fbpx

Rækkefølgen, du ikke skipper

Undskyld.

Jeg kom fra den enkle aftenrutine:

 • Først renser jeg hud med pHformulas EXFO Cleanse, som er en cremet, ikke-skummende og let peelende rens, der er nem at skylle af med vand – og som med hjælp fra mælkesyre og urea baner vejen for det, du bagefter kommer på. Den tager også øjenmakeup, og jeg har aldrig hørt om nogen, der har haft dårlige erfaringer. På tværs af hudtyper endda (selv dem med rosacea). Dog er den ikke billig, ligesom den udelukkende kan købes på klinikker, hvilket gør det en smule bøvlet.
 • Så bruger jeg skiftevis dermalogicas Biolumin-C, som for det første indeholder en god portion stabilt C-vitamin, der i hudpleje er kendt som en game changer, der beskytter, lysner og også indgår i produktionen af hudens vigtigste byggesten: kollagen. For det andet er der smart nok tilsat en smule polerende mælkesyre, som virker let peelende, og dermed baner vej for endnu mere glød, mens pigmentpletter vil blegne. Få hele historien her, for der er også fugtmætning i. Jeg topper med A-vitamin fra Verso, Environ eller Beauté Pacifique.

og

 • Skiftevis Bioeffect hver anden aften, og nej, det behøver ikke at være kuren, som koster vanvittig meget. EGF-serumdråberne øger mængden af kollagen og giver samtidig hudoverfladen en nypudset, fugtmæt finish. Læs her, hvordan du går til EGF som en pro. Det er meget meget få, der ikke tolererer Bioeffects enkle tilgang.

Tag endelig de ekstra hensyn, som din hud kan kræve afhængig af, om du er til den tørre eller den fedtede side. Og om du er sart eller ikke. Når overskriften så flot siger “rækkefølgen, du ikke vil skippe”, så er det fordi netop rens, syre/fugt og A-vitamin overordnet vil gøre de fleste ualmindelig godt.

PÅ BUDGET: En god budget-løsning er at finde rejsestørrelsen af EXFO Cleanse, som er drøj. Nogle klinikker har den. Derefter vil jeg vælge BHA 2% fra The Ordinary og toppe med A-vitamin fra samme brand. Gå langsomt frem, tjek din hud og giv den evt. pauser i ny og næ bare med et fugtserum afstemt efter din hud. OG VIGTIGT: Lige om lidt, når solen tager fat i os, så vil jeg holde pause med alt, hvad der rimer på AHA og BHA (med mindre, der er synlige porer og akne inde i billedet). For her bliver der brug for al den beskyttelse, som det er muligt at få. Inkl. den fra de døde hudceller – afhængig af, naturligvis, hvor godt du er SPF-beskyttet. Om sommeren nøjes jeg med A-vitamin og EGF, og det er på tide, vi snart kigger på den optimale kombination af de to.

@beautyspace på Instagram, hvor du kan vinde den nye Zarko-duft, som endnu ikke er i butikkerne.

VIL DU HAVE MERE?

FOTO JENS PETER ENGEDAL

10/04/2019
Når indpakning smadrer indhold
Som det skete for Michelle Obama i går
12/04/2019
Nøglen til fremtidens hudpleje
Det handler om især én ting, og jeg vil gerne vide, om du er...

Kommentarer

 • @ Lisa, det er der ikke noget i vejen for.

  @ Susanne G, nej, det er ikke ‘forkert’. Og du kan sagtens bruge dermalogicas serum i dagtimerne forudsat, at du undgår direkte sollys.Tak for dine pæne ord.

  Stor hilsen Anette

  24/04/2019
 • Susanne Grandahl

  Anette jeg har følgende spørgsmål:
  1. lige nu bruger jeg EGF serum aften med BP Super Booster 3 over. Er det “forkert”? Du slutter nemlig af med at skrive: “Om sommeren nøjes jeg med A-vitamin og EGF, og det er på tide, vi snart kigger på den optimale kombination af de to”. Den optimale kombi er jeg meget nysgerrig på.
  2. Jeg vil købe Dermalogica Bio Lumin-C. Kan jeg bruge det morgen under BP Super Booster 3 (nu hvor jeg bruger EGF aften)?

  Jeg bruger altid SPF. Lige pt. Madará faktor 30. Den er fantastisk. Tak for det tip. Bedste solcreme jeg har brugt. Masser af fugt og fungerer fint under make up.

  TAK for en verdensklasse blog.

  23/04/2019
 • lisa

  Troede ikke det var hensigtsmæssigt at bruge c-vitamin og a-vitamin på samme tid?

  17/04/2019
 • Anette Kristine Poulsen

  Undskyld, der bliver lidt lang ventetid her. Jeg er tilbage med svar tirsdag morgen efter påske. De varmeste hilsner fra Anette

  16/04/2019
 • Elisabet

  Hej Anette
  Jeg bruger Beaute-pacifique Clinical Super3 Booster A-vitamin nat, skal det forståes sådan at jeg kan komme Bioeffect nat serum under?
  Ja, undskyld men jeg cykler lidt rundt i det, og er bange for at gøre noget forkert.

  13/04/2019
 • Matilde

  @C and the City og Tine Olsen

  The Ordinary har en 2% BHA serum, det kan være den ikke føres i Magasin, men den kan købes på nettet.
  AHA 30% + BHA 2% er absolut ikke til hverdagsbrug og skal vaskes af.

  12/04/2019
 • TINE OLSEN

  @C AND THE CITY:
  The Ordinary har produktet “AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution”. Mon ikke det er dén Anette mener …?

