Snyd pigmentpletterne

Måske husker du Mads fra kommentarfeltet? Han har gjort sig en af de inspirerende erfaringer, som jeg aldrig glemmer. Helt kort fortalte han:

”Min udfordring har tidligere været, at pletterne altid kom igen, når jeg var sluppet af med dem. Men nu er jeg blevet pletfri. Først ved at ændre mit mind-set, så jeg med en lidt overdreven sammenligning – ligesom en ædru alkoholiker – nu ser mig selv som en pletfri pigmentplettet: Jeg er ultra bevidst om, at de altid ligger og lurer under overfladen, så jeg kører benhård rutine med AHA, A-vitamin, C-vitamin og solcreme, som var mine pigmentpletter værre end aldrig før. Det virker indtil videre med at holde dem i skak. Heldigvis er ovennævnte ingredienser jo også gode i allround hudpleje, så det er egentlig en win/win situation.”

Bid mærke i, at det er ingredienserne, han har fokus på. Han ved, hvad han skal have fat i først og fremmest, derefter kommer mærkepræferencerne.

Mads er ét eksempel, lad mig dele et andet. For det er til at blive varm i maven over, hvor meget hudpleje i virkeligheden kan udrette. Jeg fik for nylig en udfordring fra en skattet person, som skrev, at hun i øjeblikket kan se på sin hud (mindre glød, flere pigmentpletter), at de basale ting mangler: ringe søvn, manglende overskud til at spise ordentligt og til at rense og fugtmætte huden.

Her er SOS-kittet, som jeg sendte hende sammen med en mini-instruks:

 • Om dagen bruger du først C-vitamin gel-serum for mere glød, så din normale SPF blandet 50/50 med tryllecremen fra WASO Shiseido. Dermed er du garanteret glød.
 • Om natten bruger du en toner fra Aesop (til din kombinerede hud) efterfulgt af en A-vitamin-kapsel, som smøres på. Ikke spises.
 • Rullen til huden omkring øjnene kan du have i køleskabet eller tasken. Brug den, når du har lyst – og det vil du få hele tiden, for den frisker op og køler med det samme.

Vil du høre, hvordan det gik?

SNUP TIPPET: Kan vi tage en anden alvorlig snak? Jeg kunne godt tænke mig i forhold til snakken fra i forgårs at vide, hvad du navigerer efter. Hvordan gennemskuer du, hvad der er hvad? 1000 tak på forhånd. 

12/08/2019
Kan du gennemskue hudpleje-industrien?
Ellers får du redskabet her
15/08/2019
Squalane, squalane, squalaaaaane
Det tætteste du kommer på dit eget fedtstof

Kommentarer

 • Anne Mette

  Hej, Jeanette.
  Tusind tak for tippet!
  Den vil jeg tjekke ud.
  Vh Anne Mette

  15/08/2019
 • @ Pernille S, 1000 tak fordi du deler din erfaring. Mht. Rudolph, så ved jeg at der har været noget, men kun med duften, ikke effekten. Skriv til dem, så får du forklaringen korrekt.

  @ Amaja, den er tykkere, og ofte federe.

  @ Miranda, Vibeke skulle gerne have lagt links op nu.

  @ Iben, for mig lyder det som om du er godt og velforsynet. Jeg ville overveje BHA fra Danish Skincare, hvis du vil supplere.

  @ Signe, hvor ser du det med olien som barrierebeskyttelse? Det afhænger af hudtype, men normalt vil jeg foretrække det fedeste yderst lige under SPF. Eller en dråbe blandet i dagcreme.

  @ Trine, det er rigtigt.

  @ Anne Mette, Jeg kender ikke en på stående fod, men sig til hvis du finder.

  @ Jeanette, TAK fordi du deler.

  Stor hilsen Anette

  15/08/2019
 • Jeanette

  Hej Anne Mette
  Jeg tillader mig lige at komme med et forslag: Estée Lauder
  DayWear Sheer Tint Release SPF 15.
  Jeg tror ikke at der er olie i. Jer er glad for den – den giver lidt glød, lidt beskyttelse og fugt. Kender du den, Anette?
  Mvh Jeanette

  15/08/2019
 • Pernille S

  Tak @Trine for din anbefaling 🙂

  14/08/2019
 • Anne Mette

  Jeg æææælsker tryllecremen fra Avéne, men… Jeg vil så gerne finde en ‘tryllecreme’, der ikke er en decideret solcreme, men som kan det samme med pigmenterne. Der må meget gerne være SPF i, men der må IKKE være olie i. Findes en sådan?

  14/08/2019
 • Trine.

