Kan nogen trykke på katastrofeknappen?

Man kan gå og lulle sig i søvn. Tænke at der er kampe, vi har taget. Som eksempelvis brynfighten. 90’ernes tuschtynde bryn, der blev rovplukkede i en grad, så de endte som to tatoveringer, er ikke en tid, vi nødvendigvis drømmer om at komme tilbage til. Enten så man i bedste fald lettere overrasket ud som Pamela Anderson i Baywatch eller også så man permanent forskrækket ud.

Men det er den ikke, kampen altså. De slanke bryn er tilbage.

Op igennem 00’erne og 10’erne fik de buskede naturbryn taletid. Blev kaldt alt fra ansigtsløftende til karaktergivende. De blev dømt klædelige. Alverdens makeupartister har i kor råbt, at gode bryn er deres absolutte fokus.

Så hvad er det, der sker nu?

Min 19-årige datter har fra naturens side blege bryn, som hun i klædelighedens tjeneste har tegnet op, fyldt ud og farvelagt i en grad så jeg skal love for, at der gennem årene kom bryn på damen. Jeg har måske af og til tænkt, at hun var for afhængig af partout at ville tegne dem op. Tænkt, at det også kan blive for markant med virkelig fremtrædende bryn. Men tanken har været forbigående.

Lige indtil nu. Hvor problemet er, at jeg samtidig får lyst til at trykke på katastrofeknappen pga. de slanke bryns genopståen.

Læs hvorfor i interviewet med TV2.

Jeg ved godt, hvorfor vi igen taler om skinny brows. For det er som om, at pandemien i manges tilfælde lullede os ind i noget trangt derhjemme og ikke bare har gjort os fest- og fyrværkeriklare, men også har gjort noget ved vores trang til at bryde ud af alt det åh-så-pæne-åh-så-stilfulde. Herregud vi bor i Norden, hvor ALT per definition er stilrent og stramt. De ‘nye’ tynde bryn er muligvis også et udtryk for vores behov for at udfordre pænheden – og dermed den åh så gode smag, som de brede naturbryn altid har været udtryk for.

Tilbage til Emma, min datter. Måske kan den spæde nye slankere bryn-tendens inspirere hende til at lade de blege bryn stå. Ikke være så afhængig af det, vi så fast besluttede, var det gode brede bryn.

GØR DET IKKE HJEMME: Træd varsomt med at hoppe ombord i tyndere bryn. For hårdt plukkede bryn vokser ikke ud igen. Og det vil jo vende igen. Det ved vi. Den stærkeste tendens er altid modtendensen.

@beautyspace på INSTAGRAM

05/10/2021
Et plaster ovenpå dagens boks
Kun til dig, der mangler noget
10/10/2021
De 3 krops-produkter, jeg har genkøbt flest gange
Og så er der flirten

Kommentarer

 • Sanne

  Hej Anette og andre her på bloggen : )

  Jeg mangler en god bodyshampoo/body oil som giver fugt og som andre kan anbefale.
  Jeg mangler også en god bodylotion jeg bruger pt Den blå Biotherm som du Anette en gang anbefalede. Jeg er 54 og har brug for at få noget opstramning og beskyttelse mod fugttab. Hit me please :- )) Mvh Sanne som elsker denne blog :- )

  09/10/2021
 • Julie

  Helt udenfor bryn, men har et spørgsmål angående den gode A-vitamincreme. Kan man/jeg putte et par dråber ansigtsolie i den, blande og så smøre den i ansigtet? Har gjort det og ej hvor det føles godt her i efteråret.

  08/10/2021
 • Kirsten V

  Lad mig meget gerne vide, hvis du kan anbefale en god erstatning for brow drama, der desværre er udgået og noget til at holde mine, til tider, vilde bryn på plads.
  På forhånd mange tak.❤
  Jeg er bestemt heller IKKE til de tynde bryn!!!!

  07/10/2021
 • Susanne christensen

  Uha .. elsker de tynde bryn. Ligner mine . Er blevet trimmet for meget. Men har prøvet at få se brede bryn . Men med brynhår der vil vokse ned og ikke vil op så er det squ svært .så jeg griber den ny /gammel mode

  07/10/2021
 • Helle Lykke Larsen, Silkeborg

  Jeg synes, at både tynde, brede og naturlige bryn burde pryde gadebilledet. Lige så meget som man kan ligne en klovn med halvmåneformede, plukkede bryn, så ser det også fjollet ud med de meget karikerede bryn, vi ser i gadebilledet lige nu. Naturlige bryn uden for mange ukrudtsskud i øst og vest må vi have flere af.
  Hilsen en, der stadig farver brun/sort med Hanne Bang farve fra Matas (på vel 30. år) og aldrig plukker.

