Nød får langhåret til at klippe. Med hjælp fra Cim Mahony

Når pandehåret rammer næsetippen, og udgroningen lever sit eget liv og måske begynder at ligne en landingsbane – fordi der er lukket hos frisøren – så kan man få trang til at gøre noget. Selv. Herunder får du en bid af den hjemmehjælp, som mesterfrisør Cim Mahony deler ud af i dagens Børsen-artikel.

Det føles uendelig længe siden, at alting var ved det gamle. Dengang vi tog det meste og selv bittebittesmå ting for givet. Som et kram. Sammen med fødselsdagsfester, tætpakkede koncerter og frisøraftaler. Det var for flere forbundet med himmelvendte øjne at hjemmefarve sit hår og vel nærmest tabubelagt at klippe det selv.

Det er nu vendt på hovedet.

Jo mere vi i en isolationssituation kan klare selv, jo bedre. Men ét er, at det er blevet både nødvendigt og accepteret at fikse håret, ja sågar klippe sig selv, når frisøren er lukket, noget andet er, hvordan man gør. Er du langhåret med udpinte spidser, så er det oplagt bare at samle det hele i en hestehale og kramme lidt olie eller creme i spidserne.

Er du korthåret, men det er blevet for langt, så frisker det som regel op at samle det bag ørene med enten et fikst spænde eller lidt voks. Men pandehåret, ak. Det lever sit eget liv, medmindre det er langtlangt, og frisør Cim Mahony har løsningen:

”Jeg har en del kunder, som flovt fortæller mig, at de en gang imellem klipper deres pandehår selv, men jeg finder det helt naturligt og ganske legitimt. Resultatet bliver dog bedst med en saks, som er lavet til formålet, så køb en billig prof-saks. Søg på nettet – typisk har mærket Jaguar gode bud,” siger han og deler sin detaljerede vejledning i hjemmeklip af pandehår:

 1. Klip, når det er tørt og sidder, som du plejer at have det. På den måde har du bedre kontrol over slutresultatet
 2. Gå derefter forsigtigt til værks. Hellere klippe et par gange end tage for meget i første hug
 3. Gå til dit pandehår, som en billedhugger går til en sten, hug for hug – oversat til håret, bid for bid
 4. Brug spidsen af saksen, da det giver mere kontrol – og netop derfor virker en afrundet køkkensaks ikke
 5. Og  brug en kam til at løfte håret et par millimeter væk fra panden, så du ikke klipper i dine bryn

Og lad mig her indskyde en konge-kommentar fra Mahony (måske husker du den fra min IG story): “Problemet med pandehår er, at det ofte bliver klippet for perfekt, og det er en fejl”.

Jiiihaaaa. Det kan derfor kun gå godt.

Så vidt, så godt, men hvad med alle os, der er afhængige af hårfarve? Det har jo ikke ligefrem skortet på digitale jokes om, at vi snart kan se hinandens naturægte farver – noget, ikke alle har lyst til at fremvise. Hos Mahony og flere andre frisører kan man købe forhåndsblandet farve til at følge op med derhjemme, men hvem har været så forudseende? Hvis jeg var frisør, så ville jeg åbne salgsbutikken med præcis den vare (hører I?).  Cim Mahony anbefaler maskering i form af sprays frem for hjemmefarver, som han synes kan være svære at ændre på, hvis det går galt. Det kan en frisørfarve nu også, men lad det ligge. Den absolut bedste hår-concealer (som ikke drysser, ikke gør dig mat i toppen) er denne her.

SNUP TIPPET: Nu ringer jeg til Cim Mahony, og spørger om ikke han kan lave en lille pandehårsklippefilm, som vi kan se på Instagram: @beautyspace.

MERE KLIPPEHJÆLP? Så kan ordene her måske være noget.

07/04/2020
Dyb indånding og f*ck altså
Hvad der er brug for efter i går
14/04/2020
Hvad du ikke skal gøre derhjemme
Mød i stedet din hjemme-ekspert

Kommentarer

 • Pernille

  Tak for dit svar
  Jeg vil gerne ha glattere hud, og prøver at arbejde derhenad ☀️
  Ingen sol…
  Ingen rygning
  Og god kost
  Derfor har jeg købt bogen og nyder godt af den, men mangler lige en produkt liste, fra enden til anden – kan jeg bruge mit serum fra BP – eller er det no Go …..
  På forhånd tak

  27/04/2020
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Pernille, hvor er jeg glad for, at du har bogen. Der er frugtsyrer i utrolig mange produkter. Du kan vælge dem i alt fra serum til sprays og cremer. Hvad er din udfordring i forhold til, hvad du gerne vil arbejde på med din hud? I forhold til A-vitamin, så er det Super3 Booster fra Beauté Pacifique, der er godt. Hvis det er Serum Paradoxe, du har, så er det en olie (dog med fin squalane i). Stor hilsen Anette (jeg synes Fåborg Pharma laver virkelig fornuftige ting, så herligt med dit serum derfra).

  Stor hilsen Anette

  27/04/2020
 • Pernille

  Har købt A- vitamin fra beaute pacifique til natten, hvad skal jeg bruge som serum under, har købt deres serum med pipette, men nu er jeg i tvivl om det er en olie, så den bruger jeg ik under A-cremen derfra……
  om dagen bruger jeg serum fra Faaborg Pharma …. og en god solcreme fra apoteket … men nu er jeg også i tvivl der…..
  Håber sådan på du vil hjælpe mig
  Vh Pernille.

