Hvad vrede damer ikke vil høre om deres creme

002

I går oplevede indehaveren af en større hudplejeklinik i Kbh. en kunde, som rullede med øjnene og arrigt hastede tomhændet ud af døren. Fordi ordet anti-age blev brugt.

Som en meningsløs kliché, der er blevet sagt, skrevet og brugt så meget, at mange bare tænker nåja, har vi accepteret og vænnet os til et ord med max minus-mening.

Men noget er heldigvis under opsejling. Stille, stædigt, men sikkert. For flere har det stramt med retorikken. Sammen med i øvrigt de endnu mere håbløse 10-år-yngre-løfter. Tænk hvis samme talemåde blev brugt i forbindelse med tøj, fitness eller kost. Gad vide, hvem der på hudplejefronten har fået kvinder til at acceptere at blive talt til i et  eventyrsprog. Især når nu realiteterne rækker.

For i stedet for minus 10 år og evig ungdomsglat hud handler det om noget bedre, meget mere håndgribeligt og ikke mindst noget, der inden for rækkevidde: Nemlig muligheden for at træne sig til en rasende velplejet hud. Sådan en, der er ensartet, fugtmættet og som reflekterer lyset frem for at sluge det. Konkret kan der gøres noget ved alt fra pigmentpletter til rødme og tørre linjer for bare at nævne et par eksempler.

Alt sammen noget, der kan lade sig gøre.

Så slap dog af, tænker du måske. Lidt ligesom en rasende dygtig og kær kollega engang sagde til et pressemøde: ”Vi kan jo ikke stoppe med at bruge det ord, bare fordi Anette ikke bryder sig om det”, og nej, det er folks egen sag. Bare vi kan blive enige om, at det ikke kræver nogen højere eksamen at se det tossede, nej umulige, i det budskab. For hvis ikke man er pro age, hvad er man så?

Og at tale om ’10 år yngre’ (eller værre; stille nogen det i udsigt),svarer vel til, at jeg spørger dig, om du vil have opskriften på at få længere ben. Altså en fysiologisk umulighed.

Og skulle tanken endelig følges til ende, så er det jo ikke 10 år bare med huden. Så er det 10 års tilbagetog med hele pakken, som Hella Joof nok ville sige. Så vil du være/have/føle/kunne dét, du indeholder nu, eller er fortiden mere interessant? Hvis det sidste er tilfældet, så tror jeg ikke løsningen ligger i hudpleje.

SNUP TIPPET: Dagens indspak var et sidespring. De næste dage handler om makeup fra modeugen, og om AHA gør huden tyndere, og hvad Ultheraphy udrette …ærligt talt.

NB: Og nej, jeg vender ikke produkter ryggen, bare fordi de hedder noget med antiage. Det er trods alt bare et ord. Men jeg synes, vi skal tænke over brugen af netop det ord.

08/08/2017
Jeg har aldrig haft så pæne ben
Produktet, der har gjort størst indtryk på benene. Ikke kun mine.
10/08/2017
3 produkter, du altid finder backstage
Tre ting, der virker. Også selvom du ikke er makeupartist

Kommentarer

 • Rie Dyrnes

  Tak for svar til alle. Jeg prøver da dit gode råd Eva.

  14/08/2017
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Birgitte B – Nu hører du også til både de flittige og de interesserede.

  @ Rie Dyrnes – Jeg hører selv til dem, der har fået bedre hud ved at gøre det rigtige i forhold til ingredienser. Jeg vil lade kommentarfeltet tale i forhold til Revitalash og M2. Begge holder, hvis du spørger mig ( med øje på indholdet).

  @ Leafysmoothie – Jamen tror du ikke, at jeg har ret ? ;o)

  @ Amaja – for mig er effekten udglatning. Og altså en mere konkret effekt end anti-age, som helt præcist betyder hvad?

