Pradas pointe om blomsterne. Og bierne

PradaTern

Jeg var i Milano lige før sommerferien til lancering af Pradas nye duftpar, som vi dækkede i Børsen. En bogstavelig blandet fornøjelse faktisk. På den gode måde dog, og af flere grunde. For det første er Miuccia Prada dybt involveret – damen, som er forvænt med, at vi lytter til hendes tanker om tendenser i grad, så selv konkurrenter flittigt citerer hende. I Milano viste hun, hvordan det lige nu gælder om at tage livet på nakken. Om at ku’ tage livet med sig frem for at samle til huse. Hun vil gerne have os til at dele mere, være åbne, flytte os/rejse og tilslutte os forskellige kulturer. En opfordring hun oversætter ved at bringe trekking og rejselyst ud på gaden – og her er vi altså fremme ved foråret 2017 – med regnfrakkeshorts, praktiske vindjakker og glansfulde gummisandaler. Og massevis af rygsække. Ikke små, chikke til-pynt-rygsække, men slagsen, der kan proppes med livsvigtigt gear som vandrestøvler, vandflasker, lommelygter – og for kvinders vedkommende stiletter i snor.

At hun gør noget ved folk, er der ingen tvivl. ’Prada is our religion’, jokede min bordherre for nylig – endda en, du kender godt. Og så grinte vi. Velvidende, at han talte mere sandt end godt var.

Nå. Til duftene, som er dialog-dufte (husk det udtryk) gennemsyret af såkaldt fluiditet – ordet, de smarte flokkes om for tiden, og som kort sagt betyder, at ingen skal gå så meget op i, om noget er hun- eller hankøn. Du skal bare følge sin næse. Det spøjse er, at de to dufte – jo længere tid, du har dem på – nærmer sig hinanden i duft. For Prada er ordet unisex håbløst gammeldags. Det interessante er, at der tale om en maskulin duft, som kan bæres af kvinder og omvendt. For alle har begge sider i sig.

Og hvad angår blomster, så har kvinder her ingen patent: ‘Der findes jo ikke blomster for mænd og blomster for kvinder’, som fru Prada siger. Og hun har ret i, at det for længst er bevist, at vores køn intet har at gøre med, hvad vi bryder os om at dufte til.

Jeg er spændt på, hvad du synes. For siger jeg ikke mere. Begge dufte er netop lanceret i Danmark.

SNUP TIPPET: Det er i øvrigt den store duft-uge, hvor der lige om lidt kommer endnu mere spændende. Og så er det lige om lidt, at AUGUST-vinderne udtrækkes. Dem, der løber af sted med 1000-kroners goodiebagen fra listen her.

 

29/08/2016
Lægens chokerende anbefaling
30/08/2016
Kun til dig, der vil spare penge

Kommentarer

 • Karoline L

  En sen kommentar – men ikke mindre relevant.
  Jeg fik den, parfumen altså, i gave forleden. Og jeg er glad for den. Den dufter lidt voksent – men det er måske også på tide?

  //K

  02/09/2016
 • @ Helene – Måske husker du den originale Fahrenheit, som kvinder elskede. Jeg er også vild med duften af både jord, læder, tobak og cognac.

  @ Pernille Sparsø – Det ser vi på din fine IG.

  @ Helle Rick – Jeg har også flere dufte, der ikke er knyttet til et bestemt køn. Escentric 01 bliver jeg aldrig træt af, måske gør mine omgivelser.

  Stor hilsen Anette

  01/09/2016
 • Helle Rick

  Jeg har duftet til enkelte unisex dufte og synes faktisk de er ok. Glæder mig til at dufte denne 🙂
  Kast arbejdet over i hjørnet og tag vandrestøvlerne på. Ludt under vingerne og tankerne der bare flyder lige så stille. Dufte til naturen og bare være til stedet….ahhh, det kunne jeg godt trænge til lige pt. hvor arbejdet fylder rigtig meget. God aften

  31/08/2016
 • Pernille Sparsø

  ELSKER alt der har med blomster at gøre! By the way- flotte billeder.

  30/08/2016
 • HeLene

  Den må jeg gå og snuse til. Vi deler en del dufte, hjemme hos os, så man er vel med på trenden med at følge sin næse (trendy mig, hva?).

  Faktisk har jeg haft et par herredufte allerede siden firserne, fordi jeg syntes dameduftene den gang ofte var for blomstrede (med nogle undtagelser-jeg KAN også lide blomster) og jeg kan lide jord, tobak, sadeltræ og røgelse etc, som der tit er i mandedufte.

  Spændende at høre mere om hvad du kunne og ikke kunne lide. Og at de bygger duftene op så de udvikles fra forskellige dufte til at dufte mere ens, om jeg fattet det ret? Det må jeg opleve. Med næsen! Asap!

  30/08/2016
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Kiss – Jeg skal komme efter dig med flere billeder af de der farvede gummisandaler.

  @ Charlotte K – Vi skal have gjort noget ved din duft-horisont ;o)

  Stor hilsen Anette

  30/08/2016
 • CharlotteK

  “Og hun har ret i, at det for længst er bevist, at vores køn intet har at gøre med, hvad vi bryder os om at dufte til.”
  Ja, det er nok rigtigt. Men jeg ville nu ikke synes, at det var specielt mandigt, hvis min mand brugte en parfume der dufter af f.eks. roser. Eller en anden form for duft man forbinder med noget feminint;-)

  30/08/2016
 • Kiss jacob

  Den duft (de) må da prøves… Flotte billeder Anette. Fluiditet og farvede gummisandaler skal huskes til 2017

  30/08/2016
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Phili – De er netop lanceret. Så begge dufte er derude på hylderne.

  Stor hilsen Anette

  30/08/2016
 • Phili

  Spændende! Hvornår bliver duften lanceret i Dk.?

  30/08/2016

Kom med kvit & frit på Beautyspace-holdet

Uafhængig skønhedsformidling for dig, der vil have dokumenteret viden om hud, hvad-virker-guides og hvordan fejlkøb undgås. Kun ord der gør dig klogere - og nå ja, besked som den første, når månedens Book’n’Beautyboks udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.