Hvis du er til den fedtede side

Under rutinen på budget lovede jeg anbefalinger til dig med fedtet hud. Først og fremmest gælder det om at rense mildt – og jeg vil til enhver tid anbefale pHformulas EXFO Cleanse. Også fordi den kan bruges (hvis behov) som en mere intensiv maske: massér den ind i tør hud, lad den sidde nogle minutter og skyl af med vand. Derudover vil kombinationen af en antiinflammatorisk salicylsyre (eksempelvis Paula’s Choice BHA 2%) og A-vitamincreme være det, der bedst skubber fedtet hud mod mere balance, mindre fedteri. Gå langsomt til værks, så du ikke irriterer huden. Og lad de tre ting udgøre din aftenrutine.

Vær opmærksom på, at fedtet hud i princippet er selvsmørende. Hav derfor fokus på indhold der fugtmætter (som hyaluron og glycerin) og hold igen med olier.

Hudlæge og professor Christian Grønhøj tilføjer – og her er vi altså ude i, at tilstanden skal være til gene (for det er medicin, og med medicin følger bivirkninger): ”Det kan være en mulighed at tale med sin hudlæge om anti-androgen terapi eller en lavdosis af Isotretinoin.”

Med den nævnte aftenrutine, vil MDermas oliefri Face Moisturising Gel være oplagt om dagen – indholdet er mægtig fint med kun fugt (hyaluron og glycerin) og masser af niacinamid, som ingen kan få for meget af. Har du ikke fedtet hud, så er gelen oplagt at bruge som et fugtmættende niacinamid-serum.

3 BONUS BUDGET-HELTE

 • Weledas Skin Food er den plantebaserede pendant til Eight Hour cremen – fin som kuldecreme, primer under makeup, tørre neglebånd … eller en sløv lynlås. Og absolut ikke (eller i hvert fald sjældent) egnet til dig med fedtet hud. Eller dig, der ønsker at vige udenom parfume.
 • Karmamejus HERO dækker over omgående flydende ro – til hårbund, kropshud og ansigt. Jeg har den på badeværelsets rugbrødshylde.
 • Jojobaolie, som er en let og hudkærlig flydende voks, behøver ikke at være dyr. Men gør dig endelig de overvejelser, som vi var omkring, da Beautyspace-læser Sarah spurgte ind til prisforskelle på hybenkerneolie.

MERE SERIØST BEDRE HUD på tube og i ord finder du her.

@beautyspace på INSTAGRAM

FOTO ANNE KRING

20/01/2022
Mine anbefalinger på budget
Hudpleje, der ikke flår ikke nogens konto
24/01/2022
Min chef sagde nej til det her
Men jeg sprang heldigvis ud i det

Kommentarer

 • Trine Nielsen

  Hej – synes bare lige at jeg vil udtrykke min tilfredshed med Ansigtscremen. Jeg er på tube nr 2 – bruger den om natten over serum.Har lige opdaget (!) at mine porer på næsen er nærmest normaliseret, dvs knapt synlige mere – det er altså STORT. Jeg er 63 år, har i mine unge år haft en del uren hud, og har – den dag i dag – stadig en hud med fedtet T-zone. Og har i mange år haft forstørrede porer på næse og lidt ud på kinderne, men …. de er altså blevet virkeligt synligt mindre, efter jeg er begyndt at bruge Ansigtscremen. Og det må være den, der har arbejdet godt, for jeg har ikke ændret på andet i mine ansigtsrutiner. Stor tak for det!! KH Trine

  09/02/2022
 • Diane Pedersen

  Kommer der også en budgetvenlig guide til den sensitive hud?

  26/01/2022
 • Patricia

  Kære Anette
  Først et stort tak for din informative og inspirerende blog og ditto bog samt din fantastiske ansigtscreme! Jeg er en glad bruger/læser af det hele! Kan du oplyse, hvilken ph-værdi ansigtscremen har?

  Og har du mon nogle bud på parfumefri solcreme til kroppen faktor 30 med en ph-værdi på ca 5? De fleste oplyser ikke ph-værdi, og dem, der gør ligger på omkring 7… Jeg er med på, at jeg kan bruge Karmamejus Hero til at stabilisere, men da det (også) er til mine børn (som i forvejen hader at smøre sig ind i alt muligt), vil jeg meget gerne undgå dette ekstra step til dem (ligesom jeg også gerne vil holde det så budgetvenligt, som muligt).

  KH og god søndag,
  Patricia

  23/01/2022
 • Marianne Larsen

  Kære Anette jeg har ikke længere problemer med fedtet hud men jeg har et spørgsmål jeg vil høre om du kan hjælpe mig med. Jeg bruger i øjeblikket Rudolph Care, Vintner’s Daughter, din a- vitamin creme og Bioeffect EGF Serum som hudpleje. Jeg synes dog stadig mine øjenomgivelser bliver tørre i løbet af dagen og de rynker jeg har bliver meget mere fremtrædende Har du et godt råd til hvad jeg kan gøre anderledes? Vh Marianne?

  22/01/2022
   • Marianne Larsen

    Hej Anette

    Tak for dit svar 🙂

    Jeg bruger Bioeffect serum og ansigtscremen som du beskriver om aftenen men ikke om morgenen. Om morgenen bruger jeg Rudolph Care øjencreme, Vintner’s Daughter og efterfølgende SPF.
    Jeg ved ikke helt om jeg har mod på at prøve det med en split-test men det vil jeg lige overveje.

    25/01/2022
 • Sisse

  Hej Annette. Min datter døjer med bumser primært på kinderne. Jeg har lige købt A-vitamin cremen til hende men hvad vil du ellers anbefale? Hendes hud er til den tørre side. Mon salicylsyre kan gøre en forskel? Tusind tak for guides på et til tider uoverskueligt område ❤

  21/01/2022
  • Marianne

   så lidt da 🙂 I øvrigt stort tak til dig – du har reddet min datters teenagehud – hun kører stenhård rutine med salicylsyre og a-vit (retinoid 2% fra the ordinary) og hun har den fineste, skæreste hud uden skyggen af bumser – bare jeg dog havde vidst det, da jeg var teenager!

   21/01/2022
 • Marianne

  Ift. salicylsyre – hvad tænker du så om The Ordinarys nye Salicylsyre 2% i Squalane? Den er i hvert fald også budgetvenlig – Jeg bruger den som aftenserum under Ansigtscremen.

  21/01/2022

Bliv en

Beautyspace-insider

 

Få evidensbaseret lige-ud-af-landevejen skønhedssnak. Hvad virker, hvad gør ikke.

Det koster intet at abonnere på BEAUTSPACE, hvor du hver uge får tre til fire aktuelle artikler, adgang til mine bøger og foredrag med rabat og nåja, du er den første, der får besked, når månedens BEAUTYSPACE BOKS udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.