Luksus er noget, der kan repareres

Som en kastanje i lommen er det svært at slippe det lille cylinderformede etui i min jakke. Hænderne bliver ved med at søge ned for at fingere med det. Den lakerede overflade, det børstede messing, den indgraverede bund. Følelsen af det magnetiske klik, når cylinderen åbnes.

Hvad jeg taler om? En læbestift, selvfølgelig. En, der ligger og feder sig under overskriften “Muligvis verdens pæneste læbestift” i dagens Børsen Pleasure. Den ER virkelig fin, både at se på og have på læberne. Den er samtidig helt utrolig dyr. Og så er det første gang, at det 183-årige familiedynasti Hermès laver makeup.

Heldigvis er der også et refillsystem, som siger noget om, hvad luksus i virkeligheden er. Det er nemlig noget, der kan repareres. Noget, der kan genopfyldes. Noget, du også kan holde ud at se på om 20 år. Om Hermès har andre bagtanker? Stensikkert. I hvert fald lyser det i øjnene på min 18-årige datter, da hun ser læbestiften. Så måske er det også den 183-åriges mulighed for at fange opmærksomheden fra en yngre dame. Eller mand. I hvert fald siger Hermès selv, at de vil være tilgængelige for alle. Eksempelvis via duft eller farve på læberne. Meeen. For mange vil det altså kræve en opsparing eller omprioritering at give 1000 kroner for en læbestift (refillen koster en femtedel).

Og så et hop til noget andet, og alligevel ikke.

Skuespiller og forfatter Mille Dinesen rækker nemlig også ud til en ny målgruppe med kropsserien Balance by Mille Dinesen, som hun har udviklet sammen med Ecookings skaber, Tina Søgaard. Men ak altså … mangler verden virkelig endnu en hudplejeserie? Se med på IGTV i morgen på @beautyspace, hvor Mille Dinesen svarer på netop det spørgsmål (lige nu arbejder vi på noget lydteknisk bøvl).

Jeg vil sige to ting: Det er sympatisk at være så inkluderende prismæssigt, som Dinesen er. For det er solide, gennemtænkte kropsprodukter. Jeg kan især godt lide Vaseline-erstatningen ’Repairing Balm’, som er et velfungerende miks af sheasmør, sesamfrøolie, antiinflammatorisk ricinusolie – og jo rig på smidiggørende E-vitamin. God som cremet læbegloss i øvrigt.

Til gengæld gjorde det mig betænkelig, at al emballage er i tungtvejende glas (nogle gange famler jeg mig frem på badeværelset om morgenen, og glas er ikke en ven her). ”Synes du, det er tungt?” spurgte jeg min mor, som svarede: ”Jeg kan ikke lide, når mine madvarer er i plast. Det føles godt, når det er i glas, og sådan vil jeg også gerne have mine hudprodukter”. Point taken.

At Mille Dinesen kommer med kropspleje skal ses som en forlængelse af det sundhedsunivers, hun bevæger sig i: Først opstod interessen (fordi hun havde en krop, der kollapsede), så eksperimenterne, så bogen, så mosekonebryggen, som hun selv drikker hver morgen, og som er spiren til serien. “Spiren, som har mig mod tørt hår og tør hud”, siger hun, der dagligt indtager den fiskede sjus bestående af et skvæt æblejuice, 1 knivspids okinawapulver, 1 tsk. chlorellapulver og en spiseskefuld hørfrøolie og ditto fiskeolie.

@beautyspace på INSTAGRAM

Redigeret af journalist Anneline Højrup, fotografi af Jens Peter Engedal

18/02/2020
Hvad skal på hvornår?
Hudplejepyramiden. Nu med produkter
24/02/2020
Frakken, der gør alt andet muligt
Sig efter mig: JA TAK til ceramider

Kommentarer

 • Sanne

  De læbestifter, suk! Ville godt eje een, bare een, tak! <3

  Hvilken kendis har snart ikke lavet en hudplejeserie? Tænkte jeg, da jeg så reklamen for fru Dinesens serie i Matas bladet. Jeg har det ligesom dig med glas på badeværelset, men også ligesom din mor – det føles meget luksusbetonet når det er i glas, og grønt er altid smukt. Men hvad kan denne serie, som de andre ikke kan?

