fbpx

På jagt efter billigere alternativer på apoteket

1000 tak for den overvældende interesse, der har været på Pernilles pande-projekt – ikke mindst på Instagram @beautyspace, da vi bevægede os ind på apoteket for at finde et budget-kærligt alternativ til Daniela Frasers gode anbefaling:

 • En nålerulle til hjemmebrug (0.3 mm). Den må de første to uger kun bruges en gang om ugen, derefter to gange.
 • Morgen: Fugtmættende serum med C-vitamin (fordi det virker både på pigment og kollagen) under solfaktor-creme.
 • Aften: C-vitamin serum igen efterfulgt af et A-vitamin serum tilsat beroligende ingredienser.

Tilsammen koster produkterne her 2989 kr. inkl. nålerulle (som alene koster 749 kr.). Pernille synes, at det er en bekostelig affære at skulle supplere, så her er, hvad vi fandt på apoteket:

 • Rens: Jeg synes, Pernille skal opgradere på aftenrensen til Biodermas rensevand.
 • A-vitamin: Vi finder Avènes TriAcnéal Expert Emulsion, som jeg har nævnt før. Den udgår desværre til fordel for en variant med en del silikone i. Men er stadig på hylden flere steder.
 • C-vitamin: Bliver fra Vichy – den, der hedder Liftactiv Supreme AOX 10-dages kur (med C-vitamin og hyaluron). Og som jeg er virkelig vild med pga. indholdet, men ak. Det er for lille en portion med de 10 dage, så jeg foreslår et alternativ fra enten Balance Me eller Ecooking.
 • Ekstra fugt: Her vælger vi Vichys beroligende kildevand som serum. Den, der hedder Aqualia Thermal Serum, som har hele tre kilder til fugtmætningen. Dog står alkohol højt oppe på indholdslisten, og det vil nogen ikke bryde sig om. Produktet ligger meget tæt på Minéral 89, som er det, jeg i filmklippet taler om: kildevandet med fugtmættende indhold.

SE DEN HÆSBLÆSENDENDE APOTEKER-TUR på Instagram på @beautyspace. Den er samlet under højdepunktet døbt APO-TOUR. Og hvis du tænker over, hvilken ansigtscreme Pernille bruger, så er det Weledas Skinfood Light.

PANDE-STATUS: Vi kan ikke med hudplejeprodukter og nålerulle ændre Pernilles mimiske rynker. Vi kan opgradere væsentligt på hudstrukturen, og det er det, vi arbejder på nu. Med et alternativ fra apoteket for i første omgang at tjekke, om Pernille kan lave et skift eller vil foretrække et miks. Metoden vil vi under alle omstændigheder give endnu en måned. Og uanset, så opgiver vi ikke på det, hun kalder sit rullegardin: Om cirka en måned prøver vi med akupunktur. Vi kommer separat til at vende tilbage til Pernilles sol-begejstring, som er en mindre udfordring i forhold til hele projektet.

Foto Pernille Rahbæk, redigering journalist Anneline Højrup

24/08/2020
Et sprit-surt opstød
Bravo er mere på sin plads
27/08/2020
Den ene er 8 gange dyrere end den anden
Men hvad er forskellen?

Kommentarer

 • Anne

  I hvilken rækkefølge skal man bruge hhv a-vitamin og fugtserum – fx i form a Vichys 89 Minerals og Avenes Triacneal?

  04/09/2020
 • Anette+Kristine+Poulsen

  1000 tak for alle kommentarer og respons på indlægget her. Her kommer svar på de konkrete spørgsmål, der er endnu er udestående:

  @ Mathilde, du har helt ret. Det er ærgerligt. Jeg har dog en god nyhed på A-vit fronten om en lille måned.

  @ Helle, TAK for din gode erfaring, for at dele den. Jeg er helt enig med dig i, at det er et ualmindelig godt produkt. Man er sikret, at C-vitamaet er friskt. Men lidt dyrt i længden.

