Din eyeliner skal være blæksort – igen

Den sorte streg omkring øjnene er tilbage, ikke antydningsvis, men for fuldt skrald og af flere grunde: Den passer med lidt justering til alle, og så er den symbol på noget trygt, genkendeligt (og stadig væsentlig pænere end teenagetidens for mig ubestemmelige lyseblåturkise skræk på øjenlågene). Endelig er der de historiske aner tilbage til Kleopatra og dronning Nefertiti.

Gucci ryster slet ikke på hånden. Og jeg hepper stadig på deres forfriskende makeupdebut i 2019, hvor vi slap for 14-årige med trutmunde og fik læbestift at se sammen med skæve tænder, mangel på tænder, smalle læber og hud, der aldrig havde været i nærheden af Photoshop. Det upolerede fortsætter nu ved øjnene: Den italienske modedesigner Alessandro Michele fremkalder i sin seneste Gucci-kampagne rock-pop bandet Måneskin med sort ’smudgy’ eyeliner, altså tværet ud og kombineret med buskede naturbryn.

Jeg har i Børsen weekend i dag fået makeupartist Sine Ginsborgs bedste råd til at få den sorte liner til at fungere:

• Læg din liner langs de øverste vipper og tvær den lidt ud med en finger. Sådan bliver øjet indrammet flot og du undgår at skulle kæmpe med øjenskygge

• En liner skal starte helt inde ved øjenkrogen og ikke kun derfra, hvor vipperne begynder – det sidste vil forkorte øjet og det ønsker ingen.

• Hvis du ikke har en sikker hånd eller har forlagt brillerne, så brug eyelineren til at duppe farve ind mellem de øverste og nederste vipper – det bliver mere diskret.

BILLIGT ANSIGTSLØFT: Hvor mascara er den enkleste vej til visuelt at åbne øjnene op, så lyt til den internationale makeupartist Bobbi Brown (hende med den hippe Jones Road makeup), som kalder eyeliner lagt på det øverste øjenlåg for det tætteste, du kommer et mini-ansigtsløft, optisk forstås. Effekten fås ved at lægge eyelineren helt tæt på vippekanten og endelig ikke stoppe midt på øjenlåget.

I mine øjne (sorry, kunne ikke dy mig) laver Sisley stadig den bedste flydende eyeliner.

OKTOBERS BOOK’N BEAUTYBOX udgives på tirsdag kl. 7.00. Der kommer glimt på Instagram under @beautyspace.

HVIS JEG KUN MÅ ANBEFALE DIG ÈN CREME, så får du forklaringen her på mit bud.

29/09/2021
Olien, mange vil have ned med nakken
To facts, du for huds skyld derfor skal kende
04/10/2021
Kan ikke huske, hvornår jeg har set noget så pænt
Selv for Hermès vokser herlighederne dog ikke ind i himmeriget

Kommentarer

 • Sanna

  Eyeliner er en svær kunst. Ikke super-foreneligt med mørke vintermorgener og udfordrede øjne. Jeg MÅ lige pippe op om Clarins. De har lavet en genistreg (sorry, den var plat) af en eyeliner. 3 dot liner. Den består af tre små filtdutter på rad. De kommer nemt ind imellem vipperne, kan laves så tæt man ønsker og bliver der hele dagen. Den er nok ikke til, at lave de helt store katteøjne-schwung med, men det er der jo andre, der kan.

  03/10/2021
 • Berit Normann Overgård

  Jeg elsker den flydende fra Sisley, som du har lært mig at bruge 🙂 Hvis det skal være pencil form, synes jeg at Smashbox laver den bedste. Jeg bruger dem ofte oven på hinanden, med den flydende øverst. Det er smukt og holder 100%
  God weekend og knus

  02/10/2021
 • Pernille S

  Uh, i mine unge dage mestrede jeg teknikken. Nu efter 100år og tunge øjenlåg går jeg næsten aldrig med øjenmakeup. Måske er tiden nu til at lade øjnene få et come-back! Jeg må vriste Børsen ud af min nabo, så jeg kan læse Ginsborgs tricks! Måske weekend blomsterbuketen gør sit!
  Nu du fremhæver Sisley; hvordan er deres mascara?
  Kh Pernille S

  01/10/2021
 • Emilie

  Kære Anette,
  Mit spørgsmål har intet med eyeliner at gøre, men derimod hvad jeg gør ved genstridige forstørrede porer på næsen?
  Jeg har nogle enkelte, som nærmest ligner små huller på min næse, og synes måske, der er tilkommet lidt flere her med alderen (er 28 år). Jeg har brugt alt fra A-vit, BHA, AHA, niacinamid, you name it. Men intet synes rigtig at løse problemet. Er IPL mit næste go-to? Eller må jeg bare lære at leve med det?
  Det generer helt sikkert mig mere end andre ser det, men det er vel også min egen mening, der tæller…
  Knus og god weekend 🙂

  01/10/2021
  • Maria

   Det lyder som det, jeg har haft i panden. Jeg fik en enkelt behandling kaldet TCA Cross, og den har lukket hullet fuldstændig. Måske det også kunne være noget for dig

   02/10/2021
 • Camilla A.

  Åh, eyelinerteknikken har jeg aldrig rigtig mestret, og får altid fedtet den flydende ind i øjet. Jeg må vist trække i arbejdstøjet igen og give det et skud – det kræver denne post-corona-festsæson vist! Men hvordan filan får man fedtet selv en smørblød kohl ind mellem vipperne? Og hvad med os med tunge øjenlåg? Jeg læste engang noget med, at den mørke streg trækker låget endnu længere ned, og det var nok min bedste undskyldning for at droppe stregtræningen.

  01/10/2021
 • Anni

  “Hvis du ikke har en sikker hånd eller har forlagt brillerne, så brug eyelineren til at duppe farve ind mellem de øverste og nederste vipper – det bliver mere diskret.” –

  Mener du mellem de enkelte vippestrå?

  01/10/2021
 • Mariannegylding

  Du lærte mig at bruge sort eyeliner på øverste “kant” kære Anette. Du og Bobbi Brown.
  Og jeg tænker stadig på hva dælen jeg gjorde før det fif.
  Rigtig god weekend 🙂

  01/10/2021
 • Mette Sloth Eriksen

  Uanset moden, går jeg altid med eyeliner langs øverste vippekant 🙂 Synes det pynter. God weekend Mette Sloth Eriksen

  01/10/2021

Bliv en

Beautyspace-insider

 

Få evidensbaseret lige-ud-af-landevejen skønhedssnak. Hvad virker, hvad gør ikke.

Det koster intet at abonnere på BEAUTSPACE, hvor du hver uge får tre til fire aktuelle artikler, adgang til mine bøger og foredrag med rabat og nåja, du er den første, der får besked, når månedens BEAUTYSPACE BOKS udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.