Quick fix til øjnene

Det er indlysende nok en god idé – også omkring øjnene – at bruge de dokumenterede indholdsstoffer, der kan påvirke kollagenniveauet (for eksempel A-vitamin og peptider), farveudjævne (som C-vitamin og frugtsyrer) og beskytte den netop tyndere hud med især antioxidanter og solfaktor. Det er der skrevet mere om på beautyspace.dk

Men der er også et andet fif. Et som, uden at være makeup, virker.  Nemlig små kølende eye patches, hvor det selvsagt er afgørende at se efter fugttiltrækkende indhold som hyaluronsyre og glycerin. At forhåndsvædede fugt-mættede plastre til huden omkring (og især under) øjnene overhovedet virker, skyldes den mini-dampbarriere-effekt, der opstår og som hjælper med at holde på hudens fugt. Ganske vist midlertidigt. Der findes flere gode, men for nogle er problemet, at de indeholder for meget produkt på måden, hvor det dels bliver for snasket og dels svært at komme noget ovenpå, eksempelvis makeup. Sådan er det ikke med dem fra MonDay Bliss, hvor doseringen er perfekt og indholdet snusfornuftigt. Du får nemlig huden i både fugtmættende hyaluronsyre og glycerin, forseglende kollagen, lindring fra provitamin B5 og solide antioxidanter. Jeg har købt min portion her. Jeg er også mægtig glad for Peter Thomas Roth opskrift på eye patches.

ET LAVPRAKTISK RÅD: Jeg opbevarer mine på køl, til når jeg skal noget særligt. Arbejdsmæssigt som privat. Den ekstra fugtmætte hud sammen med den kølende virkning er pengene værd som et quick fix, men jeg bruger dem ikke dagligt.

HVAD DER OGSÅ ER RART: Hvis du vågner med hævede øjenomgivelser, så hjælper det dels at være oppegående (for når vi ligger ned søger væsken mod de områder, hvor der er plads til at boltre sig, og det er der typisk omkring øjnene), dels at komme noget køligt på. Især er kombinationen af først køleskabskolde teskeer holdt mod huden – efterfulgt af køligt og revet agurk lagt i gazelommer intet mindre end vidunderligt. Konstante hævelser kræver naturligvis læge.

BEDRE HUD MED ÅRENE i ord og på tube (gælder også omkring øjnene) finder du her.

NB: Jeg er på langfart frem til 1. september, og derfor er der ikke repons fra mig i kommentarfeltet. Jeg krydser fingre for, at det alligevel vil gløde.

@beautyspace på INSTAGRAM

FOTO ANNE KRING

17/08/2023
Den bedste øjencreme er ingen
Forlang meget mere end det, en øjencreme typisk giver
25/08/2023
De cremer, makeupartister ikke vil løbe tør for
Få de her-og-nu løsninger, makeupartisterne bruger

Kommentarer

 • Gunver

  Er KOLLAGEN TRÅD BEHANDLING noget du har erfaring med?

  26/08/2023
 • Mette Pedersen

  Hejsa tak for dine evigt gode skriv.

  Spørgsmål du måske kan hjælpe med – selvom det ikke passer helt ind i emnet:)

  Jeg har længe (lært herinde :)) brugt Bioeffect EGF nat serum (den originale) om aftenen under din A-vit. Bruger du stadig EGF aften? Og hvis, bruger du den sammen med resveratrol – eller i stedet? Og har du evt et bllligere alternativ du kan anbefale til Bioeffects EGF serum (der stadig virker ok)?

  Ligeledes bruger jeg Bioeffect EGF Essence om morgenen – har du evt en anden lidt mere budget venlig Essence du kan anbefale?

  Min hud er tynd fin uden store porer og bumser – med tendens til at være tør . og syns blanding af EGF, Hyaluron serum og A-vit har gjort en forskel. Men er meget åben for andre anbefalinger:) (Er 49)

  Det blev langt – håber det går 🙂

  Igen tak:)

  16/08/202

  20/08/2023

Bliv en

Beautyspace-insider

 

Få evidensbaseret lige-ud-af-landevejen skønhedssnak. Hvad virker, hvad gør ikke.

Det koster intet at abonnere på BEAUTSPACE, hvor du hver uge får tre til fire aktuelle artikler, adgang til mine bøger og foredrag med rabat og nåja, du er den første, der får besked, når månedens BEAUTYSPACE BOKS udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.