Kom med til en IPL-behandling

IPL er et blitzlampesystem – en form for mild laseragtig skyts, der kræver en dermatologisk sygeplejerske ved roret. Behandlingen varer 20-25 minutter og føles som elastikker, der rammer huden. Ikke værre end at før du når at tænke ordet av til ende, så er smerten væk.

IPL er noget af det mest effektive, hvis du vil have fjernet røde karsprængninger – samtidig kan behandlingen mindske pigmentpletter (hvis de ikke ligger for dybt) og endelig skubbe positivt til produktionen af kollagen. Huden kan være en anelse rød og hævet i op til 24 timer efter behandlingen, men som regel føles det fint at gå direkte tilbage på arbejde bagefter. I forhold til karsprængninger, så forsvinder de med det samme.

VIGTIGT: Det er en af den slags behandlinger, hvor tryghed er ekstra vigtigt. Dels går den tæt på øjnene. Dels er der tale om en form for skade, som så får huden i reparationsmode. Det er en behandling, jeg får to gange om året, og jeg føler mig tryg i hænderne på både Else Marie Lissau og Rikke Lindby. Det er vigtigt med en forudgående konsultation for at forventningsafstemme. En behandling koster mellem 2000 og 2500 kr.

ULEMPER: Ulemper ved IPL er, at du dødpine skal være bleg ved behandlingen, for ellers kan huden blive forbrændt. Lyset absorberes mere i en pigmenteret hud, der har været udsat for sol. Behandlingen egner sig ikke til mørkere hudtyper. Og som dermatologisk sygeplejerske Else Marie Lissau siger: ”Det ser så nemt ud, men hvis ikke man indstiller maskinen rigtigt,  giver den ingen effekt eller alternativt: man kan også blive forbrændt. Behandleren skal vide hvad han/hun har med at gøre. ”

Og tro mig. Det sidste er sandt. Jeg har set folk blive forbrændt.

VIL DU I DAG SE MED LIVE: Så viser jeg en IPL-behandling på mig selv i dag på Instagram, så følg med her, hvis du har mod, tid og lyst: @beautyspace.

21/03/2019
Karina prøvede Botox. Her er, hvad der skete
Ærlig beretning om at være aldersforskrækket
23/03/2019
For de heldige
For anmelder-typer og ædelstens-glade

Kommentarer

 • Igen 1000 tak for alle kommentarer.

  @ Iben, du har helt ret i, at det også kan slå den anden vej. En dygtig behandler vil tilkalde en hudlæge, som har redskaberne til at se dybden bedre. Jeg kan godt for, at du er betænkelig. Har du prøvet alt, hvad den kan trække i forhold til hudpleje?

  @ Nina HC, 1000 tak fordi du deler din erfaring. Det sætter jeg meget stor pris på. Er du sikker på, at det er IPL, du har fået?

  @ Carla, en IPL kan indstilles både efter pigment og efter kar (to forskellige styrker) – og så er der den generelt kollagen-boostende effekt. I det små.

  @ I, det kan du få vurderet på behandlingsstedet. Jeg har nævnt to steder.

  @ Jette B, spændt på hvad du synes.

  @ Christina, N’Age og Johan Milling Poulsen på Østerbro (vi er IKKE i familie ;o)

  @ Kia, ja.

  @ Anni, IPL sammen med A-vit er virkelig effektivt til at gøre porer mindre synlige. Du har da min anti-pore guide?

  @ Charlotte, skriv til mig på mail open-mind@mail.dk, så tager vi den der.

  @ Inge Jensen, Else Marie Lissau er fantastisk dygtig. Enig.

  @ Dorthe, der er næsten ikke noget at gøre. Men A-vitamincreme hjælper en anelse.

  @ Katja, hvis ikke de forsvinder efter anden runde, så vil jeg meget vide, hvem der behandler dig. Så må du meget gerne skrive til mig på open-mind@mail.dk, for det med synlige kar er jo nærmest et instant fix med IPL. Jeg har de sidste 5-7 år fået 1-2 IPL behandlinger om året, så det skal vedligeholdes.

