Hvad du ikke skal gøre derhjemme

Håret vokser jo. Ikke kun på hovedet, men alle vegne. Og ligesom frisøren ikke må hjælpe os, så må landets hårfjerningsfolk heller ikke.

Selvom jeg er typen, der klarer mig med en skraber (dog ikke i ansigtet, hvor hårene, coronatid eller ej, får lov at leve uforstyrret), så er det altid brugbart med et house call til kosmetolog og hårfjerningsekspert Stella Nisreen Kanaan. Normalt huserer hun på Frederiksberg med sit netop åbnede urteapotekeragtige mini-lab, hvorfra hun – også online – endelig har sat sin vanvittig gode urtete til salg sammen med Naughty Alchemist produkterne.

Havde vi fysisk stået over for hinanden, ville hun nok have hævet stemmen, for til Børsens påskeudgave lød anbefalingen overordnet HOLD UD i forhold til hårfjerning og hold dig fra skraberen:

”Især i forhold til intimområdet er det absolut no go at finde barbergrejet frem. Grib i stedet saksen og trim håret til, men lad være med at barbere. For det første gør det rigtig ondt, når du eventuelt skal i gang med såkaldt sugaring igen. For det andet kommer det til at klø og kradse så meget, at du vil hade dig selv for det efter en halv dag. Hvis du (alligevel) barberer intimområdet, det er der jo nogen der gør, selvom vi siger de skal holde ud, så er det optimalt at bruge en loofah skrubbesvamp efterfulgt af denne her.”

Sugaring er hendes specialistområde – det dækker over en ældgammel mellemøstlig metode, hvor en karamelmasse af vand, citron og sukker skånsomt fjerner hår uden at knække dem.

Ifølge Stella er benene en anden snak, og hvis du normalt får dem vokset, kan det gå an at barbere, lyder det efterfulgt af tre dos & dont’s:

  1. Hår under armene må heller ikke barberes. De skal klippes med saks, hvis de skal noget.
  2. Såkaldt hot wax er no go. Risikoen er ifølge Stella for stor i forhold til hudafskrabninger og brandsår.
  3. Skraber er også no go i ansigtet omkring læberne og på hagen. Brug i stedet pincet i nødstilfælde. Eller køb en voksstrip, der kan klippes til og bare skal varmes let op i hånden – fremfor den flydende og skoldhede voks.

BEDSTE TIP: Uanset om du er typen, der får hårfjerningshjælp udefra eller klarer det selv, så kan isolationstiden være oplagt til at tage skrubbesvampen, en grov vaskeklud eller tørbørsten frem, når det gælder kroppen. Det baner vej for mere glød at vriste kropshuden fri af sløve hudceller – og i forhold til hårfjerning er Stellas erfaring, at hårene vokser finere ud. Følg op med fugt- og fedtmætning. Ikke kun en olie – enten fugt først fra en almindelig lotion eller min yndlingsversion fra Ling efterfulgt af noget fedtstof. Eller du kan blande lotion og olie og på den måde få kropshuden i både fugt og fedt.

@beautyspace på INSTAGRAM

08/04/2020
Nød får langhåret til at klippe. Med hjælp fra Cim Mahony
Og hvad med os, der farver?
15/04/2020
Sådan støtter du din frisør eller favorit-behandler
Her er win-win metoderne

Beklager, der kan ikke kommenteres mere på dette indlæg

Kom med kvit & frit på Beautyspace-holdet

Uafhængig skønhedsformidling for dig, der vil have dokumenteret viden om hud, hvad-virker-guides og hvordan fejlkøb undgås. Kun ord der gør dig klogere - og nå ja, besked som den første, når månedens Book’n’Beautyboks udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.