Sukkerfri hud og syv kilo lettere

 

KOEBENHAVNS SJAELEKLOGE 02

Jeg vidste godt, at den var gal, da jeg i uge syv bestilte 20 romkugler til at tage med på skiferie. Bevares, de var gourmetagtige. Og de var tænkt til at dele med de andre på turen. Men alligevel.

Jeg har længe prioriteret sund kost med gode råvarer, når det gælder alt fra saftigt grønt til frisk fisk.

Men jeg var samtidig en slave af sukker.

Og selvom min ven Sarah har lært mig, at jeg jo er voksen og burde kunne styre det, så var jeg endt dér, hvor kage og lakrids var blevet hverdagskost. Stadig sammen med det sunde. Men alligevel.

Anette Sams (hende med en PhD i sukker) forklarer, at problemet med sukker er, at sukker vil have mere sukker. Og at selv brød bliver til sukker i det øjeblik, det rammer tungen.

Jeg tog en kost-beslutning i uge otte. Efter de 20 romkugler. Og den var rimelig enkel at udføre:

 • Ingen tilsat sukker, pasta, ris, brød, kartofler.
 • Et køleskab fyldt med al den mad, jeg virkelig godt kan lide (æg, skyr, humus, fisk, frisk spinat, oliven, ost, osv.). Der findes ikke kager og slik i huset med mindre, der kommer gæster.
 • Fredags-is med en generøs portion af min favorit-is fra Ben & Jerry’s.

Når jeg siger enkel, så er det jo ikke enkelt-enkelt. Man skal være motiveret. Og det er forskelligt, hvad der kan tænde den motivation. Og ikke mindst fastholde den.

‘Sikke dog en sukkerfri hud, du har fået’, grinte en veninde en dag efter Go’ Morgen Danmark. Det var sagt i sjov, men der er ingen tvivl om, at alt er lettere og pænere i forhold til huden, som har det svært med sukker pga. den karamelliserende virkning på ens kollagen. Dét har hudlæge dr. Nicolas Perricone skrevet en helt bog om.

Nu levede jeg jo ikke af sukker før, så hånden på hjertet er det ikke den store forskel, jeg oplever i forhold til huden. Men jeg kan – syv kilo lettere – passe mit bedste tøj igen. Og det er lette at løbe. Jeg føler ikke, at jeg går glip af noget, for når jeg er ude, så kunne jeg ikke drømme om at sige nej til et stykke kage.

SNUP TIPPET I EN HELT ANDEN AFDELING: Hvis du skal på ferie og selv vil blande dine produkter til toilettasken, så finder du den fineste bland-selv-butik HER med mærker som bl.a. Alpha H, Comfort Zone og REN.

04/07/2018
Ingen skal finde sig i akne
Slagplan med rækkefølge, produkter og kloge hudlæge-ord.
09/07/2018
Ekstra-nøglen til den sukkerfri hud
Den eneste der reelt virker

Kommentarer

 • Anette Kristine Poulsen

  1000 tak for inspirerende læsning, værdifuld deling og gode kommentarer. Jeg har nydt dem sammen med mine æblebåde ;o).

  Et par konkrete svar:

  @ Fru Jakobsen – jeg har ikke set videnskabelig dokumentation på, at vaskekluden ikke skulle kunne gøre det samme. Men det er smag og behag.

  @ Kristina, undskyld, den var væk på 10 minutter. Det var et forsøg i forhold til ny Beautyspace-shop.

  @ Christina Kragh – et kæmpe cyberspace-kram fra mig. Det er invaliderende ikke at kunne sove og jeg håber-håber-håber, at du trods alt har en god læge, der kan hjælpe dig. Jeg er desværre ikke Melatonin-ekspert mht. om det er clean el. ej. Selv køber jeg også i USA – tager dem samtidig med at jeg går i seng, fordi stoffer virker efter 2 timer (og det er nogenlunde dér, jeg selv plejer at vågne for at skulle på toilettet). Mine er 10 mg.

  Stor hilsen Anette

  09/07/2018
 • Jane Vibeke Tvede

  hvor jeg dog kan genkende den historie . for 5 år siden tabte jeg 20 kg og for ca et år siden har jeg taget de 5 kg på igen , da jeg kom i overgangs alderen og kæmper for at få dem væk igen . træner 4 gange om ugen og spiser sundt fra mandag til fredag og weekenden lidt usundt da manden er hjemme og bliver lavet mere lækkert mad. så den er lidt svær . tror det skal lykkes, da jeg ikke giver op

  07/07/2018
 • Christina kragh

  Hej Anette

  Undskyld jeg lige forstyrre dig håber du har tid til at svare mig 

  Som du ved lider jeg af dårlig søvn og i perioder stort set ingen søvn….sovepiller virker ikke medmindre jeg øger dosis 

  Nu har min læge udskrevet melatonin på recept og de koster en formue…

  Jeg kan få en veninde til at tage melatonin med hjem fra USA til ingen penge 

  Som jeg har forstået det er det man får på recept her i Danmark kunstigt fremstillet men når jeg spørg på apoteket siger de man ikke kan fremstille det som “natur ” fordi melatonin kun er noget der kommer fra mennesker el dyr 

