Dyb indånding og f*ck altså

Jeg ved ikke med dig, men jeg har været ekstra vågen i nat. Efter udmeldingen i går.

I dag føles comfort food som verdens bedste idé, og jeg er heldig at have en datter, der pludselig bager hver dag. Snickers-ostelagkager og den slags.

Hånd i hånd selvfølgelig med comfort beauty, som jeg tror bliver den nye konstant på dit og mit badeværelse. I hvert fald har jeg fået mig en ny hylde, som bliver frekventeret konstant. Den er døbt komforthylden og indeholder:

 • Eukalyptusdråberne, som kosmetolog Anita Falslund anbefalede. Idéen er lavpraktisk, prisen er lav, og virkningen føles som en genistreg.
 • Flere olier end jeg normalt bruger. Der er især en pæn portion mental støddæmper i lavendelolie.
 • Velduftende te. Jeg er blevet en storsippende urtete-drikker. Hamrende upraktisk at have te på badeværelset, men der står den gode urtete altså. Muligvis som en forskansning. Muligvis fordi jeg øver mig i det holistiske.
 • Byredos pæne, velduftende lys. Stille lille ekstravagance.
 • Faste sæber, som jo også er upraktiske. Det er den flydende flødeskumsbløde håndsæbe fra Tromborg til gengæld ikke. Den er umanerlig godt skruet sammen med rens, fugtmætning og en duft af ingefær, citron, rosmarin og eukalyptus, der giver mig lyst til at vaske hænder.
 • Lettere end let ansigtsrens og fugt – for der er dage som i dag, hvor det bare føles som det eneste rigtige. Rullen ligger der, fordi det føles så rart, hvad Heidi her anbefaler. Det er i øvrigt corana-tidens flittigste hjemmemaske-aktion, den med en køleskabskold sheetmaske efterfulgt af nogle minutters rul.  Jeg bruger dog bare den gode fugtkrammer-lotion fra Woods under rullen.
 • Krops-scrubben fra Amazing Space hører til de bedste, jeg har prøvet: Resultatet er blød hud sammen med en fornemmelse af, at hele kroppen har slugt en mintpastil. Du kan også nemt lave en skrub selv med honning, afkølet kaffegrums, lidt olie og et par af ovennævnte eukalyptusdråber.

I AFTEN VIL JEG nok igen tage verdens bedste Netflix-kur, og så har jeg en trang til at forsvinde i en omgang tro, håb og krystaller – noget, som Pernille Rahbæk og jeg lavede en film om før Covid-19, og som bliver lagt op lige efter påske. Jeg blev i øvrigt her til morgen vildt opløftet af at se et initiativ fra min lokale huddame. Hun vil holde åben (ja, åben!), men på en anden måde: “Kom forbi, så jeg kan give dig gode råd og hjælpe – og der er åbent for produktsalg”. Klart med afstand jo, men alligevel for nogle bedre end med en skærm imellem. Nu kender jeg hende godt nok til at vide, at hun nærmest undersælger, så den med hjælp og de gode råd er ikke et trick.

MON NØD LÆRER de langhårede at klippe selv? Det får du svaret på i morgen, når mesterfrisør Cim Mahony får ordet.

@beautyspace på Instagram

06/04/2020
Hvad der virker for 9 ud af 10. Uden at flå dig
I en tid, hvor alt andet vakler
08/04/2020
Nød får langhåret til at klippe. Med hjælp fra Cim Mahony
Og hvad med os, der farver?

Kommentarer

 • Anette Kristine Poulsen

  @ Tanja, i min verden er der intet i den, der ikke vil kunne bruges af dig … på 42.

  @ Sanne, 1000 tak fordi du deler din erfaring. Hvor er jeg ked af at høre om din januar. Det er utrolig belastende for hele systemet, og jeg har set, alt for tæt på, hvad det før ved folk. Så alle tanker herfra. Sagely rullen er en, jeg har taget med hjem fra USA. Det var mere for at vise alle de små lune ting, der kan gøre godt at tage frem lige nu.

  @ Catharina, big smil – også tak til dig for at dele din erfaring. Det med comfort food føles rigtigt lige nu.

  @ Christina Kragh, du ved da, at alder ikke er en hudtype ;o)

  @ Mette Sloth, det er jeg glad for, at du siger, for det var vigtigt for mig at få den med. Synes også den gør det ekstra godt.

  @ Amaja, tro kan noget i de her tider. Det gælder også krystaller. For vi går fra ude til hjemme, fra det fysiske til det digitale, fra det fjerne til det nære. Når der som nu bliver skrællet ind til kernen, så mærker vi, hvad der er vigtigt.

  @ Ann Christine, jeg laver en solcreme guide meget meget snart.

  @ Lara, du skulle gerne kunne mærke på huden, om den er ren efter rens. Det kan mærkes, hvis der sidder rester på fra creme, SPF eller makeup. Hvis du er i tvivl, så rens dobbelt, men følg endelig op med god fugt, så du stripper huden for meget.

  Stor hilsen Anette

  14/04/2020
 • Anette Kristine Poulsen

  1000 tak for kommentarer og spørgsmål. Jeg er tilbage med respons på mandag, 1. påskedag.
  Tak for tålmodigheden.

