MAKE øjenskygge GREAT AGAIN

Lyt til artiklen her:

 

Jeg husker tydeligt dagen, hvor min Instagram pludselig mindede om noget Tinderagtigt. Ikke på grund af mig, men fordi makeupartist Gregoris Pyrpylis under et Paris-interview viste ansigt. Han er et varmt navn, når det gælder farver, og så er han chef for Hermès makeup, der nu introducerer øjenskygger.

Jeg har talt med ham igen, fordi han mener, vi går glip af noget, når vi ikke bruger øjenskygge lige så naturligt, som vi går til mascara. Og et eller andet må der være om det, for enhver professionel makeupartist – og jeg ser en del qua mit arbejde – tyr jo netop konsekvent til øjenskygge. Jeg er da heller ikke blind for effekten, men bare slet ikke lige så ivrig med at svinge farvepenslerne, som da jeg var teenager og i 20’erne.

Til et kort Q&A-interview i Børsen spurgte jeg ham, hvorfor så mange i dag undlader øjenskyggen, når den førhen var nærmest det vigtigste i makeuppen. Hans svar lød sådan her:

”Netop de sene 70’ere og 80’erne var de to årtier, hvor øjenskygge blev dyrket i alverdens nuancer og former. Kvinder turde bruge opmærksomhedsdragende farver, og der blev eksperimenteret – endda helt op under brynet, som flere måske vil erindre i skræk. Jeg tror, at det netop er dem med firserne tydeligt på nethinden, der ser øjenskygge som faux pas. For millennials og generation Z ser jeg en helt anderledes nysgerrighed for at udtrykke sig med farver og makeupteknikker – også omkring øjnene.”

Og hvordan gør man så konkret, hvis man gerne vil bruge øjenskygge til for eksempel at skabe illusionen af større øjne?

”Hovedreglen er altid less is more. Brug først og fremmest en lys satinfarvet skygge eller en iriserende farve i inderste øjenkrog for optisk at åbne øjnene mere op. Derefter gælder det om at ty til lyse farver som beige, hvid, guld eller sølv, som lægges under øjenbrynsbenet. Overvej at placere en mellemfarve, ikke for mørk, i øjenlågets fold med en blød børste for at skabe synet af et endnu mere åbent øje. Slut af med masser af mascara, hvor farver som mørkegrøn eller violet giver et fint og moderne touch, ligesom en lys eyeliner i beige eller guld kan bruges langs øjekanten for at give ekstra glød i øjnene.”

Du kan læse resten af Q&A-interviewet på borsen.dk (ved at logge ind, dvs. bytte med din e-mailadresse, har du adgang til et mindre antal gratis artikler om måneden).

I ØVRIGT SLOG DET MIG, at danske Zenia Jaeger, som står bag makeupmærket Submission Beauty, etablerede sig udelukkende med pang, pragt og glimmer til øjnene. I øvrigt et ret cool mærke, som du finder her.

DERNÆST SLOG DET MIG, om vi skal få sat en hurtig øjenskyggeguide op? Hvor et par dygtige makeupartister online viser, hvordan man laver blikfang, får større, mindre, dragende eller bare festlige øjne?

NEDTÆLLING TIL BEAUTYSPACE TALK-TOUREN ER I GANG lige her (jeg glæder mig som bare pokker, skoene er pudsede og goodiebags pakket): København er udsolgt, Herning veloverstået (TAK igen for en formidabel stemning), Aarhus og Odense har få pladser tilbage. I Aalborg er der gengæld rigeligt med pladser.

@beautyspace på INSTAGRAM

08/10/2023
Hold mund og giv håret en ansigtsbehandling
Plaster ovenpå oktobers Beautyspace-boks
12/10/2023
Så meget A-vitamin tåler du
Hvad, hvordan og hvor meget A-vitamin

Kommentarer

 • Anette

  Som jeg ser det er der to lejre ift øjenskygge p.t. Ok, tre…

  1) Dem der ikke bruger det
  2) Dem der kun bruger neutrale nudes (Urban Decay er mester i den slags paletter også)
  3) Dem der går all in på farver, glimmer og vilde looks.

