På hudlægens ordre

Der er især 3 måder, din hud kan blive ramt på i øjeblikket:

Bærer du maske og får udbrud

Et studie publiceret i The Journal of the American Academy of Dermatology viser, at maskebærende sundhedspersonale oplever stigende problemer med huden – alt fra rødme til tørhed og bumseagtige udbrud. Hverken de tandlæger, jeg har talt med, eller hudlæge og professor Christian Grønhøj oplever problemer på den front, men min lokale kosmetolog gør. Det er med stor sandsynlighed okklusions-effekten (altså den indespærrende virkning), der bliver for overvældende. Det bedste råd er at bruge så lidt på huden som overhovedet muligt – og så ellers holde sig fra for fede cremer. En god BHA-toner vil også hjælpe.

Stresset hud og en enkel løsning, jeg har overset

Hudlæge Christian Grønhøj siger: ”Stress påvirker vores immun-respons og ad snørklede veje også huden. Hudsygdomme som psoriasis, eksem og de inflammatoriske ansigtssygdomme akne og rosacea er også følsomme overfor stress, som jo er mange ting, også dårlig søvnkvalitet. Sørg for at adsprede dig fra corona-epidemiens informations-diarré. ”

Måske husker du mit søvndyssende program? Jeg glemte at skrive, at det også gør en betydelig forskel for mig, om jeg får løbet dagens tre kilometer. Selvom jeg aldrig kommer til at holde af at løbe, så er det en nødvendig. Det andet – og nye – er for mig at bruge skærmbilleder, hvis jeg streamer om aftenen. En artikel fra Harvard Health Publishing viser, at bare 6,5 times daglig udsættelse for computerens blå lys sænker vores naturlige niveau af melatonin. Og nej, brillerne er ikke kønne (de er købt for 250 kroner hos Den Intelligente Krop).

 

Hvad der redder børns hænder ifølge hudlægen

”Vi har eksempler på forvasket hud, og vi har længe forventet, at der må komme en bølge af håndeksem. Måske ser vi det først rigtigt senere på året, når det også bliver koldere. Til dig med børn, der skal forstå det med håndvasken på en god måde, så er filmen her fin,” siger Christian Grønhøj.

SNUP TIPPET: Vil du have en decideret blød-hud kur, så finder du den på min Instagram-profil @beautyspace (ligger som film nummer 9 fra oven).

FOTO JENS PETER ENGEDAL

26/04/2020
Når sandheden gør ondt, og Foreo ikke kan fjerne skaden
Hvad virker, og hvad gør absolut ikke
01/05/2020
Måske har jeg aldrig haft så pæne ben
Her er opskriften

Kommentarer

 • Maj

  Hej igen. Jo jeg har svaret vedr salicylsyre . Tusind tak . Har du en holdning til det med kollagen og peptider i form af kosttilskud i piller eller pulver

  02/05/2020
 • Sara

  Jeg bor på Frederiksberg 🙂

  01/05/2020
 • Christina Kragh

  Haha fru poulsen jeg skrev jeg IKKE døjer med pigment pletter <3

  01/05/2020
 • Anette Kristine Poulsen

  1000 tak for alle gode kommentarer.

  @ Camilla, jeg har svaret dig under tidligere indlæg, håber du kan se det?

  @ Sanne Maria, mine er fra USA, hvor du må tage med hjem til eget behov, så det var før Covid-19. Du kan købe i din helsekost.

  @ Joan, melatonin skal du have hos lægen.

  @ Amaja, prøv at se om det hjælper at skifte maske.

  @ Sara, det kan du tro – hvor i landet bor du, så skal jeg guide dig.

  @ Anja S, du har helt ret. Få hudlægens ord her:

  https://beautyspace.dk/hudlaegens-bord/

  @ Kristina, jeg er jo en meget stor fan af lavfrekvent strøm, og den fra Amazing Space er lige få god som den fra Nuface – og ret meget billigere. Jeg laver en story på IG snart.

  @ Christina Kragh, tjek lige hvad den gode David siger her (jeg ved ikke mere, end hvad jeg har skrevet):

  https://nyheder.tv2.dk/guider/2015-03-12-sov-bedre-undgaa-det-blaa-lys-fra-skaermen

  Din hudplejeplan lyder perfekt, men jeg forstår ikke, at du vil undvære C-vit om dagen, når du døjer med netop pigment. Jeg skriver om C-vit inden så længe igen. Men det er en god ingrediens i dagtimerne i forhold til den udfordring, du beskriver.

  @ Michelle, min mand har det, og det er absolut en god (og nok også bedre) idé. Tak for dit indspark.

  @ Maj, jeg har svaret dig tidligere på det med salicylsyre ikke? Det svar har du eller?

