fbpx

Hudlægen stepper ekstra op i de her dage

Eller …  ingen vil jo noget med andre i de her dage. Men jeg fik ekstra meget lyst til at gå i bad, efter Anita Falslund fortalte mig, hvordan hun bader. Det vender vi tilbage til.

For det er en vild tid. Også en tid, hvor du uden tvivl har meget andet at tænke på end eksempelvis det at bade.

Vildt som folk skyder verbalt på hinanden blandet med rasende gode initiativer, som at hele LVMH-gruppen (det er dem med Dior og Kenzo) stopper deres parfumeproduktion for i stedet at lave gratis håndsprit. Men der er også en masse good washing, som Glossiers Emily Weiss, der storstilet proklamerer, at hun sender sit butikspersonale hjem, betaler dem løn og i øvrigt ønsker at gå forrest i kampen for det hun kalder humanity. Men ak kære Weiss, det er så også rimelig nemt for dig at sige, når du – og nu citerer jeg din PR-chef fra et tidligere interview – udelukkende er en online forretning med under en håndfuld showrooms (som altså er dem, der lukker midlertidigt). 99% er Glossiers forretning er online.

Hvad der til gengæld ikke er good washing, men reel hjælp (og overlevelse) er, når Anita Falslund fra og med i dag udbyder 30 minutters online konsultationer – via Facetime. Mod betaling, se mere på hendes Instagramprofil @anitafalslund.

Og så til badet og Falslunds yndlingsspa:

“Jeg tænder kort for vandet i bruseren, drypper eukalyptus på gulvet og går i gang med at eksfoliere mit ansigt blidt, skyller af og tager en beroligende maske på huden, som virker i de cirka 10 minutter, det tager mig at vaske hår og barbere ben. Det er ret rart at komme ud af badet med frisk og ren hud. ”

Hvor køber du din eukalyptus? Hos Urtegaarden.

Hvordan eksfolierer du, og bruger du et produkt? Jeg gør det mekanisk, som vi siger. Ved ikke at trykke for hårdt, men med cirkulære bevægelser, og så er jeg flittig med at huske halsen. Produktet, jeg bruger, er det her (og du kan også se, hvordan jeg gør).

Og masken, hvad er det for en? Det er min Kerafole-maske, som forfiner hudens struktur og renser porerne med dens gode indhold af æblesyre og niacinamid.

Jeg kan godt lide kombinationen af de to, men hvis du har meget tør hud, så skal du vælge noget mere fugtmættende i stedet – tag en fed creme og lad den sidde 10 minutter.

SENESTE ANBEFALING FRA Statens Seruminstitut lyder på, at det at vaske hænder er tilstrækkeligt. Også herfra frarådes det at lave sin egen håndsprit.

ALLIGEVEL STEPPER HUDLÆGEN OP: Måske husker du hudlæge Jessica Wu? Jeg talte med hende i aftes, og hun er ekstra omhyggelig på et par områder, der rækker ud over hænderne:

”Jeg vasker som det første ansigt, hvis jeg har været uden for hjemmet, og jeg sørger for at få næseborene med – bare skyllet med vand. Derudover børster jeg tænder, så snart jeg er hjemme. Hvorfor? Fordi lige præcis næse og mund er virusvejen og samtidig der, hvor vi ubevidst rører os selv mest. ”

PÅ @beautyspace (under højdepunkter) finder du kuren til ru, forvaskede hænder.

16/03/2020
Hands on-ekspert: Sådan booster du også dit forsvar
Creme og læsestof lige til din dør
18/03/2020
Brev fra Anette
Om at være ramt i fællesskab alene

Kommentarer

 • Anette Kristine Poulsen

  @ Charlotte, det er virkelig også for galt. Ingen forklaring. De kommer nu. Undskyld. KH Anette

  18/03/2020
 • Charlotte

  Hej Anette. Tak for godt skriv som altid.
  De sidste par dage har jeg kigget forgæves efter at du ville svare på vores spørgsmål fra den 13/3.. du har skrevet at du ville vende tilbage i går morges,måske du har glemt os hvilket jo er helt forståeligt i denne tid. Men jeg håber på et svar alligevel. KH Charlotte

  18/03/2020