  Til Pernille s.
  Ja der har været nogle problemer med Rudolph ellers skønne duft. De har skrevet undskyld i deres nyheds mail og byttet produkterne.
  Jeg købte Korres ansigts solcreme 50 med yoghurt på ferie i Grækenland. Jeg er meget tilfreds. Man er hverken hvid eller lugter af bræk…
  Mvh Trine.

  14/08/2019
 • Signe

  Hej Anette.
  Jeg arbejder på at mindske pigmentpletter, få en fin glød og gerne mindske begyndende linjer i panden.
  Jeg troede egentlig jeg havde styr på det hele, men nu går det op for mig, at du anbefaler en olie som barrierebeskyttelse. Men hvornår lægges det ind i rutinen?
  Min morgenrutine: aha toner fra Ren om vinteren, rønsbøl skintonic, Pestle and Mortars hyaluronserum, ginzeng mosisturizer fra Origins og spf50 om sommeren.
  Aftenrutine: micellar water, niazinamid og Environs a-vit step up.
  Jeg har også brugt c vitamin fra Ren efter hyaluronsyren om morgenen, men en evt hybenkerneolie indeholder jo også c-vitamin.
  Skal jeg foretrække ren c vit eller mangler jeg olien som barrierebeskyttelse og hvornår skal olien i såkaldte ind i rutinen?

  Mvh
  Signe

  14/08/2019
 • Iben

  Har du et bud på mere prisvenlig udgave af toner (AHA/BHA)?

  Jeg har tør hud, og har aldrig brugt AHA/BHA, så er lidt nervøs for at starte med noget der er for krads.

  Jeg har Ascorbyl Glucoside Solution 12% fra The Ordinary. Kunne det være et alternativ (sammen med et fugtserum) til udgaven fra REN om dagen?
  Og om natten: Granactive Retinoid 2% Emulsion eller Retinol 0.2% in Squalane fra The Ordinary i stedet for kapslerne?
  Vil jo helst bruge det der allerede står på hylderne i mit badeværelse 🙂
  Er virkelig opsat på at blive pletfri pigmentplettet 🙂

  14/08/2019
 • Miranda

  Der var en kvinde fra et af de sidste opslag du lagde op. Tror hun hed Vibeke Lenz. Hun anbefalede et produkt fra Garnier (rens/maske) som hun have fået sine pigmentpletter væk med. Ved du hvilket et af produkterne det er? Fordi der findes mange!!!

  14/08/2019
 • amaja

  jeg mener at mænds hud og kvinder er så forskellig fra hinanden at de ikke kan sammenlignes ,mænds hud er mere læderagtig .

  14/08/2019
 • Pernille S

  Dejligt at læse Mads’s succes historie.
  Selv har jeg langt færre pigmentpletter denne sommer, end tidligere år. Kører benhård rutine med A-vitamin creme fra Environ 2 gange dagligt. Hjælper bare SÅ meget.
  Har andre end jeg en øv oplevelse med Rudolph Care’s solcremer, som lugter af – ja undskyld, bræk. En ekspedient fortalte mig at det kan skyldes den havtorn som indgår i cremen. Jeg siger; så må der være fordærvede frugter iblandt dem der kommes i solcremerne. Ærgerligt, for jeg er stor fan af Rudolp Care produkter…Nu skal jeg for anden gang i min lokale Matas og returnere. Et godt alternativ efterlyses. Men ikke en solcreme som farver huden hvid! 😉

  14/08/2019
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Kristina S, fuldstændig samme princip. Også lige som den vi har talt om fra Avéne. Jeg er glad for alle tre.

  @ Charlotte, det kan du tro, det kan. Supergodt serum i øvrigt.

  @ Pernille S, samme svar så ;o)

  KH Anette

  14/08/2019
 • Pernille S

  Samme spørgsmål som Charlotte 🙂

  14/08/2019
 • Charlotte

  Tak for super råd til glød. Et hurtigt spørgsmål: jeg bruger normalt Pestle & Mortar hyaloronserum om dagen – kan det kombineres med c-vitamin serum og Shiseido cremen?

  14/08/2019
 • Kristina S.

  Tryllecremen fra WASO Shiseido er det ligesom Origins Vitazing og hvilken er så bedst?

  14/08/2019

Kom med kvit & frit på Beautyspace-holdet

Uafhængig skønhedsformidling for dig, der vil have dokumenteret viden om hud, hvad-virker-guides og hvordan fejlkøb undgås. Kun ord der gør dig klogere - og nå ja, besked som den første, når månedens Book’n’Beautyboks udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.