  Min veninde hører til nr 3.
  Jeg hører typisk til nr 2, men kan også gå lidt crazy i nr 3 til husbehov.

  Som ung lærte jeg alle de der tricks, men jeg går samtidig også ret meget op i de 4 årstider-typerne ift hvilke farver der klæder hvem. Jeg tror vi automatisk altid drages af farver, som klæder os. Det er hjernens måde at skabe balance på.

  De 4 årstider var populære i start 90’erne, hvor man fik farveanalyser.
  Men idag er hver sæson udvidet med 3 undertyper… The Concept Wardrobe er den bedste side jeg har fundet til formålet og at dykke ned i det online. Her er også makeup guides til hvilke farver der klæder ens øjne, vipper og læber mv.

  Endvidere har hun samtidig en god og konkret guide til hvilken kropstype og hvad der klæder ens krop.

  Jeg har ihvertfald fundet en masse hos dem. Og bruger faktisk sjovt nok allerede de makeup farver, som matcher min type “soft autumn” for eksempel.
  Stor anbefaling herfra.

  17/10/2023
 • Sanne

  Åh, øjenskygge, det ELSKER jeg! For det er jo farve, og jeg elsker farver! Jeg var for VILD i firserne, men det var vi vel alle den gang. Men jeg har aldrig sluppet øjenskygge, og får næsten alle farver til at fungere, nærmest som beskrevet af artisten, så det er ikke helt ved siden af. Og ja, jeg er bagud, men læser mig fremad, når jeg trænger til en pause.
  Rigtig go’ dag, smukke. ♥

  17/10/2023
 • Louise

  Ku’ også være fedt med en guide til asiatiske øjne 🙏

  12/10/2023
 • Kim andrea

  Åh ja tak! En guide kunne være helt fantastisk

  12/10/2023
 • Siff Tordenro

  Jah det ville være dejligt med en guide

  11/10/2023
 • Kirsten

  Ja tak – og meget gerne en guide til brug af øjenskygge, når man som jeg er ældre og på mine gamle dage ikke kan tåle mascara.

  11/10/2023
 • Tina

  Ja tak til guide, og herunder skygger til tunge øjenlåg. Jeg har allerede købt de ovennævnte farver, så jeg er på Rette vej 😀

  11/10/2023
 • Ann-marie christensen

  Åh får sådan lyst til at bruge øjenskygge igen, selvom jeg sagtens kan huske firserne, så kæmpe ja-tak til en guide. Rie

  11/10/2023
 • Karen

  Ja tak til øjenskygge guides. Der er en meget fin hos Tromborg pt. Og kæmpe jatak til den der Hermes skygge. Som jeg dog ikke aner hvordan der skal bruges 😊

  11/10/2023
 • Gyde Sørine

  Ja, meget gerne en guide. Lad os få øjenskyggerne tilbage.

  11/10/2023
 • Mette Sloth Eriksen

  Øjenskygge guide ville være dejligt, jeg er mest til lyse skygger i dagtiden, men ville gerne blive god til en aften makeup 🤩

  11/10/2023
 • Christina kragh

  Jeg har så krøllet øjenlåg så jeg bruger aldrig øjenskygge 🤣🙈

  11/10/2023
 • Sia

  Jaaa🌸 Tak til hurtig øjenskyggeguide

  Og jeg glæder mig også rigtigt meget til dit foredrag! Vi ses i Odense

  11/10/2023
 • Kis

  Kære Anette – jeg tilslutter mig ønsket om en guide – og netop også til modne kvinder. Karina von ´D Ahé lægger de smukkeste videoer på insta – men vi er måske nogle der ikke lige synes vi ligner, og kan bruge det. En med pæn naturlig og måske en til lidt mere fest – jeg ville elske det, og glæder mig allerede

  11/10/2023
 • Susanne S

  Stort ja tak til øjenskyggeguide, som også tager de modne øjne med flere folder i øjenlåget i betragtning😊

  11/10/2023
 • Anni

  Urban Decay havde for ti år siden en øjenprimer med lysreflekterende pigmenter i en skøn rosabeige nuance. Al øjenskygge lå perfekt, og farverne blev så smukke ovenpå den.