  PS:Er bagud med din blog, prøver at indhente i dag. Rigtig go' dag, smukke. 🙂

  27/02/2020
 • Trine

  Hej Anette
  Jeg har nu igennem snart 3 år haft en masse prikker/udslæt/rødme i ansigtet der mest af alt ligner uren hud/acne. Jeg har været hos egen læge samt hudlæge, men uden nogle løsninger. Jeg fik afvide at det nok bare var min hudtype, eller det måske skyldes amning. Jeg fik foreslået en creme fra apoteket der hedder carbamid creme 2%, men den har ingen virkning haft. Kan du evt. anbefale nogle gode produkter der kunne hjælpe min hud ud fra min beskrivelse?

  27/02/2020
 • Pernille S

  En drøm – som nok forbliver en drøm… sko, bælte, tørklæde fra Hermes! Medmindre, en lottogevinst falder ned i min turban! Så er læbestiften nok mere realisabel. Tror nu jeg hellere ville satse på Mille Dinesens hudprodukter – især fordi Ecooking er indover. En start kunne være den grønne helsebringende shot 🙂

  26/02/2020
 • Signe Søndergaard

  Kære Anette eller andre

  Har I anbefalinger til en klinik med kosmetisk PICO laser i København eller evt Århus?

  23/02/2020
 • Lotte

  Tak for opklaringen Anette … det er noget af en startomkostning 🙂

  22/02/2020
 • lotus

  Hej Anette og andre derude, lidt of topic, men kan i anbefalde en klinik som udfører dermarolling behandlinger, særligt imod hyperpigmentering?

  21/02/2020
 • Maja

  Kære Anette

  Jeg har hørt meget godt om Beauté Pacifiques ‘Serum Paradoxe’ og kunne godt tænke mig at prøve den. Jeg har nu set, at Beauté Pacifique også har lavet den i en større udgave, som skulle være til kroppen. Men når jeg kigger på indholdsoversigten på de to produkter, er de ens. Kan man så lige så godt købe den store version (som koster det samme) og putte i ansigtet? Tak for evig inspiration og gode råd, der har fået min hud på ret køl efter en længere periode med problemer!

  21/02/2020
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Dorthe, åhhhh det gør helt ondt på mig, at du skriver, at du stadig er rød efter en CO2 laser. Er der noget, der er gået galt? Har du talt med behandlingsstedet? Jeg er en kylling i den sammenhæng, så min behandling var den noget blidere Pico, og der er ikke rigtig sket mere siden det jeg skrev på bloggen. Hvor er du blevet behandlet?

  @ Christina Kragh, jeg kigger fluks.

  @ Sanne, desværre kun i Hermès-butikken fra 5. marts.

  @ Lotte, refillen koster omkring 200 kroner, men selve læbestiften koster 1000 kr. i snit (der er et par varianter).

  Stor hilsen Anette

  21/02/2020
 • Lotte

  Jeg synes de sagde den kostede omk 500,- da jeg var inde og spørge efter den i Hermes butikken. Så jeg undrer mig Iver du skriver 1.000kr

  21/02/2020
 • sanne

  og hvor køber man så denne kysseluksus?
  I Jylland er der ingen , der kender til den…..
  sanne

  21/02/2020
 • Christina Kragh

  1000 kr for en læbestift Tak skæbne hahaha den må jeg eje
  Ps. Jeg har lagt et spørgsmål under A vitamin indlægget

  20/02/2020
 • Dorthe Andersen

  Hej Anette . Hvordan går det med din hals?
  Jeg er stadig rød i ansigtet efter CO2 laser.
  Fik den 9 jan.

  20/02/2020

Kom med kvit & frit på Beautyspace-holdet

Uafhængig skønhedsformidling for dig, der vil have dokumenteret viden om hud, hvad-virker-guides og hvordan fejlkøb undgås. Kun ord der gør dig klogere - og nå ja, besked som den første, når månedens Book’n’Beautyboks udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.