fbpx

Ekstra-nøglen til den sukkerfri hud

3

Det var både godt og sådan lidt aarrhhgg-nej at se læsertallet eksplodere i fredags. Først en stor tak selvfølgelig. Men helt ærligt…det handlede om sukker-hud og tabte kilo, og ingen af delene bliver fremtidig hverdagskost på Beautyspace.

Så lad os runde den af.

For nøglen, og det gælder også ekstranøglen, ligger kun ét sted: Hos en selv. Den kan ikke påduttes, belæres eller bankes ind. Muligvis kan man blive inspireret eller bedre oplyst (som jeg blev af Anette Sams), men der findes ingen genveje eller smarte forbrændingstabletter. Til gengæld opstår der nye ruter i ens vejnet. Ikke af den åbenbarende slags. For vi taler bare om mindre sukker.

På opfordring kommer der et par små ting, som har fungeret for mig. Sammen med et par forandringer, der i det små er fine. Luk øjnene eller computeren, hvis det bliver for mærkeligt:

 • Spændingen ved en god Netflix-serie eller en drabelig velskrevet bog erstatter for mig den halve eller hele pose lakrids, som jeg før forbandt med fri-på-sofaen om aftenen.
 • Jeg smider ud. Benhårdt. Eksempel: Hvis jeg får lyst til en lille håndfuld god lakrids, så tager jeg den og nyder det. Men jeg forærer resten af posen/glasset væk – eller smider det ud. For ude af syn og rækkevidde virker for mig, når det gælder sukker.
 • Man finder sin treat. Min er blevet friske blåbær eller jordbær med skyr og peanutsmør.
 • Hvor ucharmerende det end lyder, så har jeg fået en ny form for selvkontrol. Det er pludseligt blevet muligt at nyde en halv brownie. Før var jeg typen, der altid var bange for ikke at blive mæt, hvis der eksempelvis blev serveret pindemadder. Jeg hamstrede i servietten, i tasken, i…

Jeg laver ikke en masse erstatningsmad som eksempelvis blomkålsris – er bare langsomt, uendelig langsomt, ved at etablere nye vaner. Side om side med erkendelsen af, at det stadig (og uanset hvad) er så meget mere hyggeligt med kaffe og kringle frem for citronvand og æblebåde.

VIL DU HAVE MEGET MERE: Det med sukkerfri hud (og hvad der trækker modsat det hvide drys) har vi skrevet om i Børsen Weekend HER. Og haft med i live-klippet på Go’ Morgen Danmark HER.

@beautyspace på INSTAGRAM

06/07/2018
Sukkerfri hud og syv kilo lettere
Og ikke ét ord om kur
10/07/2018
Overraskende god øjencreme til under 100 kroner
På anbefaling fra en af landets bedste makeup-artister.

Kommentarer

 • Marie-Louise Jønsson

  Hej Anette jeg vil bare spørge om hvordan man “uendeligt langsomt etablere nye vaner” hvis man ikke “laver erstatningsmad så som eksempelvis blomkålsris”? Hvordan gør man så ?

  12/07/2018
 • @ Ida – TAK for dit spørgsmål og din søde kommentar om bogen. Det glæder mig. Det er en rigtig god plan, du har, og jeg kan forstå, at du gerne vil have huden i en solid dosis niacinamide og produktet du nævner er rart om aftenen og fint ovenpå BHA’en – om dagen er det godt med et fugt/anitoxidant serum med lidt bedre skin feel i forhold til det man efterfølgende smører på, og her er Nilens Jord perfekt.

  @ JS – få huden i en god antiinflammatorisk BHA-toner, fx den fra Danish Skin Care.

  @ Maja S – der ER nu også en glæde ved en god kage. Men ja, du har ret.

  @ Kirsten – De grønne kaffebønner? Jeg kan slet ikke huske det. Kan du sige hvilken måned det var?

  @ Mie, hudlæge dr. Nicholas Perricone siger, at han kan spotte en kagedejshud på lang afstand – uha ;o)

  @ Gitte Lennild, ikke nok til at anbefale dem.

  @ Gitte, jeg lover, at jeg prøver. Tak.

  KH Anette

  12/07/2018
 • TAK for gode ord og indspark. Jeg er tilbage på bloggen onsdag og svarer dér.

  KH Anette

  10/07/2018
 • gitte

  Husk lige at købe en juliennehjern til at skære grøntsager på, f.eks, blomkål, broccoli og hvidkål. Skal det være varmt overhæld med kogende vand og lad trække 3 min. så bliver det al dente. Hæld lidt krydderolie over. Det gør det fint ud for pasta, ris og kartofler. Og olien skal vi jo have. Det er ikke en “undvære kur” men en “mums kur” for det smager så godt. Og lad endelig også familien få det samme.

  09/07/2018
 • Gitte Lennild

  Hej Anette
  Kender du de nye natursten på rulle som man bruger bl.a. i ansigtet og hvad er din erfaring❓
  Hilsen Gitte

  09/07/2018
 • Mie

  Éns hud bliver bare SÅ meget bedre, mere ren, blød og behagelig når man ikke spiser sukker! Det er noget af det jeg husker mig selv på, når jeg et par gange om året kører helt sukkerfri perioder! Det er skræmmende, så meget indflydelse det stads har på huden!! VH en sukkerjunkie

  09/07/2018
 • Kirsten

  Hej Anette
  I klippet fra go morgen Danmark der har du den/ de grønne kaffebønner med i den lille flaske.
  Hvad hedder de og hvor købes de ?
  Kh Kirsten

  09/07/2018
 • Maja S

  Sukkerhud, ak ja… jeg er også ved at styre udenom den sukkerholdige kost og ty til mere protein, fedt og masser af grønt i stedet. Man får det så meget bedre indvendigt som udvendigt ❤️

  09/07/2018
 • JS

  Jeg nærmer mig 50 og har efterhånden en del stive og sorte hår på hagen. Dem tager jeg med pincet. Jeg passer på at have rene hænder og pincet, men oplever alligevel at jeg får en del urenheder og at nye hår gror under huden. Hvad skal jeg gøre? – for væk skal de, men jeg vil helst undgå den urene hud.

  09/07/2018
 • Ida

  Hej Anette,

  Det her er noget helt andet end sukker, men jeg har lige et spørgsmål.
  Jeg kunne nemlig godt tænke mig at bruge Nilens Jord serum om morgen og så The Ordinary Niacinamide 10% + Zinc 1% om aftenen, eller burde det være omvendt? Og er det dumt at bruge to forskellige sera? Om aftenen vil jeg også gerne bruge Danish Skin Care Perfect Power Skin Treat.

  Så vil jeg også bare lige nævne, at jeg i går fik din bog “Superhed”, og den er bare fantastisk:-)

  Mvh Ida

  09/07/2018