fbpx

Mænd er svine-heldige på hud-fronten

_MG_1718_MG_1714

Hvad pokker hedder den gamle film, hvor Demi Moore, i fuld sving med makeuppen, vredt råber til Rob Lowe, at nogen af os jo må arbejde lidt mere for tingene?

Sådan er det også med huden, hvor mænd fysiologisk er heldigere stillet med 15 pct. mere kollagen i forhold kvinder. Og måske derfor har mange en mere sparsom badeværelseshylde.

Så. Her ser du min mands badeværelseshylde. Eller nej, ikke helt. Du ser hylden, som jeg gerne vil have, at den ser ud. For sandheden er, at han udover tandbørstning og deodorant kun orker to ting: Bioeffect til natten og Purely Professionals serum om dagen – og kun afsluttet med SPF fra april til september. Uanset hvad jeg siger. Efter barbering er Aesops Post Shave Lotion et hit – i øvrigt også for kvinder. Og uden barbering behøver at være i spil.

Selvom jeg har mandlige venner, der ikke kan leve uden Shiseidos øjencreme (fordi den har glattende polyfilla-effekt), så bliver det for kompliceret på egen hjemmefront. Håndcremen, du ser, hedder  Onebody og er fra Intelligent Nutrients. Imponerende blød, blid og ikke fedtende.

_MG_1724

MÆNDS HELD: Med 15 pct. mere af hudens vigtigste byggesten, kollagen, kan mænd altså glæde sig over at være mere tykhudet end kvinder. Ofte er der tale om en grovere hud, der også fedter hurtigere.

PS: Tjek Instagram i dag, hvor mit tip har skabt lidt røre. Og jo, de vanvittig fine YSL-dufte vender jeg tilbage til.

07/03/2017
Måske mere interessant end fillers & Botox
Snup fire opskrifter på at booste dit eget materiale, så det batter.
09/03/2017
Svaret på verdens måske vigtigste beauty-spørgsmål
Ret vildt, hvad mangel på to specifikke ingredienser kan lave af rav i den.

Kommentarer

 • 1000 tak for dejlige kommentarer. Lige et par konkrete svar:

  @ Pernille S – Dét er DET filmen hedder. Tak. Ja, det serum er genialt til mænd, fordi der er hudfordrende ingredienser i, men ingen parfume, og intet fedteri. De sidste to ting kan min mand godt lide.

  @ Viola – Hold dig endelig til de anbefalinger du får i forbindelse med dine behandlinger. Dimithicone (altså silikone) vil have forseglende egenskaber i forhold til skitur. Men sov ikke med silikone om natten.

  KH Anette

  13/03/2017
 • Mænd er bare heldige – punktum. 😉

  Jeg har også en mand som mener at “creme er noget kvinder vænner deres hud til”. Og nægtede at bruge solcreme, selvom han sejlede og blev brændt gang på gang. Det bruger han nu, men derudover er han kun til deo og aftershave (og ind imellem kan se at han stjæler lidt af min dagcreme, hæhæ).

  09/03/2017
 • Viola

  Hej Anette.

  Jeg skal på skiferie i næste uge og vil høre om der er noget som jeg burde ændre eller tilføje til min normale hudpleje rutine?

  Jeg har pt. stadig acne og er igang med et forløb hvor jeg får kemisk peeling et par gange om måneden på en klinik inde i byen, der har jeg fået at vide at jeg skal undgå olie i mine hudplejeprodukter og jeg ved at normalt skal man skrue op for fedtet i sin hudpleje om vinteren, men det har jeg så skruet ned for lige pt.

  Jeg renser mit ansigt om morgenen, smører en fugtgivende toner på fra Whamisa, derefter en reparerende og fugtgivende ampoule fra Mizon, så pHformulas A.C.N.E. serum og derefter en matterende creme fra La Roche Posay eller en farvet dagcreme fra Caudalie og så make-up ovenpå engang imellem.

  Om aftenen bruger jeg enten Bioeffect alene eller samme toner, ampoule, serum og Caudalies Vinexpert natcreme.

  09/03/2017
 • Mette S

  Er filmen ikke Klikken fra St. Elmo?

  08/03/2017
 • Pernille Sparsø

  Den der Aesop shave lotion vil jeg tjekke ud til min mand! Meget afhænger af duften!
  Bliver snart forvirret over så mange serums der findes. Er Purely Professionals Serum specielt god til mænd?
  Og nu jeg har taget proppen af flasken; er det no go at bruge ansigstmist og serum (Codage) under min Bioeffect til natten? Synes at have læst at Akademiklinikkens serum må bruges! Tænker andre serums så også kan anvendes? 🙂
  Ps. Måske filmen hedder “About last night”? 🙂

  08/03/2017
 • Åh til gengæld, den tandbørste har jeg længe flirtet med at anskaffe :-O

  08/03/2017
 • CharlotteK

  I det mindste bruger din mand da noget i ansigtet;-)
  Min vasker sig med vand og sæbe – that’s it!
  Men ja, de er da svineheldige hvad det angår!

  08/03/2017