fbpx

Poser under øjnene?

Harvard-hudlægen dr. Jessica Wu er kendt for at lave glansfuld rød løber-hud, ligesom hun bliver kaldt ”the angel of skin” og står på flere favoritlister over de bedste, mest efterspurgte hudlæger i Los Angeles. Og jeg forstår det godt efter vores møde i mandags, for hun går afdæmpet, grundigt og meget konkret til værks. Her får du hendes bedste råd til en udfordring, de fleste nok har eller har haft personlig erfaring med: Hævelser under øjnene.

Hvad er grunden til, at vi bliver hævet under øjnene – så det ligner poseagtig hud?

JW: Der kan være tre årsager til det, vi i USA kalder ”under eye bags”:

 1. Allergi og deraf væskeophobninger
 2. Fedt
 3. Hud, der er for svag og ikke tilstrækkelig modstandsdygtig

Så hvad er løsningerne?

JW: Udover at mangel på søvn og for meget alkohol altid vil påvirke situationen, så er løsningerne vidt forskellige:

1. Ved allergi er min erfaring, at det hjælper med antihistamin. Vælg en variant, der ikke gør dig træt. For typisk er det mangel på god passage i næsen på grund af allergi, der får væsken til at sætte sig som poser under øjnene.

Men er det virkelig en god idé dagligt at indtage antihistamin?

JW: Mange gør det – og lever med det, fordi det hjælper.

2. Hvis dine poser er der konstant, så kan det muligvis være (for meget) fedt, der er udfordringen, og så er der kun én ting at gøre: Et kirurgisk indgreb.

3. Hvis huden enten hænger lidt eller krepper sig sammen, så er det enkelt at styrke den med smørbar A-vitamin, som vil øge kollagen-mængden. Dermed giver du huden mere af dens eget byggemateriale. Gå langsomt frem, hvis du ikke er vant til at bruge A-vitamin helt op under øjnene. Og husk at supplere med fugtmætning og SPF (i dagtimerne).

DEL GERNE DIN ERFARING: Hvis du har erfaring, så del gerne. En af mine nære arbejds-relationer døjede  i en længere periode voldsomt med poser under øjnene. Det viste sig, at hun havde allergi over for den makeup, hun brugte. Ved at skifte mærke – til noget ultraenkelt – forsvandt problemet. Så jeg vil gerne tilføje til den gode hudlæges tip om antihistamin, at man jo også med held kan fjerne årsagen. Hvis man altså kan finde den.

ET QUICKFIX. Det tætteste du kommer et kortvarrigt quickfix er kølende eye pads. Hav dem evt. i køleskabet.

SE MED live på Instagram under højdepunkter på @beautyspace, hvis du vil have flere ord fra dr. Jessica Wu.

24/10/2019
Jeg dufter til mine hænder, når jeg skriver
Mød forfatter Leonora Christina Skov
28/10/2019
Muligvis den perfekte ansigtsbehandling
På grund af forspillet, men især efterspillet

Kommentarer

 • Pernille

  Hej Anette, det er decideret infrarød lys. Jeg er egentlig usikker på, hvor mange i Danmark der udfører lige netop den behandling. Jeg kan lige kopiere teksten fra hjemmesiden for at forklare nærmere 🙂
  Nir Infrarød Lys, er FDA godkendt i USA til behandling af hud, skinjuvenvation, collagen, bindevæv og muskler. Det medicinske princip er helt anderledes end de traditionelle behandlinger som laser, radiofrekvens og ultralyd. Der benyttes ingen opvarmning af huden, kun lys, uden varme.
  Hvordan virker det? Nir Infrarød lys har evnen til trænge ind i vævet og absorberes til hele 8-10 mm. dybde. NIR Indfrarød Lys får vores celler til at regenerere ved at frigive mere ATP fra vores “celle-fabrikker” mitokondrierne og stimulerer hudens kollagen til at gendannes.
  Vh. Pernille

  29/10/2019
 • Lotte Munk

  Hej Anette

  Jeg holder til i Frederikshavn, så har fx. ikke langt til Aalborg.

  Mvh. Lotte

  29/10/2019
 • Frederikke

  @Louise I den hedder Redap 1 mg/g.
  Har prøvet en enkelt nat indtil videre, og huden ser ret kreppet ud pt. Vil give den en tur med Sensai Cellular Performance 10 minute Revitalising Pads som modvægt til nattens lidt hårde behandling. Er meget spændt på om behandlingen efterhånden giver et godt resultat…

  27/10/2019
 • Gry Astrid Larsen

  @Kris – rigtig god pointe, for nyrerne er ret relevante i denne sammenhæng.

