Mine tømte C-vit flasker

C-vitamin smurt på huden kaster tre – for mig vigtige – fordele af sig: Den er frontløber for mere glød pga. den farveudjævnende virkning, fungerer som livrem- og selerbeskyttelse under SPF og bidrager (efter al sandsynlighed) til vores kollagenmadras.

Hvis du vil se de C-vitaminprodukter, jeg oftest har tømt, så er de netop lagt på Instagram i et kort filmklip på IGTV her under @beautyspace. Og måden, jeg inkluderer vitaminet i min morgenrutine på, er enkel:

 1. Skyller huden med vand og bruger en opvredet, ren vaskeklud for at få mild, mekanisk eksfoliering (en svamp er også fin)
 2. Så ansigtsmist. Altid en, der indeholder fugtmættende ingredienser sammen med antioxidanter. Børster tænder
 3. Til sidst fugtmættende serum med C-vitamin efterfulgt af SPF

Hvad er løsningen, hvis man allerede har et fugtserum, man er glad for – som en Beautyspacelæser skrev forleden: ”Jeg er sindssyg glad for mit Pestle & Mortar fugtserum, men her får jeg jo ikke C-vitamin?”

Og nej, det er rigtigt. Her vil jeg enten toppe P&M med The Ordinarys stabile C-vitamin variant ’Ascorbyl Glucoside Solution 12%’ eller skifte til P&M’s alt-i-et serum.

HVEM SKAL UNDGÅ C-VITAMIN? Det afhænger meget af, hvad der ellers er i det C-vitaminserum, du vælger. Men til en sart og rødmende hud, vil jeg altid i stedet prioritere niacinamid (dulmende B3-vitamin) sammen med fugt under SPF.

C-VITAMIN OM DAGEN & A-VITAMIN TIL NATTEN, læs her hvorfor.

VAR DU BLANDT ANMELDERNE? Tjek om du er på anmelderholdet her (rul ned og du ser navnene) – der er stadig et par, som mangler at sende adresse.

PS: Hvis du undrer dig over, hvorfor Aesop ikke er med i filmen, så er det fordi, der sker en overhaling indenom af pHformula.

@beautyspace på INSTAGRAM

FOTO Jens Peter Engedal

23/07/2021
Hvad ELLE ikke fik at vide
Og HVAD de fik at vide
28/07/2021
Med EGF-proteinet på kroppen og svampe i ansigtet
Her er, hvad der skete

Kommentarer

 • Jeannette

  Hej Anette
  Er helt vild med Ansigtscremen – tak for den. Kunne du ikke også lave en morgen-creme?

  10/08/2021
 • Marianne

  Hej Anette
  Overvejer ph formulas vita c serum
  Men vil forinden høre hvad du mener om:
  Elizabeth Arden Advanced Ceramide Vitamin-C Capsules ??
  Hvilken ville du foretrække?

  05/08/2021
 • Anette+Kristine+Poulsen

  @ Dorte, skift ikke et vindende hold. Når det går godt nu, og du har en træls oplevelse i bagagen, så ville jeg holde mig til den nuværende rutine.

  @ Maria, ja det vil give mening. Lad mig gerne vide, om rutinen fungerer for dig.

  @ Anja, åhhh ja det er et godt spørgsmål. Især fordi rosacea kan irriteres af ting, der normalt ikke irriterer en. Men se, om der sker noget med MDerma Face21 uden strøm (hvis du har mod på det), og prøv så strøm med noget HELT enkelt. Et hyaluronsyreserum uden (næsten) andet i end vand, tjek hos The Ordinary. Lad mig vide, hvis du finder svaret.

  @ Anni, vi har klaret dine svar under et andet indlæg.

  @ Tina, god idé. Jeg skal tænke det igennem.

  @ Anna, jeg ville tjekke Madarás Hydra Firm Hyaluron Concentrated Jelly ud – brug i et tykkere lag som maske evt. Måske kan du prøve den i Magasin inden køb.

  @ Marlene, du kan sagtens bruge Bioeffects Essence under C-vit serum om dagen. Og i forhold til om aftenen, så ja, det vil være ACTIVE Clearing under A-vit (tror det bliver for mange lag også at få Bioeffect ind der).

