Makeup minimalist Anette Kristine Poulsen, Beautyspace

Makeup-minimalist … dét er mig 9 ud af 10 dage

Jeg ER faktisk vild med kapow-makeup. Især hvor øjnene bliver indrammet på smokey vis og med markant eyeliner og fjedrende vipper. Med den makeup ranker jeg altid ryggen lidt ekstra, for det er som at tage en uniform på. Ikke en kunstig en, men en der sidder i skabet og sikrer, at jeg kan koncentrere mig om indhold, eksempelvis på Go’ Morgen Danmark.

Det er dog hverken mere eller mindre mig, når jeg har langt mindre makeup på, som tilfældet er oftest, nemlig 9 ud af 10 dage. For langt de fleste dage sidder jeg på hjemmekontoret og skriver eller er ude at møde folk. Her er, hvad jeg prioriterer – og med et resultat som det, der oftest ses på Instagram:

Der er tale om en samling hverdagsmakeup, jeg kan have i én hånd – så hardcore minimalistisk er den:

 • Huden er vigtig. Jeg kan – af årsagen her – nu klare mig uden foundation. Men det betyder ikke, at jeg ikke holder virkelig meget af et par strøg god mineralfoundation – fordi effekten af den silkematte overflade er pæn. Samtidig med at det er jo er gode mineraler. I min optik laver Jane Iredale en af de absolut bedste.
 • Blush skal (for mig) være lige præcis den her farve og konsistens, som Tromborg laver den. Meget naturtro. Meget drøj.
 • Mascara kan jeg undvære, men ikke flydende liner på det øverste af øjenlågene. Effekten giver et optisk miniløft af hele ansigtet, og Huda har en ultratynd, holdbar og fin en af slagsen, som de kalder for en life liner.
 • Bryn er for mig også vigtigere end mascaraen, og her tyr jeg til Kenny Ankers formidable brynmascara, fordi han har lavet den i præcis den kølige muldvarpebrune, som er så klædelig.
 • Læber … jeg er generelt glad for alt pinket-nude, hvis man kan sige det. Men jeg sætter også stor pris på en næsten klar og plantefed variant som Rudolphs nye.
 • Concealeren har jeg altid inden for rækkevidde for en sikkerheds skyld. Hvis jeg bliver mørk under øjnene, får en plet, en bums … noget, der kræver dække. Makeupartist Johanne Danshøj har overbevist mig om, at Mádara laver den bedste – og hun har ret. Den er semi-cremet.
 • Negleolie går knapt nok ind under kategorien makeup. Men den er uundværlig for mig, fordi jeg altid går med neglelak. Jeg er i særdeleshed glad for neglebåndsolien fra Kure Bazaar.

DE TO SIDSTE TING er en rød læbestift fra Dior og en glimtende lilladyb øjenskygge fra RMS. Jeg er vildt med tanken om begge dele, men det bliver nok ved den. Tanken.

HUDEN UNDER MAKEUP? Her gælder det velkendte princip også: De vandede og typiske fugtmættende ingredienser først (som mist og serum), så de forseglende som creme og evt. olie. Jeg stryger lidt mineral foundation på øjenlågene, inden lineren lægges, og jeg lader aldrig huden blive helt tør, inden jeg dupper enten concealer og/eller mineral foundation på.

@beautyspace på INSTAGRAM

Foto Anne Kring

03/03/2022
Kan du huske, da man var til enten Dior eller Vichy?
Nu er man til C- eller B-vitamin af en vigtig grund
08/03/2022
Kampdagens opråb gælder også velvære-industrien
Lidt at tygge på

Kommentarer

 • Camilla

  Hej Anette! Du har sikkert fået det her spørgsmål en del gange. Jeg ved at der er nogle blandede holdninger i forhold til graviditet og a-vitamin. Hvad er din anbefaling, i forhold til at bruge den under graviditet?

  26/03/2022
 • Jette Brinkmann

  Jeg er stor fan af CC creme fra PHformula, mascara og lipgloss fra Nilens Jord. Skal have fundet en cremet blush, tror det bliver Ecooking. Pudderform har jeg svært ved at lægge, så det bliver pænt.

