter i grøn te
  Jeg laver en kop grøn te af en god kvalitet, afkøler og hælder på en sprayflaske, så er den klar til brug. Opbevarer i køleskabet og laver en ny portion et par gange om ugen
  Vh Jette B

  04/09/2017
 • Pernille

  Hej Anette
  Jeg kan forstå du er glad for Imedeen, og jeg er nysgerrig og vil gerne prøve det. Jeg er 30 år, hvilken pakke skal jeg vælge? Pft. Dbh Pernille

  03/09/2017
 • Amalie

  Hej Jette B
  Hvordan inkorperer man te i sin hudpleje? Har du lavet grøn te og fyldt det på en sprayflaske? Eller hvordan?
  Kh. Amalie, som synes det lyder som en spændende tilføjelse til ens hudpleje.

  02/09/2017
 • Maj-Britt Nilsson

  Årgang 1950, det kunne være spændende om den kunne gøre noget ved mig

  02/09/2017
 • Jeg er heldigvis også en af dem som elsker lag-på-lag hudpleje. Jeg starter med en mist-tonic, så essence water, ovenpå den en serum og så til sidst selve ansigtscreme (foruden øjencreme).
  I vinterhalvåret (om nogle ugers tid) kan jeg endda opgradere fedtsupplementet med et par dråber ansigtsolie på kinderne.
  Det holder på fugten i ca. 6 timer, hvor jeg ofte om eftermiddagen sprayer noget mist ovenpå, så jeg trækker på fugten nogle yderligere timer.
  Fugt, fugt kan jeg heller ikke få nok af.
  Min årsag er ikke “grill’ning”, men udtørring med for skrappe produkter da jeg var ung. Jeg overbehandlede min hud pga akne.
  Før tog jeg fra min hud, i dag giver jeg rigeligt tilbage 🙂

  02/09/2017
 • Okay – ny viden for mig, det med essense, men god viden til gengæld!
  Tak for dig, Anette
  Fik forresten en forespørgsel fra en læser forleden, men jeg henviste fil dig, da spørgsmålene var lige i overkanten for mig

  01/09/2017
 • Jette B

  Der skulle have stået BP fugt maske og Ecooking peel maske
  Vh Jette B

  01/09/2017
 • Gurli Jepp

  Tak for en dejlig aften i Frederikshavn 🙂 i går.
  Ved godt, at det ikke er dagen emne, men det er allligevel fortjent! 😉

  01/09/2017
 • Jette B

  Hej Anette. Tak for info om rækkefølgen
  Jeg gør sådan:
  Morgen… Afkølet grøn te, mist Ecooking eller Rønsnøl, BP fugt creme og så solcreme.
  Aften… Te, mist og BP Super 3 Booster.
  2 gange om ugen BP fugemasse og Ecooking perler maske.
  Er det ok ?
  Er 64 år og har også fået
  sol nok i min ungdom.

  Vh Jette B

  01/09/2017
 • Panini

  Jeg troede, mist også kunne bruges i løbet af dagen udenpå make up feks?

  01/09/2017
 • Jeg kan slet ikke vente til at jeg skal ind forbi. Holy moly jeg får julelys i øjnene, når jeg ser billeder derfra 🙂

  God weekend!

  //K

  01/09/2017
 • Pernille Sparsø

  Beaumonde er vist en bytur værd. Tjek, tjek!
  Caudalies produkter er rigtig lækre. Især er jeg pjattet med duften i deres “vin-serie”. Ved godt det ikke er det essitientielle, men det giver mig altså en fornemmelse af total luksus!
  Normalt bruger jeg Essence fra Jurlique, men en enkelt flirt med Caudalie kan vist tillades!
  Spændt på månedens pakke. Vi nærmer os jo julen (!!!!!) og hvem ved, gaverne skal måske komme fra Beautyspace?!
  Dejlig dag til dig, Anette 🙂

  01/09/2017