Hvis klappen går ned, når man står i butikken?

”Det er sjovt det med sport og prævention”, siger min søster med henvisning til Seriøst bedre hud. ”Men sig mig, hvordan husker jeg egentlig, hvad jeg skal have, når jeg så står nede i butikken – og hvordan tjekker jeg det, jeg allerede har?”

Min søster er lovlig undskyldt, hun har gang i så meget. Og svaret er heldigvis nemt:

Der er et kapitel, som hun nok ikke er kommet til, som giver redskaber til, hvordan et hudplejeprodukt tjekkes, så det bruger vi ikke tid på at repetere (bogen kan også lånes på biblioteket).

Med hensyn til det andet, så er der mange, der melder tilbage, at det er en hjælp at have Hudplejepyramiden på sin telefon, så den er ved hånden. Ud over den basale Hudplejepyramide – som er den, min søster har brug for  – er der i bogen fire andre Hudplejepyramider, der er målrettet eksempelvis pigmentpletter eller rødme.

OM DAGEN skal min søster have fat i:

 • Hurtig eksfoliering med en svamp eller en vaskeklud.
 • Fugtmætning: Få tjekket at det serum, der står på badeværelseshylden, indholder hyaluronsyre eller glycerin. Gerne også antioxidanter som eksempelvis vitaminer. Hvis der er tvivl, så kan et Google-tjek lynhurtigt fortælle, om noget er en antioxidant eller ej. Ellers spørg sælgeren … eller lav din egen ansigtsmist af grøn te.
 • Beskyttelse og fugtforsegling: På med en ansigtscreme, der indeholder solfaktor. Vigtigt at se på to ting her: Er du lys eller mørk i forhold til faktortallet? Og er du til den tørre eller fedtede side i forhold til, hvor meget fedtstof din hudpleje skal indeholde?

Det er en den enkle vej.

Min søster er 48 år, men har aldrig dyrket solen. Så hun er heldig stillet og uanset hvad ikke typen, der ville orke at gøre en hel masse, så til OM AFTENEN er anbefalingen til hende også nem:

 • Rens med en micellar water (som hun i øvrigt allerede gør, fordi det er det, hun får gjort).
 • På med en A-vitamincreme. På den måde er hun all round fremtidssikret og er samtidig på en opgradering, fordi A-vitamin giver mere kollagen, farveudjævner (det har hun ikke så meget brug for), glatter ud og giver balance.

Og så er det nu, at du trækker din holdning ned over produktvalgene. Det kan være, at du foretrækker at gå all in på økologi eller biodynamik. Det kan også være, at alt bare skal være uden parfume. Eller måske udelukkende være fra danske producenter? Der kan indlysende nok også være et budget-hensyn.

JEG HAR BESØGT BEAUTYSPACE-LÆSER TINE, og hun er hardcore i måden, hun jonglerer med produkter på. For selvom hun har meget (det vil du se), så griber hun ud efter få målrettede ting. Jeg smækker hende på Instagram inden længe: @beautyspace, for det er et kort filmklip.

FÅ JURLIQUES KULT-BALM TIL EN VÆRDI AF 95 KR.  gratis når du bestiller bogen her.

11/08/2020
Slut med våde vikararme
Verdens muligvis bedste deodorant står allerede på din hylde
14/08/2020
Bekymret for allergi og hormonforstyrrende stoffer?
Toksikologen og TÆNK har hver sin tilgang

Kommentarer

 • Pernille S

  En app er ikke en dum idé! Selv benytter jeg min notesblok på min iPhone og laver optegnelser over hvad jeg har, og hvad der er på ønskeliste; suppleret med et foto. Så kan jeg slå til når der er gode procenter hos forhandlerne!
  Iøvrigt dejligt at du fra tid til anden minder os om de gode vaner! Kh Pernille S

  15/08/2020
 • Mette

  Hej, tak for alle de gode råd.
  Jeg ejer nok Østjyllands største hylde af produkter men lige lidt hjælper det på min hormonelle hud. Kunne du lokkes til at lave et indlæg om hvad man kan bruge af ingredienser mod en hormonel hage med indre bumser og fedtet t-zone?
  Har haft det i mange år og har prøvet alt muligt uden stor held.
  Bh Mette

  13/08/2020
 • Mette

  Hej Anette
  Jeg har for nyligt købt Seriøst bedre hud og er vild med den! Jeg håber at den kan hjælpe mig til at få styr på min rosacearamte (mild grad) hud efter en del spildte og temmeligt dyre forsøg
  Jeg tror at jeg er nået frem til følgende rutine:
  Morgen: vask med vaskeklud, Karmameju 02, Pestle & Mortars Pure Hyaluronic Serum, Avene Antirougeurs spf 30

  Aften: Biodermas H2O, Bioeffect EGF serum og evt en god creme eller er cremen overflødig, når jeg bruger EGF serum?

  Giver denne rutine mening?
  Jeg vil gerne til tops i pyramiden, men skal måske også give det tid?
  Rosacea er svær, fordi jeg i min iver efter at pleje min hud kommer til at overstimulere den!

  Bedste hilsner
  Mette

  12/08/2020
 • Hanne

  Hej Anette
  Jeg overvejer at lave min egen mist af macha (grøn the). Jeg har sprayflaske og vil blande destilleret vand, lidt salt (for holdbarhedens skyld) og macha.
  Kan du sige noget, om det er en god idé og i hvor koncentreret form det evt. skal være for at have god effekt?
  På forhånd tak. Og tak for dig og Beauty Space!
  Kærlig hilsen Hanne

  12/08/2020
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Inger, din box er hentet af Post Nord i onsdag, og de lover 5 arbejdsdage, så den skulle gerne være på dine trapper. Vil du sende en mail til open-mind@mail.dk, hvis der er problemer?

  @ Sanne, og her ELSKER vi gode idéer. Stor tak, Sanne. Jeg er selv så dårlig til det med apps og det er nok en fejl. Jeg vil gå i tænkeboks.

  Stor hilsen Anette

  12/08/2020
 • Sanne

  Har du overvejet at få lavet en app? Jeg tænker sådan en rimelig simpel een, som kunne indeholde hudplejepyramiden, egen liste (gerne med afkrydsning af anbefalede produkter eller med fritekst, så man selv kan notere), link til hjemmesider, hvor man kan tjække div indhold, og sikkert meget mere med tiden. Jeg ville godt betale lidt for sådan en app, og så var man aldrig i vildrede, når man står i en butik. Bare en idé. Rigtig go’ dag, smukke. 🙂

  12/08/2020
 • Inger

  Hej Anette, ville bare lige spørge om beuaty boksen er afsendt , jeg har endnu ikke modtaget min.
  Med venlig hilsen
  Inger

  12/08/2020