fbpx

Mit hoved på bloggen

Da jeg i forbindelse med et foredrag mødte Beautyspace-læser Karoline første gang, var hun 16 år gammel. At hun i dag som 24 årig stadig læser med dagligt er for mig slet og ret bevægende.

Kan jeg blive virkelig personlig? spurgte hun i en mail. Og klart ja. Her kommer mine svar på Karolines spørgsmål. Ikke at jeg kan love, at de er lige interessante. Til gengæld er de ærlige:

 • Du kommer med en skrivende baggrund, har været indkøber og salgschef i skønheds-industrien. Hvad er dit bedste råd for folk, der ønsker at blive en del af industrien? 

Praktisk har jeg altid haft skønhedsprodukter mellem hænderne. Fra jeg var 10-11 år og brugte alle lommepenge på cremer, til jeg arbejdede som indkøber og senere begyndte at skrive og anmelde produkter. Min HD (A) fra Handelshøjskolen gav mig meget på den opsøgende, researchende og analytiske del i forhold til, hvad kan hvad, konceptuelt som dokumenteret. Det er dét, der tænder mig. Og så kommunikation generelt på skønhedsområdet – den vil jeg gerne bidrage til både at højne og hive mere ned på jorden (håber det paradoks giver mening). Andre må finde ud af, hvad der tænder dem. Det kan være alt fra at lirke hudorme ud til at røre en creme eller undervise. Der er tusindvis af veje ind, og jeg kan ikke pege på nogen specifik.

 • Hvordan vedligeholder du et sundt familieliv samtidig med at være i en karriere, der involverer mange rejser og et fast-paced miljø? 

Jeg er af natur en smule doven. Især doven i forhold til ting, der ikke interesserer mig. Jeg tænker simpelthen, helt urealistisk, at det kommer der nok nogle andre og tager sig af (ukrudt, elpærer, der trænger til at blive skiftet, kaotiske køkkenskuffer). Er ret glad for min sofa om aftenen (gerne sammen med Netflix). Jeg er også glad for at læse og være sammen med familie og venner (der i mit tilfælde beskæftiger sig med helt andre ting). Der kobler jeg helt af. Omvendt flyder mit arbejde så meget sammen med min interesser, at det nok hele tiden køre som baggrundsmusik – men ikke generende. Det er jo i øvrigt aldrig til at styre, hvornår en god idé kommer. Det gælder sikkert for alle.

 • Du har udgivet 2 bøger, du møder mange cool eksperter/kendte og er involveret i mange ting. Hvordan formår du at holde benene på jorden?

Jeg er enormt glad for det, jeg laver. Føler mig vanvittig privilegeret, men det er det. Jeg er ikke omgivet af folk, der går rundt og er imponerede i forhold til mig. Heldigvis. Min familie og mine venner er støttende og anerkendende, men aldrig imponerede. Der er i øvrigt ikke en eneste ting, jeg laver, som er kommet let. Ikke noget, som kan klares på rutinen. Det bekymrer min mor, tror jeg. Men igen, jeg bruger meget tid på at være glad for mit liv.

 • Hvad er dit bedste tip til at få ro på i en stresset hverdag. Sådan, ro helt ned i maven?

Jeg er meget alene. Sidder på et solo-kontor, hvor det for mig er beroligende at se ud på træerne og gå nedenunder og lave kaffe. Det er en stor, arbejdsmæssig luksus. Af små ting er jeg blevet mere opmærksom på mit åndedræt. Jeg er samtidig meget impulsiv, så alt omkring mig er bestemt ikke zen-zen. Eksempelvis har jeg en latterlig lille tolerancetærskel i forhold til brudte aftaler og uretfærdigheder, som jo for pokker er et livsvilkår for os alle. Skal jeg virkelig have tænketid, så rydder jeg skrivebordet. Det hjælper på nye tanker.

 • Har du overvejet at lave din egen hudplejeserie?

Absolut ikke. Der er SÅ mange gode produkter derude, så det vil være idioti af mig. Jeg har ganske enkelt ikke lyst. Det er der andre, som er meget bedre til.

 • Hvordan ser en typisk arbejdsdag ud for dig, når du er hjemme? Tager du gode vaner med, når du rejser?