  Den savner jeg i den grad! (Jeg har prøvet med alm primer med glimmerøjenskygger, men det bliver ikke nær så flot.)

  Findes der mon et lignende produkt derude?

  11/10/2023
  • Anni

   Farven hed Sin:

   Urban Decay Eyeshadow Primer Potion, Sin – Award-Winning Pale Nude Shimmer Eye Primer

   11/10/2023
   • Birgitte B

    Hej Anni. I dag hedder den Minor Sin. Den oprindelige er udgået. Den er ret svær at få fat i i DK, men du kan evt. prøve NYX Glitter Primer i stedet. Den er lavet specielt til glimmerøjenskygge 🙂

    16/10/2023
    • Anni

     Tak Birgitte. Jeg har lige læst om den, at den er god til at holde på glimmer, men at den ikke er så god til lysreflekterende skygger.
     Jeg er ikke til glimmer, men var vild med den diskrete reflekterende effekt, Sin havde.
     Kan man bestille den nye Sin i Europa?
     Bedste hilsner
     Anni

     22/10/2023
  • Anni

   Jeg har fundet den på amerikanske webshops, men de sender ikke til Danmark.

   11/10/2023
   • Anni

    Så … hvis nogen har forbindelse til USA, kan jeg anbefale den primer … og så er jeg en glad køber også 😊

    11/10/2023
 • Jette B

  Stort ja tak til en guide til øjenskygger. Stort ja tak til en god primer, så skyggen bliver, hvor den skal.

  11/10/2023
  • Ann

   Vil bare lige sige at jeg i årevis har sværget til Urban Decay Anti-Age Eyeshadow Primer. Jeg har fået spørgsmål efter spørgsmål på om jeg går ud og retter på øjenskyggen på en lang arbejdsdag (det gør jeg ikke), på en varm sommerdag (skænker ikke varmen en tanke) eller efter en tur på dansegulvet (nope). Synes især den holder godt sammen med pudderøjenskygger.

   11/10/2023
 • Elisabeth

  Jeg har altid elsket øjenskygge, men er nærmest også den eneste i min omgangskreds, der bruger det. Vi er lidt for unge til at være alt for 80’erskræmte (i start 40erne), så det er egentlig pudsigt. Dog lyder det som oftest, at folk ikke “kan finde ud af at lægge det.” Så god idé med guide og længe leve øjenskyggen, som jeg nødigt ville undvære.

  11/10/2023
 • Hanne Ulm

  JA TAK til en øjenskyggeguide – gerne hvor man også tager hensyn til hængende øjenlåg. Hvordan får man dem til at se mindre hængende ud? Hvilke farver klæder modne ansigter m.m.

  11/10/2023
  • Marianne

   Angie på Hot and Flashy er ekspert i netop det 🙂

   11/10/2023
 • Anette W

  Ja tak til en god guide. Når man har rundet 70 skal makeuppen se naturlig , og ikke for malet ud. Og hvordan får man små øjne til at syne større ?

  11/10/2023
 • Anita

  Ja tak til øjenskygge guide 🙂

  11/10/2023
 • Marianne
  11/10/2023
 • Charlotte

  Ja tak til en øjenskyggeguide🤩
  Jeg vil gerne bruge øjenskygge engang imellem men synes ofte det bliver for malet at se på så vil jeg elske en Øjenskygge guide🌟

  11/10/2023
 • Marianne

  Bare følg Angie på YouTube-kanalen “Hot and Flashy” – hun er en pro (selvlært), når det gælder enkle og “nude” looks, der åbner øjet 🙂

  11/10/2023
 • Cams

  Vil da være så fedt med en god guide, så man måske kan undgå panda-looket 🙂

  11/10/2023

Bliv en

Beautyspace-insider

 

Få evidensbaseret lige-ud-af-landevejen skønhedssnak. Hvad virker, hvad gør ikke.

Det koster intet at abonnere på BEAUTSPACE, hvor du hver uge får tre til fire aktuelle artikler, adgang til mine bøger og foredrag med rabat og nåja, du er den første, der får besked, når månedens BEAUTYSPACE BOKS udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.