Pak toilettaske som sku’ du til eksamen

_S0A5331_S0A5332

Når jeg pakker toilettaske, er det efter samme princip, som når jeg i sin tid pakkede til eksamen. Ikke for at præstere, men for at være sikker på at have det komfortabelt. Hvor hvert valg gør gavn. Helt på samme måde som til en eksamen, hvor de fleste (går jeg ud fra) pakker det, man ved, der gør godt at have ved hånden i de fire-seks timer, en skriftlig prøve varer.

Oversat til toilettasken og udsigten til en weekendtur, så gør det her alt godt for mig:

FUGTFORSTÆRKNING++. Jeg er top begejstret over ansigtsserummet fra Pestle & Mortar med bare hyaluronsyre, aloe vera og E-vitamin. Uden parfume, hvis det er vigtigt for dig – og til en pris, der ikke sætter ild i Dankortet. Brug under SPF om dagen og alene om natten.

XL SPF. Tromborgs solbeskyttelse er så delikat, at varianten til kroppen i 200 ml også får fint an til ansigtet.

NEM RENS. Jeg vælger hurtigudgaven af rens, fordi jeg ikke bruger meget makeup på farten – hverken arbejdsmæssigt eller privat. Amazing Space laver de fineste mini-wipes.

GÅ ALDRIG NED PÅ SORT til øjnene. Det er min ting, sort til øjnene. Jeg har altid enten en sort eyeliner eller en ditto mascara med.

DEO & DÆKKE. Deodoranten er den her. Foundation fra Glossier fylder det samme som en tommelfinger og er ualmindelig god på smelter-ind-i-huden måden. Er dog ikke for dig, der ønsker kraftigt dække.

MINIMALISTENS VIGTIGE DETALJE er for mig en cremet (ikke glinsende) læbeglans, der både kan gå til kinder og mund. Caudalie gør det fabelagtigt underspillet og fint.

PAS PÅ. Flere har skrevet til mig, at de får lyst til at være nøgne, når de ruller den her på. For mig er det mere et spørgsmål om at dufte godt, stille og hudagtigt let – og det er netop, hvad Rudolph Cares lille roll on af en olieret duft leverer med blød bomuld, sprøde grønne mandler og pudret iris.

HVAD MED HÅRET? Her er jeg dækket ind via håndtasken, hvor jeg altid har en børste, en hårelastik og Elnets mini-lak. Skal jeg være væk flere dage, så tager jeg Avedas mini-shampoo og mini-balsam med.

@beautyspace på INSTAGRAM

FOTO JENS PETER ENGEDAL

29/05/2018
Sådan gør japanerne AL HUD pænere
En fordel, der bedst kan betegnes som et Kinderæg. Men lad nu være med...
01/06/2018
Der er nyheder. Og så er der nyheder
For vi lytter, når Bioeffect, Armani og en, der hedder Mads, har været i...

Kommentarer

 • Signe

  Hej Anette
  Jeg har lige bestilt Pestle & Mortar serum. Oppe i teksten, skriver du, at man kan bruge den om dagen med SPF efterfølgende og alene om aftenen. Men samtidig anbefales det flere steder, at det er super godt med A-vitamin om aftenen. Man kan købe A-vitamin som dråber (fra Urtegaarden), tror du jeg ville kunne komme en dråbe eller to sammen med serumen om aftenen, vil det kunne dække, eller vil du hellere anbefale en A-vitamin creme. I så fald hvilken ? 🙂

  25/06/2018
 • Sanna

  Jeg bruger fugt serum fra Avene, fra en Beauty Box, men måske køber jeg en fra P&M næste gang. Vidste ikke man kunne få det i Danmark, men har set meget af det på instagram. Har du iøvrigt prøvet fugtserum fra Codage? Den er ret god synes jeg, men jeg har ikke nærlæst ingredienserne.

  01/06/2018
 • @ Birgitte B, forstår dig med det korte hår…omvendt har du jo nul føn-tid nærmest. Den er SÅ diskret den duftrulle, men jeg er draget af den. Det er korrekt at 10-15 minutter (ubeskyttet) i solen om ugen giver dig den D-vitamin, der er behov for. Men vi taler altså kort kort tid.

  @ Gerd, Herligt.

  @ Leafysmoothie, haha, jeg kender ‘what if’, men problemet for mig med for mange ‘what ifs’ er, at jeg mister overblik.

  @ Nanna, se på P&M som den enkle og ARN som den mere komplekse med flere ting i. Der er også en væsentlig prisforskel. Vær også obs på at ARN indeholder en smule (og det ER en smule) silikone. Hvis du går op i det. Begge er parfumefri.

