Smører du for tykt på?

Jeg tror, du kender det. Eller i hvert fald har prøvet det.

Det med først at pifte ansigtsmist på, så følge efter med et serum, en creme, noget olie, muligvis også en primer toppet med foundation – sammen med troen på, at alt er godt.

Men ak.

Pludselig er der noget, som klør på kinden, og du mærker det hele krakelere under fingrene. Fnulre af i grumsede fedtflager. Yaks. Her er der ikke andet for end at begynde forfra, men gerne lidt klogere.

For der kan være tre grunde til, at det går galt:

 • For meget produkt. Tit glemmer vi – jeg ved, at jeg gør – at et godt serum oftest bare kræver et enkelt pump.
 • Gal rækkefølge. Det mest vandede, mest tyndtflydende skal på først og så bygger du på med en federe forsegling. Grib altid i egen kind – hvis du allerede er selvsmørende eksempelvis i T-zonen, så vær opmærksom på ikke at asfaltere huden i for meget fedt.
 • Selvom det er sjældent, så sker det, at der er to produkter, som fungerer dårligt sammen på ens hud. Hvis du har oplevet det flere gange, kan det derfor give god mening at forhåndsteste (før køb) konsistens på de produkter, du vil bruge sammen.

MIN RÆKKEFØLGE: Jeg bruger ansigtsmist først, venter 10 sekunder, så serum, børster tænder og afslutter med ansigtscreme. Om vinteren, faktisk allerede nu, fordeler jeg som det sidste en oliedråbe på hver kind og hver håndryg.

OKTOBER MÅNEDS BOOK’N BEAUTYBOX: Post Nord henter i dag, og hvis du var blandt dem, der ikke fik alle informationerne i går, så er hele herligheden her.

@beautyspace på INSTAGRAM

30/09/2019
Er du frisk på et øjenvippe-RACE?
Så hop på anmelderholdet
03/10/2019
Mit hoved på bloggen
Interviewet af en læser om alt det, vi aldrig snakker om

Kommentarer

 • Lone

  Jeg får Meso behandlinger hos Kjaersfeldt på Juelsmindevej lige uden for Vejle.
  Aleksandra er så dygtig på hendes felt.
  Så professionel

  06/10/2019
 • Rikke

  Det tror jeg ikke! Hvordan ville man vurdere det? Det er som sagt ikke et problem til dagligt, kun nogengange efter hud-rutiner

  06/10/2019
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Martine Bjerke, for mig har de faktisk forbedret den, fordi der var en olie, der blev taget ud. Men af og til giver det bare mening at skifte. The Ordinary har en god BHA.

  @ Lone, det lyder jo herligt. Jeg er overordnet tilhænger af alt, der forbedre hudkvaliteten og det du selv spotter af forbedringer jo det vigtigste. Hvor får du det gjort?

  @ HeleneR, klart du kan bruge to på en gang. Bland dem eller brug først det ene, tæl til ti, så det andet. Det første fungerer bedst, hvis huden har svært ved at absorbere for meget.

  @ Rikke, kedeligt svar, men hvad skyldes sveden? Kan det være noget en læge skal se på?

  @ Bente, ja det er den.

  @ Pernille S, haha, jamen jeg bruger også for meget. Det er dumt, men vi gør noget ved det.

  @ Ditte H, 1000 tak fordi du deler, hvad der virker for dig.

  @ Inge Jensen, jeg har ikke, men du er velkommen til at sende mig INCI-listen for et kig.

  @ Amaja, der er kun en ting, der virker og det er IPL. Koster ca. 2500 kr. for en behandling.

  @ Metteline, olie er det ‘fedeste’, da en en creme typisk er en fugt-fedt kombi, så ja.

  KH Anette

  05/10/2019
 • Anette Kristine Poulsen

  Uuuuundskyld. Nogen har planlagt min tid UDEN mig…jeg er tilbage lørdag. Tak for din tålmodighed.

  KH Anette

  04/10/2019
 • Anette Kristine Poulsen

  1000 tak for alle gode ord. Jeg er tilbage med svar i løbet af i dag, torsdag. KH Anette

  03/10/2019
 • Metteline

  Skal bare lige dobbelttjekke: Olie til sidst?? Altså ovenpå creme, som jo er tykkere i konsistensen? 🙂

  02/10/2019
 • amaja

  hej anette
  jeg kender det du beskriver,hvis du engang for tid vil du så ikke skrive noget om sprængt blodkar og hvad man kan gøre
  tak

  02/10/2019
 • Inge Jensen

  Hej
  Vil lige høre om der er nogen der kender eller har prøvet A.vitamin fra Jan Martini som hedder
  Age intervention Retinol Plus
  På forhånd tak

  02/10/2019
 • Ditte H

  Jeg elsker min hudrutine 🙂

  Toner (ifbm. renseregime)
  Essence toner
  Serum med Pudderdåsernes niacinamid
  Dagcreme med spf
  Olie

  Om natten er det nogenlunde samme rutine. Bruger selvfølgelig ikke spf om natten. Har ellers brugt en vitamin E maske oven på natcremen, men venter nu utålmodigt på at få min Balancing Gel fra Pyunkang Yul, som fugter helt vanvittigt!

  02/10/2019
 • Pernille S

  Altid kloge ord fra dig, kære Anette. Asfaltere huden; haha jeg elsker dine crazy, men samtidig meget rammende betegnelser! Jeg lytter og lærer. Bruger for meget serum tror jeg. Skruer ned og sparer derved også nogle penge. Win win! God dag til dig! Kh Pernille

  02/10/2019
 • Bente

  Så din spf er i din ansigtscreme eller ?

  02/10/2019
 • Rikke

  Er det det samme man skal være opmærksom på, hvis man føler at man sveder i ansigtet lige efter at have smurt sig i creme? Det er både aften og morgen, og jeg synes egentlig ikke at jeg kommer så forfærdelig meget af noget på. Det var selvfølgelig meget værre i sommers, men er stadig et problem i vinterhalvåret!

  02/10/2019
 • HeleneR

  Kære Anette, meget apropo kan man bruge 2 serums samtidig eller er det spild? Spørg fordi jeg har købt formula B serum fra amazing space, men føler ikke den gir nok fugt eller skal jeg hellere supplere den med fx hylaron fra apot care?

  02/10/2019
 • Lone

  Hej Annette
  Jeg er blevet ret hooked på en månedlig behandling med non invasiv mesoterapi.
  Jeg er nysgerrig på min hud gurus menig om denne behandling ? Synes det er den første type behandling jeg kan se tidligt resultat af. Hud der ser sundere og mere fyldig ud.
  Kh Lone

  02/10/2019
 • Martine Bjerke

  Hej Anette. Jeg har tidligere været glad for Danish Skincares BHA holdige toner, men har på fornemmelse de har lavet noget i sammensætningen om, den fungerer i hvert fald ikke for mig som tidligere. Ligger du inde med en anden anbefaling på en BHA holdig toner til akneplaget hud?
  PS. smører om aftenen efter med A-vitamincreme.
  Mvh Martine

  02/10/2019