Sådan undgår du en dårlig behandler

”Hvordan finder jeg den bedste behandler? ” er et spørgsmål, der dagligt popper op i enten min indbakke eller som en kommentar herinde på bloggen. Vi er ikke så meget ude i ansigtsmassage og klassiske ansigtsbehandlinger, men mere de behandlinger der går et stik dybere. Hvor man typisk har noget på spil. Både i forhold til hud og økonomi. Og hvor man frem for alt går efter en synlig virkning.

Det kan være alt fra IPL til fillers, ultralyd, øjenlågsløft etc.

I forhold til at have noget på spil, er det også under den her slags behandlinger, at noget kan gå ravruskende galt (det kan du læse om hos Lise Grosmann i dag). Ikke jo at nogen i udgangspunktet har en intention om, at det ikke skal gå godt, for det kan ingen som bekendt drive forretning på.

Selv har jeg prøvet en professionel udført dermaroller-behandling, som endte med at fremprovokere mine ellers slumrende pigmentpletter på den ene kind. Det var ikke behandlerens skyld, men det er et godt eksempel på en behandling, hvor det er vigtigt at vide forinden, at det kan gå begge veje. Lige præcis dermaroller kan forbedre og forværre pigmentforandringer.

Jeg har også kollegaer, der er blevet forbrændt af IPL. Venner, der ikke kunne indtage noget flydende efter at have fået fillers i læberne … du kender sikkert selv eksempler.

Så.

Udover at lytte til andres GODE erfaringer, så er det her en research-tjekliste, der kan bidrage til større tryghed forud for mere drastiske behandlinger:

 • Tjek først og fremmest op på dokumentationen på en behandling. Spørg ind til de uvildige videnskabelige artikler, der er skrevet på området.
 • Gør, hvad vi alle næsten altid gør: Råber ud blandt venner og bredere netværk om nogen har gode/dårlige erfaringer med den behandling, man selv overvejer.
 • Tjek – på et generelt niveau – andres tilfredshed på realself.com (her vil du eksempelvis kunne se, at brugertilfredsheden er større ved Botox end Ultherapy).
 • Efterlys foto-eksempler af tilsvarende behandlinger, den pågældende behandler har udført.
 • Spørg ind til, hvad det værste er, der kan ske – og få en klar actionplan for, hvis det sker. På et tidspunkt brugte jeg min tidligere chef på Børsen som forsøgsansigt til en Pico-laserbehandling på Mølholm. Det var fredag – og hun kunne sagtens tage hjem umiddelbart efter – men vi havde et akutnummer direkte til den ansvarlige hudlæge.
 • Hvis der er tale om en behandling, hvor slutresultatet er en chance, man må tage – fordi den virker på nogle og ikke på andre – så foreslå en økonomisk kompensation. Eller om halvdelen kan betales nu og resten, når virkningen indtræffer. Den er nok svær, men jo ikke urimelig. Der er behandlinger, som koster op mod 30.000 kr., og hvor man ikke er garanteret effekt.
 • På Instagram under IGTV filmene på @beautyspace anbefaler dermatologisk sygeplejerske Else Marie Lissau, at man sikrer sig at den pågældende behandler har erfaring. Ikke at det jo i sig er en garanti, men du ved … som med blodprøver. Det kan være rart med en sikker hånd.
 • Lissau råder også til, at man finder en behandler, hvor man deler samme æstetiske grundholdning omkring det, man ønsker at opnå med behandlingen.
 • Det er indlysende nok værd at sikre sig, at behandleren netop kan tage sig af eventuelle bivirkninger. Her kan man tjekke om klinikken/behandleren er registreret i Styrelsen for patientsikkerhed.

SE MED HOS min kære kollega Lise Grosmann. Hun fortæller som nævnt om, hvor galt det kan gå.

DEL ENDELIG hvis du har erfaringer.

@beautyspace på INSTAGRAM, hvor jeg i dag fortæller om et nyt live tiltag.

