Vil du se mig brændt af?

Jeg måtte undertrykke et forlegent grin forleden. Da en ven fortalte mig, at han kender nogen, der går i solarium. Vi taler voksne mennesker. Jeg troede ikke på det. Det svarer for mig til at nogen igen vil lade tobaksfadet gå rundt til en konfirmationsfest.

Nu er jeg selvfølgelig et af de brændte børn … eller gid det var så vel, at jeg kun var et brændt barn. For som du kan se på billederne, så fortsatte solstegningen heftigt for mit vedkommende fra teenagetiden til tyverne. Først midt i 30’erne stoppede jeg, da en hudlæge spurgte, om jeg egentlig anede, hvor solbranket gammelbrun, min hud var i forhold til min alder. Det var hans ord. Og lige siden har jeg marineret i især A-vitamincreme og SPF for at få min hud tilbage.

Lov mig at du ved, at det er SÅ meget billigere (og pænere!) at beskytte sig frem for at skulle reparere på tingene.

Vi har indtil videre talt om hvad dermatologen selv gør, hvordan man tackler fedtet/kombineret hud i solen og hvordan det kan være, at min sommer-øjencreme (du læste rigtigt) er for børn. Lad os afslutningsvis tage et par ekstra anbefalinger – god til sart hud og til dem, der ikke vil have at det fedter. Alle bredspektrede mod UVA og UVB:

 • Ecookings solbeskyttelsescreme – let, virkelig komfortabel. Med blødgørende alger, aloe og god fugtmætning sammen med de obligatoriske antioxidanter. Et godt miks af fysiske såvel som organiske (kemiske) filtre.
 • Avénes nye og lette lotion med SPF 50 sigter også mod det blå lys. Lover en absorptionstid på tre sekunder – og det holder stik. Igen god fugtmætning, antioxidanter og uden parfume.
 • Acos matterende, meget tyndtflydende lotion minder en del om Garniers SPF50. Men der er ingen alkohol i, til gengæld en smule silikone. Den er absolut behagelig og indeholder kløgtig zink PCA og fugtmættende glycerin.
 • Derma vil jeg gerne generelt slå et slag for. Det er snusfornuftig dansk solbeskyttelse, hvor de fleste kan være med – og med de certificeringer, man kan finde værdifulde. De var blandt de første til at gå XL-vejen. De første til at lave en SPF roll-on.
 • After-sun sprayen fra Rudolph Care husker du måske fra tidligere. Det er genial forfugt (som Lise Grosmann kalder det så fint) blandet med antioxidanter. Lad den blive absorberet inden du smører SPF ovenpå. Er også rar som fugtpift i løbet af dagen. Og ja, til ansigt og krop.

MAJ MÅNEDS BOOK’N BEAUTYBOX bliver udgivet på tirsdag kl. 7.00. Få alle detaljer på mail ved at være på listen her. Der kommer også lidt afsløringer forud på Instagram under @beautyspace.

FOTO ANNE KRING

26/04/2022
Min bedste øjencreme er for børn
Få professor og landets førende solforskers indsmøringstrick
02/05/2022
Hudlæger advarer: Smør ikke bare en masse olie i ansigtet
Og et plaster ovenpå i går

Kommentarer

 • trine

  Min overgangsalderhud mangler fugt fugt fugt. bruger din ansigtscreme om natten og Essé dagcreme med en olie som slut. Men jeg har brug for mere fugt. Tænker hyalerondråber (anbefalinger?) og så dagcreme og så en SPF gerne med masser af fugt..hviljen foreslår du der af alle dem, du omtaler?

  02/05/2022
 • Mille Mellemgaard

  Hov, jeg skrev en kommentar og pludseligt blev min adresse sendt?! Vil du være sød at slette denne kommentar? TAK.

  01/05/2022
 • Korna Larsen

  Har lige bestilt maj måneds book,n boks, glæder mug til at modtage den. Et godt tips til alle, i denne tid, hvor alting er blevet dyrere. Jeg delte sidste måneds boks, med min datter. ❤

  01/05/2022
 • Marianne

  Hej Anette. Jeg overvejer at købe Dermalogicas Dynamic Skin Recovery spf 50 – hvad synes du om den?

  29/04/2022
 • Birgit

  Jeg bruger Karmameju Sun/BB creme spf 30 til ansigtet og synes det fungere rigtig godt. Jeg har altid serum under.
  Så lige til noget helt andet. Jeg har fået foræret serum og cremer fra et amerikansk mærke som hedder: SeroVital Beauty. Kender du det mærke, Anette og hvordan er kvaliteten. Måske andre læsere på Beautyspace har prøvet mærket?

  29/04/2022
 • Miller

  Én ting er den overbevisende nuance (en 10′ er i datidens målestok, vil jeg sige) – men HÅRET! Lige det der svip, man kunne få med en gele-KAM…

  28/04/2022
 • Yb

  UPS… kan se du allerede har svaret på mit spørgsmål i dit indlæg den 25/4, som jeg desværre først fik læst nu.Tror jeg skipper dagcremen fra på søndag (den1.maj)

  28/04/2022
 • Linda weichel Hansen

  Jeg er lidt forvirret , må man bruge c vitamin serum feks 2 fase c vitamin serum fra pestle & motar ) under sin dagcreme / spf creme om sommeren ?
  Den gør jo huden mere lysfølsom

  28/04/2022
 • Mariannegylding

  Vi elsker rudolfcares aftersun hos os, vi bruger den også under solcreme, som kølende mist under dagcreme og selvfølgelig efter sol. Vi køber altid flere flasker af gangen.