  @ Fie, desværre ikke, men hvis du ser hos C & THE CITY (blog), så har hun netop anbefalet en.

  @ Maria Larsen, mange tak fordi du deler din erfaring.

  @ Nielsen, Johan Milling Poulsen på Østerbro og N’Age.

  @ Elisabeth, ;o)

  @ Pernille, hvor bliver du behandlet? Du er velkommen til at skrive på mail, hvis du helst vil.

  @ Cecilie, det kræver en indgående snak med behandleren. Det kan hjælpe på rødme. Det kræver en god dialog og en dygtig behandler.

  @ Christina, hvis du kigger i menu-bjælken på Beautyspace (under SHOP), så er der en detaljeret guide om porer til 41 kr.

  @ Tina, man skal ikke gøre noget, man ikke tør. Det er din hud, og man skal føle sig trygt. Lys er stadig noget, jeg researcher.

  Stor hilsen Anette

  @

  27/03/2019
 • Anette Kristine Poulsen

  1000 tak for alle ord og spørgsmål. Jeg er tilbage på bloggen onsdag morgen med svar. KH Anette

  26/03/2019
 • Tina berg Nielsen

  Kære Anette.
  Tør ikke helt denne behandlig, da jeg virkelig ville være ked af hvis det gav flere mørke pletter.
  Har læst om SKINLIGHT lysterapimaske, og overvejer at ønske mig en, men vil hører om du kan give et par bevingede ord om den?
  De bedste hilsner
  Tina B

  25/03/2019
 • Christina

  Ved du hvilken behandling der er bedste til at mindske store porre? Diverse cremer har desværre ikke hjulpet

  25/03/2019
 • Cecilie

  Hej Anette,

  Er IPL også godt til meget sensitiv hud med røde områder/ kinder?

  25/03/2019
 • Pernille

  Jeg har nu fået IPL to gange pga rødme og pigmentpletter. Første gang oplevede jeg overhovedet ingen reaktion/ forandring. Anden gang måske lidt på pigmentpletterne. Nu skal jeg snart have tredie gang, men er i tvivl om, det bare ikke virker på mig eller om behandlerne ikke er god nok

  24/03/2019
 • Elisabeth

  Hej Charlotte.

  Hvor er du heldig at have fået lash primer to gange! Og den koboltblå farve er vist ikke en fejl – min er også blå og den fungerer upåklageligt!

  24/03/2019
 • Nielsen

  Hvem kan du anbefale i Københavns-området?
  Tak for tips!

  Kh Frk. Nielsen

  24/03/2019
 • Maria Larsen

  Jeg har siden oktober fået lavet to forskellige IPL-behandlinger på Amalieklinikken i KBH. Jeg kan varmt anbefale dette sted. Den ene behandling jeg har fået lavet, var IPL laser i hele ansigtet. Jeg døjer desværre stadig med acne i en alder af 38 år, og det hjælper det også på. Og som de dygtige behandlere siger, så er det også anti-age (øger kollagen-niveauet). Jeg har også store problemer med uønsket hårvækst i ansigtet, og det har jeg også fået behandlet med IPL. Har man den rette hudtype til hårfjerning (hår må ikke være blevet grå!), så virker det helt fantastisk. Det blev vurderet, at jeg skulle have 8 behandlinger i området med hårvækst med 6 ugers mellemrum, og så 1-2 fremadrettet om året, så ville jeg bliver hårfri. Netop som Annette skriver, må man absolut ikke få sol før, under eller efter, så en behandlingssæson for mig er okt – marts. Så planlægger jeg, hvad jeg vil have lavet i de måneder, og jeg nåede i 2018-19 4 hårfjerninger og 3 IPL hel-ansigt. Man kan ikke slå dem sammen, så jeg har efterhånden været mange gange på klinikken ikke langt fra Kongens Nytorv. Det har virkelig virket godt, jeg er meget tilfreds, acnen er næsten væk, og det er ikke så dybtliggende udbrud som før. For første gang i flere år siden jeg stoppede med p-piller har jeg haft over en uge uden en bums! og hårene er meget reduceret allerede efter 4 behandlinger. Og jeg får jo fjernet resten til efteråret. Jeg kan varmt anbefale det, og har ikke haft nogle gener overhovedet.

