fbpx

Sarah: Det går næsten for godt med min hud

Beautyspace-læser Sarah er heldigere end de fleste. Jeg kan godt afsløre, at hun er midt i 40’erne og engang under en ansigtsbehandling hos Sahar’s fik at vide, at hendes hud nærmest var for stram at massere.

Det betyder ikke, at alting er nemt. Her kommer to spørgsmål fra Sarah:

S: Min aftenrutine er A-vitamin og EGF, og min dagrutine er pt. C-vitamin, nogle gange ekstra fugtserum, en peptidecreme i krukke med skruelåg (vidunderlig) og solcreme. Men hvis jeg bruger EGF hver aften, synes jeg næsten, huden bliver for strålende, for bouncy. Kan jeg bruge den hver anden aften?

A: Absolut. Jeg kan nu slet ikke forestille mig problemet – eller rettere: jeg ville ønske, jeg selv havde det – men hver anden aften er fint. Ellers er rumlen: EGF først, børst tænder og vent 3-5 minutter, så A-vitamin.

S: Og hvis jeg bruger den nu (altså EGF), mister jeg så ligesom en kugle i hudplejepistolen til, når jeg bliver ældre? Kan jeg så opgradere mere?

A: Jeg ELSKER det spørgsmål. For det er så sejlivet en myte, så indgroet i os, at ”hvis man gør for meget nu, hvad er der så tilbage at ty til senere?”. Noget, der hænger sammen med, at vi overvejende ser en hudplejeindsats som værende aldersbetinget. Det vil lidt svare til, at jeg sætter mine (næsten) daglige 3 km op til 6 km og så spørger dig, som det egentlig ikke er dumt. For er næste mål for at få virkning så 9-12-15 km.?

Eller som hudpleje-ekspert Paula Begoun siger: “Der er aldrig noget, der er for tidligt. Det er på samme måde som med kosten: Hvad der er sundt for en på 30, er også sundt for en på 60. Hudpleje skal vælges efter, hvordan ens hud er, og de udfordringer man har med den. Uanset alder. ”

Der findes altså ingen hudplejepistol, hvor kuglerne kan forhåndsbruges. Man kan forhåndsødelægge sin hud med røg og sol. Men al anden hudpleje skal overordnet ses som en her-og-nu-indsats – på linje med sport og tandbørstning – hvor en stenhård rutine betaler sig og kan ses. Ligesom den kan med sport og tandbørstning.

Jeg håber, det giver mening.

Mening giver det i hvert fald, når folk som Sarah, har det så godt med deres hud.

@beautyspace på INSTAGRAM, hvor vi lige nu blindtester produkter på og med kameraholder Pernille Rahbek.

27/04/2021
Er det egentlig et tabu at tale om sved? Nej vel.
Løsningens 5-trinsraket plus hudlægens råd
29/04/2021
Hudlægens bord
Når sved bliver invaliderende

Kommentarer

 • Signe
  REPLY

  Kære Anette
  Du, og så mange andre kloge mennesker omtaler altid A-vitamin. Men er A-vitamin for alle?
  Jeg har almindelig til tør hud i ansigtet, men indimellem udbrud af eksem rundt om øjnene og halsen. Jeg har købt din A-vitamin creme, jeg har prøvet at starte op med at blande A-vitamin med alm. creme for at fortynde den lidt, påføre rent A-vitamin men kun hver anden dag og senere dagligt (om aftenen), og lige meget hvad, ender jeg med udbrud rundt om øjnene og halsen. Så er A-vitamin i mit tilfælde vare no-Go! Og hvis ja, hvad skal jeg så tyde til?
  (Er i kontakt med hudlæge).

  Kh Signe

  30/04/2021
 • Lisa
  REPLY

  Tak for dit svar, Anette.
  Er dog stadig lidt i tvivl mht serum.
  Er din creme mest effektiv sammen med EGF eller vil det også fungere med en serum fra FC Rudolph Care?
  Ofte

  29/04/2021
 • Britt
  REPLY

  Efter at læst dagens tekst, har jeg brugt EGF og A-vitamin samtidig. Kl. 20 tog jeg Bioeffect på og da jeg gik i seng, nogle timer sener, A-vitamin. Har bare følelsen af at A-vitamincremen lægger sig over på Bioeffect.. Kan A-vit cremen det virkelig trænge igennem det fedtestads som Bioeffect er?