  KH Anette

  08/04/2020
 • Lara

  Hej Anette,
  I disse tider hvor solcremen er kommet frem, hvad skal man så være opmærksom på i forhold til rens om aftenen? Helt specifikt skulle jeg til at klikke en Hydrating Cleanser hjem fra Cerave men blev i tvivl om den er “skrap” nok til at fjerne solcreme rester??
  De Bedste Hilsner Lara

  08/04/2020
 • Ann Jeppesen

  f*ck den røg i spam

  08/04/2020
 • Ann Christine

  Hej Anette

  Hvilken solcreme kan du anbefale til roseacea/olieret og uren hun? Som ikke stopper porerne til og fedter og gør huden mere uren
  Mvh Ann Christine

  08/04/2020
 • amaja

  jeg finder roen i den gode gamle kristendom ,ellers var jeg blevet sindssyg og så har jeg en trang til at stå ved østrigs grænser
  når de åbner og bare lade kreditkortet gløde i cafeer varehuse og alt ,men da jeg ikke kan det ,er jeg efter flere år begyndt at gå og nu skal jeg have lavet min cykel hvem skulle have troet det
  spændende at se hvad jeg selv kan gøre med mit hår ,jeg tror jeg vil rende med glæde til min dyre frisør når de åbner i stedet for drop in

  07/04/2020
 • Mette Sloth Eriksen

  Man kan blive nødt til at forkæle sig selv lidt i øjeblikket, hvor man nærmest er isoleret for omverdenen. Må jeg iøvrigt ikke have lov at sende en stor kompliment til den sidste beautypakke, den sæbebar fra Purely Professional til håret er simpelthen så god. Var lidt skeptisk, men hold nu op jeg er overbevist, den giver da virkelig lækre, rene lokker.

  07/04/2020
 • Christina Kragh

  Tanja jeg tænkte det samme jeg er 49

  07/04/2020
 • Catherina G. W.

  Min første reaktion da jeg hørte om at der ville blive lukket op for børnene var vrede, da jeg anser det for alt for tidligt at begynde, især ud fra at børnene jo ikke kan holde afstand og alle de andre ting. Jeg var vred og irriteret, og langsomt faldt jeg til ro igen da jeg begyndte at tænke nærmere over det.
  Jeg er i den heldige eller uheldige situation, at det ikke vil have den helt store effekt på mig. Min søn er voksen og bor med hans kæreste i den anden ende af landet, og jeg er allerede hjemme med førtidspension, og vil ikke være en af dem, som det direkte påvirker. Indirekte gør det dog, eftersom jeg har nedsat lungefunktion på omkring 80% (når jeg er rask), hyper sensitive lunger og sygdomme tager 1/3-1/2 så lang tid for mig at komme mig over. Derudover har jeg tæt familie som på ingen måde tager virussen alvorligt og forstå hvor vigtigt det er at forholdsreglerne bliver overholdt.
  Til alt held, nyder jeg faktisk selv isolation, og tænker jeg tager minimum et måned eller to (eller flere), hvor jeg kun kommer ud for at hente pakker, da postbuddet her ikke mener man ikke behøver ringe på for at afleverer pakker.
  Jeg fik hentet din surprise boks i går, som jeg virkelig er vild med og ser frem til prøve, et af mærkerne har jeg aldrig hørt om, og ser nu frem til at modtage april boksen.
  Pandehåret er blevet lidt for langt, og trænger til at genopfriske min hårfarve, og har spist lidt for meget comfort food og selvforkælelse det sidste måneds tid. Men så er det jo skønt, at man kan læse om produkter herinde og prøve nogle af de ting du anbefaler.

  07/04/2020
 • Sanne

  Jeg har åbenbart fundet roen i at rydde op, burde tage en certificering hos fru Kondo og leve af det. 😉
  Jeg selv har heldigvis glat hår som altid er sat op, og kan selv klare pandehåret. Det er værre med mine mænd. Søn kører hulemandsstilen, stort hår og skæg, og har rådet sin far til at bruge noget mere hårvoks.
  Jeg er ikke gået i gang med at bage endnu, har faktisk, modsat alle andre, tabt tre kilo. Gik ned med stress i starten af januar, blev fyret i slutningen af januar, så kom corona og nu er jeg hjemmegående og prøver at tænke positivt. Men led af kvalme i over en måned af stress og bekymring, suk. Apropos, hvor kan man købe Sagely rullen? Jeg kan ikke google mig til den hverken i dk eller uk. Rigtig go’ dag, smukke. Mit mantra er: at det skal nok gå! 🙂

  07/04/2020
 • Tanja

  Hej Anette. Jeg blev nysgerrig på waso rensen på billedet og klikkede på Matas for at finde den. Den beskrives som rens til den helt unge hud! Jeg er 42. Er der virkelig noget i denne som ikke ville kunne bruges til min alder:) selvom jeg stadig synes jeg er ung. Ha ha. Knus fra Tanja

  07/04/2020

Kom med kvit & frit på Beautyspace-holdet

Uafhængig skønhedsformidling for dig, der vil have dokumenteret viden om hud, hvad-virker-guides og hvordan fejlkøb undgås. Kun ord der gør dig klogere - og nå ja, besked som den første, når månedens Book’n’Beautyboks udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.