  @ Luna, jeg tør ikke svare dig på, om du skal opgradere, men jeg har interessant nyt på A-vit fronten om en lille måneds tid.

  @ IKH, 1000 tak for at dele. Vi er glade for al slags smøre, også den lange som her ;o)

  @ Maria, du gør det helt rigtige i forhold til at få vasket af. Nej, jeg synes ikke man skal acceptere det. Der er i hvert fald mulighed for at vælge uden.

  @ Anni, det er uden silikone, produktet. Men det fandt du også ud af, kan jeg læse mig til.

  KH Anette

  30/08/2020
 • Jette B

  Jeg har stor hjælp af incidecoder.com, når jeg har brug for info om indhold i hudpleje.

  27/08/2020
 • Anni

  Jeg læste TRIMETHYLOLPROPANE som silikone, men denne side skriver, det er et silikonefrit produkt. Dog har de lidt røde mærker ved ingredienser som Comedogenic og PEG

  https://cosmily.com/products/avène-triacnéal-expert

  27/08/2020
 • Anni

  Avène Triacnial EXPERT Ingredients: AVENE THERMAL SPRING WATER (AVENE AQUA), CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, ISODODECANE. ISODECYL NEOPENTANOATE, PENTYLENE GLYCOL, PROPYLENE GLYCOL, GLYCERIN, GLYCERYL STEARATE, PEG-100 STEARATE, WATER (AQUA), POLYMETHYL METHACRYLATE, 1,2-HEXANEDIOL, ALGIN, ARACHIDYL ALCOHOL, ARACHIDYL GLUCOSIDE, BEHENYL ALCOHOL, BHT, CAPRYLYL GLYCOL, CAPRYLYL GLYCOL LINSEEDATE, CARBOMER, DISODIUM EDTA. FRAGRANCE (PARFUM), HYDROGENATED POLYISOBUTENE, HYDROXYETHYL ACRYLATE/SODIUM ACRYLOYLDIMETHYL TAURATE COPOLYMER, PAPAIN, PEG-7 TRIMETHYLOLPROPANE COCONUT ETHER, POTASSIUM SORBATE, RED 33 (CI 17200), RETINAL, SODIUM HYDROXIDE, SORBITAN ISOSTEARATE.

  26/08/2020
 • Anni

  Det ser ud til, der er silikone i Avene TriAcneal Expert:
  AVEˆNE THERMAL SPRING WATER (AVEˆNE AQUA)
  CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE
  ISODECANE
  ISODECYL NEOPENTANOATE
  PENTYLENE GLYCOL
  GLYCERIN
  GLYCERYL STEARATE
  PEG-100 STEARATE
  WATER (AQUA)
  POLYMETHYL METHACRYLATE
  1,2-HEXANEDIOL
  ALGIN
  ARACHIDYL ALCOHOL
  ARACHIDYL GLYCOCIDE
  BEHENYL ALCOHOL
  BHT
  CAPRYLYL GLYCOL
  CAPRYLYL GLYCOL LINSEEDATE
  CARBOMER
  DISODIUM EDTA
  FRAGRANCE (PARFUM)

  26/08/2020
 • Maria

  Kære Anette.
  Hvad tænker du om silikone – har købt environ avst og der er silikone i, men det bare det mest anbefalede A vitamin. Har søgt og søgt og der er silikone i de fleste der anbefales. Hvilket har gjort jeg har indført ekstra rens morgen fremfor kun vaskeklud og vand.
  Har du noget A vitamin du anbefaler uden silikone, eller skal man acceptere det når det gælder de bedste A vitaminer?

