fbpx

Skintonic døde

Måske husker du den sprittede fornemmelse af skintonic på huden? Den, der også tog stramt fat om de fimrende små næsehår, så man perpleks måtte blinke tårer væk.  Skintonic var nødvendig for at få datidens tunge rensecremer af. I dag ser verden anderledes ud, og vi har i stedet fået ansigtsmist, som kan noget andet. Og faktisk ret undertippet, fordi de fleste tror, at det bare er sådan en forfriskende brise, du kan pifte ovenpå makeup.

Det er det OGSÅ. Det er bare ikke det vigtigste.

Men for at nå frem til det vigtigste, så er det afgørende, at du ikke udelukkende vælger romantisk blomstervand, for i det tilfælde får du alene de beskyttende antioxidanter (som jo så næsten er lettere at få fra afkølet grøn te). Hold i stedet skarpt øje med, at din mist altid indeholder fugtbindende ingredienser. Typisk enten hyaluronsyre, glycerin eller sodium pca. Og når det er rigtig godt: Mere end en enkelt kilde til fugtmætning.

Derudover kan der være tilsat ekstra gode ingredienser, eksempelvis beroligende mælkesyrebakterie-ekstrakter, udglattende peptider eller rødmedulmende niacinamid. Men som minimum, så tjek altid din mist for fugtbindende indhold og beskyttende antioxidanter. Det gør nemlig, at et lille trick kan udføres:

Ved at spraye misten (på ren hud selvfølgelig) sekundet før du bruger din sædvanlige creme eller serum, vil du få din hudpleje til at strække længere – og se mere fugtmæt ud. Det sker, fordi du laver et lillebitte mini-reservoir, som huden kan tanke fugt fra over længere tid.

Hvis du hellere vil lytte til forklaringen, så har jeg lagt en 3 minutters kort film op på Instagram i dette sekund. Du finder den på @beautyspace, hvor jeg også giver et par gode eksempler.

MERE AF BEATYPSPACE? Hvis ja, så hop på holdet her. I morgen går vi tæt på en af de historier, der florerer flere steder i øjeblikket: Den med om vippeserum i virkeligheden gør dine vipper svagere på den lange bane. Jeg har bedt en ekspert om at komme  på banen.

24/01/2020
Jeg har haft huden i rebelske Woods
Her er deres 3 bedste produkter
28/01/2020
Gør vippe-serum dine øjenvipper svagere, hvis du stopper?
Få ekspertens svar

Kommentarer

 • Maren

  Kære Anette
  Er ivrig bruger af din blog og køber af dine bokse. Skriver angående en lidt anden sag. Min teenage datter har hudlidelsen keratosis pilaris rubrae i ansigtet – det er desværre blevet mere udbredt jo ældre hun er og hun nu begyndt selv at gå op i det og ked af det. Hun har konstant de små knopper i ansigtet og rødmen over knopperne kommer og går – afhængig af vejr, fysik osv. Hudlægerne siger at der ikke er noget som kan hjælpe og de har jo nok ret i. Men jeg vil spørge om du eller nogle af dine læsere har erfaring med lidelsen (i ansigtet – IKKE kroppen) og kender til produkter som kan hjælpe lidt. Har læst at laser kan hjælpe lidt på rødmen hos nogle Vi har forsøgt med bha og det gør huden mindre ru at røre ved men knopperne og rødmen er der fortsat. Hun har som så mange andre også knopperne på armene men det er ikke dem hun er ked af. Prøv at google keratosis pilaris rubrae – så kan du se hvordan det ser ud. Håber på lidt hjælp og gode råd
  Mange tak for din hjælp. Kh

  30/01/2020
 • Elisabet S.

  Er lidt i vildrede, syntes at lige som jeg tror jeg har forstået, så kommer der et nyt produkt mere der er vigtig at få med og jeg er så bange for at blande noget forkert. Er nød til lige at spørge, hvis jeg til nat bruger:
  Elisabet Arden Mist og med det samme kommer BioEffect EGT serum, venter nogle minutter og kommer så Beauty pacific clinical A-vitamin, og så en gang om ugen bruger Lixirskin Night Switch PHA/AHA 10% som en maske der sidder i 15 minutter. Er det så rigtigt forstået?

