Sandheden om kosttilskud fra Imedeen og Beauté Pacifique

39974442_2104166259849935_1282906744200101888_n

TAK for sommerens læser-rekord på gårdsdagens tekst om kollagenpulver. I den sammenhæng skal du i øvrigt vide, at Peter Bjerring formulerer sig noget mere diplomatisk end eksempelvis den amerikanske hudlæge Leslie Baumann. Hende var der mail fra her til morgen med ordene:

”No to collagen.  Really silly because oral collagen does not turn into skin collagen.  It is better to take vitamin C”.

Hvad der til gengæld kan få hudlæger (inkl. Baumann) til at nikke anerkendende er det kosttilskud, som Imedeen og Beauté Pacifique laver. Det består overvejende af fiskebrusk (BP er i den sammenhæng mest direkte), og begge er ret smarte netop blandet med C-vitamin, som  indgår i kollagensyntesen. Den videnskabelig dokumentation er lang, og til dig der vil dykke ned i det, har jeg lagt et udpluk på Instagram under stories: @beautyspace.

Hudlæge og professor Peter Bjerring forklarer virkningen sådan her:

“Vi ved fra utallige studier, at Imedeen og Beauté Pacifiques tilskud virker. Men hvordan de virker er stadig lidt af en gåde. Vi kan bare konstatere, at hudens struktur bliver forbedret og nærmest puffer sig en smule op. Sandsynligvis – eller nærmere måske – ligger forklaringen i det lillebitte molekyle, som findes i brusk – nemlig chondroitinsulfat, som vi ved kommer ind i systemet.”

MIN MENING: For mig er det vigtigt at tage den sidste del af ordet kosttilskud bogstaveligt. For der er tale om et tilskud for dig, der vil mere. Dig, der vil spice din hudpleje op. Selv er jeg konsekvent med enten Imedeen eller BP, fordi jeg mærker en forskel, når jeg stopper (tør, mindre smidig hud). Derudover prioriterer jeg for hudens skyld: C-vitamin fra Pukka, fiskeolie fra Bornholms (tidligere kendt som Lysi) og probiotika-tilskud fra Pharma Nord.

@beautyspace på Instagram

23/08/2018
Sandheden om kollagenpulver
Markedet eksploderer. Men hvor god en idé er det?
27/08/2018
5-stjernede anmeldelser der ikke tager fejl
Nå ja…produktet er dit som en slags gave

Kommentarer

 • @ Bente L, der er ingen tvivl om, at CLINICAL BOOSTER 3 indeholder mere A-vitamin end den normale BOOSTER 3.

  Stor hilsen Anette

  03/09/2018
 • Bente H

  Hej Anette
  Jeg ser du skriver der er en forskel men jeg har skrevet til BP som oplyser det kun er navnet. Så det er mærkeligt.
  Vh. Bente

  29/08/2018
 • 1000 tak for ALLE gode ord, kommentarer og spørgsmål. Alt er læst med største fornøjelse. Hvis I vidste hvor meget bedre min morgenkaffe bliver, når der er et langt kommentarspor. Her kommer konkrete tilbagemeldinger på spørgsmål:

  @ Christine B, jeg tænker, at jeg gerne vil vide, hvad deres maritime kollagen dækker over helt præcist, og at det alternativt ville være rart med uvildige studier på produktet.

  @ Charlotte K, mælkesyrebakterier.

  @ Anne H, husker du, at vi havde glukusamin oppe på Beautyspace. Der var særlige studier, der viste noget spændende også på huden. Du kan finde ved at søge i bloggens søgefelt.

  @ Signe Søndergaard, jeg er lige tilfreds og glad for begge, hvis du vil have min min sammenligning.

  @ Cecilie, jeg synes, du skal tale med din jordmoder eller læge specifikt mht. tilskud i din situation.

  @ Kamille, et groft bud er 35+.

  @ Pernille S, åhhhh du varmer mit hjerte med dine kloge ord. TAK fordi du deler. Jeg går ikke længere ned i det end at sige, at Bjerring udelukkende taler om chondroitin, men vi har særskilt talt om glukosamin og huden for ikke så længe siden på Beautyspace.

  @ Stine Sophie, Du kan sagtens supplere med mere fugtmætning ovenpå.

  @ Christina, Det kender jeg ikke.

  @ Bente L, Clinical versionen af Booster 3 inderholder mere A-vitamin.

  @ Mia L, det oplyser de desværre ikke. Og jeg har ikke set uvildige studier på selve produktet.

  @ Maria, ja præcis.

  @ Anette Lindegaard, normalt efter en måned, og med max effekt efter 3 måneder. Jeg har oplevet folk også, der intet mærker. Og folk, der ikke vil undvære under nogen omstændigheder. Er man allergisk overfor fisk eller skaldyr går det ikke under alle omstændigheder.

  Stor hilsen Anette

  27/08/2018
 • Susanne Lang Pedersen

  Jeg har taget Imedeen i en del år og kan ikke undvære dem. Har klart afhjulpet tør hud – både i ansigtet og på kroppen

  27/08/2018
 • Anette Lindegaard

  Kære Anette

  Tak for brugbar info – igen igen igen:-)

  Hvor hurtigt efter opstart med BP La Forte eller Imedeen bør jeg kunne se en effekt?

  27/08/2018
 • Maria

  Det kosttilskud i taler om fra BP , er det LA forte?