  @ Anette Bilsted, jo, Murad gør det super godt. Han er meget glad for silikone, men det er jo et holdningsspørgsmål.

  RÅB op, hvis jeg har overset spørgsmål.

  KH Anette

  @

  04/08/2021
  • Anja

   Tak Anette:)

   09/08/2021
 • Pernille

  Hej Anette jeg har hen over sommeren fået pigmentforandringer i ansigtet, jeg får normalt fregner men nu har det samlet sig som mørkere plamager på kinderne, øv selvom jeg har brugt spf 30 hver dag i rigelige mængder ☀️ Skal man bruge C-vitamin for at lysne det eller gør niacinamide, a-vitamin og syre det godt nok her? Jeg bruger i forvejen alt undtagen toppen af hudplejepyramiden og syre fra midten. Jeg vil gå i gang med noget syre nu her hvor solen ikke er så meget fremme mere. Jeg har PHA masken fra Karmameju er det fint nok at bruge den 2 gange i ugen og ikke andet nu hvor jeg gerne vil have lysnet lidt på kinderne ‍♀️ Min hud er ikke sart men kombineret, lidt tør.

  31/07/2021
 • Matilde

  En lille C vitamin anbefaling, som du også har nævnt tidligere, der inkluderer en god mængde niacinamid og fugt er Summer Fridays CC Me. Den er virkelig rar og er en god allround til om morgenen, synes jeg, da den også indeholder peptider og andre antioxidanter.

  29/07/2021
 • Anette Bilsted

  Kære Anette Super god produkt vejledning i din video. Vil bare lige høre, jeg er rigtig glad for CVitamin serum fra Murad, men jeg husker aldrig at du har nævnt Murad’s produkter i din tilgang, opfylder de ikke dine krav? KH Anette Bilsted

  27/07/2021
 • Marlene

  Hej Anette

  Virkelig brugbart indlæg. Jeg var netop i tvivl om c-vitamin serummet fra Dermalogica kunne anvendes om morgenen, da jeg nødig vil undvære EGF og A-vitamin til natten.

  Hvis man mangler yderligere fugt foruden SPF, om morgenen, vil det så være for meget med Bioeffect Essence inden/efter c-vitamin?

  En sidste ting 🙂 Du har tidligere nævnt Dermalogica Active Clearing AGE Bright Clearing Serum, hvis man kan have lejlighedsvise udbrud (hvilket jeg kan have), ville den kunne tilføjes en aftenrutine med EGF og A-vitamin, eller bliver der plads problemer?

  På forhånd tak! 🙂

  27/07/2021
 • Lene Svane Bødtger

  Hej Anette,
  Du nævner at P&M c-vit kan erstatte deres fugtserum hvis msn ønsker både og. Kan dog ikke se at der skulle være hyaloron i c-vit’ten? Kan de øvrige ingredienser klare det samme fugtmæsdigt som deres hyaloronsyre kan? Kunne selv godt overveje at skifte så☺️
  Bh Lene

  27/07/2021
  • Maja D

   Hej Lene

   Jeg læser det, Anette skriver som, at hvis du har et fugtserum, du er glad for og gerne vil bruge, kan du toppe dette fugtserum med P&M’s C-vit. – modsat de ovennævnte fire sera med både fugt og C-vit i kombi.

   Jeg er selv ellevild med P&M’s C-vit. (Tak, Anette for at få mig til at bruge C-vit.!), men den er for tung til mig her i den varme tid, hvor jeg så netop nok hellere vil vælge nogle af de nævnte “kombi-sera”.

   … er min tolkning. ☺️

   /Maja

   27/07/2021
 • Ana

  Hej Anette, vi skrev sammen vedr. SPF/SPS mist til ansigtet. Jeg har som sagt læst din bog med store glæde også 😀 Men jeg er nu begrænset, da jeg er på den hårde Isotretinioin kur, som jeg selvfølgelig i ansigtet er tørret meget ud af. Kan du eller en du kender til, det kan også være en artikel, hjælpe mig med hvilke produkter der er gode, at bruge i den forbindelse? Jeg tænker især jeg mangler en god fugtmaske. Igen tusind tak for din store viden og nysgerrighed inden for alt med hud! Jeg er selv ved, at blive dermatologisk sygeplejerske 🙂 God aften.