  08/03/2022
 • Anette Kristine Poulsen

  1000 tak for gode ord og kommentarer. Jeg er tilbage med respons i dag eller i morgen. KH Anette

  08/03/2022
 • Elisabet

  Hej Anette
  Hvilken farve bruger du i Jane Iredale og Mádara

  07/03/2022
 • Anette Saatterup

  Hej Anette 🙂
  Jeg blander min BB creme fra Karmameju med et par dråber Clarins Everlasting Youth Fluid foundation, som jeg påfører med en hårdt opvredet makeup svamp. Det giver et ret naturligt look. Jeg har tør hud, og har problemer med mineral pudder, der sætter sig i mine rynker… Har du oplevet det?

  07/03/2022
 • karen hein

  Halløj og tak for god inoiration. Er din Jane Iredale kold, varm eller neutral? Kh Karen

  07/03/2022
 • Mille

  Jeg må tilslutte mig Maibritts kommentar om Rudolph Cares lipgloss. Jeg har købt to, der var så klistrede og tørre, at de var ubrugelige uanset opfindsomme forsøg på at varme glossen op og what not. Jeg skrev til Rudolph Care som må være problemet bevidst, for jeg fik alle mine penge retur. Jeg føler, det er et produkt, der er kommet for hurtigt på hylden. Det er simpelthen ikke prisen værd og slet ikke luksus.

  07/03/2022
 • Pernille S

  Less is more 😉

  07/03/2022
 • YB

  Jeg vil rigtig gerne være make-up minimalist -nok mest af dovenskab, men jeg har rundet de 70 og synes ikke jeg kan undvære en let Foundation…vil Jane Eiredales mineral Foundation være noget for mig og mine let tørre kinder?

  07/03/2022
 • Mette Sloth Eriksen

  Jeg er virkelig hooked på Fenty Beauty, det er altså lækre produkter, der ikke ser alt for make-uppede ud. De er en vinder i min toilettaske 🙂 Især deres Pro Filtr’ foundation eller EazeDrop, især den sidste er god hvis man ikke er til for meget makeup. Superflot resultat.

  07/03/2022
 • Anna

  Har du concealeren i farven “Vanilla” eller “Latte”?

  07/03/2022
 • Trine B

  Dejligt med inspiration til hverdagsrutinen:-)
  Jeg var tidligere stor fan af mineralfoundation, men da jeg gerne bruger olie eller Ecookings E-vitamin ovenpå min dagcreme, forestiller jeg mig, at det vil klumpe. Er det blot et spørgsmål om at vente med makeuppen, eller hvad er dit trick?

  07/03/2022
 • Majbritt

  Tak for input, Må dog sige at jeg var så skuffet over Rudolphs nye lipgloss. Jeg synes den er så svær at få ud af etuiet og så er den alt for klistret til mig. Jeg købte desværre to som begge er røget ud- til gengæld er jeg glad for Tromborgs nye lip gloss attitude.

  07/03/2022
  • Jessica

   Tak for info med Rudolph, jeg har været så tæt på at købe den men mgl ikke ligefrem, men eeelsker gloss der ikke klistrer. Du skulle prøve den fra ecooking også, den er virkeligt rar – jeg bruger både den og Tromborgs

   07/03/2022
 • Sanne

  Jeg ELSKER jo farver, og minimalist bliver jeg aldrig, selvom jeg arbejder mig hen imod enkelhed. Modsat dig vil jeg aldrig undvære mascara, så mine tre nødvendigheder må være mascara, pudder og farvet læbepomade, som er behagelig og gør læberne lidt pænere. Men til hverdag på arbejde bruger jeg fuld makeup, har en stram rutine som betyder at jeg kan klare hele krigsmalingen på under ti minutter. Rigtig go’ dag, smukke. ♥

  07/03/2022

Kom med kvit & frit på Beautyspace-holdet

Uafhængig skønhedsformidling for dig, der vil have dokumenteret viden om hud, hvad-virker-guides og hvordan fejlkøb undgås. Kun ord der gør dig klogere - og nå ja, besked som den første, når månedens Book’n’Beautyboks udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.