Jeg står op kl. 5.50 (går i seng kl. 22.00, læser og sover altid inden kl. 23), drikker noget vand med citron, fordi det giver en god følelse i kroppen, og fordi jeg drikker for meget kaffe. Mine arbejdsdage er vidt forskellige, men eksempelvis i dag finpudsede jeg en artikel til Børsen Pleasure, havde en lang telefonsamtale med en ernæringsspecialist, fordi jeg tester et sundhedstjek, og besvarede dine spørgsmål. Jeg er typen, der har gammeldags to-do-lister, som jeg arbejder på at komme væk fra. Gid jeg bare havde én prioritet dagligt, for nogle gange går jeg og sjatvander lidt for mange ting ad gangen. Jeg har ingen gode vaner, når jeg rejser – ud over at medbringe natbriller og stå tidligt op, som jeg elsker.

 • Hvis du i dag skulle give Annette på 20 år gode råd?

Jeg var havnet på en mærkelig overkontrolleret hylde som 20-årig. Med lakstift konekort hår, typen, der foretrak garbardinebukser frem for jeans, og som troede, at Handelshøjskolen var virkelighedens mekka.  Der skete noget med mig, da jeg i starten af 30’erne lod håret vokse langt, begyndte at skrive og fik lyst til at danse noget mere. Det skulle jeg have gjort meget tidligere.

Jeg ville også have sagt, nej råbt, til mig selv, at jeg skulle stoppe med at frekventere stam-solcentret i Holmbladsgade. De utallige besøg omgivet af den fæle solariedunst havde sin helt egen ordbog, når jeg smuttede ud ad døren med et ”Jeg tager lige i sol, ” fordi jeg som regel havde en ”dobbelttid”.  Under nye rør.

Det blev en virkelig lang smøre. Tak for spørgsmålene, Karoline.

02/10/2019
Smører du for tykt på?
Så er den muligvis gal med rækkefølgen
04/10/2019
Det bedste du ved fra apoteket?
For mig er det noget, jeg kan dele med et barn

Kommentarer

 • Kia

  Hej Anette
  Jeg har netop siddet og gerne ville finde et indlæg fra i sommers, men den nye hjemmeside, flot som den er, sorterer således at indlæg fra 2009 ligger øverst, når man kører ned på siden – og det er godt nok meget at skulle scrolle, hvis man ikke lige kan huske hvad indlægget hed. Synes siden er super flot, men ville blot dele tankerne om dette. 🙂 Derudover er det en skam at der ikke er billeder på indlæggene længere, når man søger nedad, da disse ofte sagde meget om indlæggets indhold.
  Rigtig god onsdag 🙂

  09/10/2019
 • Anette Kristine Poulsen

  TAK TAK TAK TAK skønne mennesker. KH Anette

  08/10/2019
 • Karoline L

  Og hvilket fint hoved 🙂

  Vild med svarene. Tak. Af hjertet tak. For at fortælle at alt ikke er lige til, at man ikke altid kan få ideer inden for arbejdstid og for at være så ærlig. En smule chokeret over at du står så tidlig op dog.

  Tak for ærlige svar, for dig – og for ikke at have facit på alt.

  Kæmpe kram,

  K

  PS: Du er simpelthen for rar, for jeg er faktisk 25. Og 26 før måneden er omme <3

  04/10/2019
 • Sidsel

  Dejligt skriv og så hyggeligt at få lov til at “kigge lidt ind” og høre mere om dig 🙂

  God weekend!

  04/10/2019
 • Britta

  Dejligt indlæg og spændende læsning.

  04/10/2019
 • Kis

  Kære Anette – ærlig og inspirerende læsning som altid. Så skønt! God weekend Knus Kis

  04/10/2019
 • Pia Hvenegaard

  Sikke et herligt indlæg☺️
  Dejlig læsning nede på jorden og så herligt ligetil ❤️

  04/10/2019
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Jane Sørensen, du har ret. Der er enkeltprodukter, som jeg kan savne eller mangle. Som eksempelvis Super Booster3 til kroppen. Men ellers er der så mange spændende og fine tiltag derude (plus jo eksisterende brands), så nej…

  Stor hilsen Anette

  04/10/2019
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Sille, tak fordi du læser med. Det blev nok en lidt lang smøre.

  Stor hilsen Anette

  04/10/2019
 • Jane Sørensen

  Tak for god læsning. Men mht. hudpleje, så må der da være ting, som du synes mangler?

  04/10/2019
 • Sille

  Spændende læsning. Vi hører jo ikke så meget om tingene fra dit bagland.

  04/10/2019