Væn dig til skønheds-medicin

“Umoralens årti” har Weekendavisen dømt de sidste 10 år. Med en henvisning til alt fra SKAT til Atea.

Lad mig give dig noget andet at sove på i mini-serien ÅRTIET DER GIK på Beautyspace. For det er nemlig præcis i det her årti, at det blev smart at prioritere søvn. Smart på flere niveauer: For når tid er vores mest skattede valuta, ryger det at sove direkte ind på statuskontoen. Smart, fordi vi for længe har sovet for lidt (og stadig gør det). Og smart, fordi tilstrækkelig søvn øger hudens naturlige vækstfaktorhormon, som daler med alderen (og er afgørende for hvor friskfyldig huden er).

Så vi har set natcremer i omdåb … nu har vi fået et hav af sovecremer. Typisk er der tale om hudpleje med søvndyssende lavendel.

Mit søvnsortiment ser ud som på billedet: Lavendel i salveform, en stille duftspreder også med lavendel og endelig som rum- eller pudepift.

Lavendel er bare ikke altid nok. Du har sikkert din egen søvnstrategi – her får du min:

 • Konsekvent brug af natbriller, så alt lys er lukket ude. I det øjeblik, jeg mærker dem mod huden, er det, som om hjernen modtager beskeden: lights out = sov.
 • Dagligt tilskud af fermenteret rødkløverekstrakt (trifolium pratense) fra Herrens Mark, som jeg er tryg ved på baggrund af de positive resultater, som lektor og ph.d. Per Bendix Jeppesen fra Institut for Klinisk Medicin ved Aarhus Universitet har opnået i forhold til søvnkvalitet og afkalkning af knogler. Rødkløver indeholder planteøstrogen ligesom bønner og soja, men ifølge Per Bendix Jeppesen bindes planteøstrogen anderledes til kroppens celler og er ikke forbundet med samme risici som konventionelt østrogentilskud. Fermenteringen gør tarmen godt, og hvad, der gør tarmen godt, går lige i huden. Resultaterne er blandt andet offentliggjort i det videnskabelige tidsskrift American Journal of Clinical Nutrition. Kvinder, der har haft cancer, skal dog ikke tage rødkløver uden først at have talt med egen læge.
 • Tre dråber 15% CBD-olie hver aften under tungen. Det er muligvis kontroversielt (og så alligevel ikke anderledes end eksempelvis melatonin) at tippe videre om, fordi CBD er et kosttilskud i det meste af verden, men et lægemiddel herhjemme. De tilgængelige studier, som endnu ikke er tilstrækkelige, siden lægevidenskaben stadig efterlyser flere, omtaler anti-inflammatorisk CBD som værende i stand til at fremme søvn. Dog ikke på sløvende vis. Måden, det sker på, er angiveligt ved at berolige en overaktiv hjerne. Dette punkt kræver selvsagt lidt mere af en selv på research-fronten, da vi befinder os på spædt stadie. Ét af de områder, hvor lægevidenskaben med rette er kritisk, er i forhold til de kvalitetsforskelle, der kan være på CBD.

FREMTIDEN FOR SØVN bliver kun vildere, for vi kommer til at tale om søvn som decideret skønhedsmedicin. Måske har du allerede set, at vi herhjemme har fået to nye søvnuniverser: The Sleep Lab og The Beauty Sleeper.

@beautyspace på INSTAGRAM

12/12/2019
Se, hvad de sidste 10 år fik dig til at gøre
Du fik nemlig ikke kun smartphone, men også Bioeffect, Rudolph Care og skrald som...
17/12/2019
DIGITAL DISRUPTORS ændrede din badeværelseshylde
Hudpleje blev klogt frem for dyrt. Nogen fik dog en regning.

Kommentarer

 • Anette Kristine Poulsen

  @ Frederikke, 1000 tak fordi du deler.

  @ Christina Kragh, det er det bestemt heller ikke. Jeg siger bare, at jeg ikke kan anbefale nogen specifikt. Altså nogen producent/leverandør. Det vil være forkert af mig. Jeg shopper selv rundt pt. for at finde en god løsning. Det er et spædt område. Vi er mange i research-fasen.

