Kampklar rutine til dig på bar bund

LVFE_miami_P039-040

Mit mål – mission om du vil – er at tænde folks lyst til at sætte sig bare en smule ind i, hvad der virker hvordan i hudpleje. På samme måde som de fleste ved, at uld i sokkerne er godt, hvis man fryser.

Der er dem, der gerne vil springe forklaringerne over. For bare at få den overordnede opskrift hurtigt – og produkterne ikke mindst. Især når man som 32-årige Karolina har fået tre børn på fire år, og den mindste bare er otte måneder. Hun skriver:

Jeg har tidligere været stor fan af sol, men har holdt mig tilbage de sidste fire år. Min hud er trist, tør.. grå. Der er også bekymringsrynker, fine linjer og forstørrede porer – som endda er sorte – ved næsen”. Jeg er helt på bar bund – hvor begynder jeg mht. produkter?

Udover altid at have en stak knitrende rene bomuldsvaskeklude ved siden af håndvasken, så vil jeg rydde en hylde på badeværelset med plads til fire-fem produkter:

 • Eksfoliér om morgenen med en vaskeklud. Grib derefter en god fugtspray, eksempelvis denne her eller denne her. Så et fugtserum, hvor du er sikret antioxidanter og flere fugtbindende ingredienser. Det kan være alt fra dette her til dette her. Slut af med solbeskyttelse. På den måde er bunden i Hudplejepyramiden sikret (fugt + antioxidanter + SPF).
 • I løbet af dagen kan det være godt at supplere fugt og beskyttelse.
 • Om aftenen gælder det først rens, hvorefter jeg vil holde det helt enkelt hen over sommeren med bare en god A-vitamincreme, som ikke fedter. Hvis der ikke er udfordrende pigmentpletter i spil, så vil det være en god idé med en mild BHA-syre under A-vitaminproduktet. Måske – afhængig af hudens reaktion – bare hver anden aften. Så er reparations-steppet fra Hudplejepyramiden på plads.

For skåret helt ind til benet, så vil al hud blive pænere af en let afbørstning med vaskekluden, tilstrækkelig fugtmætning og beskyttelse fulgt op med daglig rens og A-vitamin. Derefter kan der finjusteres afhængig af hudtype og hudtilstand.

AHA & BHA om sommeren? Er det en god idé at eksfoliere med syre om sommeren?. Både ja og nej. Hvis du allerede er udfordret af pigmentpletter, så har du brug for AL den beskyttelse, du overhovedet kan få, når solen brager ned. Selv den fra de døde hudceller, som dermatologisk sygeplejerske Else Marie Lissau engang har sagt. Hvis du ingen pletter har og som Karolina døjer med grå/trist hud og synlige porer, så er BHA dét, der hurtigst – med papirerne i orden – hjælper.

FOTO: Louis Vuitton

17/05/2018
Tjek om du er på anmelder-holdet
Og ellers er der to nye muligheder
23/05/2018
Jeg har pakket din strandtaske
Måske vil indholdet overraske dig

Kommentarer

 • @ Metteline, det er en rigtig god pointe, du har. Effekten vil ikke være den samme yderst som inderst. Jeg sparer bestemt på min M2, når det er den, jeg bruger, men jeg skifter. Sikrer bare, at der altid er fugtbindende ingredienser i plus antioxidanter.

  @ N, der er en smule i, det har du ret i. Den står langt nede dog. Hvad går din nervøsitet specifikt på?

  @ Anette, jeg stopper ikke med a-vitamin om sommeren. Der har du næsten mere brug for den.

  @ Lykke, agghhh ja, dén holder jeg også øje med. Lever nogle gange med den. Den bliver især kritiseret, når den optræder sammen med andre silikoner. Men du har ret – jeg er også obs på den.

  @ Jette B, god idé. Og herligt med nederdelen.

  @ Susanne D, ja, jeg ville holde igen med syrer. Hvilken niacinamidcreme taler vi om, for det virker ikke logisk med FØR serum?

  @ Ann-Marie, A-vitamin er godt hele året rundt. Vi har brug for A-vitamin.

  @ Birgitte B, jeg kigger i morgen tidlig og lover svar.

  @ Hulemor, hurra og tak for god anbefaling. Herligt med den slags kompetente sælgere.

  @ RL, det har du i princippet ret i. Vaskekluden er dog væsentlig blidere. Nærmest en afbørstning.

  @ Jette S, alle kan bruge en mild a-vitamincreme. Jeg bruger vaskekluden under bruseren, dvs. lunken vand.

  @ Trine, enig med Ditte H.

  @ N, Absolut OK. Prøv at søg på Beautyspace og se dét jeg har skrevet om bl.a. dag- og natbrug.

