Nok er nok

Tre ting, der slog mig under min ferie i år:

Hjemvé: Jeg oplevede at være så langt væk så længe, at jeg fik hjemvé på 12. dagen. Måske mest i forhold til mine store børn, som pludselig helst vil feriere (uden mig) med gymnasievenner på øde danske øer og på Interrail gennem Østeuropa. I kommentarsporet på Instagram var der heldigvis en, som var så sød at citere Klaus Rifbjerg:

”Hvis man ikke har hjemve en gang imellem, er det fordi, man aldrig har flyttet sig en tomme.”

Product is king: Også i Canada sker der det, som vi ser flere steder: At niche bliver det, der fylder. Det at være lokal er nærmest blevet det nye økologi (fra jord til bord-tanken). Og gruppen af upcoming producenter viser gang på gang, at hudpleje kan laves med gode ingredienser. Ikke hurtige løsninger, der pleaser bundlinjen mere end huden. Som eksempelvis uden at sejle i silikone og uden at bruge den billige vaselineagtige olie (på en indholdsliste vil du finde den som petrolatum, paraffin eller mineral oil). Intet indhold kan længere skjules, og mange går op i det. Tjekker tingene, ligesom vi begyndte at gøre det med mad.

Dermed ikke sagt, at nyt og småt altid er bedre. Langt fra. Jeg kan nævne håndfulde af big beauty-brands, der gør det fremragende.

Og så er det endegyldigt slut med at pakke middelmådighed og alt andet for den sags skyld ind i oceaner af cellofan, for mange tillægsord og håbe på, at det hele glider ned (måske med hjælp fra silikonen). Det hører en anden tid til.

CBD ALL OVER: Cannabis craze kalder de det i Canada. Der er dem, der tror, at CBD er løsningen på alt. Med overnaturlige evner. Sådan tror jeg ikke, det hænger sammen. Det gør en af Danmarks seriøse spillere på området i øvrigt heller ikke. Så ro på. Men jeg har selv både mærket og set, hvor seriøst interessant det er, hvad CBD kan på det helende, anti-inflammatoriske område. Hvis du går lidt tilbage på Beautyspace, kan du hente flere detaljer.

@beautyspace på INSTAGRAM

PS: I morgen går kl. 8.00 frigives september måneds Book’n Beautybox.

02/09/2019
Hun er mere So-You end So-Me
Derfor er Anne Frølund skyld i en hel del på badeværelses-hylden
05/09/2019
Stil verdens smarteste spørgsmål, hvis du er behandler
Plus et plaster

Kommentarer

 • Der ser da ellers vidunderligt ud, Anette. Tror mere du savnede dine unger end at du havde hjemve.

  Jeg har for en gang skyld et spørgsmål – kan man skifte hudfarve med alderen? Jeg oplever nemlig at det nu varme makeupfarver som klæder mig, hvor det altid har været kolde. Og jeg mener at jeg altid har haft rimeligt godt styr på farverne.

  Rigtig go’ dag, smukke. 🙂

  05/09/2019
 • Anna

  Velkommen hjem igen Anette. Så skønne billeder! Jeg ved at du har nok at se til, men med jævne mellemrum tjekker jeg om der er kommet noget under fanebladet anbefalinger – under “Rejs med Beautyspace”. For sådan nogen rejse-anbefalinger vil jeg rigtig gerne lade mig inspirere af, udover alt det andet jeg bliver inspireret af på din blog. Så har du en fornemmelse af hvornår du er klar med anbefalinger til rejser?

  05/09/2019
 • Hej Anette . Lige kommet hjem fra Beauty Pacifique’s skønhedens Event. Desværre nåede jeg kun og være til fordraget i 15 minutter da jeg pga fibromyalgi og diskusprolapser ikke kunne holde ud at sidde der øv håbede på en bedre dag,for jeg havde sådan glædet mig til at høre dig fortælle om alle de forskellige smører.
  Nu glæder jeg mig i stedet for til mdr Beautybox i morgen .
  Håber jeg en anden dag kan komme til et foredrag med dig

  04/09/2019
 • Lotte Munk

  Søde Anette
  Kunne du tænke dig, at tage emnet op om permanent make up?
  Jeg har fået lavet mine bryn og har haft dem nu ca. 6 år (med opfriskninger ind i mellem). Jeg har været delvis glade for dem. Fik det lavet, da jeg har overplukket mine bryn som teenager. Så de tatoverede bryn var ikke et ønske om, at ligne en der vågnede med make up, men at få flotte naturlige bryn. Resultatet blev ikke så naturligt som håbet, men de havde trods alt mere fylde og form end før.
  Nu er der restfarve tilbage. En lidt træls grå og overvejer at få det væk med laser. Har fået at vide, det kan gøres uden ar mm. Men ved ikke om jeg tør.
  Har brugt brynserum dom hjælper på væksten, men nok ikke helt nok til drømmebrynene desværre.
  Kh. Lotte

  04/09/2019
 • Dorthe

  Interessant indlæg, som sætter refleksion igang hos mig, både hvad angår hjemve men også ifht. “småt er godt” og CBD. Selv er jeg blevet pokkers glad for Body Shop’s hamp-håndcreme.
  Og velkommen hjem. Wow nogle flotte billeder – jeg er heller ikke færdig med Canada. Breathe in – breathe out. 🙂

  04/09/2019
 • Julie G

  I morgen eller i går?? 🙂 Eller i morgengår … 🙂

  04/09/2019
 • Britt

  Tee treeoil fald ud af teksten over hvad folk fik allergi af!

  04/09/2019
 • Britt

  Suuuk nogle dejlige fotos. Skal der over næste år.

  Og
  Jeg er så glad for din “ikke hoppe på alting” attitude.
  I en tid hvor mad er medicin og ikke mad, hvor alt naturligt pr. definition er godt (husker du alle allergitilfældene da folk gik amok i og hvor enhver kan udgive sig for at være guro inden for skønhed, er det så dejligt med lidt tilbagelænet lad-os-se…

  04/09/2019

Kom med kvit & frit på Beautyspace-holdet

Uafhængig skønhedsformidling for dig, der vil have dokumenteret viden om hud, hvad-virker-guides og hvordan fejlkøb undgås. Kun ord der gør dig klogere - og nå ja, besked som den første, når månedens Book’n’Beautyboks udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.