De naive får for lidt

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Hold nu op, der var gang i den forleden. 1000 tak for alle indspark, fif og spørgsmål. Her er som lovet et par ekstra vigtigheder plus et tip om en ret særlig (og gratis) app, jeg tror, du henter i dag:

 • Det med at SPF 16 bliver til SPF 4, er måske nok kvadratrods-lumsk, for det betyder jo også, at SPF20 i fx en foundation aldrig bliver den forventede realitet. For ingen (håber jeg da) smører en mandelstor portion i ansigtet.
 • Skåret ind til benet fra i mandags, så kan visse kemiske solfiltre (og der er altså intet galt med kemiske filtre) kickstarte de aggressive fri radikaler. Den bedste måde at sikre sig på, er at have en serumundertrøje med antioxidanter under al solbeskyttelse, og så overveje at nøjes med SPF 15 eller 30, men smøre nok på. Der er nemlig rundt regnet dobbelt så meget filterindhold i en SPF 50 i forhold til en SPF 15. En anden mulighed er at gå efter fysiske filtre.
 • Og tjek så den seje app døbt Biudee®, som hudlæge Christian Grønhøj har nørdet på plads. Biudee samler alle dine oplysninger og spytter en personlig solbeskyttelsesguide ud (så ingen behøver tænke i kvadratrødder). Samtidig viser den sammenhængen mellem ens livsstilsvalg og vaner som sol, søvn, kost und so weiter – og viser hele molevitten i et indbygget speedometer, der bliver påvirket og opdateret af det, du gør. Se den som hudlægens viden og erfaring kogt ned til en bouillonterning af en app med solkalkulator og vistnok snart en evne også til at se, om du fx er fyldt op med nok D-vitamin. Se 3 minutters film her.
 • Kigger du på sol-ikoniske Nivea, så har de lavet nogle smarte dukker, som børn kan have med sig ud i sommerlandet. Dukkerne opfører sig som hud gør i solen – dvs. de bliver røde, når det er tid til genindsmøring. La Roche-Posay har lavet de smarteste UV-plastre, som også måler og tipper om protection perfection – begge dele fås i udlandet nu og herhjemme fra næste sommer.

VIL DU VINDE: Så har dygtige Vibeke Lenz åbnet Insta-sitet her, hvor der kan vindes en Superhudsbog sammen med REN og Bioeffect.

21/06/2016
Tendens: Slut med forbudt
23/06/2016
Gave til alle fra Orgins

Kommentarer

 • Den app må jeg da vist ind at downloade lige med det samme. Det lyder da helt genial!

  30/06/2016
 • Natalie

  Hi Anette,

  Thank you for recommendations. I have installed Biudee app, looks very bright and modern. Found out really much info about my skin…Thank you.

  23/06/2016
 • Anita christensen

  Ja til billede Prøver bare igen

  23/06/2016
 • Ditte H

  Tusind tak for svar, Anette! Super dejligt at du svarer, og FEDT med så brugbar og informativ blog – jeg er helt klart fan!! 🙂

  23/06/2016
 • Lille tilføjelse om Biudee®:
  App’en er ikke udviklet til iPad – endnu. Det betyder at den KAN “crashe” når man forsøger at benytte tablet.
  Vi anbefaler at benytter smartphone.
  Vi har samlet vores instruktionsvideoer på Youtube, som kan ses hér:
  https://www.youtube.com/channel/UCick6izko773tV630qUDGpg
  Håber at der bliver produceret rigtigt mange Biudee-speedometre derude 🙂 !

  23/06/2016
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Christian Grønhøj – 1000 tak for svar.