  Stor hilsen Anette

  18/12/2019
 • Christina Kragh

  Nååå ok Ja mit søvn problem er jo ikke pga østrogen mangel men pga kløe haha så rødkløver hjælper mig nok ikke
  Jeg må prøve cbd olie …Men hvorfor er cbd olie fra udlandet bedre end det jeg kan købe i Danmark?

  17/12/2019
 • Frederikke

  Har brugt CBD olie mod søvnløse nætter en længere periode. Det fungerer rigtigt godt for mig, hvis jeg sikrer mig ca. 8 timer, inden jeg skal op. Ellers kan jeg have lidt svært ved at vågne og komme i gang. Eneste “bivirkning” er den grønbitre smag flere varianter har. 🙂

  17/12/2019
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Amaja, tak fordi du læser med herinde.

  @ Marianne, 1000 tak fordi du deler din erfaring. Det er så værdifuldt.

  @ Christina Kragh, det er jo bl.a. østrogenmangel, der gør, at man vågner mange gange om natten. Så derfor. Jeg tager den flydende fra Herrens Mark som nævnt.

  @ Sanne, self-cleaning … det må vi huske på på flere niveauer i 2020.

  Stor hilsen Anette

  17/12/2019
 • Sanne

  Haha, selv tak, Anette. Banditter er der jo potentielt alle vegne, især i store firmaer. Det betyder ikke at vi alle sammen er det, men pressen elsker det selvfølgelig. Atea er de første i Europa til at blive ISO 37001 certificeret, så vi har gjort meget ud af self-cleaning, og også forebyggelse. Rigtig go’ dag, smukke. 🙂

  17/12/2019
 • Christina Kragh

  Hvordan kan rødkløver hjælpe på søvnen….Og hvornår tager du det så

  16/12/2019
 • Marianne

  Vil bare lige tilføje, at jeg efter at have taget rødkløver mod mine hedeture i forb med overgangsalderen, udviklede en hormon cyste i livmoderen. Min gynækolog sagde det skyldes rødkløveren. Jeg stoppede og den forsvandt, så jeg er ikke til rødkløver.

  16/12/2019
 • amaja

  jeg elsker den måde du altid sætter dig ind i tingene ,nej desværre må cancer patient ikke bruge rødkløver,

  16/12/2019
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Anne Sofie, tak for dialogen og ikke mindst for dit indspark. Jeg har en eneste mission, og det er at være ærlig og transparent herinde. Jeg ser ikke nogen grund til at skulle sløre min egen søvnstrategi eller undlade at sætte procenter på det, der har hjulpet (i mit tilfælde). Jeg forsøger at gøre meget ud af at understrege, at CBD i mange lande er et kosttilskud, men endnu ikke herhjemme. Mit indtryk er nu også, at mange på Beautyspace prøver sig frem på flere fronter, eksempelvis med niveauet for A-vitamin.

  Tak fordi du læser med herinde.

  Stor hilsen Anette

  16/12/2019
 • Anne - Sofie A

  Hej igen Anette, jo jeg ser det nu, mener også bare at det er lidt ‘farligt’ at du nævner % på CBD osv, vi kan ikke komme udenom at flere ser op til dig og ønsker at kopiere.
  Selvf. googler man jo bare stoffet osv hvis du forstår mig.
  Men det er noget der kræver at man Experimenterer og det kan/ gør mange sikkert ikke.

  16/12/2019
 • Birgitte B

  Hvad er det, der gør at tidligere cancerpatienter ikke skal bruge rødkløver? Er det hvis man har fået kemo og stråler, det ikke harmonerer? Jeg overvejer selv at købe produktet, men det kan jo være, at jeg lige skal vende det med lægen… Kh. Birgitte

  16/12/2019
 • Anni

  Jeg tager en stikpille hver aften med 50 mg CBD fra Edoca. Falder dejligt i søvn kl 22, men vågner kl 00.30 og tror/håber, det er morgen. 😀 Måske skal jeg sprøjte med lidt lavendel 😉

