Tænk, at du skal høre det fra mig

solprodukter

Overvej at skrue ned for faktor-tallet, når det gælder din solcreme.

Du læste rigtigt.

Fordi.

Med mindre du udelukkende går efter fysiske solfiltre, så kan høje faktortal som SPF50 give en belastning, når det gælder to ting: 1) Jo mere solfilter, jo højere er risikoen for kontaktallergi, lyder det fra toxilog Ewa Daniel fra Allergy Certified. Hendes anbefaling er at gå efter SPF15/30 og i stedet sørge for at få  smurt nok på. Sol-matematikken er nemlig alt andet end blid ved dem, der fedter med mængden: Halv anbefalet mængde af fx SPF 16 falder ikke til SPF 8, men med kvadratroden, dvs. til SPF 4. 2) Når nogle kemiske solfiltre har gjort deres arbejde, så nedbrydes de i huden efter nogle timer – en proces, der kan kickstarte uheldig iltning helt på samme måde, som for meget af den UV-stråling, vi netop skærmer os mod. Den aggressive iltning, der i utide giver hærget gammelmandshud. Så for at undgå dobbeltskade (både fra evt. filter-nedbrydning i huden og stråling på ubeskyttet hud), så gælder det om at smøre sig ind igen OG altid kampsikre sig med en serum-undertrøje proppet med beskyttende antioxidanter, som afvæbner de frie radikaler (iltmolekylerne, der er ude på ballade).

NOGET AF DEN BEDSTE SOLBESKYTTELSE:

 • Øko-mærket, antioxidant-rig solbeksyttelsesolie med masser af indbygget glød fra Rudolph Care
 • Glem alt om irriterede øjne. Helt ultra-tyndtflydende solbeskyttelseslotion med fysiske filtre, som ikke hvidter en til (pga. nano-teknologi) fra Clinique.
 • Solbeskyttelsesspray med hudkærligt indhold af peptider og C-vitamin solbeskyttelsesspray fra Comfort Zone (også fin til ansigtet – og uden indhold af silikoner, hvis den slags betyder noget for dig)
 • Fugtmættende, parfumefri solbeskyttelseslotion til krop og ansigt med SPF 30 fra Purely Professionel

PS: SOV BEDRE lige her

17/06/2016
Kom med i min rejse-toilettaske
21/06/2016
Tendens: Slut med forbudt

Kommentarer

 • Katrine R.

  Kære Annette. Jeg lider af pigmentpletter, der troligt viser sig, så snart foråret/sommeren nærmer sig. Er faktor 30 nok til at beskytte sig herimod? Bruger pt f50, undgår sol og supplerer i løbet af dagen med f50… Bh Katrine

  22/06/2016
 • Anne

  Hej Anette.

  Tusind tak for svar! Har du et bud som er på SPF 30 fremfor 50 til den fedtede hud?

  21/06/2016
 • @ Zarah D – Hvor spændende. Fortæl mig ærligt, hvad du synes om produktet.

  Stor hilsen anette

  21/06/2016
 • zarah D

  Er glad for at du anbefaler Du vil elske Kiehl’s Ultra Light Daily UV Defense med fysiske filtre, SPF 50 for den har jeg købt for et par uger siden.

  21/06/2016
 • Tine Lindeburg

  Kære #Anette P. Må lige ha det på plads :), skal man efter et par timer oppe af dagen starte forfra med hele sin rutine med fugt, solfaktor og evt Foundation? eller kan man godt smøre et nyt lag ovenpå det gamle for at undgå den proces, som du nævner kan udløse “gammelmandshud”. Jeg bruger Rønsbøl spray, Skinceuticals serum, Clarins dagcreme og La Roche Posay spf 50.. og har hidtil blot lavet “touch ups” med en sun stick dagen igennem også fra La Roche ligeledes med spf 50 når jeg er sydpå ( til hverdag sidder det hele på hele dagen ) . Med andre ord må man ikke lade sin solcreme, der påføres om morgenen, sidde hele dagen uden at vaske den af før om aftenen?
  På forhånd tak for svar og tak for dine altid inspirerende indslag. dine bøger er super 🙂

  21/06/2016
 • @ Leasephira – der er forskel på, hvor stabile kemiske filtre er og nogle af dem vil kunne udløse frie radikaler, når de nedbrydes i huden. Jo højere faktor, jo mere filter er der i et produkt. Så der er to ting at gøre, hvis man vil være på den sikre side og gøre det let for sig selv: 1) Altid have en undertrøje på med gode antioxidanter under sin solcreme (nogle solcremer har allerede antioxidanterne i), 2) Nøjes med de SPF 15/30 som rækker herhjemme, men bare huske at den rette mængde skal på. Et alternativ er naturligvis at gå efter fysiske filtre. Skriv igen, hvis det er uklart.

