Et sprit-surt opstød

Længe har vi hørt (og hører stadig) om modebranchen, der ikke er omstillingsparat nok. At den gamle modemølle er død, og at vi ikke fatter det. At det mest bæredygtige tøj er det, vi har i skabet. Hvis det ellers er godt nok til at give eller sælge videre.

Men hvad sker der, da store dele af skønhedsindustrien efter marts sadler om? Og udviser ekstrem omstillingsparathed ved i løbet af ingen tid at producere håndsprit i stride strømme. Så lyder der kritik af at ville slå mønt på situationen. Flere undgik helt at tale højt om deres sprit af nervøsitet for repressalier.

Det er jo gak, når vi har med et nødvendighedsprodukt at gøre. Jo flere, jo bedre. Alle vegne. Til enhver smag og pengepung så længe kvalitet matcher prisniveau. Vi har set alle fra LVMH til Estée Lauder, L’Oréal, Clarins og P&G omstille deres produktion. Burde vi ikke bare sige bravo?

På billedet ser du et udpluk af den sprit, jeg har god erfaring med:

 • Vidunderlige Mádara som laver en taskespray. Virkelig smart.
 • Less is More-varianten som er så velduftende, at nogle bruger den som parfume.
 • Tromborg som altid, også før Covid-19, har haft deres gode 80 procents-sag på hylderne.
 • Beauté Pacifiques spritbløde sag, som sarthudede Beatyspace-læsere har virkelig god erfaring med.
 • Evolve med deres fine øko-løsning – personligt er jeg vild med den citrusfriske bergamot-duft.
 • Raunsborgs engangssprit til baglommen – dyr, men virkelig praktisk for mange.
 • Filupas blanding af glycerin og 85% sprit – dufter dog for sprittet til mig, men fungerer (og uden duftstoffer) på huden takket være glycerinen. Min familie er glad for den, bl.a. i bilen.

VÆR OPMÆRKSOM PÅ at håndsprit, for at virke efter hensigten, minimum skal have et spritindhold på 70%. At det altid er godt, som du sikkert har erfaret, at smøre efter med fed creme.

Dine erfaringer? Del endelig i kommentarfeltet.

Varedeklaration: Produkterne på billedet er sendt til anmelder-test. Fælles for dem er, at jeg efterfølgende har suppleret dem.

@beautyspace på INSTAGRAM, se med når vi går på apoteket for at finde nogle budget-alternativer til Pernilles pande.

24/08/2020
Mundbind kræver ny rutine for huden
Her er, hvad du skal prioritere
26/08/2020
På jagt efter billigere alternativer på apoteket
Se om det lykkes

Kommentarer

 • Anette+Kristine+Poulsen

  @ Ulla-Mai, kæmpe klap for at du har fået det ind som en rutine. For det er virkelig en rar behandling. Selv glemmer jeg at få gemt det grums.

  @ Anni & Charlotte, Nej, det skal være 70%.

  @ Jeanette K, du har helt ret. Og de små portionsanrettede størrelser er her gode til at give en fornemmelse af, HVOR meget sprit der jo egentlig skal til. Og igen: jo kun når vand og sæbe ikke er tilgængeligt.

  KH Anette

  30/08/2020
 • Anette+Kristine+Poulsen

  @ Anni, hvad valgte du? Og min mening? Del endelig.

  @ Birthe, det går ikke at fortynde spritten. Så hellere smøre/dryppe efter med noget godt, når spritten er fordampet. Har du kapitlet ‘Træt af forstørrede porer’ fra bogen Seriøst bedre hud? Ellers er bogen på biblioteket.

  @ Jette B, SÅDAN. Du er bevæbnet. Og beskyttet.

  @ Charlotte, tak fordi du deler din erfaring med Raunsborg håndcremen. Og JA, alle kneb gælder i forhold til at få vasket, sprittet og smurt efter. Herunder emballage attraktion.

  @ Sanne, smart. Tak for tip.

  @ Maja, du har helt ret.

  @ Jannie, tak for tip. Hvad er procentsatsen på den?

  KH Anette

  30/08/2020
 • Jeanette K

  Jeg vil lige gøre opmærksom på at bruger man håndsprit er det vigtigt at gnubbe/gnide hænderne mod hinanden til spritten er helt tør! Spritten skal fordeles på håndflader, på håndryggen, på fingrene, mellem fingrene. Husk også at være opmærksom på at få tommelfingre og lillefingeren med. Det tager tid 🙂
  Tak for endnu et godt indlæg, Anette 🙂

  25/08/2020
 • Anni

  Hej Charlote
  TOUCHLAND POWER MIst indeholder 67 % sprit. Dræber den nok bakterier så?

