Brug aftersun omvendt

Jeg forstår ikke after sun. Selv dengang jeg var grillstegende og solhungrende, hjalp after sun aldrig på en brændt og rødboblende hud. Den gjorde ikke noget, almindelig bodylotion ikke ville have gjort. For hvad er definitionen i virkeligheden på after sun – taler vi ikke bare om en ekstra tyndtflydende bodylotion eller bodygel?

Det havde været noget andet, hvis der vitterlig var tale om en Panodil til huden. Noget, der for alvor kunne lindre eller sågar omgøre en solskade, en forbrænding.

Det er også lidt spøjst markedsføringsmæssigt at have sådan en slags tømmermændskur på samme tid, som alle andre instanser gør ALT for at advare mod for heftig UV-stråling. Det kommer hurtigt til at rime på falsk sikkerhed.

Når det er sagt, så er der ingen tvivl om, at netop en lind bodylotion eller måske ligefrem kropsserum, som måske endda har været opbevaret på køl, kan være rart på huden om aftenen efter en udedag i sand, ved vand og under solen. På samme måde som aloe vera  er køligt og forfriskende.

Det giver god mening at have netop aloe vera og lind kropslotion i hus, når det bliver varmere, og i den sammenhæng er der to produkter, som godt nok begge kalder sig after sun, men som med fordel også kan bruges anderledes.

 • Korres yoghurtsmøre er geleagtig, kølende (hvis opbevaret på køl) og dufter langt væk af sommerferie. Sidst jeg var på tur, købte jeg varianten Calming+Cooling Gel, som indeholder antioxidanter, yoghurt, fugt (glycerin) og plantefedt (sød mandelolie og jojoba). Den kommer til at blive min almindelige bodylotion den her sommer.
 • Rudolph Cares kropsmist har haft en fast plads på mit badeværelse, siden den blev lanceret. Sprayfunktionen er støvregnsdejlig, og den fungerer som mit sikkerhedsnet af antioxidanter og fugt UNDER min solbeskyttelse. Det eneste jeg er ret opmærksom på, er at lade misten tørre næsten ind inden jeg kommer solfaktor ovenpå. Så sidstnævnte ikke fortyndes.

VAREDEKLARATION: Rudolph Cares kropsmist har jeg købt i Magasin, Korres i New York.

FOTO JENS PETER ENGEDAL

@beautyspace på Instagram

01/05/2024
Har du lavet en kollagen-opsparing?
Forsker: Hvad du skal vide om COLLAGEN BANKING
08/05/2024
Undgå fælden om den bade-parate krop
Nej, dine buler i huden skyldes ikke ophobede giftstoffer

Kommentarer

 • Liv
  REPLY

  Hej Anette
  Så vil du bruge Korres yoghurt aftersun INDEN du tager solcreme på? Eller blot bruge den som en bodylotion efter sol?

  10/05/2024
 • Pia Brovall
  REPLY

  Hejsa
  Sælger du stadig den tube klemme ?
  Tak for alle dine guldkorn 🤩

  Bh. P.B

  09/05/2024
 • Sanne
  REPLY

  Jeg tror det er 20 år siden eller mere jeg droppede after sun, da jeg netop stod med den i hånden og tænkte, hvad kan den,
  som en alm god bodylotion ikke kan? Som regel ingenting, udover at nogle er tilføjet etellerandet som køler. Jeg har i det hele taget brugt de par årtier på at vurdere hvad der er unødvendigt eller ikke virker, hvad vi er blevet bildt ind af reklamens magt vi ikke kan leve uden, men som vi sagtens kan. Jeg elsker at forenkle, men det har taget tid, da jeg også har den indædte indstilling at jeg skal bruge tingene op, suk.

  Rigtig go’ dag, smukke. ♥

  06/05/2024
 • Louise Sletting Jensen
  REPLY

  Jeg har benyttet misten på samme vis, siden du for år tilbage kom med samme tip.
  Dog kan den lette mint kølende fornemmelse være lidt krads til mine øjne, hvis jeg ikke sprayer i hånden og forsigtigt dupper den ind i ansigtshuden med håndfladerne.

  04/05/2024
 • Lone Nielsen
  REPLY

  Blot til info kan KORRES YOGHURT COOLING AFTER-SUN GEL FACE + BODY købes på Zalando.