  12/04/2019
 • Jeg bruger om aften EXFO cleanse fra boxen og efter THE ORDINARY
  100% Plant Derived Squalane som virkelig har gjort underværker for min hud. og til sidst en cream fra Thalgo

  Det er min aften rutine – overvejer meget at prøve Beaute Pacifique A vitamin – cream

  12/04/2019
 • Matilde

  Hej Anette,

  Er der en bestemt årsag til du ikke bruger Biolumin-C om morgenen?

  Jeg ved at olie og EGF er et dårligt match, men jeg elsker en god olierens om aftenen, kan jeg komme omkring det ved at rense med en rensemælk eller gel bagefter også toppe med EGF?

  Mvh Matilde

  12/04/2019
 • Christina Kragh

  Hvordan vil du kombinere efg serum og A vitamin
  Kam feks en aften køre A vitamin vente 15-20 min så toppe med efg? Og næste aften køre c vitamin toppet med A vitamin?
  Jeg bruger også dermalotica c vitamin serum om dagen

  12/04/2019
 • The Ordinary har da ikke BHA 2%, har de? Er det ikke Paulas Choice, du tænker på ?

  Magasin kender ikke noget til den version hos The Ordinary…?

  11/04/2019
 • Randi

  Hej Anette,
  Lige en kommentar omkring EXFO cleanse. Jeg kan faktisk ikke tåle den – jeg får perioral dermatitis, når jeg bruger den 🙁

  11/04/2019
 • Susanne Lang Pedersen

  Kan se, at du både anbefaler Dermalogica Biolumin C og Madaras serum. Hvilke af de to serums er bedst?

  11/04/2019
 • Gerd Hjorth-Moritzsen

  Ærgerligt at jeg ikke er på Instagram, så jeg kan være med i ” slaget” om den nye duft fra Zarko P.
  Er jeg mon den eneste, der ikke kan deltage ?
  VENLIG HILSEN
  Gerd Hjorth-Moritzsen.

  11/04/2019
 • Tine Olsen

  Jeg bruger normalt det omtalte C-serum om morgenen (før dagcreme/SPF) og Nianciamid 10% om aftenen (før A-vitamin creme), men vil da bytte rundt på rutinen her over forår/sommer. Har store porer i T-zonen og begge virker godt her. Det burde vel håndtere “problematikken” med lysfølsomhed.

  11/04/2019
 • Majbritt

  Glemte lige – den lækre EGF -Day serum! Er den lige så effektiv som den til aften?:)

  11/04/2019
 • Majbritt

  Jeg troede at C-vitamin fortrinsvis var til dag..?!
  Og så fik jeg min første IPL behandling omkring næsefløjen, i dag hos Stines hudpleje i Herning- sødeste og dygtigste sygeplejerske.. følte mig lidt brændt af dog, men det fineste resultat for 500kr!!! Just saying ..

  11/04/2019
 • @Julie – jeg bruger selv blush hver dag. Jeg vil klart anbefale dig at gå til en professionel (Magasin, Matas eller kosmetolog) og få anbefalet en farve og ikke mindst hvor du skal ligge den på kinden. Jeg ved, at koral er god til de fleste, men det gør en verden til forskel, når en prof. viser dig farve og hvor den skal applikeres. Bh. Birgitte

  11/04/2019
 • @ Julie Gerbek, det er det faktisk ikke. Jeg glemmer blush. Og når jeg så husker den, så gør den så fin forskel (skal lægges lige dér på æblekinden, der kommer frem, når du smiler). Jeg er ret glad for Shiseidos Cheek Powder, Alpen Glow 05. Men som med det meste makeup, så få tjekket at farven passer til dig. Kom ud i prøverummet derude.

  @ Pernille, hvis det er en hudsygdom/irritation, så skal du have det kigget på. Tør og tørstig hud omkring øjnene har som regel glæde af mere fugt og forsegling. Ofte kan det klares med at smøre et ekstra lag på af ens serum eller dagcreme netop dér.

  @ Louise, du kan godt – mange har glæde af det her serum – men det kræver (fra maj af) EKSTRA god beskyttelse. Mængden af AHA er mindre nemlig. I forhold til tørhuden, så vil jeg forsegle fugten med godt fedtstof fra fx. squalane.

  @ Pernille, det mener jeg også, at det er…med alle 3. Med mindre, huden kan absorbere det. Og reagerer godt på det. Man kan jo have brug for ex. BHA på næsen og dér, hvor ens porer kan drille.

  Stor hilsen Anette

  11/04/2019
 • Pernille

  Jeg er lidt forvirret, for på et tidspunkt skrev du til mig, at det var lidt af et overkill både at deponere BHA, biolumin serum og a-vitamin i huden?

  11/04/2019
 • Louise Granhof Juhl

  Hej Anette.
  Skønt med en konkretrækkefølge og anbefaling. Jeg cykler rundt mellem de vidunderlig produkter i dine beautyspacebokse og drømmer om at finde den helt rigtige kombination.
  Jeg skal således lige forstå det rigtigt… Kan jeg med moden hud (43) og tendens til tør hud bruge denne serum nu og i årstiden, der kommer?
  Eller er der i denne serum AHA/BHA som du anbefaler at holde sig fra i den kommende tid?
  Mange hilsner Louise

  11/04/2019
 • Pernille

  Hej. Hvis man som jeg døjer lidt med sarte øjenomgivelser, dvs. rødme og tør/irriteret hud især yderst på øjenlågene, hvordan plejer jeg så bedst? Må øjencremen komme helt tæt på og på lågene?
  På forhånd tak for svar 🙂

  11/04/2019
 • Julie Gerbek

  Gider du måske kort anbefale en blush til en hud i ca. mellemtone – let gullig undertone? It’s a jungle, og man prøver snart den ene, snart den anden … Er blushes blandt dine egne prioriteter hvad “hverdagsmake-up” angår?

  11/04/2019