  @ Majse, ja, jojobaolie fra Naturligolie.dk

  @ Maj, det har ikke været min mening at fremhæve ét brand for det er jeg slet ikke kyndig til at gøre på det område. Og nej, det er ikke én bakterie, der skal prioriteres. Jeg vil VARMT VARMT anbefale dig at læse:

  https://www.saxo.com/dk/magtfulde-mikrober_oluf-borbye-pedersen_indbundet_9788740053074?gclid=Cj0KCQjwka_1BRCPARIsAMlUmEoZvQrxUCPitiom3I5TWt6s8fa0x7X30fBaXc1SZFhSa4Mb0OYOUpEaAq1BEALw_wcB

  Stor hilsen Anette

  01/05/2020
 • Maj

  Har lige et spg mere . Du nævner flere steder probiotika fra Pharma Nord. Jeg har et sted set, at den får en meget meget lav karakter vedr en test af mælkesyre, hvor I stedet Solaray Multidophilus 24 bliver kåret som vinderen grundet antal af stammer blandt andet
  Det er en læge og en farmaceut der står bag testen. Mit spg er : når man snakker for hudens skyld , er det så ikke alle bakterierne der er gode eller er det EN specifik bakterier ? . På forhånd mange tak for et spg., som jeg godt ved ikke lige har noget med dagens blog at gøre

  01/05/2020
 • Majse

  Hej igen . Jeg fandt svar på mit spg det andet sted, hvor jeg først havde skrevet det ( kunne ikke finde det i starten , så derfor stillede jeg det her ). Tusind tak for svaret . Så det eneste jeg spørger om , er det med kollagen tilskud så plus et andet . Kan du anbefale en god ansigtsolie, der ikke er for dyr og som giver glød. På forhånd mange tak

  01/05/2020
 • Maj

  Jeg har set en af dine instagram indlæg , hvor du hylder kombinationen af BHA og Niacinamid og anbefaler blandt andet : Dermalogica Active Clearing Age Bright Clearing. Mit spg er : jeg har Salicylsyre fra Danish skincare. Kan jeg så købe eks. Niacinamid fra Pudderdåserne således at jeg først bruger salicylsyre, lader den tørre ind og derefter niacinamid , lader den tørre ind og til slut min A- vitamin creme ?

  Eller er det bedre at købe ” T-zone” peeling fra Pudderdåserne, der indeholder salicylsyre OG niacinamid 1% .

  Hvad er din mening om kollagentilskud til huden eller er det nok , at jeg tager Imeedeen

  01/05/2020
 • Michelle

  Du kan også få den coating lagt på dine brilleglas næste gang du køber briller – det hedder BLP – Blue Light Protection og det bør din optiker kunne tilbyde. (Nok for en merpris).

  01/05/2020
 • Anette Kristine Poulsen

  1000 tak for alle indspark. Jeg er tilbage med respons senere i dag, fredag. Stor hilsen Anette

  01/05/2020
 • Christina Kragh

  Bruger du c vitamin serum hver dag året rundt ? Eller er det ok at holde en pause for en stund hvis der er lidt lav vandet i budgettet pt !!!
  Jeg vil lige tilføje at jeg ikke døjer specielt med pigment forandringer selvom jeg normalt burger c vitamin serum.
  Så er det okay for en periode at bytte sin c vitamin serum ud med feks firming perfektor serum fra rudolph care og den nye olie delight og så spf om dagen ???
  Og til natten ole Henriksen aha med A vitamin ovenpå og slutte af med delight olie el min facial stress crem fra RC
  Kh Christina
  PS.Tak for fiffet med søvn brillen den er bestilt !

  01/05/2020
 • Christina Kragh

  Er det meningen man også skal se tv med de briller

  30/04/2020
 • Kristina

  Hej Anette Lige ef lidt off topic, men vil gerne høre dine eller andres erfaringer med ansigtsyoga/ansigtsgymnastik? Virker det? Kan man gøre forkert? I samme boldgade har jeg luret lidt på strømdimsen fra amazing space og gua shas.. Kan man sige noget om hvad der virker bedst ifht. løft af hud/ansigtsmuskulatur? Tænker især på den nedre del af ansigtet – kæbelinje, næse-mund linjer og mundvige..

  30/04/2020
 • Anja Svendsen

  Hvis man oplever problemer som følge af maskebrug, kan man overveje om det er perioeal / periorbital relativt, Pudderdåserne har skrevet gode indlæg om det.

  30/04/2020
 • Sara

  Hej BeautySpace,
  Jeg har et lidt anderledes spørgsmål og ved ikke om det er korrekt lagt ind, men … 🙂
  Jeg skal giftes til september i år og leder efter en som kan være behjælpelig med hår og makeup.
  Er det noget I gør eller kan anbefale en, I må have mødt mange?
  Mvh. Sara

  30/04/2020
 • amaja

  hatten af for du orker at løbe lige nu ,jeg bærer maske ,og jeg er begyndt at blive tør om munden og næsen og det klør ,jeg var bare ikke klar over det kunne være masken der gør det

  30/04/2020
 • Joan

  Hej Anette. Jagter den gode søvn, som har været ikke eksisterende i mit liv i nogle år. Hvor køber du melatonin pillerne henne?
  Tak

  30/04/2020
 • Sanne Maria

  Hej Anette.
  Hvor køber du Cbd kapslerne henne?

  30/04/2020
 • Camilla

  Hej Anette! Jeg så på en af dine stories at du havde købt dermalogicas invisible defense solcreme og har set mange gode anmeldelser af den. Jeg har mild rosacea og jeg søger derfor en fysisk solcreme til hverdagsbrug (ikke en nem opgave ). Jeg kan jo grundet omstændighederne ikke prøve den nogen steder. Hvad synes du om konsistens og hvidt skær? Hvor krads er duften og fugter den? Vil man kunne bruge én solcreme rundt om øjet og en anden i resten af ansigtet?

  30/04/2020

Kom med kvit & frit på Beautyspace-holdet

Uafhængig skønhedsformidling for dig, der vil have dokumenteret viden om hud, hvad-virker-guides og hvordan fejlkøb undgås. Kun ord der gør dig klogere - og nå ja, besked som den første, når månedens Book’n’Beautyboks udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.