  26/08/2020
 • IKH

  Hej Anette, Pernille
og alle andre på jagt efter glad hud

  
Det lyder umiddelbart lidt op ad bakke mht. c-vitamin der er til at betale og a-vitamin uden silicone nu hvor Triacneal Expert udgår (øv!) på apoteket. 
Hvis det var en budget-udgave, lyder det i hvert fald dyrt med 862 kr, når der kun er c-vitamin serum til 10 dage…  Her er mit bud på en budgetudgave af den nævnte rutine:

  
Morgen:

  
Ascorbic Acid 8% + Alpha Arbutin 2% – 30ml


  Natural Moisturizing Factors + HA – 100ml


  
Solcreme – hvis Pernille ikke er til følelsen af traditionel solcreme, skulle hun prøve svenske Evy’s solskum. Den minder om barberskum og suger hurtigt ind, indeholder mindst 90% af SPF’en som UVA-beskyttelse (mod 1/3 af SPF’en som de fleste nøjes med), der er perfekt værn mod pigmentpletter. Selv min solcreme-hadende kæreste bruger den gladeligt året rundt.  Aften: 


  Squalane Cleanser – 150ml


  Retinol 1% in Squalane – 30ml (evt. blandet med 10% Niacinemide + Zink eller Vichy’s 89)

  
Natural Moisturizing Factors + HA – 100ml  Alt i alt (minus det i parentes og solcreme) ca. 317 kr inklusive fragt direkte fra The Ordinarys hjemmeside.

  Det er også muligt at finde billige alternativer hos fx. The Garden of Wisdom. Eller få hjælp til hele rutiner med både a- og c-vitaminer hos Facetheory.
Og en god c-vitamin serum fra Timeless.   En god lige-ud-ad-landevejen serum med niacinamid, squalane, hyaluron og peptider kan man også få hos Matas i form af deres Firming Serum til Tør Hud Uden Parfume (striber), ofte på tilbud til en 50’er.

  Decubals Face Vital Cream er også en virkelig fin ansigtscreme med niacinamid og ceramider – genial til tør/kombinationshud som natcreme eller til vinter.

  
Så alt i alt, skal man ikke fortvivle hvis der ikke er budget til nogen af de produkter du har linket til, der er alternativer, der er rigtig gode og billige.  
Til dem (inklusive mig selv), der er rigtig kede af at Avènes TriAcnéal Expert Emulsion udgår, har jeg fundet følgende produkter med retinaldehyd:

https://www.aflorence.co.uk/product-page/intense-night-repair-oil-20ml-0-7-fl-oz
 Den er dog kun på 0,05% retinaldehyd, men rigtig rar.

Og så har Medik8 forskellige versioner.

Men begge alternativer til en heeelt anden pris (og tilgængelighed) end Avènes.
  Så hvis der er nogen, der har gode tips til produkter, kunne jeg virkelig god bruge nogle links…  Sikke en smøre (høhø) og god aften til alle 🙂

  26/08/2020
 • Luna

  *pudderdåserne

  26/08/2020
 • Luna

  Tri A expert bruger jeg og har brugt længe. Er der “nok” a vitamin i? Bør jeg opgradere?
  Hvad med a-vitamin 5% og 2% fra pidderdåserne. Er de gode?

  26/08/2020
 • Gry Astrid Larsen

  Helt fair. Det er jo op til forbrugeren uanset.
  Og hvis man er vant til, at navigere meget i onlinekøb, som jeg selv, så er der bestemte sites, som man sagtens kan være tryg ved.
  Autoriseret eller ej

  Mit sammenligningsgrundlag er altid fra en fysisk butik – as a first…
  Og fra mange år i branchen.

  God aften…

  26/08/2020
 • Helle

  Jeg har to gange brugt Vichys C-vitaminskur, som I så på – og er meget begejstret for glød osv.. Der har i øvrigt været til betydeligt mere end 10 dage, men jeg ved ikke, at produktet og c-vitaminen er stabilt længere tid efter åbning?