  29/04/2021
 • YB
  REPLY

  Hej Anette
  Kan din A-vitamin creme bruges både morgen og aften?
  Vil du anbefale det?
  Mvh
  YB

  28/04/2021
 • Signe
  REPLY

  Samme her med EGF og bumser. Samme hudtype. Har også tidligere fået isotretinoin kur. Venter spændt på svar…

  28/04/2021
 • Emilie
  REPLY

  Heldige Sarah – bare det var mig. Min 25-årige hud er simpelthen både uren og har begyndt at få de første aldringstegn – det synes jeg er tarveligt. Jeg bruger a-vitamin serum fra ecooking og EGF og om dagen niacenamid serum og bb creme med antioxidanter og solfaktor (karmameju). Ugentligt bruger jeg ecookings peel mask. Jeg har urenheder om munden og fine linjer ved øjnene. Min hud er fregnet og lys og ret sensitiv
  I går var jeg til en kosmetolog, som sagde at man under ingen omstændigheder må bruge a-vitamin på sensitiv hud – har du en mening om det, kloge Anette? Desuden kendte hun slet ikke til niacenamid og sagde, at jeg virkelig skal huske skintonic for at lukke porerne – men jeg synes at have læst hos dig at det slet ikke kan lade sig gøre at lukke dem. Jeg er egentlig bare ret ked af det efter det besøg hos kosmetologen..

  28/04/2021
  • Julie
   REPLY

   Kære Emilie! (og Signe!)

   Jeg har været gennem en del isotretinoin-kure (6!) og haft en frygtelig sart og øm acne-hud i MANGE år!

   Jeg er 27 år, og jeg mærker for første gang i alle disse år, at have fået “ro på”. Håber ikke jeg jinxer noget nu, men MÅTTE bare svare på din kommentar, da jeg genkender alle dine følelser.

   Jeg tager dagligt to multivitaminpiller – de hedder Omnimin og er fra Biosym. Om aftenen tager jeg mælkesyrebakterier fra Solaray.

   Og så bruger jeg dagligt Bioderma’s rensevand og rensemælken fra Mellisa om aftenen, den er cremet og fed i konsistensen, men lad dig ikke skræmme af dette. Sommetider bruger jeg vaskeklud og skrubber blidt. Ikke hver dag. Efter rens bruger jeg Mádara’s probiotiske mist, dernæst 3 dråber af Beauté Pacifique’s Serum Paradoxe. Så smører jeg med Toleriane Sensitive creme fra La Roche Posay (den indeholder desværre lidt silikone men holder min hud i ro, hvilket opvejer silikoneindholdet!). Øverst bruger jeg Mádara’s faktor 30 med fysiske filtre i ansigtet (Karmameju’s fungerer også godt for mig).

   For mig har salicylsyre aldrig fungeret – det er simpelthen alt alt for krads! Det samme gælder diverse “milde” ansigtsrens/vask. Rensemælk har fuldstændigt været vejen frem for mig, selvom det i starten føltes kontraintuitivt for en hudtype som min dengang. Fedtet, sart og uren.

   Mærk efter og giv det tid.

   Og så drikker jeg te. Masser af te. Pukka urtete og god økologisk grøn te.

   Min hudlæge foreslog desuden, at jeg kunne tage Fiber HUSK som tilskud – irritabel tarm kan være en trigger på acne og inflammatoriske hudsygdomme…

   Åh ja. En længere smøre, som jeg virkelig håber du kunne bruge til noget 🙂

   Håber du finder din vej til en rolig hud.

   Kh fra en fellow hud-ven 😉

   29/04/2021
 • Kirsten Rasmussen
  REPLY

  Virkelig god artikel ..Tak for den ,mere af det !!!

  28/04/2021
 • Lisa
  REPLY

  Hej Anette,
  Hvordan er det med brug af A-vitamin nu, hvor der (forhåbentlig) kommer en del mere sol? Synes jeg ofte har hørt, at huden i så fald bliver ekstra sensitiv overfor solen?
  (Til hverdag bruger jeg Karmameju BB Cream, og hvis jeg ved, at jeg skal ud at sidde i solen længere tid, så en reel solcreme).
  Og kan den bruges alene eller helst med serum? Og i så fald alle slags natserum?

  28/04/2021
 • signe
  REPLY

  Hej 🙂 Findes der et alternativ til den dyre Bioeffect EGF?