  @ Realdreams, ikke endnu.

  @ Laura, tak for dine ord, jeg skal se om jeg kan hjælpe: Du kan sagtens tilføje mist og cleanseren i din rutine. Mht. A-vitamin, så er jeg (siden den første bog) blevet klogere på en væsentlig detalje: A-vitamin er godt hele året rundt. Også om sommeren. For A-vitamin gør ikke huden mere lysfølsom (med mindre man har fået for meget og altså en retionid reaktion – man er ikke i tvivl, for huden skaller og er rød). I nogle cremer er det selve varianten af A-vit der er følsom for lys og luft.

  @ VibeKr, jeg er VILD med Kalahari, og det skal vi tale meget mere om på bloggen. Det er så lækre konsistenser og ikke mindst: klogt indhold.

  @ Katrine, tal med Mette Bang Hansen fra Environ, hun kan guide dig i forhold til de konkrete steps, hvis du har en A-vitaminmættet hud (det kan du jo fortælle hende, at du har). Både Lings Dual M og Waso Jelly Lotion vil have den mættende fugtundertrøje effekt. Jeg vil sige, de er lige gode.

  Stor hilsen Anette

  01/06/2018
 • Katrine

  Hvis jeg normalt bruger verso A-vitamin natcreme, hvilket nummer fra environ vil du så anbefale mig?

  Jeg er løbet tør for serum samt Ling Dual moisture emulsion. Vil du anbefale mig en ny serum eller en af fugtundertrøjerne? Og hvilken er så bedst Ling eller Wasa som du viste på tv?

  01/06/2018
 • Vibekr

  Hej Anette
  Du skrev en dag, at du skulle ind og have behandling med Kalahari. Jeg har været lidt spændt på hvad du synes om det!? Min kosmetolog er nemlig lige begyndt st bruge det i hendes klinik.
  Skriver du om det på et tidspunkt?
  Mvh Vibeke

  01/06/2018
 • Laura Rousing

  Hej Anette
  Jeg bruger Ole Henriksen truth serum, Banana bright eye cream og truth revealed brightening moisturizer, spf 15.

  Jeg overvejer at købe facial mist og en af hans cleanser fra Truth serien.

  Men så går jeg jo all in på c-vitamin og det er jeg i tvivl om er smart.For du skriver jo i dine bøger og på bloggen at man skal balancere det. Men måske har Ole H allerede tænkt på det for mig 😉 Hvad er dine tanker om at gå all in i Truth serien?

  Jeg har også hans A-vitamin serum og natcream, som jeg er rigtig glad for. Men ud fra hvad jeg kan læse mig til i dine bøger, så er det ikke så godt at bruge A-vitamin her om sommeren. Har jeg forstået det korrekt?

  Håber du har et øjeblik til at guide mig.

  Alt godt,
  Laura

  31/05/2018
 • Realdreams

  Hej 🙂 hvor kan man mon købe Glossier i København? Er det kommet til DK endnu?

  30/05/2018
 • Nanna

  Lige nu bruger jeg Estee lauders Night repair serum. Men denne serum fra Pestle & Mortar lyder ganske tiltrækkende. Kan du sige hvilken en du synes gør det bedst?

  30/05/2018
 • Leafysmoothie

  Hmmm, jeg ser et mønster, jeg pakkede altså ofte for meget til eksamen også… Især for mange snacks. Og et proppet penalhus for ‘what if’… Tak for at inspirere til at lave bagagen lettere-jeg arbejder på det og bliver lidt bedre hver gang vi får de her indlæg! <3

  30/05/2018
 • Gerd Hjorth-Moritzsen

  Jeg har i dag modtaget den bestilte bog.
  Tak for de indlagte “godter”.
  ha` en dejlig sommer.
  venlig hilsen
  Gerd Hjorth-Moritzsen

  30/05/2018
 • Jeg er altid så misundelig på jer med langt hår, når det kommer til at pakke toilettaske. Med kort hår indbefatter det ofte to produkter. Kh. Birgitte
  PS. Jeg er også meget glad for Rudolph Care roll on, da jeg ikke har brug for parfume i solen/varmen.
  PPS. Kan det passe, at man for at få D-vitamin af solen IKKE skal bruge solcreme den første halve time? Jeg overhørte nogle kollegaer tale om det og blev lettere forfærdet over det.

  30/05/2018

Kom med kvit & frit på Beautyspace-holdet

Uafhængig skønhedsformidling for dig, der vil have dokumenteret viden om hud, hvad-virker-guides og hvordan fejlkøb undgås. Kun ord der gør dig klogere - og nå ja, besked som den første, når månedens Book’n’Beautyboks udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.