07/09/2021
Pigmentpletter kan fjernes med en tablet #2
Spørgsmålet er, hvornår det er en god idé
15/09/2021
VIND Seriøst bedre hår og en tur i forkælelses-stolen
Hovedgevinst er for dig med gråt hår, men der er trøstepræmier

Kommentarer

 • Kis

  Kære Anette – Tak for en god meget konkret tjekliste – giver bare så god mening.
  Jeg har et meget skæmmende rynket parti omkring min mund og ned mod hagen. Jeg deler din holdning til de invasive behandlinger og er meget lidt risikovillig. Nu tilbyder exuviance en retinolpeeling – det er forholdsvis nyt.
  Har du Anette eller en af jeg andre på bloggen erfaringer med den?
  Bedste weekendhilsner fra Kis

  18/09/2021
 • Sarah

  Kære Anette,
  Jeg er en kæmpe hud-nørd og gør hvad jeg kan (med produkter) for at holde min hud sund. Under graviditet vil jeg derfor selvfølgelig gerne gøre hvad jeg kan for at bibeholde en sund og flot hud. Jeg har researchet lidt og fundet dit indlæg fra 2020 ang. graviditet og ingredienser. Her nævner du A-vitamin og salicylsyre som man skal være forsigtig med. Er det stadig din holdning? For jeg synes at have læst at din A-vitamin kan bruges som gravid? da pigmentforandringer kan være en djævel under graviditet, vil jeg gerne prøve at mindske,forebygge og undgå dette – må c vitamin bruges som gravid?
  Pft hilsen hud-nørden

  13/09/2021
 • Lone Lærkegaard

  Hejsa
  Jeg er 55 år og er god til at passe min hun og bruger tid på daglig rutiner . Jeg er udfordret på de små røde kar omkring næsen , som er begyndt at bevæge sig mod kinderne .
  Nogen gode forslag til produkter der kan afhjælpe processen lidt .
  Tak for dine altid gode svar
  Lone

  13/09/2021
 • Line

  Tak er helt enig i, at det virker usikkert med farvepigment fordelt i huden. Jeg er samtidig bekymret for kombinationen af mikroperforeringer og farve i forhold til infektionsrsici.

  Venlig hilsen

  Line

  12/09/2021
 • Pernille S

  En “skønhedens trustpilot” er velkommen!

  11/09/2021
 • Line

  Kære Anette

  Jeg har forsøgt at undersøge lidt om bb glow behandling. Det ser umiddelbart interessant ud og lyder spændende. Jeg er dog lidt bekymret for, om det virkelig er en behandling for alle. Uanset hudtilstand. Der laves vel fortsat små mikroskopiske perforeringer i huden, og en sådan behandling må da også komme med bivirkninger eller mulige komplikationer?
  Har du erfaring med sådanne behandlinger?
  Og i så fald ved du så, hvornår man fraråder behandling?

  Tak for altid inspirerende, gennemsigtig og gennemarbejdet læsning.

  Venlig hilsen

  Line

  11/09/2021
 • Kirsten

  Kære Anette ❤️ I dit nyheds brev i går nævner du Ultherapy-

  Har du eller andre herinde på Beautyspace mon nogen erfaring om den behandling ?
  Jeg har bestilt en behandling hos Nage –
  Det er en forholdsvis dyr behandling ,og desværre er det jo kun de kendte , dem der får behandlingen gratis der fortæller meget positivt om den .

  Jeg følger med på dine sider og har din bog liggende , jeg bruger mange af dine gode råd , men savner et på denne behandling som skulle være fantastisk og hvem vil ikke gerne strammes op …

  Rigtig god weekend og tak for dine altid brugbare råd
  Kirsten

  11/09/2021
   • Kirsten

    Tusinde tak for svar-Ja det er godtnok ærgerligt og betale så mange penge hvis det ikke virker optimalt -Det koster 25.000 kr

    Jeg tænker ikke der er nogen garanti ,hvis resultatet udebliver ?

    Kh Kirsten

    14/09/2021
  • Helene

   Jeg har fået en Ultherapy behandling – godt nok ikke hos N’age, men samme behandling. Den gjorde ingen forskel på mig…

   14/09/2021
   • Kirsten

    Tak og øv det ikke har virket ,det er mange penge der er på spil –

    14/09/2021
 • Kirsten

  Hejsa
  Har du mon en favorit behandler til IPL mon uønsket hårvækst? Gerne et privat hospital/klinik?
  Vh og god weekend

  10/09/2021
 • Lisa Christensen

  Hej,

  Kan du anbefale en hudlæge på Sjælland?
  Måske en der arbejder med henvisninger.
  Jeg er meget interesseret i en hudlæge, som ikke nødvendigvis “bare” udskriver en eller anden krads creme.

  Mvh

  10/09/2021

Kom med kvit & frit på Beautyspace-holdet

Uafhængig skønhedsformidling for dig, der vil have dokumenteret viden om hud, hvad-virker-guides og hvordan fejlkøb undgås. Kun ord der gør dig klogere - og nå ja, besked som den første, når månedens Book’n’Beautyboks udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.