  23/03/2019
 • fie

  Hej Anette,

  Kan du anbefale en god kosmetolog i Odense?

  Mvh Fie

  23/03/2019
 • Katja

  Jeg har netop fået ipl + diodelaser og synes ikke at karsprængningerne forsvandt ved første runde (fik kun på kinder og næse) de er dog blevet lidt mindre synlige. De var ret kraftige, men havde nu håbet.
  Håber de næste 2 runder (til efteråret når sommerfarven er forsvundet) giver lidt mere…

  22/03/2019
 • Dorthe

  Hej Anette

  Nu du snakker om karsprængninger kommer jeg også til at tænke på strækmærker. Hvilke gode tips har du til at få dem væk (når man nu engang har fået dem)?

  22/03/2019
 • Inge Jensen

  Hej
  Glad for at bo i nærheden af Århus for der har vi Else Marie Lissau da jeg mener at hun er den dygtigeste på
  diverse beh enten Laser eller Restylane beh

  22/03/2019
 • Hej Anette . Jeg har i mine sidste to Beauty boxe fået en Revitalash volumizing primer med som gave men de er begge to i koboltblå ej jeg troede Første gang jeg fik den at det var en fejl med farven men når nr to er i samme farve må det være med vilje tænker jeg..? God weekend
  Mvh Charlotte

  22/03/2019
 • Anni

  Kære Anette
  Sikke en fin demo i stories!
  Jeg har bare de der store porer, som jeg ønsker mindre synlige. Det er jo et ønske på linje med anden øjenfarve eller mindre hænder, som du skrev engang.
  Har du hørt om gode resultater der?
  Kh Anni

  22/03/2019
 • Kia

  Er dette samme type behandling, som ved permanent hårfjerning, og kender du noget til det? Overvejer selv at få fjernet nogle hår.

  22/03/2019
 • Christina

  Hvem kan du anbefale til behandlingen i Kbh.?

  Mvh Christina

  22/03/2019
 • Jette B

  Spændende læsning. Jeg bor i Odense, så det er en overvejelse værd at få en konsultation.

  22/03/2019
 • I

  Hvad er mørkere hudtyper? Og hvor kan man få det vurderet? Det ville være trist at få problemer på sigt fordi ens hudtype ikke egner sig til det. Og hvad er alternativet for mørkere hudtyper? 🙂

  22/03/2019
 • Carla

  Hej Annette,

  Hvis man ikke har karsprænginger skal man så tage en anden behandling? Altså hvis det øger kollagen niveauet, kan man så gøre det som led til flottere hud?

  22/03/2019
 • Nina HC

  Jeg er ikke blevet forbrændt, men jeg har nu hos to forskellige behandlere oplevet at få store mørke plamager efter behandlingen – ligesom et meget mørkt blåt mærke. Og jeg har gået hos meget anerkendte behandlere – også nogen af dem, som jeg mener, at du anbefaler, Annette. Så man skal passe virkelig mget på med styrken, hvis man har dybereliggende blodkar. Det tager næsten to uger, før plamagerne er væk – helt ligesom med blå mærker. Når det er sagt, så er behandlingerne jo meget effektive og får virkelig karsprængningerne væk permanent. Så jeg kommer til at få behandlinger igen, næste gang behovet er tydeligt

  22/03/2019
 • Iben

  Jeg har et par enkelte genstridige pigmentpletter, som jeg overvejer at få IPL behandling for. Kan en behandler se om de ligger for dybt til at det vil have en virkning?
  Jeg er lidt nervøs for om behandlingen i sig selv kan være boostende for dannelse af nye pigmentpletter. Det har jeg nemlig oplevet med dermaroller. Har du viden omkring det?

  Mvh. Iben

  22/03/2019

Kom med kvit & frit på Beautyspace-holdet

Uafhængig skønhedsformidling for dig, der vil have dokumenteret viden om hud, hvad-virker-guides og hvordan fejlkøb undgås. Kun ord der gør dig klogere - og nå ja, besked som den første, når månedens Book’n’Beautyboks udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.