Laser omkring øjnene? Jeg har prøvet

Lyt til dagens artikel her:

Mange tror – qua mit forbehold for injektioner – at jeg kun er til lune klude og A-vitamin. Sådan hænger det ikke sammen. Jeg kan lide både strøm og lysbehandlingen IPL og også  laser – men med måde, for jeg har prøvet for 12 år siden at overtræde min egen grænse med en skrap omgang fraktioneret CO2-laser. Huden blev flot, men jeg gør det ikke igen – oplevelsen efterfølgende var for slem på alle planer (jeg hævede til uigenkendelighed i næsten en uge).

Men der findes en lillebror til behandlingen, en såkaldt nonablativ fraktioneret laser. Og den fangede min opmærksomhed af to årsager.

Dels er der sket noget under mine øjne.

Der er kommet en slags tagrender men med små fedtudposninger. Ikke voldsomt bevares, men nok til at jeg selv bemærker det, nok til at en hudlæge bekræftede at ja, der er hængepartier under mine øjnene.

Dels er jeg stødt på studier, bl.a. et nyt fra 2023, der viser, hvordan netop den her form for laser kan give tidligere solmisbrugere som mig en betydelige større chance for at undgå hudkræft. Det vender vi tilbage til.

Når det gælder unoder og hævelser omkring øjnene, så grib først fat i den lavpraktisk liste her kombineret evt. med råd fra hudlægen her.

Viser det sig (typisk flere år senere, som tilfældet har været for mig), at det er fedtpuderne, der har rykket rundt, så hjælper ingen kære hudplejeprodukter på det. Man kan leve fint med det, holde sin hud fugtmættet og beskyttet. Man kan også få en øjenlæge til at suge fedtet ud, men hvem tør? Jeg gør ikke. Ligesom jeg også på kraftigste vil fraråde at fylde tagrenden ud med fillers under øjnene – hvis man skulle få den tanke. ”Fordi risikoen for at det migrerer og giver udposninger og blå misfarvning (Tyndall effekt) er til stede,” som hudlæge Christiana Haak forklarer ved en forkonsultation. For jeg vælger at booke tiden til ”lillebror” behandlingen hos hende. Den tager 15 minutter (plus bedøvelsestid) og koster 1800 kr.

Jeg er indledningsvis nervøs, fordi jeg har fået opfattelsen af, at man skal have beskyttelse helt ind på selve øjnene. Men heldigvis ikke – bare på selve øjenlågene.

Trods bedøvelsescreme føles laseren stikkende. Som en symaskine der suser hen over huden. Ikke slemt, heller ikke rart. Undervejs taler hudlæge Christina Haak heldigvis lavmælt og forklarende – det virker på mig muligvis lige så godt som bedøvelsen.

Bagefter er huden rød, dagen efter en smule hævet, men ikke slemt. Barrieren er brudt så der må kun bruges fugtmætning, ingen syrer eller parfume får jeg besked på, mens jeg betaler og vi aftaler et gensyn om seks uger.

Behandlingen vil ikke kunne fjerne fedtpuderne (dem lever jeg også fint med), men den vil danne nye kollagenfibre og øge kollagentætheden (så tagrenderne kommer lidt mere i niveau) og dermed også – med sandsynlighed – få fedtpuderne til at strække sig lidt ud.

Men vigtigst er det med hudens hukommelse. At fortidens UV- synder bliver siddende i flæsket. Så det der for alvor har motiveret mig, er den spirende dokumentation, der tegner et billede af, at for os der tidligere har ladet os solskolde så øreflipperne boblede (hvilket betyder DNA-skade), så er der nu en delvis genoprejsning. Valide undersøgelser viser nemlig, at den her type behandling kan reducere risikoen for udvikling af almindelig hudkræft.

De efterfølgende tre dage er huden knastør omkring øjnene. Jeg smører og smører efter sandwichmetoden. Endnu er der ikke en forskel at se. Det vil komme gradvis i løbet af 1-6 måneder og den vil kræve et forløb af 1-4 behandlinger. Jeg har foreløbig besluttet mig for to behandlinger – og der er taget helt close up billeder, så resultatet kan bedømmes.