  04/05/2024
 • Daiga
  REPLY

  Der er faktisk en aftersun, der virker på rødt og skadet hud. Det et Yves Rocher 3 in 1 Moisturizing Lotion After Sun. Jeg har brugt den i årevis, og det kan virkelig forvandle huden fra øm og rød til fugtet og let solbrun i farven. Jeg dyrker meget sport udendørs, og selv om jeg synes, at jeg er god til smøre mig ind i solcreme – før jeg tager tøjet på – sker det alligevel af og til, at jeg har misset et lidt område eller måske bare fået svedt den af… Yves Rocher har altid hjulpet, så jeg har den med på alle ferier og har også et lille lager derhjemme. Frygter bestemt den dag, den skulle gå ud af produktion! 🙂
  P.S. Det er også blevet meget bøvlet at få fingrene i den, da den danske webshop ikke eksisterer længere, og man skal rode sig ud i noget så gammeldags som postordre 😉

  04/05/2024
 • Mariannegylding
  REPLY

  Vi er storforbruger af Rudolfs aftersun herhjemme, og har været det siden du introducerede den for os for en del år siden.
  Vi bruger den under vores solfaktor, efter solbad/pool/strand og de sidste rester som alm ansigtsmist når sommeren er slut.

  Korres creme lyder umanerlig lækker, men den er nok ikke kommet til DK endnu, heldig jeg skal til Pamplona på torsdag så kan jeg kigge efter den der.

  04/05/2024
 • Anette
  REPLY

  Jeg købte Korres’ drikkeyoghurt til kroppen sidste sommer og det er den eneste after sun – udover køleskabs kold aloe vera gele – der rent faktisk FORMÅR at køle noget som helst af.
  Min kæreste er endda også blevet virkelig begejstret for den.

  Desværre er den svær at få i DK, så man må til udenlandske sider, selvom jeg hørte nogle hviske sidste år om at den kan fås på et apotek på Nørrebro.

  Men for os der ikke bor tæt på Nørrebronx, så må vi holde os til det store inder-net og der kommer de danske webshops altså lidt til kort…

  Korres har i øvrigt også en yoghurt SPF-til-fjæset-gel-emulsion, som er hamrende læks på tube med pumpe. Den tror jeg måske man kan være heldig at skaffe fra danske hjemmesider.

  Jeg kender ikke (endnu) Rudolphs after sun spray, men det er da fantastisk! Hvis den er lige så lækker som deres Aqai facial Mist til ansigtet så kigger jeg gerne udenom prisen (det er første gang jeg har kastet mere end 200 kr efter en mist – selv hvis jeg har haft gavekort……). Har du fået testet deres Sun Balm endnu forresten? Jeg har kigget på den, men synes at prisen ligger i den RET så høje ende, for en (ok, velvoksen) portion SPF læbebalm til sommerbrug…

  Hello Sunday har i øvrigt en håndcreme med SPF 30… Den fungerer faktisk ok, hvis man synes man ikke gider solcreme på hænderne.

  Noget helt tredje er, at det gamle mærke Puiz Buin har lavet en virkelig tyndtflydende kropslotion med faktor 30. Den er tynd, ultra let og slet ikke fedtet. Det er det mest fantastiske, og i en overkommelig prisklasse endda, hvis parfume ikke er et issue.

  04/05/2024
 • Marian
  REPLY

  Korres yoghurterne vil være fristende at prøve. Jeg kan bare ikke finde den nogen steder. Er den udgået

  04/05/2024
 • Rikke
  REPLY

  Eeelsker den must. Har brugte den det sidste år, inden serum-creme/spf, morgen ig aften….og den er altid med på rejsen sammen med Karmameju’s pre-after Sun.

  04/05/2024
 • Gitte Wangberg
  REPLY

  En fantastisk aftersun hvis huden virkelig koger er jo Avivirs aloe vera gel..og koster det halve af de 2 nævnte…🌞

  04/05/2024

Skriv en kommentar

Din mailadresse vil ikke blive publiceret. Udfyld venligst felterne med *

Bliv en

Beautyspace-insider

 

Få evidensbaseret lige-ud-af-landevejen skønhedssnak. Hvad virker, hvad gør ikke.

Det koster intet at abonnere på BEAUTSPACE, hvor du hver uge får tre til fire aktuelle artikler, adgang til mine bøger og foredrag med rabat og nåja, du er den første, der får besked, når månedens BEAUTYSPACE BOKS udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.