  28/04/2022
 • YB

  Jeg vil ligesom SIGNE gerne vide, om man kan springe dagcremen over og kun bruge serum og SPF. Hvilken solcreme vil du i givet fald anbefale – jeg tænker med hensyn til fugt og pleje?

  28/04/2022
 • Tina

  Acos.. prøver jeg for første gang i år..
  både spf 30 og 50 begge skønne til min Kombineret hud. Dog ikke om Øjnene, der kan den svig i løbet at dagen. Så Om øjnene bruger jeg i øjeblikket PC calm mineral spf 30..

  Hører tit en mandelstørrelse portion af solcreme men er det med eller uden skal ? 😉

  Venligst Tina

  28/04/2022
 • Working9to5inStilettos

  Ja sjovt når jeg siger solbrændt mener jeg brun og mine børn bruger ordet om en der er rød/solskoldet !!!
  Synes iøvrigt Clarins uv plus spf 50 er god også ovenpå dag creme inden make up

  28/04/2022
 • Jeanette K

  Jeg er med på en mandel stor portion solcreme til ansigtet, for at det er nok beskyttelse. Hvad med rundt om øjnene? Hvor meget for at det er nok?

  28/04/2022
 • Sanne

  Det var jo også tiden vi levede i, Anette. Den gang blev kvaliteten af ens ferie jo målt på hvor brankede vi var, når vi kom hjem. Jeg lysnede håret (var ellers temmelig lys i forvejen) og brugte neonpink læbestift, så man virkelig så brun ud, ak ja. I dag er jeg “skyggefræser” og har det superfint med det. Bruger selvbruner på benene og i ansigtet, så jeg kan være bekendt at gå på arbejde. Men den gang kunne jeg godt ligge og vende mig systematisk på stranden i Italien det meste af ferie, i dag keder jeg mig og får migræne med det samme. Og er heldigvis blevet klogere, sol-wise. Rigtig go’ dag, smukke. 🙂

  28/04/2022
 • Signe

  Om morgenen bruger jeg normalt en c-vitamin serum fra Ole Henriksen. Herefter hans c-vitamin dagcreme og til sidst solbeskyttelse faktor 50 fra Dermalogica. Mit spørgsmål er, om jeg godt kan nøjes med c-vitamin serum og spf og dermed springe min dagcreme over? Synes det bliver mange lag.

  27/04/2022
 • Alexander Christoffersen

  Jeg bruger ALTID c vitamin og e vitamin holdige producter inden jeg bruger spf.

  Dette interessante studie fra 2003. (Dog på grise!) Men det giver en god ide om hvorfor og hvor vigtigt det er at dit spf produkt indeholder gode antioxidanter eller at de påføres inden!

  Man kan se på billederne i studiet at UV stålingsskaderne er mindre MED antioxidanterne e og c vitamin.

  Link til studiet:
  https://www.researchgate.net/publication/10723590_UV_photoprotection_by_combination_topical_antioxidants_vitamin_C_and_E

  27/04/2022
 • Pernille S

  Alternerer mellem Nielsens Jord spf 30, Rudolph Care spf 50 og Avené spf 50 + hat 🙂

  …og så har jeg et lidt specielt soørgsmål. Har indtil nu haft App’en Bloglovin hvor jeg bekvemt har haft samling på de blogs jeg følger. Pludselig fungerer denne ikke længere. Slettede og ville installere igen, men nu eksisterer den tilsyneladende ikke! Kender andre til samme problematik, eller bruger en anden app?

  27/04/2022
  • Ditte H

   Pernille S, jeg får stadig mails om nye blogindlæg på Bliglovin …
   Jeg slettede app’en for laaang tiden, men har mine yndlings samlet i mail …

   03/05/2022
 • Charlotte

  Jeg er én af dem hvor solcreme svider i øjnene. Udover det har jeg bare ekstrem sarte øjne. Ligeså min 6-årige søn som bliver irriteret af Derma’s solcreme.
  Jeg tænker at prøve Rudolph eller Karmameju til sønnike.
  Til mig selv skal jeg have en spf 50 til ansigt.
  Ved dog ikke om jeg tør prøve ecookings pga de kemiske filtre. Har du erfaring med den og svien i øjne?

  27/04/2022
  • Mia

   Jeg får også svien i øjnene af stort set alle solcremer derfor bruger jeg en pudder med SPF fra Jane Iredale (Den bruger jeg også til mine børn da den er transparent så man kan ikke se når den er på) 🙂

   28/04/2022

Kom med kvit & frit på Beautyspace-holdet

Uafhængig skønhedsformidling for dig, der vil have dokumenteret viden om hud, hvad-virker-guides og hvordan fejlkøb undgås. Kun ord der gør dig klogere - og nå ja, besked som den første, når månedens Book’n’Beautyboks udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.