  Mangel på K-vitamin, kan også være en mulighed…

  26/10/2019
 • Kris

  Hej, jeg er nød til at tilføje en ting, som den kære doktor glemte- det kan også skyldes dårlig nyrefunktion!

  26/10/2019
 • Pernille

  Hej Anette,
  Jeg kan bestemt anbefale A vit som jeg, efter din anbefaling i tidligere indlæg, begyndte også at smøre under øjnene om aftenen. Efter et par måneder kunne jeg tydeligt se forskel på øjenomgivelserne generelt og poser/hævelser er næsten væk. Hurra 🙂 En anden ting som er lidt udenfor emnet. Har du hørt om/erfaring med behandling med infrarød lys til hudopstramning? Jeg havde ikke hørt om det før, men fik behandling for en måneds tid siden, og det er virkelig effektivt – så det kan virkelig også anbefales. Ingen smerte under eller heling af huden efter. God weekend 🙂

  25/10/2019
 • Louise I

  Spændende!
  Frederikke, hvad hedder din lægeordinerede A vitamin?

  25/10/2019
 • Gry Astrid Larsen

  Hej Anette,
  Ift. A-vitamin i øjencremer, vil du så mene, at Verso’s er mere koncentreret end f.eks. Beauté Parcifique’s?
  Jeg har netop færdiggjort sidstnævnte øjencreme med A-Vitamin, og vil egentlig gerne have noget lidt stærkere.

  Jeg har ikke poser eller mørke rande, men vil gerne styrke den tynde hud i området.

  Environ, er måske en mulighed heril?

  Mvh.
  Gry

  25/10/2019
 • Tine W

  Området omkring øjnene er ifølge traditionel kinesisk medicin området for maven. Så man kan også med fordel kikke på ens kost.

  25/10/2019
 • Lisbeth

  Spændende læsning, hvor finder jeg smørbar a vitamin??

  25/10/2019
 • Pernille S

  Kære Anette jeg vil straks viderebringe denne viden til en god veninde, der er hårdt udfordret af poser under øjnene. Håber det kan være hende til hjælp! Tak for et informativt indlæg. Kh Pernille S

  25/10/2019
 • Lotte Munk

  Hvad gør man ved små knopper under øjnene. Tror måske det er milier. Har prøver med mild peeling beregnet til øjenområdet, men det virker ikke.

  Mvh. Lotte

  25/10/2019
 • lotus

  Kære Anette,
  Jeg har længe søgt en mineralsk solcreme mellem spf 30 og spf 50, som ikke er “greasy” og hvid på min allerede lidt olieret hud. Har prøvet alt fra Madara, Avene og Skinceuticals, men ingen synes at være helt optimale. Jeg går efter en som ikke gør min allerede blege hud, mere bleg, og som kan bruges helt alene, uden at supplere med makeup. Mon du kender en solcreme som passer til mine krav? Jeg er desuden også villig til at prøve nogle kemikalske, hvis blot de ikke efterlader huden glinsende og fedtet.
  Tak på forhånd! <3

  25/10/2019
 • Frederikke

  Jeg vil vove at smøre mit lægeordinerede A-vit salve under øjnene. Ser altid mere træls ud dagen efter anvendelse, men har opnået gode resultater på alt fra pigmenteringsforstyrrelser til hormonudfordret hud. Kombinerer behandlingen med et tæt forhold til BHA i nattens mulm og mørke foruden massive mængder hyaluronsyre, SPF og god smørelse. Vinter er oprydningstid for mig efter “civil ulydighed” i sommersolen. Spændt på om mine lidt kreppede omgivelser under øjnene vil kunne rettes lidt ud hen ad vejen 🙂 Tak for tips og god weekend.

  25/10/2019
 • Charlotte

  Jeg har både sæsonbetonet allergi og helårsallergi overfor fx æbler, nødder mv. og tager en del medicin for det i perioder. Jeg har derfor også kæmpet lidt med poser under øjnene. Pt bruger jeg tre forskellige øjenprodukter som virkelig hjælper. Først The ordinarys caffeine solution (opstrammer let) , derefter NIOD’s fractionated eye serum (fugter og plejer) og til sidste Ole Henriksens banana bright eye creme (plejer og camouflerer let). Det har klart afhjulpet poserne, så de ikke længere er så synlige.

  25/10/2019