  Mange hilsner Anette

  23/06/2016
 • Tak for de hjælpsomme kommentarer til vores “sprit-nye” App. Vi arbejder på stabiliteten, så der ikke skulle blive pludselige nedbrud. Det er rigtig at app’en er omfattende, men det er mekanismerne bag vores aldringsprocesser også, så vi håber at man vil tage sig den tid det tager – ca 10-15 min FØRSTE gang man bruger app’en og indføre informationer. Læs evt mere om vores visioner hér: https://biudee.com/da/

  Til Sidsel – Din kommentar er super relevant! Bemærk at der ikke videresælges informationer. Desuden har vi lagt vægt på at brugen af App’en er anonym, og at man til enhver tid kan slette den hvor også alle ens data slettes!! Vi har behov for disse data til den forholdsvist komplicerede algoritme der ligger til grund for beregning af aldrings-momentet. Det er netop sådan – og det er essensen af app’en – at det der betinger vores aldring er rigtigt mange faktorer. Det er vores ambition at bruge disse data til brugernes fornøjelse, sådan at når der er rigtigt mange brugere at vi kan udlede mere præcise iagttagelser om aldringen af vores hud.

  23/06/2016
 • @ Anita C – Jeg har spurgt app’en bagmænd om de lige vil kommenterer. Du har sat et profilfoto ind, ikke? For ellers vil den ikke videre.

  @ Ditte H – Jeg vil klart bruge den alene – det gør min teenage-søn i hvert fald.

  @ Sidsel – Det er der en grund til. Jeg har bedt Christian Grønhøj svare.

  @ Iben Nielsen – Det står altid uden på hvis det er fysiske (de kan stå som mineral filters), og den du nævner er rigtig fin (bare husk et serum under pakket med antioxidanter). Mht. andre anbefalinger, så håber jeg du så indlægget fra i forgårs.

  @ Rikke Skov – Prøv langsomt med enten Comfort Zones Peel Pads (du finder dem online hos Complete Me) eller Ole Henriksens Invigorating Night Gel. Og GO SLOW, og hold øje med at du forbedrer mere end du irriterer.

  Stor hilsen Anette

  23/06/2016
 • Anita christensen

  Sikkert en fed app hvis den eller vil virke Appen lukker efter de 2 hudanalyser når man trykker videre ???

  23/06/2016
 • Ditte H

  Hej Anette, jeg købte den der Skin Smoothing Treatment fra Danish Skincares til min datter, som er plaget af uren hud og måske akne. Hun har nu brugt den nogen nætter, og hun smører natcreme på efter skin Smoothing Treatment, som der anbefales, men jeg bliver mægtig meget i tvivl, for min datters hud bliver utrolig fedtet – er det, som det skal være?? Eller skal hun måske kun bruge Skin Smoothing Treatment til natten og intet andet??

  23/06/2016
 • Sidsel

  Synes altså, at privatindstillingerne på den app er liiiige lovligt vilde. Det er nok naivt, men det er alligevel mange oplysninger, de får lov at sælge videre.

  23/06/2016
 • Iben Nilsen

  Jeg er en af de mange som har hyperpigmentering i ansigtet (fordi jeg tidligere har opholdt mig meget i solen uden beskyttelse), og vil naturligvis gerne undgå at det bliver værre. Jeg plejer at bruge faktor 30 eller 50 om sommeren (15 om vinteren). Jeg synes rigtig mange solcremer er alt for fede og klistrede til ansigtet, selvom min hud er til den tørre side, ofte kan de også give bumser.
  Hvordan finder jeg ud af om de solcremer jeg har er med kemisk eller fysisk solfilter?
  Og så er der jo også det med UVA og UVB filter…der skal jo helst være begge dele..ikke?
  Kan du anbefale en god budgetvenlig ikke for fed solcreme til ansigtet med fysisk solfilter?
  Er Nivea Q10 Day Cream SPF 30 f.eks. ok, eller skal man investere lidt mere før det bliver helt godt? 🙂
  Tak for din ihærdige arbejdsindsats med at videregive informationer..det er MEGET værdsat 🙂

  22/06/2016
 • Rikke Skov

  Hej
  Lige et lidt andet emne/spørgsmål 🙂
  Jeg bruger Beauté Pascifiques clinical super3booster om natten, i forbindelse med uren/fedtet hud. Hvilket serum vil du kunne anbefale at bruge sammen med denne om natten, for at få et endnu bedre resultat? Håber meget at du kan hjælpe! 🙂

  22/06/2016
 • Kære alle,

  Jeg har tilføjet et link på en lille film om speedometer-app’en. Hvis det var noget.