  @ MetteK – ;o)

  @ Lise – Jeg er vild med både longskriv og dig. Det ved du. Endda mere end vild for dine altid kloge ord og gode klarsyn.

  @ Annette – ja måske.

  @ Betina Berg – uha, og det bliver jo dyrt, hvis man skal til at nye brillestænger.

  @ Daniela Fraser – tak for godt (som altid) indspark. Jeg hører skam, hvad du siger. Min anke er bare stadig, at man kan komme ind med fugtmæt hud og nul rynker og være konkret generet af pigmentpletter. Her er det meget mere direkte og målrettet så at arbejde på pletterne og ikke tale overordnet ‘antiage’. Og så synes jeg virkelig ordet giver os noget galt med i den mentale rygsæk.

  @ Tanya – JAJAJA, præcis!

  @ Eva B – Det kan du have ret i. Uanset (næsten) hvad emnet er, så vil der altid være noget, der er er værre. Jeg er egentlig ikke foraget, mere ærgerlig bare.

  Stor hilsen Anette

  14/08/2017
 • Eva B

  Rie Dyernes, ring til M2Beaute. Jeg havde samme problem m een af M2’s serums, men ringede til dem – de havde aldrig hørt det før, men jeg fik tilsendt en ny – og den gjorde vipperne lange nok til at kollidere m læsebrillerne. Til 900 kr forventer man effekt, og nu har de jo hørt det fra mig først. Personlig ville jeg henvise til, at jeg havde hørt om en anden læser af Beautyblog, der heller ikke havde haft effekt, og havde fået tilsendt en ny efter reklamation. Hvo intet vover…& du kam højest få nej

  13/08/2017
 • Eva B

  Ahhh jeg kan da godt se det nedgørende, men forstår altså ikke forargelsen. Jeg synes der er langt værre ord i verden, som ondskabsfuldt stempler mennesker og afslører grimme – i bedste fald ugennemtænkte – intentioner. Fx lebber, hættemåger ( om kvinder m tørklæde ), white trash, nigger osv.
  Vi vil jo gerne bevare et smukt udseende og forhindre så mange rynker som muligt- næste uges skriv handler bla om AHA ( som jeg glæder mig vildt til ), som i min forstand er særligt godt til at finde den glødende hud og give rynkerne kamp til stregen. Og rynker er da et tegn på at huden bliver gammel. Aldres.
  Men jeg kan udemærket se den urealistiske fortælling ordet indfanger.
  Jeg kan også se et samfundssyn der har skiftet – at vi idag også ser at ældre mennesker ( og deres hud )er smukke, at ‘kurvede’ ( også et åndsvagt ord )kvinder er smukke – og DET er den bedste proces mod tåbelige betegnelser som anti-age.
  Jeg har tillid til at det vender, bla pga en offentlig stemme som din, men jeg kan godt leve m det i mellemtiden.
  For. Der findes jo ingen antiage produkter, og det ved vi godt.

  13/08/2017
 • Tanya

  Åh, du er skøn, Anette! Hvert nyt år er en gave, så nej, anti-age er ikke en positiv betegnelse. Jeg synes glød og liv er langt bedre, og ‘glow’ bruges jo i hvert fald flittigt nu. Så måske bør producenter og sælgere fokusere mere på de beviselige enkelteffekter end at prøve at indkapsle det under én (aldersforskrækket) overskrift. Det interessante for mig, efter at have fulgt dine gode råd i nogle år, er at rynkerne ikke forsvinder men de fremstår mindre synlige fordi huden er fugtmættet og sund at se på.

  10/08/2017
 • Anette Kristine Poulsen

  1000 tak for fabelagtige kommentarer. Jeg svarer lige om lidt. KH Anette

  10/08/2017
 • Jeg er SÅ enig med dig hvad angår at bruge ordet “Anti-Age”, fordi det jo mere end antyder SKAM i at blive ældre.
  I øvrigt ordet ÆLDRE om en kvinde på 80, er jo også en eufemi for ordet GAMMEL. Hvorfor er det skammeligt at sige ordet gammel?
  Jurlique lancerede bevidst en “anti-Age” linje for nogle år siden, som de bevidst kaldte for “gracefull Ageing” i stedet for anti-aging. Det kunne være et alternativt ordvalg, så det bliver mere positivt.