  @ Marie, hvis udfordringen er pigmentpletter, så vil jeg PÅ pigmentpletter holde mig fra syrer om sommeren. Skinceuticals laver nogle af de bedste sera til brug om dagen med gode pigment-værn antioxidanter (men de er jo hundedyre):

  https://www.skinceuticals.com/phloretin-cf-635494328004.html

  eller

  https://www.facethefuture.co.uk/shop/skinceuticals-prevent/skinceuticals-c-e-ferulic.html?gclid=EAIaIQobChMI6JHe0cae2wIVD_lRCh0acwHJEAQYAiABEgI9EPD_BwE

  Et godt niacinmid-serum vil også være godt, fx. det fra AlphaH, som er er noget billigere.

  Stor hilsen Anette

  24/05/2018
 • Marie

  Hej Anette

  Igen tak for dine gode indlæg. 🙂

  Dette indlæg rammer noget af det, jeg selv er meget usikker på, da jeg er bange for at bruge noget, der gør mit kakaooverskæg endnu mere tydeligt. 🙂
  Så her kommer lige et par spørgsmål mere.

  Jeg bruger faktor 50 hver dag for at beskytte huden.
  Derudover bruger jeg salicylsyre fra DSC om aftnen, som har reddet min hud fra udbrud flere gange, og som jeg derfor vil være ked af at undvære. Og for at reducerer og forbedre min hud bruger jeg også a-vitamin.

  Mit spørgsmål lyder derfor på.
  Hvad jeg kan gøre for min hud om dagen, hvilket serum skal jeg bruge under min solcreme som både er godt mod pigmentfejl og som giver min hud den fugt og næring den behøver.

  Skal jeg droppe BHA og AHA helt om sommeren? Og hvad med derma-rolleren, må den bruges om sommeren?

  Beklager min lange besked. Håber du kan hjælpe mig.

  24/05/2018
 • Anette Kristine Poulsen

  1000 tak for alle gode ord og kommentarer. Der er svar til alle inden kl. 16.00 i dag, torsdag. KH Anette

  24/05/2018
 • N

  Hej igen igen!

  Nu må du snart være træt af mig, beklager!

  Men jeg har fundet en creme med 39 ingredienser i hvor silikone står som nr 33. (BP superfruit dagcreme til tør hud)
  Nu vil jeg jo helst undvære silikone i mine produkter. Men jeg synes det er en fantastisk god creme. Og jeg ved at du heller ikke er stor fortaler for silikone. Men når det står så langt nede på listen burde det vel være okay? Eller hvad?

  23/05/2018
 • Ditte H

  @Trine Malchow-Møller, underlåget i cremekrukkerne er kun for, at cremen ikke rutscher rundt i hele låget, så smid du bare underlåget ud 😉

  23/05/2018
 • Trine Malchow-Møller

  Hej A, et lidt andet spørgsmål, som har irriteret mig hele livet (store ord, ja!) – Er det nødvendigt at lade underlåget i cremekrukker sidde i, når man har åbnet og bruger cremen? Jeg synes de er så irriterende – og er en af grundene (ud over hygiejne) til at jeg hader krukker (selv om de har mere lækkerhedsfaktor end tuber). Ved du det?

  23/05/2018
 • Jette Sørensen

  Hej
  Jeg er 22år – kan jeg også bruge a vitamin creme om aftenen ?
  Bruger du kold vand på vaskekluden om morgenen ?
  Tak, for svar

  23/05/2018
 • RL

  Hej Anette

  Hvis pigmentpletterne har brug for beskyttelse af selv døde hudceller betyder det så, at man skal undlade at bruge vaskekluden på pigmentområder? I mit tilfælde på hagen.

  Og er det korrekt forstået, at A-vit stadig er ok at bruge på pigment om sommeren? Ellers er der vel ikke rigtigt nogen syre/cremer mv tilbage, at “behandle” sine pigmentpletter med om sommeren, hvis BHA og AHA også er no go? Udover selvfølgelig solcreme og skygge.

  22/05/2018
 • Apropos pigment, så har jeg entreret med Dove summer glow – og det virker. Mine ben er så fint brune. Jeg er fan!
  Ps. Det var den UNGE og meget hjælpsomme matas-pige, der anbefalede mig den; “Ved du hvad, der er SÅ mange dyre mærker, men den fra Dove, den du’r bare” 🙂

  22/05/2018
 • Jeg er så glad for dine bøger, som sammen med bloggen har hjulpet mig meget med at finde lige det, som min hud har brug for 🙂
  Kh. Birgitte
  PS. Kommer der svar fra dig i dette indlæg: https://beautyspace.dk/jeg-aldrig-undvaere-mit-haar/

  22/05/2018
 • Ann Marie

  Hej Anette
  Jeg har også udfordringer med pigment pletter i ansigtet og bruger både mist, p&t serum, niacinamid og a-vitamin cremen fra forrige beauty-box. Skal jeg forstå det som om at jeg IKKE skal bruge a-vit fra Beaute P når det er sommer?