  Kh
  Anni

  16/12/2019
 • Pernille S

  2020 skal være året hvor jeg går i DIY moode.
  Har ikke kunnet finde silkesovemasker med lavendel hvor indholdet kan tages ud så masken kan vaskes. Det skal derfor være mit lille hjemmeprojekt at fabrikere sovemaske med indbygget åbne/lukke lomme. Fik engang via Beautyspace.dk grå froté sovemaske med lavendel som min mand hurtigt adopterede. De er ikke til at vriste fra ham, selvom de efterhånden for længe siden burde være kasseret, da de ikke kan vaskes pga lavendelfyld Enig i, at de er gode ift at udelukke lys, men egentlig også har en beroligende mini virkning på lige fod med et tung sovedyne/tæppe, som du linker til i dit skriv.
  Hvad angår planteøstrogenet Rødkløver, så kan interesserede læse mere her: https://ugeskriftet.dk/files/scientific_article_files/2018-11/v04180286_0.pdf
  God dag til dig! Kh Pernille S

  16/12/2019
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Sanne….ÅHH, du bidrager til dagens største grin. Det er god humor, hvad du skriver. Nej…, hvor er det sjovt. Den første sætning altså. Jeg kender en af dem, der så ikke er ansat mere. Langt ude, men alligevel. Jeg har købt direkte på This Works. Jeg bruger forskellige sovemasker, men kan rigtig godt lide Dermalogicas og ALT fra mærket SLIP har en virkelig fin pasform.

  @ Anne Sofie, jeg håber, at du ser mit svar lidt længere nede. Du kan sagtens få fat i 15%.

  Stor hilsen Anette

  16/12/2019
 • Sanne

  Selvom jeg er ansat i Atea, sover jeg som en sten! 😉
  This works-dimsen, som der bliver dryppet i – hvad hedder den og hvor købes den? Jeg går ud fra at det er en slags diffuser.
  Og hvilken sovemaske bruger du? For når jeg bruger en sådan om sommeren (har heldigvis et mørkt soveværelse om vinteren), har jeg mærker efter den halvdelen af dagen, ikke særligt chic!
  Rigtig go’ dag, smukke. 🙂

  16/12/2019
 • Anne - Sofie A

  Ku’ godt tænke mig hvor du får CBD olie 15%, måske i udlandet, mig bevidst findes det kun op til 10% herhjemme.
  Har du fået det lægeordineret?
  Cremerne der fås herhjemme , også i Matas er gode og kan bare noget.
  Og hvordan doserer man så det kræver jo lange prøveperiode.
  God dag.

  16/12/2019
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Gry Astrid, jamen det er ikke forvirrende. Der er ikke nogen specifik leverandør, jeg kan anbefale (man må selv gøre sig sin erfaring, lave sin research). Vi bevæger os også på et område, hvor CBD (som nævnt) godt nok fås som kosttilskud i andre lande, men herhjemme stadig er at betragte som et lægemiddel.
  Som regel kan helsekosten hjælpe. Jeg kører på dråber købt i udlandet (af mig selv og via andre).

  Stor hilsen Anette

  16/12/2019
 • Gry Astrid Larsen

  Hej Anette,

  Mht. CBD dråber, hvilke bruger du selv?

  Forstår ikke, at du skriver til @Anne, at du ikke synes der er nogen, der leverer godt og tilfredstillende?

  Er forvirret 🙂

  Mvh.
  Gry

  16/12/2019
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Mette Sloth, og det er ikke kun os, det virker på. Sådan har det også været for min teenage-datter i årevis.

  @ Anne, faktisk kan jeg ikke anbefale nogen, som jeg synes leverer godt og tilfredsstillende. Så du må researche dig frem, evt. spørge i din lokale helsekost.

  Stor hilsen Anette

  16/12/2019
 • Anne

  Hey
  Er der et link eller navnet på et firma hvor man kan købe CBD 15% dråberne

  16/12/2019
 • Mette Sloth Eriksen

  Det er sjovt, for jeg har det nøjagtig på samme måde med de sovebriller, lige så snart de er på, slukker lyset også inde i hovedet.

  16/12/2019

Kom med kvit & frit på Beautyspace-holdet

Uafhængig skønhedsformidling for dig, der vil have dokumenteret viden om hud, hvad-virker-guides og hvordan fejlkøb undgås. Kun ord der gør dig klogere - og nå ja, besked som den første, når månedens Book’n’Beautyboks udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.