  28/01/2020
 • Tine

  Hej Anette
  Kan du anbefale Nuface til forebygning eller kun behandling af rynker?
  Jeg er 27 og synes mine øjne synes tungere.
  Overvejer at investere i en Nuface mini

  28/01/2020
 • Lea

  Elsker at læse med!
  Hvad kan du anbefale til en aknepræget hud som IKKE er fedtet ☺️

  28/01/2020
 • Iben

  Til Pernille S
  Hvis det er ok at jeg kommer med et indspark 🙂
  Jeg vil meget foreslå at du prøver at kigge på SubQ Skin (den lilla) fra Hylamide ift. Hyaluronic Acid 2% + B5 fra The Ordinary. Det er Deciem der står bag begge brands. I SubQ serummet får du flere forskellige typer hylauron, bl.a. i form af mindre molokyler, + flere forskellige typer peptider + glycerin, så den fugter meget bedre end Hyaluronic Acid 2% + B5. Den koster også mere – ca 160 kr. hvis du køber den hos Deciem – men synes virkelig det er et serum hvor man får rigtig meget for pengene.
  Mvh. Iben

  27/01/2020
 • Pilla

  Hej skønhedsguru.

  Jeg har flere spørgsmål. Især fordi jeg lige har læst din bog.
  Spørgsmål 1 ift Dagen indlæg: du siger kort i videoen at man kan bruge mist mellem de forskellige lag, er det så korrekt forstået at jeg godt kan spraye oven på en serum? Kan man også spraye oven på fx aha eller bha af den slags der skal blive på?
  Spørgsmål 2 vedrørende bogen: du skriver at du holder pauser fra nogle produkter i perioder og erstatter dem af andre, fx A-vit i 4 mdr, så syrer i 1 mdr og så egf i en periode. Når du nævner syrer, er der så fx en bliv på aha eller bha eller hvad mener du helt præcist? Og hvilke syrer er det Ole Henriksen benytter? Og ikke mindst hvordan?
  Spørgsmål 3: vedrørende det at lave skift i sine produkter efter noget tid, er det så et helt skift du vil anbefale? Altså både ens morgen og aften rutine? Og kan man bruge noget som fx hyaluronsyre hele tiden eller skal der også skift der?
  Mvh en der prøver at knække hudpleje koden

  27/01/2020
 • Lotte Abildgaard

  Nogen du anbefaler til 50 årige med tendens til rødme?

  27/01/2020
 • Pernille S

  Tak for dit uddybende svar, Anette! Selvfølgelig kan du ikke strikke en komplet vejledning sammen til lige netop min hud. Ville egentlig blot vide om man med fordel kan blande de forskellige sera’er fra The Ordinary eller om det vil forvirre huden. Firmaet har jo en masse sera med hver deres effekt, og jeg synes da det kunne være smart at slå flere “fluer” i ét smæk! (sagde den dovne ;-))
  Matas skriver om A-vitamin fra Beaute Pacifique:

  Anvendelse
  Anvendes fortrinsvis som natcreme, og påføres direkte på den afrensede hud i ansigt og på hals.
  Anvendes hver anden nat i den første uges tid for at vænne huden til de forskellige Vitamin A typer, og derefter hver aften.

  27/01/2020
 • Sanne

  Når du skriver sekundet inden, betyder det så at man arbejder vådt-i-vådt?
  Rigtig go’ dag, smukke. 🙂

  27/01/2020
 • amaja

  tak fordi du gjorde det så klart ,jeg troede også at det var en gang opfriskende ,nu ved jeg hvad jeg skal se efter og forstår bedre hvorfor det er godt
  god dag
  amaja

  27/01/2020
 • Pernille S

  Dejligt og brugbart indlæg. Tak for det, Anette!
  Tænker at Acai Facial Mist fra Rudolph Care indeholder nogle af de gode ingredienser du er fortaler for?! Synes ihvertfald den er god…

  Har lyst til ved samme lejlighed at rådføre mig med dig om sera.
  Her i det nye år vil jeg have fokus på nye produkter OG pengepungen.
  Derfor er blikket nu vendt mod The Ordinary. Har før prøvet deres serum Hyaluronic Acid 2% + B5.
  Lige nu jeg tester jeg EUK 134 *0,1%. (Antioxidanter) SAMMEN med førstnævnte. Er det overkilled?
  Producenten oplyser, at EUK 134 ikke skal anvendes sammen med askorbinsyre (C-vitamin), da effekten derved ødelægges. Er der en dybereliggende årsag hertil? Tænker godt den kan anvendes sammen med A-vitamincreme?
  Lige nu bruger jeg Beaute Pacifique A-vitamin Creme. Normalt bruger jeg Environ step 4, men vil i en periode teste Beaute Pacifique. Undres lidt over at sidstnævnte kun anbefales aften?
  Tilbage til The Ordinary. Der er jo en række forskellige muligheder inden for deres sera, så hvilke skal man/jeg vælge? Og kan man med fordel “blande” flere typer? Tænker her på dine mange anbefalinger af Squalane, som eet af deres sera indeholder!

  Dejlig dag til dig!

  27/01/2020