  26/08/2020
 • Gry Astrid Larsen

  PS: Smuuk Skin tabletter bliver jo også solgt på Nice Hair og i Matas, og jeg er ret overbevist om, at det er fra samme forhandler.
  Begge virksomheder har også tilbud on/off.
  Nice Hair har nok opkøbt en større mængde og heraf fået mængderabat. Det er bare mit bud‍♀️

  Men kan jo altid spørge firmaerne, hvis man vil være mere sikker i sin sag 🙂

  26/08/2020
 • Gry Astrid Larsen

  Korrekt, men jeg har bare ikke oplevet, at mine produkter har været uoriginale eller lign.
  F.eks. er Nivea bodywash/lotion er også billigere i Supermarkederne ift. Matas, fordi der bliver opkøbt en større volumen. Cremerne er identiske.
  Jeg vidergiver blot, at mine egne onlinekøb – ikke har været/er fejlkøb 🙂

  26/08/2020
 • Mathilde Kathrine

  Hej søde A
  Du er altså bare mit go-to, når det gælder hudpleje! Jeg tør simpelthen ikke stole på andre
  Jeg er meget interesseret i at få indkorporeret c-vitamin i min hudpleje, men er bange for at om det ikke duer med nogle af de ting, jeg i forvejen bruger – og har god erfaring med og helst ikke vil undvære!

  Morgen:
  – vaskeklud
  – efg essense
  – rudolph care mist delight
  – niacinamid + zinx (the ordinary)
  – nogle gange aurelia cdb super serum
  – murad Oil control spf 40

  Aften:
  – rens (rudolph care)
  – BHA paulas choice
  – madaras probiotic mist
  – egf essense
  – tromborg biomolecular mist
  – egf serum

  Jeg vil desuden gerne supplere med a-vitamin efter egf om aftenen.

  Bliver det for meget at tilføje c-vitamin? Overvejer den fra paulas choice.
  Og hvornår i rutinen skulle den ind?

  Store kram og knus herfra! ❤️

  26/08/2020
 • Matilde

  Udgår Triacnéal?!
  Jeg er hovedkulds forelsket i den og kan slet ikke forestille mig en anden a vitamin
  Har du et godt alternativ med retinaldehyd i samme mængder og uden silikone?
  Det er så ærgerligt, der ikke er flere der bruger retinaldehyd efter min mening.
  Mvh Matilde

  26/08/2020
 • Gry Astrid Larsen

  Ps: Rettelse: “Hvis deres sortiment IKKE var up to date 🙂

  26/08/2020
 • Gry Astrid Larsen

  Det betyder jo ikke, at produkter ikke er ægte eller holdbare mm.

  Fordi man ikke køber direkte fra producenten, så kan varerne jo stadig være intakte. De er bare billigere, da der opkøbes større partier mm.
  Jeg har ikke haft issues med det.
  Nice Hair mf., ville nok også modtage mange klager, hvis deres sortiment var up to date.

  Jeg har købt flere gange på LookFantasti.dk, og deres site kan jeg klart anbefale.

  26/08/2020
 • Hanne I

  I kan finde INCI lister på http://www.eau-thermale-avene.dk under Aktive Stoffer

  26/08/2020
 • Anni

  Jeg har fundet Avenes A-vitamincreme, men det er nok den nye, for der er vist silikone i: TRIMETHYLOLPROPANE?

  Kh Anni

  26/08/2020
 • Gry+Astrid+Larsen

  Alt er dyrt på apoteket herhjemme ift. f.eks. http://www.lookfantastic.dk, hvor der ofte er meget besparelse på både: Vichy, La Roche Posay Bioderma og Avéne mf.
  (Der findes også et UK-site til ovenstående)
  Det kan sjældent svare sig, at købe på apoteket herhjemme – udover, når de self. har 25-30%, som de har en gang i mellem.
  Beauty Cos og Nice Hair, har også Bioderma nu.

  26/08/2020
 • Anne-Marie

  I budget afdelingen, som jeg også finder super interessant, er jeg nysgerrig på om du har udforsket/har erfaringer med de hudplejeprodukter der føres i Normal? Fx. fører den de en række forskellige ansigt sera af mærket “Pure & Care” – også en C-vitamin variant. De koster 49kr, hvilket jo er absolut rørende hvis de virker 🙂

  26/08/2020
 • Lotte Munk

  Hej Anette
  Mon Mineral 89, som jo er en gel kunne bruges til strømmaskinen istedet for den gel fra NuFace?

  Mvh. Lotte

  26/08/2020