  27/07/2021
 • Tina

  Hej Anette

  Tak for dine fantastiske råd og vidensdeling.
  Jeg prøver mig frem og det går så fint men tænkte om du kunne lave et indlæg baseret på sæson? Bare sommer/vinter halvår…
  Jeg tænker på at man skruer op/ned for nogle produkter alt efter sol, kulde mm, men hvordan og hvilke vil du pause lidt…
  Lidt i stil med at du foreslår at finde produkter med flere egenskaber, så man ikke skal stå med mange “lag”/mange produkter hver dag.

  Vh
  Tina

  27/07/2021
 • Anni

  Tak Anette, det gav mig svar på mit tidligere spørgsmål.
  Under dit indlæg: Hvad hudlægen ikke fik sagt på TV, spurgte jeg til den bodylotion, du linkede til, og du svarer, det ikke er en mist.
  Jeg tror, vi begge er forvirrede nu. Ha ha.
  Måske du har tid til at kigge på det en dag?

  Kh
  Anni

  27/07/2021
  • Anni

   Ps.

   Hvordan er det med Skyns serum ift c-vitaminer? Er der noget forskning om virkningen? Der står bl.a. om indholdet:

   “Er udledt fra islandske mikroalger, er en af de mest effektive antioxidanter der findes. 6000 gange stærkere end C-vitamin …”

   28/07/2021
 • Anja

  Kære Anette,
  Jeg vil høre om du kan hjælpe med et spørgsmål vedr. Amazings Microcurrent og brug af oliefri gel.
  Jeg har ikke brugt den i noget tid, men forleden brugte jeg den med MDerma Face21 Moisturizing Gel til hypersensitiv og irriteret hud, og min hud er slået meget ud og blevet tør og irriteret. Det var på max intensitet som jeg plejede i foråret..
  Skyller altid produktet af efter de 5 minutter med strøm – og tilføjer så min sædvanlige rutine. Allerede der var min hud ildrød og brændende.
  Det skal nævnes at jeg har mild rosacea – kan du hjælpe med om det mon skyldes strømmen eller for lang tid med udtørrende vand-holdigt produkt på huden (inkl strøm?)
  Eller kan de kyndighed se igennem, om det produkt i indeholder noget, der er triggering for rosacea?
  Og i så fald, hvad jeg ellers kan bruge som gel?
  Kan ikke så godt tåle BP Mist og Mazings egen gel sammen med.
  På forhånd mange tak!

  27/07/2021
 • Maria

  Jeg døjer med melasma særligt i panden og under øjnene. Til gengæld døjer jeg med rødme på kinderne. Ville det give mening, at jeg bruger C-vitamin i panden/under øjnene og niacinamid på kinderne, eller ville det være bedst helt at droppe C-vitaminen?

  27/07/2021
 • Dorte Pedersen

  Jeg har sart hud. Jeg bruger i dag environ step 2 serum og dagcreme ( blå )
  Jeg har tidligere også brugt CE ceuticals. Begyndt at få pigment pletter i ansigtet. Vil du stadig anbefale c serum til mig ?

  27/07/2021
 • Anette W

  Banana Bright Serum m C vitamin fra Ole Henriksen er SÅ lækker. Alene duften gør mig helt salig men jeg synes også den gør hudfarven mere jævn og fin

  27/07/2021
  • Sanne engelsen

   Jeg synes osse den er super go’ – MEN, og ved ikke om det kun er mig, men jeg kan i løbet af dagen nukre min foundation m/spf af. Tænker det måske er c-vitamin-serummets exfolierende virkning? Ved det ikke , men det er ret irriterende (hvor skøn OH’s serum ellers er )

   12/09/2021
 • Lotte Munk

  Jeg kan varmt anbefale Cream Mask fra Esse med A, C og E vitamin. God til tør og sart hud.

  27/07/2021

Bliv en

Beautyspace-insider

 

Få evidensbaseret lige-ud-af-landevejen skønhedssnak. Hvad virker, hvad gør ikke.

Det koster intet at abonnere på BEAUTSPACE, hvor du hver uge får tre til fire aktuelle artikler, adgang til mine bøger og foredrag med rabat og nåja, du er den første, der får besked, når månedens BEAUTYSPACE BOKS udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.