  Kan du evt hjælpe mig jeg vil jo helst leve så “clean” som muligt men på nuværende tidspunkt er jeg ret desperat jeg er nok på vej i overgangsalderen sover stort set ikke og har døjet med den vildeste hovedpine nu i 3 uger 

  Lægen mener hovedpinen er pga søvn mangel og udskrev melatonin men som sagt det på recept koster ca 400 kr 

  Og jeg kan se på Vita Viva hjemmeside kan jeg købe det som et “kost tildkud 3 mg el vente til jeg kan få noget fra USA 

  07/07/2018
 • Åh hvor jeg genkender din historie. Jeg foretog min livsstilsændring for 5 år siden og jeg tabte 18 kg alene på at fjerne tilsat sukker og stivelse fra min kost. I starten var jeg fanantisk i min undgåelse af sukker. Det er jeg ikke mere, i dag er mit første valg at gå uden om sukker og stivelse. Men får jeg en sjælden gang lyst til kage, is, slik eller kartofler, ris eller pasta ja så spiser jeg det.
  Og ja sikke en forandring på huden, og jeg må desværre indrømme at jeg fik alt for meget sukker og stivelse.

  07/07/2018
 • Hvor flot
  – man får det altså også SÅ meget bedre med sig selv… og ja… ved godt at man bare skal lære at elske sig selv lige meget hvordan man er… men der er bare noget fedt ved, at være der, hvor det hele spiller – og så kan alle sige hvad de vil…

  06/07/2018
 • Leafysmoothie

  Så meget bedre at motivere sig, og finde balancen, end at lave noget forbudt. Det senere leder oftest bare til voldsomme cravings.
  Rigtig god weekend!

  06/07/2018
 • Ja det kan være svært at holde igen med sukker, det er jo det med den danske hygge. Ved den gode Ole Henriksen også siger vi skal passe på med sukkeret da det ikke er godt for bindevævet og vægten er det jo heller ikke så godt for (desværre). Dejligt indlæg fra dig Anette 🙂

  06/07/2018
 • Tine M

  Stor inspiration at høre om sukkerslaveriet, som bør bekæmpes med en motiveret indsats. Nu går jeg i gang!

  06/07/2018
 • Kristina

  Surprise box den har jeg ikke hørt om?? Hvor und was?

  06/07/2018
 • Åh. Jeg savner det også. Dengang hvor jeg meget ihærdigt havde styr på min kost. Jeg finder, at det er lettere at styre når man har gode rutiner ift. job og er mindre stresset.

  Jeg kan fortælle af egen erfaring, at så snart jeg startede på speciale og havde mindre rutine var min kost også sværere at kontrollere.

  Som så meget andet handler det også om vaner – så snart man har en god rutine er det ok let. Men falder man ud af den så er det skidt :/

  06/07/2018
 • Ulla
  06/07/2018
 • Tina

  Du har fuldstændig ret.
  Begrænset mængde sukker gavner.
  Jeg holder også igen med salte, det usunde fedt, mad med ikke gode tilsætninger.
  Du ønskes en smuk weekend:-)

  06/07/2018
 • Kristina

  Går ud fra at Surprise-boksen allerede er udsolgt siden jeg ikke kan finde linket til den? 🙂

  Vil meget gerne se indholdet af den, så håber du deler, når de heldige har modtaget boksen 😀

  06/07/2018
 • Lene Jespersen

  Kære A
  Uanset hvor mange kilo – Så er det tydligt at der er sket en forandring sidst jeg så dig… Og det klær dig 🙂
  Du er for sej – God weekend – kram L

  06/07/2018
 • Mette S

  Du er altså en dejlig og stor inspiration mht alt. Uden fordomme eller belærende.
  Jeg skal lige hjem fra pasta/pizza ferien i Italien, så er jeg KLAR!
  Jeg mangler også bare lige at få startet op på løbeturen …
  Glæder mig til at læse om din løberutine

  06/07/2018
 • Jeg har kørt lignende kost i efteråret (for at kunne krybe i en stram kjole til mit bryllup i januar) og det virker jo. Også på huden (og hårbunden faktisk). Jeg skar også alkohol væk, så det kun var 1-2 glas rødvin over en weekend. Det kunne også mærkes på huden. Kh. Birgitte
  PS. Har lige lukket øjnene for min bank saldo og bestilt surprise boksen – glæder mig til at se, hvad der er i den 🙂

  06/07/2018
 • Fru Jakobsen

  Tak for altid inspirerende indspark skønne Anette. Og lige et spørgsmål. Mange anbefaler tørbørstning af huden. Jeg eksfolierer dagligt kroppen med en vaskeklud under bruseren. Hvad gør tørbørstning, som jeg ikke opnår med vaskekluden?

  06/07/2018

Bliv en

Beautyspace-insider

 

Få evidensbaseret lige-ud-af-landevejen skønhedssnak. Hvad virker, hvad gør ikke.

Det koster intet at abonnere på BEAUTSPACE, hvor du hver uge får tre til fire aktuelle artikler, adgang til mine bøger og foredrag med rabat og nåja, du er den første, der får besked, når månedens BEAUTYSPACE BOKS udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.