fbpx

Sandheden om kollagenpulver

39953596_686708228377556_2809678982688014336_n39891771_957502377787148_931298739706920960_n

Der er kollagenpulver overalt i øjeblikket. Det er som om, det er ordet, alle pludselig kan stave til – og med rette. For kollagen er hudens vigtigste byggesten og dermed et skattet protein i forhold til at sikre sig frisk og fyldig hud.

Men ærligt talt…kan vi spise os til mere kollagen? Fra eksempelvis kollagenpulver, ditto kapsler og brusetabletter? Det har jeg researchet en del på, men har i dag valgt at indlede med at give ordet til professor og hudlæge Peter Bjerring:

 • Huden er som bekendt vores største organ. Det betyder, at alt hvad vi indtager i princippet har indflydelse på hele systemet,  inkl. hudcellerne.
 • Ser man kollagenpulver i kortene, så står der oftest hydroliseret maritimt kollagen på indholdslisten. At noget er hydroliseret betyder ’klippet i mindre stykker’. Målet er at gøre det lettere at optage.
 • Vi har allerede et unikt fordøjelsessystem, hvor mavens saltsyre gør arbejdet mht. optagelighed hver gang, vi spiser noget. Spiser du en bøf eksempelvis, så bliver den via systemet også til kollagen. De maritime kollagen-molekyler skal være ekstremt små for at kunne nå tværs igennem cellerne og ud i blodbanerne for at kunne gøre godt. Om de derefter specifikt vil kunne sigte og ramme vores eget kollagen og øge mængden er uvist. Her savner vi stadig overbevisende og uvildig dokumentation, der som nu ikke er baseret på studier med mus og dermed usammenlignelige i forhold til mennesker.
 • Min anbefaling er i stedet at kaste sig over bouillabaisse, altså den langtidssimrende franske fiskesuppe, hvor alt (hoved, brusk, kød og ben) er med. Alternativt en oksekød- eller hønsekødsuppe. For her ved vi, at optageligheden er god. Det er bl.a. derfor svagelige og syge altid får suppe.

SÅ HVAD MED IMEDEEN & BEAUTÈ PACIFIQUE? Hvordan dokumentationen her er anderledes, vender vi tilbage til i morgen. Skriv dig op her, hvis du vil have besked på mail, når opdateringen er klar. Og byd endelig ind med holdning, viden eller erfaring, hvis du har prøvet  kollagen-tilskud.

@beautyspace på Instagram

30 comments to “Sandheden om kollagenpulver”
 1. Det er meget muligt at der ikke er videnskabelig dokumentation for at kollagenpulver skulle have en effekt på hud og rynker. MEN nu har jeg taget Oslo skin lab´s kollagenpulver i 42 dage indtil videre og jeg kan se en mærkbar forskel på mine rynker og fine linjer. Så ja, det var bare et lille input. 🙂

 2. Igen 1000 tak for alle gode ord. Hermed svar på spørgsmål:

  @ Tine Olsen, 1000 tak – top interessant.

  @ Kathrine, så vil jeg være taknemmelig for at høre din mening efter nogle måneder.

  @ Kirsten, tja…de falder ind under Bjerrings dom. Min research har heller ikke vist uvildig dokumentation på hydroliseret kollagen med mindre, det er på mus (for hvem det er en ukendt fødekilde).

  @ Mette R, læs gerne kommentarsporet under fredag.

  @ Margit, de falder ind under Bjerrings dom.

  @ Working9to5, igen…det kan gøre overordnet godt (i værste fald ikke skade), men jeg savner dokumentation.

  @ Jette B, jeg ved det ikke desværre. Prøv at spørge dem direkte.

  @ Leafysmoothie, præcis. For det mætter jo, bl.a.

  @ Hanne, GODT at høre din erfaring. Tak fordi du deler den.

  @ Sanne, jeg er ikke helt med. Indlægget handler jo om kollagenpulver, og jeg har ikke så meget mere at tilføje. Håber du har set indlægget fra i fredags også. Hvis ikke du oplever effekt med Imedeen, så stop endelig.

  Stor hilsen Anette

 3. Hej Anette
  Jeg håber du vender tilbage med svar omkring kollagenpulver, da jeg er sikker på du har prøvet det. Jeg tager imedeen og hyaluron shots fra skin care. Har taget det i et par måneder, synes ikke jeg kan se forskel. Men måske går der noget tid. Hvad er din anbefaling med Kollagenpulver kan du anbefale noget ?