  På forhånd tak for svar Hilsen Ann Marie

  22/05/2018
 • Susanne D

  Kære anette,
  Tak for endnu engang et super indlæg.
  Jeg er desværre også en af dem der lider af pigment pletter i ansigtet. Jeg bruger AHA peeling fra eccoking engang om ugen og bruger rensen exfo fra ph formula som jeg lader sidde en tandbørstningstid hver aften . Er det mon så helt “no go”?
  Jeg vil rigtig gerne bruge en niacinamide creme, Kan jeg mon bruge den efter min fugt mist og inden min serum ?

  22/05/2018
 • Jette B

  Glemte at skrive, at Vita liberata body blur fungerer fint ovenpå solcreme. Først bruger jeg vaskeklud i badet, så Rønsbøl mist, derefter A-derma Exeomega control, så Matas solcreme og til sidst blur. Tror jeg kommer i nederdel denne sommer.

  22/05/2018
 • Jette B

  Tak for et godt indlæg.
  Tænker jeg vil forbi min kosmetolog og få hendes kommentar til hudens tilstand. Hun bruger Phformula, kunne være jeg kunne få glæde af produkter derfra.

  22/05/2018
 • Lykke

  Kære Annette, hvad er holdningen til cyclopentasiloxane? Som er i Biodermas fine spray og derfor giver den c i Kemiluppen. Er lidt ærgerlig over det, for jeg synes det er et genialt produkt, men er gravid og vil jo ikke bruge noget hormonforstyrrende. Hmmm!

  KH

  22/05/2018
 • Anette

  pigmentpletter er også min udfordring. Er der noget du vil anbefale – udover at stoppe med syrer om sommeren og A-vitiamin-creme

  22/05/2018
 • N

  Hej igen!

  Nu har jeg lige fundet ud af at der er silikone i estee lauders serum. ARG!
  Kan du give et par eksempler på både serum og creme hvor der ikke er silikone i? og som man må bruge som gravid. (Prøver at udskifte mine produkter inden den dag kommer)

  22/05/2018
 • Karolina

  Hej Anette

  Tusind tak for den fine beskrivelse af hvordan jeg skal starte.. Det vil jeg glæde mig til at starte på❤️
  Hav en rigtig dejlig dag..

  22/05/2018
 • Metteline

  Hej Anette,
  ang de lækre serum-mists, der er kommet frem på det seneste. De skal bruges efter rens men kan også bruges i løbet af dagen ovenpå makeup. De er jo ikke helt billige (har selv den med hyaluron fra M2Beaute og den fra PH Formula har jeg også et godt øje til..), og så er det jeg kommer til at tænke på om man får den gode hudpleje fra ingredienserne med, hvis man bruger dem ovenpå makeup? Eller er det i den forbindelse bare en god ‘opfrisker’ mere end hudpleje?

  22/05/2018
 • N

  Jeg vil rigtig gerne undgå unødvendig brug af silikone i mine produkter. Og derfor vil jeg høre om der er silikone i Estee lauders Night repair serum? 🙂 Og om man må bruge den når man en dag bliver gravid. 🙂

  22/05/2018
 • Anette Kristine Poulsen

  @Dottekvot, det kommer meget an på, hvordan du lever. Hvis du eksempelvis arbejder i en kælder og det samtidig bliver gråvejr hele sommeren, så er alt fint med både BHA og AHA. Men sådan ser situationen nok ikke ud. Er man pigmentudfordret, så giver det mening at holde igen med syrer om sommeren. Selv gør jeg en undtagelse på og omkring næsen, hvor jeg ikke har pletter, men gerne vil holde porerne i god form. Mht. C-vit så er det en antioxidant, der virker beskyttende og først lysnende, når indholdet er oppe på 10-15%. Stor hilsen Anette

  22/05/2018
 • Dottekvot

  Jeg har desværre fået en delpigmentpletter. Jeg bruger også BHA hver aften. Skal jeg helt droppe det her i læbet af sommeren? Og hvad med C-vitamin?
  På forhånd tak for svar søde og dygtige Anette!

  22/05/2018

Kom med kvit & frit på Beautyspace-holdet

Uafhængig skønhedsformidling for dig, der vil have dokumenteret viden om hud, hvad-virker-guides og hvordan fejlkøb undgås. Kun ord der gør dig klogere - og nå ja, besked som den første, når månedens Book’n’Beautyboks udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.