  @ Jeanie – Jeg er VILD med præcis den solcreme. Bruger den også i ansigtet, og jeg er ikke sippet med det med 50. Jeg er derimod sippet med serum-undertrøjen. Du vil ku’ li’ den. Og når det gælder kroppen, så er Lings Body Hydrator en god undertrøje, som bl.a. indeholder antioxidanten grøn te.

  @ Helle Rick – Helt korrekt.

  Stor hilsen Anette

  21/06/2016
 • @ Tini Tina – Stor tak.

  @ Randi – BHA (salicylsyre) er også fin under EGF.

  @ Cindie – Bid endelig mærke i, at jeg ikke fraråder kemiske filtre. SLET ikke. Jeg påpeger bare, at der vil være nogle af dem, der når de nedbrydes, udløser frie radikaler, som kan modvirkes ved at sikre sig med antioxidanter.

  @ Pia K – Tak for indspark.

  Stor hilsen Anette

  21/06/2016
 • @ Kristine – Se svar til Anne. Den er virkelig fin.

  @ Henrik B og Christine B – 1000 tak for jeres anbefalinger, og Christine B, nej, det gør de ikke i samme grad.

  @ Helene – Mange tak for tip og mht. Sun Soul, så tror jeg, du vil blive glad.

  Stor hilsen Anette

  21/06/2016
 • @ Anne – Du vil elske Kiehl’s Ultra Light Daily UV Defense med fysiske filtre, SPF 50.

  @ Anette S – Du kan blande lidt af Lings eller dermalogicas solfilter i VitaZing, hvis du gerne vil beholde den. Ellers har Korres en fin solcreme med farve (en tinted version som de kalder det, du kan se den på hellethorup.dk)

  Stor hilsen Anette

  21/06/2016
 • @ Dorrit – Serum fra Nilens Jord, serum fra Purely Professional, også Rudolph Cares og Tromborgs serum. Der er mange, så dette er blot et udpluk.

  @ TineL – Begge er fine. Nogle bryder sig ikke om fysiske, fordi de kan hvidte (dog ikke hvis der er brugt nano). Andre bryder sig ikke om kemiske, fordi de kan irritere øjnene.

  @ Zarah – Jeg synes både Rudolph og Tromborg og La Roche-P har fine varianter i SPF 50. Også Avene.

  Stor hilsen Anette

  21/06/2016
 • Helle Rick

  Jeg bruger kun faktor 15. Jeg har læst at sydens sol er mere hård i forhold til Danmark og i Danmark er det fint med solfaktor 15. Er det korrekt Anette?

  20/06/2016
 • Jeanie

  Nu er der jo maange spørgsmål, men jeg var lige igang med at købe Aesop 50spf til en Grækenlands tur lige om lidt, men nu bliver jeg jo i tvivl??

  20/06/2016
 • Hej Anette,
  jeg må indrømme at jeg ikke er en haj til matematik og tal og at det forvirrer mig lidt at SPF50 ikke er bedre end SPF15/30. Kan du måske forklare det (læs: skære det ud i pap) for sådan en som mig?

  Jeg bruger til daglig en dagcreme der har faktor 30 i, men jeg bruger ikke en klat på størrelse med en mandel, dvs. at jeg ikke er dækket godt nok ind, som jeg forstår.

  Men normalt hvis jeg tager på stranden så smider jeg faktor 50 i hovedet og 30 på kroppen. Efter at have læst dette forstår jeg det som at jeg ‘bare’ skal bruge faktor 30 alle steder og sørge for at bruge en klat på størrelse med en mandel. Men… Hvorfor er det bedre.

