En sviner endte som bedste hud-råd hos Beautyspace

En sviner endte som det bedste hud-råd

Kender du det med, at en bestemt episode fik dig til at ændre kurs, gøre ting anderledes eller helt at stoppe med noget? For mig førte, hvad der siden blev det bedste hud-råd, jeg nogen sinde har fået, til det sidste. Også selvom det begyndte med en slags sviner.

Det var en bemærkning, jeg fik efter års massive solmisbrug – en periode, hvor jeg udover at tage meget sol, også syntes, at Lenea, der bestyrede solcentret i Holmbladsgade på Amager i 90’erne, havde den fineste brankede, nærmest irgrønne hudfarve.

En dag, mens jeg var omkring 37 år, var jeg på en skriveopgave hos en hudlæge, der i den forbindelse skulle nærstudere min hud.

”Din hud er 10 år ældre end din dåbsattest,” lød det efterfulgt af en lang ordstrøm om alt det skrammel, jeg via solen – for meget sol vel at mærke – havde raget til mig: pletter, rødme, forstørrede porer, tørre rynker omkring øjnene – og værre endnu: en øget risiko for hudkræft.

En kollega ringede dagen efter og skældte hudlægen ud. Sagde, at sådan kunne man ikke tale til en kvinde. Om alder. Ha, det var sjovt.  For han blev jo min redning. Det var dagen, mit liv i skyggen startede – og jeg er ikke trådt ud siden. Ikke med ansigtet. Udover sol-afvænning, har det krævet A-vitamin, IPL-behandlinger og en stenhård rutine i forhold til at få huden igen. Og på den måde er den med årene blevet bedre.

HVAD VIRKER, VAR KROGEN i den her 30 minutters-samtale med de herlige podcast-værter Anne Christine Persson og Karen Marie Groth. Lyt med her, hvor vi også kommer omkring de skønhedsfænomener, der har overlevet sig selv. Og hvilke produkter, der ikke er et sidespring værd

20 HUDKÆRLIGE PROCENTER får du her på bogen Bedre hud med årene – videnskabens opskrift på en friskere og pænere hud. For ingen skal nøjes med anekdotisk bevisførelse.

@beautyspace på Instagram

05/03/2023
4 serum-anbefalinger, men tjek din hylde før køb
Fra hår til hud. Fra glød til en styrket hudbarriere
10/03/2023
Når nogen bagtaler A-vitamin, så stil dem ét eneste spørgsmål
Når misinformation om serum og A-vitamin ender på nippet af skadeligt 

Kommentarer

 • Kristina Kjær Hansen

  Hej Anette,
  Min datter på 12 bruger en renseserie, for at forebygge uren hud.
  Men vi har nu et par gange observeret ved brug af et produkt med Salicylsyre, at hun får en stor vabel lignende ting på næseryggen…
  Der er væske i den og den tager tid at hele op. Vi er selvfølgelig stoppet med produktet nu. Men vil høre dig hvad problemet kan være? Kan det være Salicylsyre eller at hun gnider med vatrondel, tænker friktion i huden? Hvordan behandler vi, da den er meget synlig. Har du nogen gode råd. På forhånd tak for hjælpen 😘

  31/03/2023
 • Bethina

  Kære Anette. Jeg er ikke den store hud- eller produkt specialist, så jeg prøver mig frem med det, jeg får anbefalet og holder fast i det som virker. Jeg er på min første tube af ansigtscremen – som jeg helt sikkert fortsætter med. Jeg har investeret i 2 andre produkter, som jeg tænker vil være gode for mig 😉 men jeg er i tvivl, hvordan jeg skal bruge dem i forhold til ansigtscremen, som jeg bruger hver aften, Jeg har købt H.A. Intensifier samt CE Ferulic fra SkinCeuticals. Bedste hilsner, Bethina
  PS. Jeg husker tydeligt i Lenea i Holmbladsgade 😉

  16/03/2023
 • Tanya

  Kære Anette

  Jeg har i går slugt det meste af din fine nye bog – og kan så glæde mig over at jeg er godt med, ikke mindst fordi jeg har fulgt dig i flere år 🙂

  Det er relativt nyt for mig også at inkludere periodisk faste (kan vi ikke kalde det dét på dansk?), men jeg trives SÅ godt med flere gange om ugen kun at spise inden for et 6-8 timers vindue. Jeg er dog noget i tvivl om det bryder med principperne at tage fløde i kaffen (som er den måde jeg helst drikker den – mælk giver mig urolig mave, men fløde giver mig ro, interessant nok). Ved du om de varme drikke man indtager under fasten, skal være helt uden tilsætninger (her altså mælkeprodukter – sukker har jeg bandlyst fra min te og kaffe for flere år siden)?

  Alt godt
  Tanya

  12/03/2023
 • Anette

  Jeg har heldigvis aldrig dyrket den der solarietrend, havde sgu ikke lige råd. Men nu er jeg virkelig glad for det!

  Til gengæld har jeg nok som teenager ikke haft den mængde solcreme på som virkelig var svarende til det tal der stod på flasken… Og har været på min fair share af charterrejser i min ungdom.