  27/04/2020
 • Pernille

  Hej Anette
  Har lige købt din bog, og læst den, er bare meget i tvivl om hvad jeg skal bruge af creme med frugtsyre i….. eller hvad mener du med frugtsyre – du skriver det nemlig mange steder, og jeg er i tvivl hvad jeg skal bruge…
  Vh Pernille.

  27/04/2020
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Ester, hvis det er en aftenrutine, så vil jeg spraye niacinamid og fugtmætning på (det sidste kan være enten sodium PCA, glycerin eller hyaluronsyre) og så toppe med A-vitamincreme. Du KAN også blande det hele. Et argument er også, at du vil A-vit så tæt som muligt på den bare, nøgne, nyrensede hud – og at man derfor fugtmætter ovenpå, men jeg synes booster 3 er svær at smøre noget ovenpå. Og A-vitaminet skal nok finde vej.

  21/04/2020
 • Ester

  Hej igen Anette
  Tak for svar, og dejligt at høre at jeg gør noget rigtigt- meget af det skyldes jo dine tips! 🙂
  Jeg er dog ikke helt sikker på rækkefølgen af hhv. hyalaronsyre, Superbooster og niacinamid. Har du en god tommelfingerregel for det?

  20/04/2020
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Ester, gode proffe vaner du har. Tak fordi du deler. Du kan sagtens kaste dig ud i niacinamid også – ex. blander Beauté Pacifique niacinamid med fugtmætning i en mist. Du kan også vælge The Ordinarys niacinamid som tilsætningsdråber til din nuværende rutine. Stor hilsen Anette

  20/04/2020
 • Ester

  Hej Anette.
  Først og fremmest tak for alverdens gode tips og tricks! Jeg synes hurtigt, at det er en jungle at finde rundt i hudplejeprodukter og ingredienser. Heraf mit spørgsmål: jeg er begyndt at bruge Beaute Patifiques Super Booster med rigtig god virkning allerede. Desuden bruger jeg en mist med hyaloronsyre fra balance me, og engang i mellem en peeling med AHA 30% og BHA 2%. Kunne godt tænke mig at give mig i kast med et niacinamid-produkt, men jeg er i tvivl om det er for meget for min hud, eller om jeg må kombinere det med de produkter jeg i forvejen bruger.
  (Jeg bruger selvfølgelig også creme morgen og aften, solcreme og rensemælk.)
  Min hudtype er normal-kombineret, døjer lidt med hudorme og solskader hud.

  20/04/2020
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Christina Kragh, Odense bliver min prioritet. Jeg lover det.

  KH Anette

  16/04/2020
 • Christina Kragh

  Ja Odense bliver stort set altid sprunget over haha

  15/04/2020
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Charlotte Hede, jeg kan fint følge din erfaring og du har helt ret i, at netop dråberne (som du tilsætter din normale hudpleje) vil være oplagte. Lad også endelig huden være vel-eksfolieret og godt fugtmæt på forhånd. Selv sprayer jeg altid massive mængder fugtspray på efterfølgende.

  @ Christina Kragh, åh sikke en herlig tilbagemelding og erfaring, du her deler. GODT, at Sisley er så generøse med prøver. Det ER en fin serie, og JA, den koster det vilde. Kan du huske, at jeg faktisk havde med med på BS som en oplevelse, hvor man kunne få en 15 min hårbundsmassage. Ak, måske sprang vi Odense over…

  KH Anette

  15/04/2020
 • Christina Kragh

  @charlotte Hede Rudolf care selvbruner er lidt olie agtig og virkelig lækker til tør hud

  08/04/2020
 • Christina Kragh

  Jeg har i dag frisket min hårfarve op med Maria nila hår kur med farve den der hedder cacao og det blev faktisk ret fint.
  Og så bliver jeg nød til at fortælle om sisley nye hår serie wouuu den koster en halv månedsløn hvis man er førtidspensionist som jeg og hvis man gerne vil have det hele fra serien men Hold nu kræft det er lækkert x 10 ….jeg var så heldig at jeg i matas fik prøver på shampoo balsam,hårkur og hår olie og så købte jeg selv volume spray….. jeg er helt på røven over de produkter og måtte også tilbage efter hårolien hahaha ….og så fik jeg lige et par ekstra luksus prøver på shampoo og balsam og hår kur med hjem jeg kunne gå og bruge af til jeg havde fået sparet op til at købe dem og det er helt sikkert at jeg køber dem….en skønne dag haha …. til hår serien er også en serum som skulle mindske hårtab og øge vækst, en voldsom dyr fætter ! Anette hvis du ikke allerede har prøvet sisley nye hår serie er du nød til at få det gjort ….. fortæl mig endelig hvad du syntes kh C

  08/04/2020
 • Charlotte Hede

  Hej Anette
  Jeg synes at selvbruner udtørrer min hud i ansigtet ret meget og jeg har i forvejen tør hud. Har du erfaring med nogle selvbrunere der ikke gør det? Jeg tænker også på om det ville være en ide at prøve med de dråber man tilsætter sin dagcreme?
  Kærlig hilsen Charlotte

  08/04/2020