  Stor hilsen Anette

  22/06/2016
 • @ Charlotte – jeg kan sagtens bruge Bioeffect hver aften i periode på 4-6 måneder, men så er glad for at køre forløb også mere A-vitamin og frugtsyrer. Af og til kombinerer jeg EGF med AHA (frugtsyrer).

  Stor hilsen Anette

  22/06/2016
 • Mettemm

  Efter flere forsøg fandt jeg ud af, at fejlen var, at jeg skrev København som kommune. Men den findes ikke i systemet. I stedet skal man skrive Copenhagen.
  Så nu er jeg på

  22/06/2016
 • HeLene

  Spændende må tjekkes ud!

  22/06/2016
 • Charlotte

  Hej Anette. Har lige et spørgsmål.. Håber du har tid til – at svare…. Bruger du Bio-effect – hver dag ? Eller holder du pause… Hvis du gør – hvor længe ? Charlotte

  22/06/2016
 • @ Anne – Det er SÅ okay – og jeg vil stadig anbefale Kiehl’s SPF 50 – den er i øvrigt med fysiske filtre. Cliniques fra i går og er også rigtig god til fedtet hud. Og det samme er Murads oliefri. Rigtig god tur til Bali, lyder ikke dårligt. Stor hilsen Anette

  22/06/2016
 • @MetteMM – Har du lagt et foto ind? For der skal et profilfoto ind for at app’en går videre. Stor hilsen Anette

  22/06/2016
 • Anne

  Hej Anette

  Jeg håber det er okay jeg rykker spørgsmålet med over i denne tråd, da jeg stadig synes det er relevant. Jeg rejser til Bali i weekenden (jubii), men mangler en god solcreme til en fedtet hud. Du anbefalede den fra Kihel, men den er med faktor 50. Har du et godt bud på en med faktor 30?

  22/06/2016
 • @ MetteMM – hæng på. Jeg tjekker og det gør hudlægen også.

  @ Berit – Tiosol er fint, men det vil altid give lidt usikkerhed med noget hjemmerørt mht. det præcise SPF-tal.

  Stor hilsen Anette

  22/06/2016
 • Mettemm

  Jeg tror desværre ikke at app’en fungerer helt endnu. Jeg kan ihvertfald ikke komme længere end til profilsiden, hvor der ikke sker mere, selvom jeg har udfyldt alt på siden.

  22/06/2016
 • Berit

  Jeg har lige opdaget produktet Tiosol fra Urtegaarden, som indeholder titaniumdioxid (fysisk solfilter).
  Jeg overvejer at blande det i min dagcreme, fordi jeg synes, at jeg ender med mange lag, når jeg bruger serum, dagcreme, solcreme og BB-cream.

  Men der er en olie-ingrediens i Tiosol, og jeg bruger ikke olie i ansigtet pga. rosacea. (Er dog villig til at forsøge).

  Jeg vil meget gerne høre dine tanker om Tiosol?

  http://www.urtegaarden.dk/tiosol

  Jeg vil meget gerne høre dine tanker

  22/06/2016

Bliv en

Beautyspace-insider

 

Få evidensbaseret lige-ud-af-landevejen skønhedssnak. Hvad virker, hvad gør ikke.

Det koster intet at abonnere på BEAUTSPACE, hvor du hver uge får tre til fire aktuelle artikler, adgang til mine bøger og foredrag med rabat og nåja, du er den første, der får besked, når månedens BEAUTYSPACE BOKS udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.