  Men når det så er sagt, så er det svært at præsentere et hudplejeprodukt og forklare at denne indeholder ingredienser der netop støtter de udfordringer en moden hud kræver (mere fedt supplement, pigment behandlende, fugt oppumpende, cellefornyende osv), uden at bruge det ene ord som folk jo kender og gerne vil høre.

  Kom gerne med nogle rigtig gode alternative ord, som beskriver denne effekt. Så lover jeg at jeg vil bruge disse ord fremover 🙂

  10/08/2017
 • Betina Berg Holm Andersen

  Til Rie…
  Jeg har ikke prøvet M2 beauty men jeg har brugt revitalash i et par måneder nu, og sikke den virker. Faktisk allerede efter 1 uge. Nu er det faktisk lidt irriterende når mine vipper støder på mine skærmbriller. (i kid you not). Jeg har ellers ikke meget tiltro til miralkelmidler, men revitalash er altså tæt på for mig.
  Den var med i en goodiebox, 1 ml, og den rækker langt…

  09/08/2017
 • Annette torp

  Måske ville hun hellere høre ‘vindrue effekten’ ;))

  09/08/2017
 • Lise

  At være på beautyspace og så med ordene “rasende dygtig og kær kollega”. Nu forstår alle nok, hvorfor jeg holder så meget af dig.
  Jeg husker godt episoden, pressechefen snublede over ordene, men hun kunne jo ikke gøre for, at produkterne hedder antiage og ja, så smuttede bemærkningen fra mig. Og jeg skyndte mig hjem og skrev til dig, at jeg havde sagt det.
  Du ved, at vi er enige, for alternativet til at blive ældre er jo ikke ønskværdigt. Og jeg tror, at du har gennemslagskraft til sammen med gode viljer og kvikke copywritere i branchen at få ændret denne produktbetegnelse. Der er allerede fine initiativer og jeg skal nok bakke op (smil).
  Indtil da må vi prøve at fortælle os selv, at det, der menes, trods alt nok er, at pågældende produkt gør noget positivt for huden ved at beskytte samt reparere huller i en sløvere signalstrøm og måske endda udbedre skete skader.
  Kærlig hilsen, tak og undskyld mit longskriv

  09/08/2017
 • MetteK

  Helt enig Birgitte B :0)

  09/08/2017
 • amaja

  måske har jeg misforstået ordet anti-age men når jeg bruger øjencreme og mine rynker forsvinder ,det er for mig anti-age og det er da dejligt

  09/08/2017
 • Leafysmoothie

  Dejlig indlæg, og jeg hæfter mig især ved dette: “Hvis det sidste er tilfældet, så tror jeg ikke løsningen ligger i hudpleje.” LOL
  Og at være bevidst om hvad for beskrivelser/ord man bruger er et godt råd i det hele taget!

  09/08/2017
 • Rie Dyrnes

  Min hud så værre ud for 10 år siden, for da gjorde jeg ikke rigtig noget godt for den. Jeg har først de sidste par år gået all ind for at passe og pleje min hud. Takket være dig og andre skønne bloggere. Der er lang vej, men det går den rigtig vej.
  ps. Jeg er en af de få der ikke har haft effekt af M2 vippe serum. Har den vippe serum, som er i månedens pakke andre indholds ting, så den måske kunne være god for mig, eller er det det samme???

  09/08/2017
 • Jeg tænker bare, at det er godt vi har dig. Så slipper jeg for at tale så meget med ekspedienterne. For jeg ved allerede, hvad der virker og hvad jeg skal have 😉 kh. Birgitte

  09/08/2017