  Hilsen den lidt forvirrede som gerne vil forstå det

  20/06/2016
 • Pia Kühnell

  Det må jeg nok sige. Du har ret Anette; det havde jeg ikke regnet med at høre fra din mund. Men for pokker da, det er vigtig viden. Tak for info 🙂
  Jeg vil også gerne have anbefalet en serum-undertrøje proppet med beskyttende antioxidanter 🙂

  @Anne og @Kristine
  I efterlyser begge en solcreme til fedtet hud. Jeg kan stærkt anbefale jer at prøve Vichys Mattifying face fluid dry touch SPF 30. På mig holder den hele dagen uden at fedte rundt og blive spejlblank. På tilbud lige nu på mange apoteker. Men bed lige om en prøve først og prøv den på egen hud.

  20/06/2016
 • Cindie

  Men så kan et godt alternativ vil være at vælge den creme fra Clinique med fysisk filter, som du nævner. Som jeg læser dit indlæg, så bør man vel være på den mere sikre side? Har dog aldrig været til fysisk filter, men overvejer dog at prøve den fra Clinique, selv om jeg virkelig synes Rudolph Cares er fantastisk.

  20/06/2016
 • Randi

  Hej Anette,
  Lige et spørgsmål helt uden for konteksten. Kan man godt bruge salicylsyre under EGF (den fra Danish Skincare)? Jeg ved at AHA kan gå an, men er i tvivl om salicylsyre ødelægger EGF

  20/06/2016
 • Tini Tina

  Jeg kan anbefale zenbev mod søvnløshed.
  Det er naturligt tryptofan, som er udvundet af græskarkerner. Når man tager 1 spsk pulver i et glas vand ell lign før sengetid
  omdannes tryptofan fra serotonin til melatonin. Man sover fantastisk.

  20/06/2016
 • HeLene

  Ja, det er så godt at du tager det op *thums up*, især tænker jeg også mht børn og unge og hvor meget de får smurt på i et livsperspektiv…

  Jeg har også selv i senere tid blevet lettere afhængig af at tjekke uv-index på min smartphone og afpasse solcremen efter det, eller gå delvis uden hvis det er under index 3.
  Det har taget noget af utrygheden væk for mig, hvor jeg nok før hellere har smurt for meget end for lidt, og måske smurt hele kroppen når der slet ikke været grund til det, fx når man tager et bad tidligt om morgenen eller sent om eftermiddagen.

  Og, jeg har et tip til @Annette S som spørger efter en solcreme med farve, her synes jeg at Cliniques CC creme med faktor 30 er rigtig fin, men om den fungere som ægte solcreme må Beautyspace- Anette nok svare på, jeg bruger den nemlig selv med alm. solcreme under, vist nok er det noget med hvordan man bruger den, om man kommer den over hele ansigtet eller ej? God farve og lækker konsistens har den i hvert fald og jeg har købt den flere gange, og jeg ved at deres filtre i makeup er at stole på 🙂

  Jeg sætter selv sun-soul (lovely name) på min ønskeseddel indtil videre-den lyder så god!!!

  20/06/2016
 • Christine B

  Laver mineralske solfiltre ingen frie radikaler? Så kan man vel bare bruge det i stedet eller?

  20/06/2016
 • Christine B

  Jeg har selv fedtet hud og er kæmpe fan af la roche posays matterende solcreme med SPF 50, kan ikke huske det præcise navn, men det er den eneste jeg kan bruge om sommeren uden at fedte helt til.

  20/06/2016
 • Henrik Boysen

  Er helt ening, spf 30 er rigligt til de fleste og beskytter 99% lige så godt som spf 50.
  Chancen for irritation er også meget mindre, da solfiltre kan være en kras fætter for huden.

  Personligt er jeg rigtig glad for denne solcreme fra
  kiss my face med spf 30. Den indeholder både kemisk og fysisk filter. Den er fyldt med antioxidanter, og så er den både lækker at have på fri for parfume og ikke mindst billig så du ikke bruger for lidt. 🙂
  Den er nok bedst til os med hud der er til den tørre side.

  http://www.iherb.com/Kiss-My-Face-Sensitive-Side-3in1-Sunscreen-SPF-30-4-fl-oz-118-ml/18368

  Rigtig god dag 🙂

  20/06/2016
 • amaja

  det var underligt ,jeg har sart hud så jeg bruger altid 50 hele året , så nu vil jeg sætte mig ind i dine anbefalinger

  20/06/2016
 • Kristine

  Kære Anette..