Om der er risiko for bivirkninger? Altid. Som i altid. Sikkerheden afhænger i den grad af hænderne, der fører skytset. Og laser kan aldrig erstatte hudpleje eller for den sags skyld være en første prioritet – det er fugt, styrke og beskyttelse fra de rette flasker.

SÅ HVAD MED ØJENCREME? Og hvad med mørke rande under øjnene? Og trættørre rynker? Det er der et aktuelt opdateret kapitel om i Bedre hud-bogen.

@beautyspace på INSTAGRAM

08/01/2024
3 ting, du roligt kan glæde dig til i 2024
5 ting, vi blev færdige med i 2023
16/01/2024
Hvor god en idé er aldringsforskerens egen medicin?
Den ene forsker tager det selv. Den anden kunne ikke drømme om det. Tør...

Kommentarer

 • Anna

  Hvad hedder den type laser som du fik (hvis behandlingen skal kopieres her i det jyske)? Og hvad tænker du om efterfølgende at kombinere den med PRF under øjnene?

  17/01/2024
 • Pernille S

  Tænker prisen deler vandende… Følger spændt med på sidelinjen ♥️

  16/01/2024
 • Camilla

  Hvor længe kan Ansigtscremen ca. holde sig?
  Overvejer at købe to tuber nu, men kan pga. graviditet først tage dem i brug om 3 måneder.

  15/01/2024
 • Eva Endel

  Som stor fan af din blog, bog, foredrag og artikler, har jeg et spørgsmål som godt nok ikke handler om laser.
  Hvilken foundation vil du anbefale? Både generelt og til en 61 årig ?
  Jeg har tidligere brugt Dior Forever, – men ved ikke om det er godt at smække på efter min (nu) gode ansigtspleje rutine.
  Nu har jeg købt foundation fra Amazing Space som et alternativ, men den dækker ikke meget …

  På forhånd tak for svar
  De bedste hilsner Eva

  15/01/2024
 • Inge Jensen

  Hej
  Lige bestilt ansigtscreme x2 som jeg modtog for 2dage siden
  Havde gerne ventet de 2 dage så jeg havde fået 2 vaskeklude med
  Men tænker bedre held næste gang

  13/01/2024
 • Betinna

  Skal jeg vælge Ultherapy eller laser eller IPL? Kan du hjælpe med hvad forskellen er?

  13/01/2024
 • Jeanet halle

  D 12/ 1. 2024 . Om læser ved øjne , Det lyder ikke rart , det er også dyrt at få lavet fem , Jeg ville købe en dyrt øjne , 💕💕

  12/01/2024
 • Mariannegylding

  Spændende.
  Jeg følger Marianne Bisgaard dom er kosmetolog her i Vejle, og hun har fået CO2 laser. Det lyder tillokkende, men ser meget smertefuldt ud. Sår og hævelser.
  Det skulle stramme hage/underansigt op, som er mit “hængeparti” men tror ikke jeg tør😳
  Rigtig god weekend

  12/01/2024
  • Nicoline

   På mig havde Co2-laser ingen synlig effekt på løs hud eller andet. Til gengæld lignede jeg Jimmi Jørgensen i 3 uger. Altså ham med de lilla modermærker i ansigtet. Jeg fik derfor kun 1 behandling, selvom de anbefalede 3 behandlinger. Jeg havde ikke mod på mere end den ene. (Ps. Det var en behandling med kombineret co2-laser og ipl-laser, foretaget hos N’age.)

   12/01/2024
 • Sasha

  Spændende… hvad hedder “lillebror”?

  12/01/2024
 • Charlotte

  Interessant! Spændende at følge de kommende måneder. Hvilken type laser blev du behandlet med?

  12/01/2024
 • Kamilla

  Hvilken type laser er du blevet behandlet med?

  11/01/2024

Kom med kvit & frit på Beautyspace-holdet

Uafhængig skønhedsformidling for dig, der vil have dokumenteret viden om hud, hvad-virker-guides og hvordan fejlkøb undgås. Kun ord der gør dig klogere - og nå ja, besked som den første, når månedens Book’n’Beautyboks udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.