  07/10/2021
 • Mariannegylding

  Ha ha, jeg tænker på Milena Penkowa, som med sine virkelig tynde bryn, altid så enormt overrasket ud 😉
  Mine døtre reder ligesom deres bryn op i panden, det kan også komme til at se lidt voldsomt ud. Det nyeste her i vejle er en slags laminering af brynene så de er børstet op hele tiden.
  Jeg er nok mest til en mellemting 🙂

  07/10/2021
 • Mette Emilie

  Kan man trække i nødbremsen i begge retninger.
  For hold nu op hvor er det også misforstået med alle de kraftige uægte store bryn vi ser i øjeblikket.

  07/10/2021
  • Ruth Høgedal

   Hvor har du ret Mette Emilie.. det ser både kunstig og uægte ud, og er det første man ser, når man møder en med disse bryn!

   07/10/2021
 • Britt

  Det er så mærkeligt med mode. For der er jo lissom noget der klæder en, og noget der ikke hør, ikke? Kan man forestille sig Kate Moos med brede bryn der ville overtage magten fra hendes fine træk? Eller eller Brooke Schields med tusch-tynde øjenbryn i sit markante ansigt?
  Modetrends er kun noget værd hvis de optimerer og inspirerer. Brede bryn, farven pink og pencilskirts kommer aldrig til at klæde mig – moderigtig eller ej, så det undgår jeg. Og jeg holder pincetten fra mine mellemsmalle bryn og ignorerer diverse bryn trends.

  07/10/2021
 • Christina kragh

  Åhe gud tænker jeg det er bare ikke kønt med de streg tynde bryn folk ser bare ældre ud eller som du skriver forskrækket ud men jeg har altid været en piv skid og aldrig skam plukket mine så under corona gik jeg rundt i måneder og lignede Ole Ernst jeg er ret stolt og glad for mine bryn det giver lige lidt på selvtillid kontoen når folk stopper mig på gaden og siger wau hvem laver dine bryn så elsker jeg at svare de er mine egne de er ikke tatoveret

  07/10/2021
 • Eva B

  Så rigtigt, Anette. Jeg undres også over, at den trend nu er på vej retur. Mine søstre plukkede deres øjenbryn til tynde streger. Uff….

  07/10/2021
 • KarinVS

  😀 jeg anede ikke de tynde bryn var In igen men håber mine sære skæve bryn også en gang blir smarte 😀

  07/10/2021
 • Grethe

  Puh jeg har efter kemobehandling næsten ingen bryn – det der er tilbage ligner netop en voldplukning. Blev behandlet i 2016, så mine bryn kommer altså ikke tilbage som før. Kan så glæde mig over, jeg bærer briller, for de tager da noget fokus fra alt for tynde bryn
  Har overvejet permanent tatovering, men frygter at det vil se alt for unaturligt ud – ligne skovsnegle, sidde skævt, og for mørk farve mv.
  Jeg vælger, at være ok med det, og ellers bare være taknemmelig over, at jeg er her endnu

  07/10/2021
 • amaja

  der er få gange hvor jeg ikke er enig med dig ,men jeg elsker altså tynde bryn jeg syntes det er så flot når jeg får dem ordnet siger jeg i må godt tage mere og de siger nej ikke mere ,jeg kommer altid til at tænke på de mænd med de forvoksede øjenbryn
  der hænger også selv om de er velplejet så jeg er ikke enig med dig .
  vh amaja

  07/10/2021
 • Christina Pedersen

  Må indrømme at jeg aldrig har været fan af de bryn, der er så in nu.
  Så tillykke til Emma og mig (som aldrig har plukket mine bryn) for at de tynde bryn nu vender tilbage 🙂

  07/10/2021
 • Pernille S

  Når man, som jeg, altid har været ked af meget tynde og lyse bryn, synes jeg faktisk foto af modellen Bella Hadid viser okay bryn. Smalle bevares, men SÅ smalle er de da heller ikke! Lige som din Emma tegner jeg bryn op for at følge den “gamle” modetendens 😉
  Har aldrig haft behov for at plukke, så i 00’erne og 90’erne var jeg naturligt moderne. I mange år farvede jeg mine bryn, men efter klimakteriets indtog, er de blevet så udtyndet, at jeg kan være nevøs for om farvning har haft en ødelæggende effekt… Derfor er optegning en daglig fast rutine. Giver karakter til ansigtet. Ingen tvivl om den ting!
  Om vippe/bryn serum i månedens Book’n Box kan rette lidt op på miseren er uvist. Som med alt andet i livet, skal tingene prøves af!
  Ønsker en dejlig dag!
  Kh Pernille S

  07/10/2021

Kom med kvit & frit på Beautyspace-holdet

Uafhængig skønhedsformidling for dig, der vil have dokumenteret viden om hud, hvad-virker-guides og hvordan fejlkøb undgås. Kun ord der gør dig klogere - og nå ja, besked som den første, når månedens Book’n’Beautyboks udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.