  Den bedste solcreme, hvis man har en tendes til at ” fedte og slå ud ” ved brug af solcreme ?

  Kh. K

  20/06/2016
 • Anette S.

  Hej Anette
  KAn du anbefale en god solcreme til ansigtet med lidt farve – så man ikke behøver makeup.
  Min erfaring med VitaZing, som jeg ellers er glad for er, at den ikke “virker” lige så godt, når man smører den ovenpå flere andre cremer (herunder solcreme) .
  Har du oplevet det?

  20/06/2016
 • CharlotteK

  Gode råd der er til at forstå! Tak for det;-)

  20/06/2016
 • Anne

  Hej Anette.

  Jeg har sådan glædet mig til dit indlæg om solcremer, så tak! Men jeg havde nu håbet på at du havde haft et godt bud på en solcreme til ansigtet til en fedtet hud? Hjæælp!

  20/06/2016
 • zarah D

  hmm bruger spf 30 om vinteren og spf 50 om sommeren…så nogen mærker du kan anbefale hvis jeg ikke ønsker at gå ned i SPF ?

  20/06/2016
 • TineL

  Og hvordan er det nu lige det er med de kemiske vs. fysiske filtre, og hvad skal man vælge? – bare lige én gang til, så jeg har forstået det 🙂

  20/06/2016
 • Dorrit

  Tak for rådet 🙂 Kan du anbefale en serum-undertrøje proppet med beskyttende antioxidanter, som afvæbner de frie radikaler (iltmolekylerne, der er ude på ballade)? 🙂

  20/06/2016
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Sanne – nemlig. Halv mængde giver ikke halv beskyttelse. Sol-matematikken er ikke lineær. Mandelstor portion til ansigtet, og en håndfuld til kroppen. Jeg er glad for skygge og hat. Stor hilsen Anette

  20/06/2016
 • Med kvadratroden!!!? Nu fatter jeg hat!?! Det er meget! 😐 Men matematik har heller aldrig været min stærke side.

  20/06/2016
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Christina Kragh – Jeg kan godt lide den fra Chanel i SPF 30, og ja sovebriller er en god ting. Enig.

  Stor hilsen Anette

  20/06/2016
 • Christina kragh

  nå ja så nogen søvnbriller ville være skønne i en beauty sove bog pakke 😉
  og de der femi balance er det en god ide at ta dem før man er gået i overgangsalderen ???

  20/06/2016
 • Christina kragh

  for lang tid siden postede du et billede hvor der bla var chanels sol crem til ansigtet jeg spurgte om den var god og du lovede at vende tilbage med svar haha

  20/06/2016
 • @ Anette Ninon – Nu er det jo ikke sådan, at SPF50 er farligt. Det kan bare være godt at vide, at der i en SPF50 er dobbelt så meget solfilter i, som i en SPF 15, ifølge toxiolog Ewa Daniel fra Allergy Certified. Mange producenter er gode til at komme antioxidanter i deres solprodukter inkl. Rudolph. Jeg synes, det altid giver god mening at have en serum-undertrøje på, og jeg er sikker på, at du bliver glad for dit valg (den creme er i øvrigt også Ida Wohlerts favorit). Stor hilsen Anette

  20/06/2016
 • Anette Ninon

  Det må jeg nok sige….. Det er jo også vigtigt at vi optager d vitamin, så vi kan klare vinteren.
  Har lige købt Rudolph care faktor 50 til at beskytte min hud hvor jeg har fået strålebehandling, skal jeg komme en serum under.

  20/06/2016

Kom med kvit & frit på Beautyspace-holdet

Uafhængig skønhedsformidling for dig, der vil have dokumenteret viden om hud, hvad-virker-guides og hvordan fejlkøb undgås. Kun ord der gør dig klogere - og nå ja, besked som den første, når månedens Book’n’Beautyboks udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.