  26/08/2018
 • Super spændende læsning – jeg har selv taget imedeen i et års tid og kan tydeligt mærke at min hud er meget mindre tør og dét i sig selv er nok til at jeg fortsætter

  25/08/2018
 • Anna

  Jeg elsker når du inddrager ekspertviden Anette. Jeg har efterhånden brugt en del penge på Amino Marine Collagen pulver uden at mærke eller se nogen effekt, så nu får det en ende. Så har jeg lavet bone broth (det lugtede mindre godt i de mange timer det stod og simrede på komfuret) og efterfølgende havde jeg desværre lidt svært ved at få det spist, men jeg tror at det har en god virkning. Det er ofte lidt komplekst hvorfor vi ikke altid bare kan spise noget eller smøre det på huden og få det til at gå det rigtige sted hen i kroppen og give den ønskede effekt.

  25/08/2018
 • Mia L.

  Hvad er din mening om Nordic skincare collagen filler? Er det ikke også fiskebrusk? Syntes nemlig de er lidt billiger end ovenstående.

  25/08/2018
 • Bente L

  Efter at have set opslaget blev jeg ret interesset i BP. Jeg kan se at man kan købe 2 forskellige på deres hjemmeside. Det ene er fra deres clinical-serie.
  Kender du forskellen på de to og hvilken skal jeg vælge.
  På forhånd tak.

  25/08/2018
 • Christina

  Hvad synes du så om det kosttilskud som Caudalie har lavet?

  Jeg tænker det er i samme kategori, men er usikker på indholdet

  25/08/2018
 • Stine Sophie B

  Kære Anette

  Først og fremmest: TAK for dine kvalitetsråd og sobre tilgang til skønhed!

  Jeg har på din anbefaling købt BPs Booster3 som jeg bruger hver aften. Mit spørgsmål er, om jeg efter 5 min. må bruge et serum ovenpå? Vil virkningerne arbejde mod hinanden (fx Matrixyl 10% fra TheOrdinary eller et hyaluron-serum)?

  Bedste hilsner
  Stine

  24/08/2018
 • Pernille S

  Kære Anette
  I forlængelse med Anne H ‘s kommentar, har jeg tænkt det samme. Hvis det er samme stof der både er i Imedeen og Glukosamin, er sidstnævnte væsentlig billigere! Fandt nedenstående udsagn på nettet:

  Både glukosamin og chondroitin har også en antiinflammatorisk virkning, men derudover en mere bredspektret virkning på flere faktorer. Fx hæmmer de dannelsen af de enzymer, der kan være med til at nedbryde bruskvævet, og som normalt er til stede i forhøjede niveauer hos personer med slidgigt. De hæmmer prostaglandin E2, som kan medvirke til hævelser i leddene. Begge stimulerer dannelsen af hyaluronsyre, der virker som smøremiddel i leddene. Chondroitin stimulerer dannelsen af kollagen, der indgår i bruskvævet, og glukosamin hæmmer dannelsen af prostaglandiner. Tilsammen får man altså en meget bredere effekt og sandsynligvis en længerevarende, positiv effekt på bevarelsen af brusktykkelsen i leddene.

  Kh Pernille S

  24/08/2018
 • Kamille

  Fra hvilken alder vil det give menig at kaste sig ud i imedeen/BP?

  24/08/2018
 • Cecilie

  Må man egentlig tage Imedeen, når man er gravid? Eller ammer?

  24/08/2018
 • Trine Malchow-Møller

  Nogen der har erfaringer med om det ene virker bedre end det andet? Har selv spist Imedeen i 7 år…

  24/08/2018
 • Signe Søndergaard

  Har brugt Imedeen gennem en længere periode og er meget tilfreds. Men nu får jeg lyst til at prøve BP. Er der mon nogen derude der har erfaring med begge dele og vil komme en uofficiel sammenligning?

  24/08/2018
 • Christina kragh

  Hej Jeg har videresendt mailen til dig fra dermalogica

  24/08/2018
 • Anne H

  Glucosamin (er det ikke også fiskebrusk?) Dét sammen med MSM er rigtig godt for huden 🙂 Og for slidgigt. Der gendanner det ledvæske.
  Mvh Anne

  24/08/2018
 • Grethe Hansen

  Jeg begyndte at tage Imedeen for hår og negle pga virkelig store tab af hår. Efter nogle uger fik jeg kun “normalt” fældning af hår.

  24/08/2018
 • Bente

  Som en sidegevinst oplever flere kvinder, at BP´s La Forte afhjælper problemer med overgangsalderen. Jeg har selv taget dem i 14 år og kan ikke undvære dem.

  24/08/2018
 • CharlotteK

  Hvad er probiotika?

  24/08/2018
 • Christine B

  Hvad tænker du om Nordic skincare collagen filler? Er det ikke også fiskebrusk?

  Vh Christine

  24/08/2018
 • Mia

  Jeg begyndte at tage kosttilskuddet fra BP for 10 år siden da jeg læste i en artikel at en hudlæge anbefalede det til tør hud med eksem. Jeg havde prøvet et hav af cremer men der var ingenting der hjalp jeg havde konstant kløende eksem i ansigtet. Efter jeg begyndte at tage kosttilskuddet fra BP fik jeg markant pænere hud og alt eksem forsvandt. Så ja, det virker altså. Jeg har nu taget det i 10 år og har fin hud uden skyggen af eksem. Som en sideeffekt har jeg ikke flere rynker som da jeg begyndte at tage det som 28 årig for 10 år siden.

  24/08/2018

Bliv en

Beautyspace-insider

 

Få evidensbaseret lige-ud-af-landevejen skønhedssnak. Hvad virker, hvad gør ikke.

Det koster intet at abonnere på BEAUTSPACE, hvor du hver uge får tre til fire aktuelle artikler, adgang til mine bøger og foredrag med rabat og nåja, du er den første, der får besked, når månedens BEAUTYSPACE BOKS udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.