 4. Jeg har hatt veldig god erfaring med kollagen. To uker etter at jeg begynte med 1 ss på morgenen opplevde jeg mer spenst og faktisk reduksjon av noen fine linjer. Har rosacea og opplever at huden er styrket i forhold til utbrudd, som blir noe redusert. Jeg startet med omega3-tilsudd noen mnd etter kollagen. Disse to sammen er for meg helt unnværlige. Bruker i dag kollagen fra fisk og storfe. Av alt jeg har prøvd oppigjennom er dette noe som klart har bidratt til å forbedre min hud. Anbefaler gjerne andre å prøve – men merker du ingenting i løpet av en 3-4 uker er det selvsagt ikke noe poeng å bruke penger på det!

 5. Spændende, som du ved laver jeg broth, men jeg er vel hip nok til også at skaffe mig kollagenpulver… Ehrr. Faktisk var min tanke at det måske var en god, animalsk protein til at booste smoothies med.
  Så min undren er, som rent protein tilskud (for at fx lave en smoothie til en komplet måltid) er det vel egentlig ikke noget galt med at bruge kollagen, isf fx valleprotein som baseres på mælk (som jeg gerne undgår)?

 6. Hvor er det fantastisk at man kan regne med sund skepsis og gode tips fra dig!
  Følger dette med stor interesse.
  Til jer der bruger imedeen, kunne jeg godt tænke mig at høre helt specifikt hvilke forandringer i oplever/ser. Er nemlig skeptisk og ikke fan af at smide penge ud af vinduet 🙂

 7. Spændende læsning og jeg venter spændt på opdatering.
  Jeg har tit tænkt på om kollagen i BP’s tabletter og Imedeen er bæredygtigt udvundet?

 8. hvad med hyaluron shots / pulver ? er det samme bold gade eller virker de ?
  Har prøvet Planet Paleos Primal Goddess (wholefoods london)
  KH Zarah

 9. Jeg købte noget kollagenpulver for et års tid siden. Man skulle blande det med vand og de påstod det smagte fantastisk!! Det gjorde det ikke. Men den lyserøde saftevandsagtigefarve var da fin. Synes heller ikke rigtig jeg kunne se en forskel på min hud. Så nu står pulveret bare inde i køleskabet og glor. Det har det gjort i måååååånedsvis. Efter at have læst dit indlæg, tror jeg det er på tide, jeg smider det ud.

 10. Super interesant læsning Anette! Jeg glæder mig til at læse med i morgen. Jeg har i en lang periode taget Imedeen (efter din anbefaling ;-)) og er meget begejstret. Jeg mærker tydeligt en forskel. Hvis de kostede lidt mindre, ville jeg tage dem altid. Nu nøjes jeg med en årlig kur 🙂
  Kærligst
  Berit

 11. Tak søde Anette, du har bekræftet min skepsis for hvad der reelt “nåede ud hvor det skulle” Elsker du altid undersøger dokumentationen 🙂

 12. jeg er bare SÅ spændt på at læse om Imedeen imorgen @Anette. Jeg er nemlig startet på det i sidste uge.

 13. Spænende emne du har taget op her Anette, nu hvor kollagenpulver er blevet så hip 🙂

  Tror nu jeg vil til at spise mere fiskesuppe, så ved jeg at det er den rene vare jeg får, og så bliver jeg jo også mæt 🙂 Elsker i forvejen fisk 🙂

 14. Hvor jeg elsker beautyspace`s oplysende univers. Markedet er så uigennemskueligt, da vi alle gerne vil være den bedste udgave af os selv. Og tak Annette for dine søde, kloge og friske kommentarer.

 15. Det glæder jeg mig til at læse mere om. Spændende er det, og jeg har da selv tænkt om man burde hoppe med på den kollagenpulver-bølge…. Men altid godt med lidt mere viden først, og det kan man jo heldigvis regne med fra dig 🙂

 16. Så den med japanerne der spiser masser af suppe kogt på godt med ben holder.. Jeg havde læst om det. Det tiltaler mig egentligt også mere end pulver..

 17. du må være en tankelæser fordi jeg overvejede nemlig i morges at købe noget kollagenpulver. Venter spændt til i morgen så!

Comments are closed.

Følg på Instagram