  28/04/2021
 • Camilla
  REPLY

  Rigtig godt indlæg!
  Jeg har købt din gode (!) A-vitamin creme & er nysgerrig efter at vide hvilke produkter Sarah bruger — helt specifikt!
  Mvh. C

  28/04/2021
   • Trine
    REPLY

    Uh det er jeg også virkelig nysgerrig på. Håber hun kan lokkes til at dele hvilke produkter hun bruger 🙂
    Kh Trine

    29/04/2021
 • Katrine
  REPLY

  Kære Anette
  Det her er et virkelig godt format med konkrete spørgsmål fra læsere – mere af det!

  Jeg har til gengæld et spørgsmål til egf. Jeg er ad flere omgange startet på bioeffect egf (det klassiske serum), men jeg oplever hver gang, at jeg får bumser. De kommer allerede efter et par nætters brug. Jeg har altid haft tendens til mild acne, men det er som om, egf trigger det.

  Netop nu er jeg på isotretinoin-piller og har derfor ikke haft bumser i månedsvis. Jeg tænkte derfor, at NU måtte det være det rette tidspunkt at starte på egf og give min tørre hud (som følge af isotretinoin) lidt glød og ekstra kærlighed. Og vupti, så kom bumserne alligevel, selvom jeg fortsat tager iso.

  Er det noget, du har hørt om før? Altså det med bumser og egf? Jeg kan ikke umiddelbart se, at det skulle være et velkendt problem?
  Mvh Katrine

  28/04/2021
  • Hazel
   REPLY

   Jeg har præcis samme problem med EGF, som du beskriver, og det lyder også, som om vi måske har lidt samme type hud. Et par nætter og så får jeg store, smertefulde bumser dybt i huden. Min hud er ellers fint i balance nu, hvor jeg bruger A-vitamin og et CBD-produkt, men alligevel er det ikke nok til, at det fungerer med EGF. Nu bruger jeg den primært som øjencreme…

   28/04/2021
   • Katrine
    REPLY

    Det er virkelig interessant. Så er der måske noget om det. Er også spændt på Anettes svar 🙂

    28/04/2021
  • Hilde
   REPLY

   Jeg opplever det samme som deg. Jeg har også en hud som lett får akne. Har tatt to isotretinoinkurer med noen års mellomrom. Passer dette bare ikke vår hudtype? Er spent på Annette sitt svar

   28/04/2021
  • Anna
   REPLY

   Stemmer i! Har flere gange forsøgt med bioeffect, og resultatet er hver gang uren hud hvis jeg bruger mere end to dage. Først de overfladiske, små ‘væskende’ urenheder og herefter de dybe (de gange jeg har tænkt ‘arh, huden skal nok bare vænne sig til det’).

   29/04/2021
  • Kristina
   REPLY

   Jeg får også uren hud af egf, så bruger den primært som øjenserum om aftenen nu..

   29/04/2021
 • Gry Astrid Larsen
  REPLY

  *Copper

  28/04/2021
 • Gry Astrid Larsen
  REPLY

  Jeg er stadig usikker ift. peptider og C-Vitamin.
  F.eks. så skal Coppeer-peptider vist ikke kombineres, da det nedbryder den i forvejen ustabile C.
  Kan vi mon høre hudlægen for en reel konklusion? 🙂

  28/04/2021
 • Maia
  REPLY

  Hej
  Jeg er en af dine mange ivrige læsere, og derfor også bruger af både EGF serum og A vitamin men aldrig på samme aften. Var af den klare overbevisning, at man faktisk ikke måtte bruge noget sammen med (i hvert tilfælde bioeffects) EGF serum?
  Lige den artikel/ det indlæg, hvor du skriver om det, har jeg åbenbart overset.
  Kh
  Maia

  28/04/2021
 • Marianne
  REPLY

  Ok, så – en hud der er FOR strålende? Er det overhovedet muligt? 🙂 Har selv brugt EGF hver aften i årevis; den er fantastisk – også rundt om øjnene. Nu har jeg købt din a-vitamincreme og vil fremover skifte mellem de to. Tak for en super blog og ditto bog – jeg er fan!
  kh – Marianne

  28/04/2021
 • Katrine
  REPLY

  Hej,
  Er lidt forvirret ift. A vitamin vs. retinoid.

  Jeg bruger Skinbetter Science intensive alpharet om natten(som jo indeholder retinoid), men har været bange for at bruge min EGF sammen med..

  Kan jeg snildt bruge min EGF, vente et par minutter og give en tur med Aplharet?

  Kh. Katrine

  28/04/2021

Skriv en kommentar

Din mailadresse vil ikke blive publiceret. Udfyld venligst felterne med *