Mundbind, makeup og 30 grader?

Hvis du har prøvet det, så kender du balladen. Det går ikke altid så godt med makeup under et mundbind. Det svarer til at gå med stiletter på stranden. Ubekvemt og upraktisk. Løsningen er enkel: Enten drop makeup i underansigtet eller gå minimalistisk til værks med en løsning, der fungerer – også med bind for munden:

 • Strømlin din hudpleje. Mindre er mere, når det er varmt, og huden i situationer skal dækkes af mundbind. Tynde lag, ingen fede cremer. Og vent et par minutter, inden makeuppen lander:
 • Ty til en BB- eller CC-creme med fysisk filter. Mádara og Karmameju laver de bedste: Hvis du eksempelvis ser på Mádaras indholdsliste, så er den eminent med flere kilder til fugtmætning, antioxidanter, barrierestyrkende lecithin og de to fysiske filtre zink oxid og titanium dioxid – filtre, der ofte fungerer virkelig godt til sart hud med tendens til rødme. Karmamejus BB-creme har jeg lavet et kort filmklip om her (klik separat ind på IG for at se alle fire minutter).
 • Sisleys eyeliner – tynd, præcis, smitter ikke af og for mig idiotsikker. Problemet med eyeliner er jo blevet, at den skal lægges på uden brug af briller. Selvom man har hårdt brug for netop briller. Har forsøgt at erstatter Sisleys version flere gange med noget mindre kostbart, men vender altid tilbage. Mange vil være glad for mascara også.
 • Til sidst et strøg mineralfoundation – her er der mange gode, lige fra Youngblood til Tromborg, Nilens Jord, Jane Iredale og Inika. Jeg har den i tasken, så det er nemt at finjustere, når  mundbindet tages af.
 • Jeg kan godt lide en blush, der er underspillet – som eksempelvis den Benecos laver.
 • Min cremede gloss kommer på, når mundbindet er taget af.

Det hjælper at have noget sugende papir (blotter paper) eller bare køkkenrulle i tasken. Jeg presser også sidstnævnte lidt forsigtigt mod huden lige inden, mundbindet kommer på.

HVAD SIGER MAKEUP-ARTISTEN? Kenneth Adelhardt gør opmærksom på, at mundbindet også hindrer os i at aflæse hinanden – pludselig skal øjnene gøre det hele. “Jeg oplever et skifte, hvor der bliver lagt mere vægt på øjnene”. Det optimale er ifølge Kenneth helt at vente med at komme noget på, til du er fremme dér, hvor du ikke længere skal bære mundbind. ”Det er klart bedst, fordi makeup i varme sammen med den damp og sved, der kan danne sig under et mundbind, hurtigt bliver noget snask.” Lyt og se mere til Kenneth på @k_adelhardt.

Min kombi, som du ser på billedet, tager cirka to til tre minutter at komme på. Og man kan jo vælge at fikse øjnene og så vente med huden til man er fremme. Makeupmæssigt.

@beautyspace på Instagram

DEN KOMMENDE UGE PÅ BEAUTYSPACE:

 • Slut med våde vikararme (verdens måske smarteste deo har du allerede på hylden).
 • Vores skønheds-prioriteter ændrede sig muligvis for altid den 11. marts – og derfor vil du snart vide, hvad en air-shower er.
 • Interview: Hvad toksikologen aldrig vil udsætte sin hud for – seneste nyt.
 • Fotografen sagde: “Anette, du har da fået vildt meget bedre hud.” Det skrev jeg en bog om.

Redigeret af journalist Anneline Højrup.

06/08/2020
Ærligt talt – med hudlæge Peter Bjerring
Hjælp til os tyndhårede
11/08/2020
Slut med våde vikararme
Verdens muligvis bedste deodorant står allerede på din hylde

Kommentarer

 • Jette B

  Tak for dit svar Anette, jeg er ved at slå op i bogen!!

  12/08/2020
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Tanja, den hedder pink watermelon og er helt idiotsikker i farven. Meget underspillet.

  @ Kia, åh ja, jeg elsker min slidte børste fra Bare Minerals.

  @ Anne – Sofie, haha, ja måske. Men måske tænker nogle, at de har samme hudfarve. Måske.

  @ Pernille S, JA kan jeg bare sige. Oplevede også det med brillerne i går på en lang togtur. Heldigvis får vi Danmarksnomale temperaturer snart.

  @ Jette B, du skal have fat i Hudplejepyramidens 4 ingredienser – og silikone forhindrer dem ikke i at virke.

  KH Anette

  12/08/2020
 • Anette Kristine Poulsen

  1000 tak for kommentarer og spørgsmål. Jeg er tilbage i løbet af i dag (tirsdag), senest i morgen tidlig. KH Anette

  11/08/2020
 • Jette B

  Et spørgsmål i en anden boldgade. Hvilke ingredienser skal jeg se efter, for at aktivere fornyelse af huden?? Jeg har et dyrt produkt fra Phformula, men silikone står øverst på inci. Jeg vil så gerne finde noget andet. Måske kan jeg tage inci listen med i Matas eller Magasin???

  11/08/2020
 • Pernille S

  Kære Anette. For mig er daglig brug af mundbind i jobmæssig henseende lidt af en udfordring. Mest fordi jeg som brillebærer oplever duggede briller! Makeuppen ender oftest med at være solpudder og så concealer strategiske steder, afsluttende med Mac Fix It. Men kors hvor er mundbind/ make-up konstellationen en udfordring her i varmen 😉
  Kh Pernille S

  11/08/2020
 • Katja

  Tak for endnu en skøn beautyboks. Glæder mig til at gå ombord i godterne

  10/08/2020
 • Anne - Sofie A

  Har faktisk aldrig fattet hvorfor folk spør’ om farver du bruger, de skal formentlig ha’ en hel anden nuance med mindre man er en siamesisk tvilling.
  God sol dag til alle.

  10/08/2020
 • Jette B

  Tak for de gode ideer. Særlig tippet om Madara CC creme tager til mig. Jeg er glad for at bruge transparent fixing powder fra Essence, købt i Bilka til en god pris. Men den tykke børste skal bruges.

  10/08/2020
 • Christina kragh

  Chanels water foundation er eminent

  10/08/2020
 • Kia

  Har du også en børste liggende i tasken til din mineralfoundation, eller findes der en god, som kan påføres uden den tykke børste? For det et mit problem, at med min Tromborg, skal jeg altid have børsten med også, og derfor ryger den aldrig i tasken.

  10/08/2020
 • Tanja

  Kære Anette. Hvilken farve er benecos blushen?☀️ Knus fra Tanja

  10/08/2020

Kom med kvit & frit på Beautyspace-holdet

Uafhængig skønhedsformidling for dig, der vil have dokumenteret viden om hud, hvad-virker-guides og hvordan fejlkøb undgås. Kun ord der gør dig klogere - og nå ja, besked som den første, når månedens Book’n’Beautyboks udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.