  Mvh
  Anni

  25/08/2020
 • Ulla-Mai Komi

  Alt fungere så længe jeg vasker hænder 2 gang dagligt i kaffegrums. Efterfølgende den fugtmist jeg nu lige har, et serum og afslut med creme. Det er bare så lækkert ❤️

  25/08/2020
 • Jannie

  Jeg bruger Danske Kraes håndsprit med baobab olie og glycerin som jeg køber på apoteket, har også en fra cannasan, også dansk med glycerol og hyaluronsyre. Mine hænder behøver så ikke håndcreme længere.

  25/08/2020
 • Maja

  Husk at al sprit skal lufttørre for at virke. Og det går altså hurtigst med høje procenter og uden alt for meget tilsat.

  25/08/2020
 • Sanne

  Jeg har selv gjort noget genialt, synes jeg selv – købt små fine taske-parfumespays til 2,5 kr i Søstrene Grene, som jeg fylder op med 885 flydende sprit fra stor beholder. Billigt og smart, der er en i hver af mine tasker. Hermed er tippet givet videre, for de små beholdere man kan købe med sprit i er en dyr fornøjelse, hvis man kigger på literprisen.

  25/08/2020
 • Jette+B

  I alle frakkelommer og i min taske har jeg apotekets håndsprit i lommestørelse. Når den er tom, skyller jeg den og genfylder med håndsprit fra Pudderdåserne.

  25/08/2020
 • Charlote

  Jeg har powere mist fra touchland den er super god men også meget dyr. Jeg købte 5 stk da der var mangel på hånd sprit det var den eneste jeg kunne få til mig og min datter.
  Jeg oplever er at kvinderne også min datter bliver helt vilde med emballagen når jeg tager den op af min taske det havde jeg ikke tænkt på da jeg købte den. Tænkte bare den skulle fungere til min tørre hænder og det gør den.afskutter altid med Raunsborg håndcreme Som du har anbefalet Anette. Det er den bedste og billigste håndcreme jeg har prøvet og jeg har virkelig prøvet mange .
  God dag
  Kh charlottec

  25/08/2020
 • Jette B

  Jeg bruger Pudderdåserne, men skal huske håndcreme efter. Jeg skal have fundet en håndcreme til tasken, tror det bliver Raunsborg . Og en mist at bruge, når mundbindet er kommet af,tænker Superfruit fra BP.

  25/08/2020
 • Birthe Bitte Jürgensen

  Hej
  Kan du fortælle mig og det gør noget ved effekten af håndsprit hvis jeg tager nogle dråber af rosenvand i? Nogle håndsprit lugter afskyeligt og er alt for sprittet.
  Hvordan eller hvad anbefaler du at man bruger for at dække de store porer i ansigtet? Jeg forsøger alt muligt MD hudbehandling, creme osv. Men det virker bare ikke på min 54 årig hud.
  Tak for dine fantastiske informationer om hud.

  25/08/2020
 • Anni

  Taaaaak for dine anbefalinger, som falder højaktuelt! Jeg står netop og skal i Magasin for at finde en lidt ekstra lækker pumpeflaske til entreen.
  Mange hilsener
  Anni

  25/08/2020
 • Anette Kristine Poulsen

  @ HeleneR, godt du skriver det ed håndvask. Måske burde jeg have skrevet det, men håber det er indlysende. Og stor tak fordi du deler din gode erfaring. Den er virkelig fin.

  Stor hilsen Anette

  25/08/2020
 • HeleneR

  Jeg har lige købt den fra less is more, dyr men skøn at have i tasken når man er ude. Man får ikke den der væmmelige fedtede, men alligevel udrørende fornemmelse og den dufter dejligt. Hjemme og på arbejdet vil jeg helst vaske hænder når det er muligt.

  24/08/2020

Bliv en

Beautyspace-insider

 

Få evidensbaseret lige-ud-af-landevejen skønhedssnak. Hvad virker, hvad gør ikke.

Det koster intet at abonnere på BEAUTSPACE, hvor du hver uge får tre til fire aktuelle artikler, adgang til mine bøger og foredrag med rabat og nåja, du er den første, der får besked, når månedens BEAUTYSPACE BOKS udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.