  I mine sen-20’ere fik jeg soleksem, så pludselig var solen en fjende og jeg holdt mig ude af den. Til gengæld havde jeg talrige bumser som ung, sikkert pga de mælkeprodukter både min mor, jeg, min bedstemor og søster ikke tåler.
  Så mange ar i huden er kommet den vej desværre.

  Jeg blev sidste år kikkertopereret på mit maveskind, og her har jeg nogenlunde regelmæssigt smurt med The Ordinary granactive retinoid 2% emulsion (som jeg først købte til ansigtet, men det reagerede lidt voldsomt på det).
  Det har virket bedre på arrene end jeg først havde troet!

  Jeg er nu 40 og døjer med tør hud her om vinteren, samt de forvaskede at fra akne flere steder, solskader og forstørrede porer på kinder/næse.

  Jeg er bekymret for om min hud kan være for sensitiv til din A-vitamin creme. Men jeg kan godt mærke at jeg gerne vil have noget virksomt til huden, og her kommer A-vitamin ind i mine tanker.
  Hvad ville du anbefale mig?

  10/03/2023
 • Conny

  Hej Anette
  Forleden var jeg til en hudcanning hos Beaute pacifiqe. En enkel scanning i venstre tinding som åbenbart gav udtryk for hvordan min hud havde det generelt. Min hud barriere er ikke tæt – på trods af jeg har brugt din a-vitamin creme siden du udgav den. Hun forklarede at der er mange gode ting i din creme men i deres er der meget a-vitamin som gør at det trænger ned i huden og arbejder længere nede, hvor din arbejder uden på huden. Jeg er lidt forvirret nu!? Hvad er din vurdering?

  Så talte vi om serum og hun forklarede at molekylerne i billige serum er for store til at kunne trænge ind i huden. Så pris og kvalitet hører sammen. Er du enig?

  08/03/2023
   • Conny

    Ja hun var meget glad for deres egen a-vitamincreme;). Det var DIN ansigtscremen hun talte om – hun sagde hun godt kendte den!! Og at hun godt kendte til dig.

    Med til historien skal det lige siges at jeg lige har været gennem et længere stress forløb som hun også nævnte kunne påvirke huden. Jeg har denne vinter haft mere tør hud end jeg plejer, men er egentlig godt tilfreds med min hud udover det. Har jo masser af gode råd jeg kan trække på, fra dig;)

    Glad for at høre det med serum, for jeg har forskellige prisklasser repræsenteret i mit skab:)

    Tak for info 😊

    08/03/2023
   • Marianne

    Ja, jeg er ikke sikker på, at jeg nogensinde ville stole på en hudscanning foretaget af et firma, hvis mål selvfølgelig er at sælge egne produkter. Det ville jo være ret “dumt” af en sælger at lovprise andres produkter 🙂

    09/03/2023
   • Marianne

    Jeg er ikke sikker på, at jeg nogensinde ville stole på en hudscanning hos et firma, hvis overordnede mål selvfølgelig må være at sælge egne produkter. Det ville jo være en ret dårlig salgstaktik at lovprise andres produkter på bekostning af egne 🙂

    09/03/2023
  • Anette

   Det har altid imponeret mig, hvordan en scanning på kun 1 sted kan sige noget om resten af ansigtets tilstand.

   Min hud har det udmærket i panden og ved kæben, men er tør og fedtet på kinderne.
   Det er helt tydeligt at der er steder den er tyndere end andre og det er derfor spøjst at tænke en enkelt scanning kan sige så meget. Jeg har selv fået en i tidernes morgen fra deres medarbejdere, så jeg husker godt det der “Wow”-element i det.

   Jeg kan ikke lade være med at tænke på,hvor mange kunder de har forvirret og misinformeret med det der marketing-gimmick og deres skærm-software.

   Ikke sådan at de ikke laver udmærkede produkter, mange af dem er rigtig fine, men flere af dem er fx også pakket ind i både silikoner og parafin-olie…. Hvilket ikke hører til i hudpleje i 2023 IMHO.

   Og helt klart et tydeligt dårligt tegn at de er nødt til at lange ud efter andres produkter for at sælge deres egne.
   Og endvidere pakker det ind i misinformation om molekyler og vildledende info om a-vitaminer. Det gør at jeg tænker “Er deres Super A-vitamin creme i virkeligheden mindre effektiv/god end Anettes, og siger de sådan, fordi de ved at deres egen taber terræn til Anettes?”
   … Det behøver ikke at være sådan, men jeg kom til at tænke på det, da jeg læste din historie.

   10/03/2023
 • Karin VS

  Kære Anette 😊
  Grinede så jeg gik kaffen galt i halsen: bestyreren af solcentret havde den fineste brankede nærmest irgrønne farve! 😂 spot on!
  Godt du fik et lille chok af den hudlæge, som unægteligt kunne have udtrykt sig mere diplomatisk, men måske han havde set mange solskadede personer og ville hjælpe 😊
  God dag til dig 🤗
  Knus Karin

  08/03/2023

Kom med kvit & frit på Beautyspace-holdet

Uafhængig skønhedsformidling for dig, der vil have dokumenteret viden om hud, hvad-virker-guides og hvordan fejlkøb undgås. Kun ord der gør dig klogere - og nå ja, besked som den første, når månedens Book’n’Beautyboks udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.